Įkraunama...
Įkraunama...

Situacijos, kai nėra kur akių dėti - V tema

QUOTE(mititėja @ 2012 05 07, 21:11)
Mano patyrimu būtent vakaruose nepriimta komentuoti kito žmogaus išvaizdos, elgesio ir pan. Leisti kiekvienam būti savimi. Va lietuviškuose kaimuose - taip. Neveltui žmonės sako "kaimynai pirštais užbadys".  cool.gif 
Na, ir žinoma, aš suprantu, kad jums patogu naudotis danų atlaidumu, jie matyt iš nuostabos dėl tokio nematyto įžūlumo viską paverčia juokais. O kas daugiau lieka...

Na nežinau kaip Danijoje, bet UK tikrai ne kartą esu girdėjus kaip vietiniai vaikai nesivaržydami klausia mamos ar tėvo kodėl tas dėdė/teta elgiasi ar atrodo taip ar kitaip. Nesakau, kad tai labai mandagu ar, kad reikėtų imti iš to pavyzdį, bet neteko matyt, kad apkalbėtas žmogus akis išpūtęs iš nuostabos išgriūtų iš koto.
Atsakyti
na ir as prisiminiau musu gimineje sklandancia juokinga istorija....
mano sese kai buvo kokiu ~4m su teta lauke traukinio stoti, ir atejo kazkoks pankas su skiautere ir raudonais plaukasi, sese garsiai, taip vaikiškai : ziūrek teta- gaidys.sake teta neturėjo kur akiu det raudona, zmonės aplink sypsojos- o vaikinas dingo smile.gif

o isiliejant i diskusija negaliu pakesti kai lietuviai gyvenantys kitoje salyje- greitai pradeda varyt-oi lietuviai tokie, oi lietuviai anokie...tarsi patys ne lietuviais butų. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sermuksnelis: 07 gegužės 2012 - 22:17
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 05 07, 21:53)
Na nežinau kaip Danijoje, bet UK tikrai ne kartą esu girdėjus kaip vietiniai vaikai nesivaržydami klausia mamos ar tėvo kodėl tas dėdė/teta elgiasi ar atrodo taip ar kitaip. Nesakau, kad tai labai mandagu ar, kad reikėtų imti iš to pavyzdį, bet neteko matyt, kad apkalbėtas žmogus akis išpūtęs iš nuostabos išgriūtų iš koto.

Na jeigu vaikai pamato kažką, dėl ko jiems kyla klausimų, jie paklausia apie tai, išsiaiškina - viskas gerai, aišku, vaikas supranta ir priima. Tačiau jei vaikai pamato kažką, dėl ko jiems kyla klausimų, paklausia, ir tada tėvai išsigandę ima skaityt moralą - tu tik neklausk, negražu, patylėk - tai po kažkiek kartų tokios reakcijos vaikai (tipiniai, lengvai auklėjami, be "sutrikimų") išmokomi, jog klausimas, domėjimasis yra kažkas blogo. Ir tuomet pamačius kažką jiems klausimų vis tiek kyla, bet paklausti jie jau nebegali - uždrausta. Lieka tik prisigalvoti patiems atsakymus, o kadangi tėvų reakcija buvo nekokia, jie galvoja, kad ir tas dalykas, keliantis jiems klausimų, yra kažkoks nelabai geras. Ir išauga paskui tokie vaikai į žmones, kurie geriau prisigalvos kažką blogo apie aplinkinius, kiekvieną jų elgesio aspektą vertins paranojiškai, negu žiūrės atvirai ir pasitikinčiai.
Atsakyti
Man tas vaikų tiesmukumas irgi prasto auklėjimo pasėkmė... Mano tėvų name gyveno tokia moteris, kuri tikrai nerealiai į vyrą panaši, net eisena ir visa kita, turbūt nuo kokių 5m. svarstydavom su kiemo draugais, ar čia moteris ar vyras, bet tikrai niekada prie jos ir niekada neįžeidėm, tiesiog buvo smalsu. O klausimus tokius užduodavom ne prie to žmogaus, ir žinojom viską ir surūgę tėvai nebuvo biggrin.gif 7m vaikui jau tikrai galima paaiškinti, kad galima klausti mandagiai ar tyliau ir pan.
Atsakyti
QUOTE(as_vaiva @ 2012 05 08, 08:12)
taip iš atvirų pasauliui, laisvų vaikų ir tampam kompleksuotais, užsidariusiais, manančiais, kad esam nepakankamai geri, protingi, gražūs, komunikabilūs, liūdnais ir nelaimingais žmogeliais, nes kažkas galvoja, kad čia vaiko problema, kad jis pasakė storas,  o ne storo problema, kad jis užsigavo.

