kiekvienoj seimoj savas zodynas. Kai nuvaziavom pas pazistamus i svecius, tevelis, noredamas pasigirt, kad pusantru sunus moka parodyt daiktus, sako: Tomuk, parodyk kur tavo by#ukas, kur tavo by#bukas? Vaikas, visas patenkintas capt uz klyno, o po to "o kur tevelio by#bykas, kur by#bukas?" stovejau kaip ibesta.........
Mums analogiska situacija buvo sutikus pazystamus picerijoje. Jie su 3-meciu suneliu prisijunge prie musu papietauti. Tevas nupirkes kazkoki zaisla norejo ispakuoti ji sunui. Sis kazka burbtelejo, nelabai supratom ka (na vaikiska kalba, kuria geriausiai supranta tevai), ir abu tevai prapliupo juoktis. Mes su vyru nieko nesuprate pradejom klausineti, ka mazasis tokio juokingo pasake. Mums buvo isversta, kad 3-metis tevui atsake: b*bio tau Tevams tai juokinga buvo, mums - ne
kiekvienoj seimoj savas zodynas. Kai nuvaziavom pas pazistamus i svecius, tevelis, noredamas pasigirt, kad pusantru sunus moka parodyt daiktus, sako: Tomuk, parodyk kur tavo by#ukas, kur tavo by#bukas? Vaikas, visas patenkintas capt uz klyno, o po to "o kur tevelio by#bykas, kur by#bukas?" stovejau kaip ibesta.........
Sveiki, aš čia naujokė, bet norėčiau paklausti tokį klausimą. Į savo lancer 2,0L pilu 98 benziną, nors galima būtų pilti ir 95, (ant dangtelio parašyta min 92, bet tokio jau nėra kolonėlėse), dauguma tokį ir pila ir didelio skirtumo dinamikoje nejaučia, bet 95 truputį daugiau valgo, o kainų skirtumas nėra ženklus. As šiandien norėčiau pabandyti užsipilti dyzelinio kuro, nors jis ir nedaug brangesnis, bet va pas kaimynę 1,9 pasatas ir pas ją mieste valgo apie 6L, o mano lanceris beveik 12L!!! Skirtumas du kartai! Galvoju ženkliai sutaupyčiau, bet kas mane jaudina, ar nuo dyzelio nesumažės mano automobiliuko dinamika, papasakokite kas pila dyzelį ar labai dinamika sumažėjusi? P.S. ieškojau panašios temos pvz. "kokį kurą pilti", bet neradau. Forumo dalyvių komentarai: Gal tu dyzelio nepilk... Praskaidrino visa diena Pabandyk dujas pilti. Prie duslintuvo zarna ta prikisi ir pili. Zinok dujos labai pigios."
Po kelių dienų, ta pati forumo naujokė rašo: Mano dviejų litru Lanceris dabar stovi remonto dirbtuvese. Beje, ten jis atvaziavo uzkeltas ant autotralo. As susalau kaip kale ir tik dabar grizau namo. Meistrai sako, kad remontas kainuos apie 10 000 litu (D E S I M T T U K S T A N C I U!!!) Po to, kai i savo masiniuka uzpyliau dyzelino, jis pravaziavo kazkur pusantro kilometro, tada pradejo purtytis, o tada uzgeso ir nebeuzsivede. Tada ir skambinau autotralui. Meistrai paziurėjo ir pasake, kad pagedo kazkoks cilindras ir dabar reikss isrinkti puse masinos ir pakeisti detales naujomis. Maza to, dauguma detaliu reikia uzsakineti ir ju laukt reikes porz menesiu. Pora menesiu ir desimt tukstanciu !!! Taip pat, jie pasake, kad tai jau trecias toks atvejis, ju praktikoje. Ir pridure, kad kiekvienas debilas zino, kad negalima pilti dyzelino i benzinu varomo automobilio baka !!! Negi niekas sito nezinojo siame forume? Kodel man visi sake, kad pabandyciau, kodel rasete, kad kazkas net ir pilasi dyzeli, bei parase, kur jo pigiau gauti??? As, aisku, pati kalta, bet tai ka, cia vieni debilai susirinke, kad sito nezinojo? Nepilkite žmonės dyzelino, jei automobilis varomas benzinu! P.S: Beje, is tikruju pistoleto dyzelinui pilti vamzdis nelenda i benzinu varomo automobilio baka, gerai, kad turejau piltuva.
na nežinau kokio imbecilumo lygio vaikas turi būt kad su juo kalbant vartot nesamus žodžius ar 'kvailelių kalbą' a la ne šuo o 'au au', ne čiulptukas, 'tiute' ir pan. išauga po to tokie, kurie į pirmą klasę eidami rašyti ir skaityti nemoka ar į darželį eina su pampersais, nemokėdami puoduku naudotis. nereikia vaikų taip nuvertint. visiems žodžiams yra sava vieta ir to reikia mokyti, bet nevadinti žodžių savais pavadinimais tai jau vaiko protinių galimybių nuvertinimas
ar jūs apsimetat kad skaityti nemokat ar tikrai nemokat? jei jūs bybuku vadinat ir vadinkit, kalba ėjo apie normalius, realius pavadinimus kaip pimpaliukas, o čia pora personų įsikalė 'bybukus' ir 'pyzdukes' ir niekaip iš galvos neišmeta vienų metų vaikeliui sakysiu kas yra - pimpaliukas. bet 'adaptuotų' pavadinimų kaip peliukas, varpelis, sliekiukas, pakabukas ar panašiai naudoti tikrai neplanuoju
Jeigu nemokeciau skaityti niekaip negaleciau atrasyti.
Kaip jus bepavadinsit, ateis laikas tikriesiems vardams. Su metais keiciasi ir zodynas.
Pradzioje gali buti ir "galiukas"ir " au au".Nera cia tokia didele problema. Problema atsiranda tada , kai trimetis kalba slyksciais zodziais, kurie visiskai netinkami jo amziui.
na čia nuo tėvų priklauso nekalbu apie vaiko kutūra su kuria čia kai kurios bando 'tikruosius vardus' susiet, bet ne visnas ir ne du tyrimai (jei tikrai įdomu - rasite kad ir pasinaudoję google) parodė kad 'kvailelių kalba' neskatina vaiko kalbos raidos. su vaikais reikia kalbėti esama o ne sukurta kalba, bet čia jau tėvų pasirinkimas. aš to netaikysiu ir jau paaiškinau kodėl.
na čia nuo tėvų priklauso nekalbu apie vaiko kutūra su kuria čia kai kurios bando 'tikruosius vardus' susiet, bet ne visnas ir ne du tyrimai (jei tikrai įdomu - rasite kad ir pasinaudoję google) parodė kad 'kvailelių kalba' neskatina vaiko kalbos raidos. su vaikais reikia kalbėti esama o ne sukurta kalba, bet čia jau tėvų pasirinkimas. aš to netaikysiu ir jau paaiškinau kodėl.
Taip, sutinku, nereikia man googlinti, kad "kvaileliu" kalba neskatina kalbos raidos. Girdite-kalba, o ne vienas ar keli pagrazinti zodziai. Gal susitariam graziuoju ir nebeinam i ringa. Papildyta:
kiek nejaukiai pasijutau vieno skrydzio metu su 1,8 men vaiku.skrydis Rio-Paris jau kokios 2-3 val kaip skrendam,lektuvas pilnas,zmones jau pavalge,snuduriuoja ir manasis taip nuosirdziai ir gan garsiai rodydamas rankyte kaip kyla lektuvas leidzia garsa panasu i lektuvo,ir staiga jis staigiai nuleidzia ranka ir sako "bum".... keleiviai i mane mazdaug taip paziurejo na suprantama kazkaip ner labai malonu panasiai 8val is 11 kabet virs vandenyno,o dar kai vaikas taip nuosirdziai pavaizduoja katastrofa...na net mane siurpas nupurte nuskridom sekmingai,atgal skrendant jau buvo paprasytas nebegasdinti keleiviu
kiek nejaukiai pasijutau vieno skrydzio metu su 1,8 men vaiku.skrydis Rio-Paris
jau kokios 2-3 val kaip skrendam,lektuvas pilnas,zmones jau pavalge,snuduriuoja ir manasis taip nuosirdziai ir gan garsiai rodydamas rankyte kaip kyla lektuvas leidzia garsa panasu i lektuvo,ir staiga jis staigiai nuleidzia ranka ir sako "bum".... keleiviai i mane mazdaug taip paziurejo na suprantama kazkaip ner labai malonu panasiai 8val is 11 kabet virs vandenyno,o dar kai vaikas taip nuosirdziai pavaizduoja katastrofa...na net mane siurpas nupurte
nuskridom sekmingai,atgal skrendant jau buvo paprasytas nebegasdinti keleiviu
Papasakosiu ir aš šį tą. Einu su buvuse kolege prekybcentryje, ir ten tokia siena buvo, veidrodinė. Ji eina, staiga kaip įbesta sustojo, žiūri ton sienon ir sako: "Labas vakaras". Aš jos klausiu, su kuo sveikinasi. O ji, kad pradės juoktis: "sako, gi pagalvojau, pamačius, kokia moteris panaši į mane šalia, ir pasisveikinau". Nugi, realiai, pati su savim. Būna ir taip.
Būna, kad sugebu pasišnekėti su žmonėmis kurie kalbasi mobiliaisiais . Kaip tam anekdote , kai wc vienas vyras kalbėjosi telefonu , o kitas su kalbančiuoju telefonu . Gerai , kad laiku susivokiu po pasisveikinimo ir gerai , kad į mane dėmesio nekreipia .