QUOTE([Se)
,2012 01 30, 13:58]Cia man kilo toks klausimas kaip reaguojat i sunu bijancius zmones ? Ypac kai dar buna su vaiku jau didoku 9-12 metu ir uzstoja vaika nuo suns ar sustingsta ar pasuka i kita puse , nors suo nerodo nei jokios agreisijos yra greta taves ir su pavadeliu
o tu nuo ju esi per 20 metru
Nebandot paaiskinti , kad taip egdamasi ne tik daro blogiau sau bet dar ir vaikui ? Ir kad jei taip bijos kaip tik didesne tikimybe ,kad įkas koks suo ?
Aš manau, kad geriausiai eit, praeit ir nereguot, jei nieko jums nesako. Juk nežinot - gal tas tėvas bais šunų bijo, gal pats vaikas labai bijo, ir tėvai, tai žinodami vaiką nuo šuns "užslepia"
Juolab, jei kaip sakot "per dvidešimt metrų nuo jūsų" - gi nesivysit pasikalbėt
Žinoma, būna visokių keistuolių - va, aš pati auginu nedidelį sabakiną - korgį, bet ir tai einant karts nuo karto išgirsti, kaip tėvas sako vaikui - būk geras, o tai va tas šuo įkąs tau
Va tada aš jau sakau - atsiprašau, mano šuo tai jau nekąs jums čia auklėjimo tikslais
Iš kitos pusės, geriau jau kad kartais taip elgiasi - pasitraukia nuo šuns, nei kaip buvo porą syk mums - mano šunis žaidžia įsismagnęs su kitu, dideliu šunim, sukas ratais, kandžiojasi sau smagiai, o tėvas kokių metų vaikiuką kiša jiems tarp snukių O.O Va tokiems jau pasakau - sorry, bet jei nenorit, kad netyčia žaisdami šunys grybšteltų, tai gal patraukit vaikių tolyn?
Nors džiaugiuosi, kad kur mes gyvenam ir vaikštinėjam vaikučiai paauklėti šiuo klausimu - žino, kad norint paglostyt, pažaist su svetimu šuniuku, rekia paklaust šeimininko ar galima
. Tėvai irgi nepsichuoja, atveda supažindint su šuniukais (dažnai ten laksto daug šunų), papasakoja, kaip galima žaist, kaip negalima, kad reikia atsiklaust
Arba jei matau, kad kur parkiuke sėdint su šunim, ar eilėj stovint stoty prie kasų koks vaikis su mama/tėčiu spoksina, tai sakau - jei nori, gali paglostyt, šuniukas draugiškas, mėgsta kai jam nugarytę glosto
kokį triuką parodom