Ne komplekcuotojais, bet mandagiais, išauklėtais, galvojančiais ką sakyti o ką ne ir gerbiančiais kitus žmones
Atsakyti
Čia ne aš kur neturėjau akių dėti, o šuva biggrin.gif Moteriškė vedasi tokį mažiuką šunį kaip žiukiuką ir didelį, ant akių gaurai vargšui užkritę, galėtų apkirpti biggrin.gif Na ir tas dičkis kaip trenkėsi į stulpą lotuliukas.gif Gaila šunelio, bet ir juokinga buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pieniu pieva @ 2012 05 06, 22:19)

Specialiai paieškojau nuo ko čia tokia diskusija užvirė. Pernelyg drąsūs vaikų komentarai tikrai gali priversti susigėsti. Mano giminaitei dar "gražiau" buvo, kai jos anūkas, troleibuse pamatęs moterį neskustom pažastim pasakė: žiūrėk, tetai po pažastim kūšys. Vaikas gal ir nieko blogo nepagalvojo, bet motina su juo tai pirmoj stotelėj išlipo ir pėsčiom namo ėjo.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2012 05 08, 20:39)
Mano giminaitei dar "gražiau" buvo, kai jos anūkas, troleibuse pamatęs moterį neskustom pažastim pasakė: žiūrėk, tetai po pažastim kūšys.

ir juokinga lotuliukas.gif ir graudu ... situacija tokia, kad isgirdus turbut juoko nesulaikyciau, bet vaiko leksikonas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2012 05 09, 07:15)
bet vaiko leksikonas  blink.gif

Šią istoriją man pasakojo mama ir sakė, kad šį žodį bei jo reikšmę vaikas sužinojo pas močiutę.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2012 05 09, 18:27)
Šią istoriją man pasakojo mama ir sakė, kad šį žodį bei jo reikšmę vaikas sužinojo pas močiutę.

ne visos mociutes seka pasakas apie zasina moliuga, kurs isskrido i dausas biggrin.gif
Atsakyti
kiekvienoj seimoj savas zodynas. Kai nuvaziavom pas pazistamus i svecius, tevelis, noredamas pasigirt, kad pusantru sunus moka parodyt daiktus, sako: Tomuk, parodyk kur tavo by#ukas, kur tavo by#bukas? Vaikas, visas patenkintas capt uz klyno, o po to "o kur tevelio by#bykas, kur by#bukas?" stovejau kaip ibesta.........
Atsakyti
Na ir aš apturėjau vieną kartą tokią gėdingą situaciją.
Studijavau VU ir gyvenau vienam iš Saulėtekio bendrabučių. Na, ir jie ten turi numerius (adresus) - 6,8,12, man atrodo. Aš gyvenau gal Saulėtekio al. 8, jau nepamenu. Vieną kartą, gal kokį lapkričio mėnesį (pirmo kurso) prireikė man administratoriaus. Žinojau, kad jis buna tokiom ir tokiom valandom. Nu ir nusileidau aš į savo bendriko pirmą aukštą, pabandžiau prisibelst į tokį kabinetuką, o ten užrakinta. Tada paklausiau tos prižiūrėtojos, kur administratorius. Jinai sako, kad ,,administratorius dvyliktam". Aš supratau, kad dvyliktam mano bendrabučio aukšte. Pakilau į dvyliktą aukštą, ten jokio kabineto nematyti. Nu ir beldžiu į kažkurį kambarį. Nu, ir ką... Susipažinom su dviem panelėm, kur studijuojam pasisakėm, o svarbiausia - sužinojau, kad administratorius yra 12 bendrabuty (t.y. visai kitam pastate). Tas administratorius bendras visiem bendrabuciam. Kai uzdare tos paneles duris, tik tada suvokiau, kaip apsikvailinau.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti