Įkraunama...
Įkraunama...

Rytu Europos aviganiai ir ne tik

QUOTE(Manosuo @ 2012 01 11, 13:47)

Dėl naudojamų žodelių... Pas mane irgi yra jų daug, aš mėgstu šnekėt su šunimi daug ir man irgi yra svarbiausia - emocija mirksiukas.gif

as velkuosi kai sheimininkai sako "geras"oi mazuli,oi shaunuoli,oi mano mazutukas ir tt. P.S> jei to neugebi-naudok klikeri,"geras" tuo paciu tonu pazymime geras. o ne gerulis,mazulis,shunuolis ir t.t.
Atsakyti
Reiks atprast ir likt prie vieno pagyrimo žodžio smile.gif Beje,o kuom blogai kai šunį giri keliais gyrimo žodžiais?prašyčiau išsamiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blogiukeeee @ 2012 01 11, 15:09)
Reiks atprast ir likt prie vieno pagyrimo žodžio smile.gif Beje,o kuom blogai kai šunį giri keliais gyrimo žodžiais?prašyčiau išsamiau. smile.gif

Reikia kuo trumpesnio ir aiškesnio žodžio, kurio intonacija būtų visais atvejais kuo panašesnė. Kol pasakai tą "suuuuupeeeeerrrrrr", šuo gali padaryti 3 papildomus veiksmus, kurie nelabai tinkami. Ir už juos bus pagirtas.
Atsakyti
Na taip...Jūs teisi...elemenatu ir aišku,nors nepagalvojau prieš tai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Manosuo @ 2012 01 11, 12:47)
Ei, Aurelija, judu su Pego dideli malačiai!!!!
Netikėk, kad tik malinos, arba tik darbiniai VA yra visokie ten super tuper. Visi šunys skirtingi, visi su savais pliusais ir minusais. Svarbu, kad tavasis yra tas, kuris mieliausias ir priimtiniausias TAU. Jis tikrai puikus!
Dėl naudojamų žodelių... Pas mane irgi yra jų daug, aš mėgstu šnekėt su šunimi daug ir man irgi yra svarbiausia - emocija mirksiukas.gif

Judam,bet nežinau kaip bus toliau,be realaus dresuotojo pagalbos bandom apsieiti,nors sunkiai sekas,bet kaip nors...vieno dresuotojo pakonsultavimas štai tokį davė vaisių...Tuo metu G.Barkauskas man atmerkė akytes kaip tikrai efektyviai motyvuot šunį mokant kontaktinio ėjimo šalia šeimininko ir labai aiškiai jis man paaiškino,bet to man užteko,kad judėčiau su savo šuniu į priekį iki šiol dresūroje smile.gif
Atsakyti
Aš net labai už klikerį, nors jo ir nenaudoju savo šunims. Dėl labai primityvios priežasties: man ir taip nuolat trūksta rankų (jose ir taip pavadėlis, griežtas, elektra, stekas... biggrin.gif ), antra - "click" yra negyvas, jis sausas ir visuomet vienodas, jis neperteikia mano emocijos šuniui, ką puikiai leidžia padaryti žodis. Mano galva, ne tiek svarbu, koks yra tas markeris šuniui: ar Click, ar verbalinis. Teoriškai, žinoma, jūs teisūs, tai turėtų būti tumpas, aiškus, skambus ir visuomet tas pats žodelis. Bet praktiškai... nežinau, su laiku pas mane atsirado daugiau, tiek teigiamam,tiek neigiamam skatinimui skirtų garsų. Man tai tinka... 4u.gif
Atsakyti
Na mes tik pavadi naudojam,bet ir tai retai,nes bandau dazniausiai be pavadzio,palaida dresuoju... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blogiukeeee @ 2012 01 11, 18:04)
Na mes tik pavadi naudojam,bet ir tai retai,nes bandau dazniausiai be pavadzio,palaida dresuoju... 4u.gif

nu grazu kaip Jumi dirbat su savo sabaka. tik stenkites dirbti ne tik namie,bet ir prie parduotuviu,kur daug zmoniu,prie gatves ir t.t. na,kad shuo dirbtu bet kada ir bet kur smile.gif
aporto nebandete mokyti?
p.s. del zymejimo,del markerio-tai jis tam ir skirtas,kad tiksliai,milisekundes tikslumu pazymeti teigiama shuns veiksma. kaip sake agnnyte.
as kai dirbu komandoms slifuoti -visada naudoju tuo paciu tembru "geras",
o kai shiaip vaikstau,tai jau valdau savo shunis intonacija,belekokiais zodeliais.... na pvz. Zoro.... zoooooorrrrrrrrro(cia blogai daro biggrin.gif ) jei jau blogai labai kazka daro,na pvz nusiveja kaimynu katina-galiu shaukti "kom"-iskarto atbegs ir bus "geras",bet tai ne kasdienine komanda,tad jos negadinu bereikalo o rekiu Zorrrro kibeni feni ir kiti rusishki keiksmazodziai-gerai veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mondioring @ 2012 01 12, 08:42)
nu grazu kaip Jumi dirbat su savo sabaka. tik stenkites dirbti ne tik namie,bet ir prie parduotuviu,kur daug zmoniu,prie gatves ir t.t. na,kad shuo dirbtu bet kada ir bet kur smile.gif
aporto nebandete mokyti?
p.s. del zymejimo,del markerio-tai jis tam ir skirtas,kad tiksliai,milisekundes tikslumu pazymeti teigiama shuns veiksma. kaip sake agnnyte.
as kai dirbu komandoms slifuoti -visada naudoju tuo paciu tembru "geras",
o kai shiaip vaikstau,tai jau valdau savo shunis intonacija,belekokiais zodeliais.... na pvz. Zoro.... zoooooorrrrrrrrro(cia blogai daro biggrin.gif ) jei jau blogai labai kazka daro,na pvz nusiveja kaimynu katina-galiu shaukti "kom"-iskarto atbegs ir bus "geras",bet tai ne kasdienine komanda,tad jos negadinu bereikalo o rekiu Zorrrro kibeni feni ir kiti rusishki keiksmazodziai-gerai veikia smile.gif

Na mes dirbam ir lauke(kieme),netoli pririštų šunų ant lenciūgo,tai lyg ir tas pats gaunasi jei skanėstą mato.O šiaip neturim fotoaparato,tik internetinę kamerą turim,todėl ir namie filmuojam.Bet lauke man pačiai daug patogiau dresuot,kaip matot,jog mažokas kambarys,nemažai baldų ir slidžios grindys.O aportą mokinau laikyti,bet kažkaip apsileidom su tuo aporto mokinimu.... blush2.gif Na aš tai pat naudoju buitinia dresūra su kitais žodžiais,pvz vietoj PAS MANE,ne dresūros metu kviečiu ATEIK ČIA. O jei reik padaryt,kad šaip sau atsisėstu,tai sakau SĖSK,o ne SĖDĖK(sėdėk naudoju kai dresuoju).
Atsakyti
Nu va...Pagaliau padarytas darbas...Štai wub.gif :

http://rea-lietuvoje....com/index.html

P.S. Bet dar reiks papildyt,bet daugmaž... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blogiukeeee: 12 sausio 2012 - 14:02
QUOTE(Wuzily @ 2012 01 08, 22:25)
Nusprendžiau aš savo berniuku juoduku pasidalinti smile.gif
Jeigu nežinomas,tai prisistatom-Fobas Vilko legenda-Sausio 14 bus 7 mėn smile.gif
http://www.part.lt/i...37591f59b31.jpg
http://www.part.lt/i...78c4f397a51.jpg
http://www.part.lt/i...73cc6e00133.jpg

wub.gif wub.gif wub.gif begalo grazu 4u.gif

mes jau antra REA auginam, ir pasirinkimas nera atsitiktinis... kad oi nepataikiau...

mums puikiausiai tinka ir patinka si veisle... ir kam cia ja ipuolus peikt doh.gif ir girt savo pasirinkima g.gif cia tas puikybes troskulys? tai tam gi ir einate i parodas ir rengiate rungtynes, kad galetumete parodyti kaip puiku, tai prasom...

manote nezinome kad puikus sunys yra Malinua? Zinome...

ai... bet bent tema pagyvino...
Atsakyti
QUOTE(Karinuks @ 2012 01 13, 01:27)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  begalo grazu  4u.gif
mes jau antra REA auginam, ir pasirinkimas nera atsitiktinis... kad oi nepataikiau...

thumbup.gif Na dabar pasakokite iš kur antrą REA nusipirkote,ar su dokumentais? smile.gif
Atsakyti
Na vėl pasifilmavom,net su aportu... wub.gif Tik internetinė kamera buvo blogai pasukta... blush2.gif :

http://www.youtube.c...h?v=r9nnDXWs7Xg
Atsakyti