Įkraunama...
Įkraunama...

Situacijos, kai nėra kur akių dėti - V tema

Praeita savaite . Vedžiojam su pažįstama šunis. Karšta, šunys skrite skraido palei Nerį ir įkyriai lenda prie vandens . Tik prisišauk, tik nusisuk ir vėl mirksta . Pažįstama perpykus išrekė " Ar išsinešdinsit jus iš čia pagaliau " . O šalia žvejai sedėjo , net atsisuko į mūsų pusę . Mes kaip movėm iš ten lotuliukas.gif
Atsakyti
Cia neseniai su dukryte vaziavom traukiniu ir priesais atsisedo tokia moteriske, apsirengusi tokiais ne visai moteriskais rubais, be makiazo, plaukai trumpai kirpti. O mano dukryte pripratusi, jeigu jai kas neaisku, visada klausti, dometis, as visada jai taip kantriai aiskinu. Tai manoji taip garsiai ir rezia: mama, o cia vyras ar moteris? Ir rodo pirstuku i ta moteriske.
Tai galvojau, kad griebsiu ta savo vaika ir nesdinsiuos is traukinio biggrin.gif Taip geda man buvo. Bet ta moteriske kitoj stotelej islipo. Kadangi gyvename DK, o mano dukryte kalba dviejomis kalbomis, tai nusprendeme, kad kita karta panasius klausimus apie aplink esancius zmones ateityje ji man uzduos tik lietuviskai. ax.gif

Ir apskritai manoji niekada nesivarzo. Ji yra labai bendraujantis, atviras, viskuo besidomintis vaikas. Jeigu pamato moteri su didesniu pilvu, sako: o jusu koks pilvas didelis, tikriausiai leliuka turesit, o as va, mamos ir tecio niekaip neprikalbinu... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pieniu pieva: 06 gegužės 2012 - 22:25
Nereikia gėdytis, gal dabar ta "moteriškė" susiprotės ir išmoks atrodyti normaliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 05 07, 12:03)
Nereikia gėdytis, gal dabar ta "moteriškė" susiprotės ir išmoks atrodyti normaliai smile.gif
O man kaip tik būtų labai gėda.

QUOTE(pieniu pieva @ 2012 05 06, 23:19)
Cia neseniai su dukryte vaziavom traukiniu ir priesais atsisedo tokia moteriske, apsirengusi tokiais ne visai moteriskais rubais, be makiazo, plaukai trumpai kirpti. O mano dukryte pripratusi, jeigu jai kas neaisku, visada klausti, dometis, as visada jai taip kantriai aiskinu. Tai manoji taip garsiai ir rezia: mama, o cia vyras ar moteris? Ir rodo pirstuku i ta moteriske.
Tai galvojau, kad griebsiu ta savo vaika ir nesdinsiuos is traukinio  biggrin.gif Taip geda man buvo. Bet ta moteriske kitoj stotelej islipo. Kadangi gyvename DK, o mano dukryte kalba dviejomis kalbomis, tai nusprendeme, kad kita karta panasius klausimus apie aplink esancius zmones ateityje ji man uzduos tik lietuviskai.  ax.gif

Ir apskritai manoji niekada nesivarzo. Ji yra labai bendraujantis, atviras, viskuo besidomintis vaikas. Jeigu pamato moteri su didesniu pilvu, sako: o jusu koks pilvas didelis, tikriausiai leliuka turesit, o as va, mamos ir tecio niekaip neprikalbinu...  biggrin.gif
Jeigu teisingai suprantu, vaikui jau yra 7neri metai. Gal jau būtų laikas paaiškinti, kad net ir atvirumas bei viskuo domėjimasis turi turėti... mandagumo ribas. Mane tokie nesivaržantys vaikai glumina. Nei jų auklėt, nei paklusniai atsakinėt į klausimus. doh.gif
Atsakyti
Man tai patinka, Aspergeriai yra linkę tokie būti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 05 07, 12:29)
O man kaip tik būtų labai gėda.

Jeigu teisingai suprantu, vaikui jau yra 7neri metai. Gal jau būtų laikas paaiškinti, kad net ir atvirumas bei viskuo domėjimasis turi turėti... mandagumo ribas. Mane tokie nesivaržantys vaikai glumina. Nei jų auklėt, nei paklusniai atsakinėt į klausimus.  doh.gif

drinks_cheers.gif vienas dalykas, kai vaikui 3-4 metai, bet kai mokyklinukas pradeda sneket ka nori , su kuo nori, kaip nori ir t.t., tai automatiskai akys krypsta i tevus ir ju supratima apie auklejima.
Papildyta:
QUOTE(F @ 2012 05 07, 12:31)

ir pagal Jus tai yra gerai g.gif ? bet kuriuo atveju tai yra sutrikimas.
kartais atrodo, kad Jus noretumet, kad visi turintys si sindroma, uzsirasytu tai ant kaktos. gal tada Jus drasiau jaustumetes. siuo atveju , manau, vaikas tiesiog nezino kas yra mandagumas ir taktiskumas. nereikia nurasinet visko savo pacios turimam sutrikimui.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 05 07, 12:31)

Įsivaizduoju kaip mamai buvo smagu paskaityt šitą žinutę blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 05 07, 12:33)
Įsivaizduoju kaip mamai buvo smagu paskaityt šitą žinutę blink.gif  doh.gif

geriau karti tiesa nei saldus melas biggrin.gif

Man tokie vaikai laaaabai nepatinka rolleyes.gif Na vaikai kaip ir nieko biggrin.gif bet toks elgesys netoleruotinas schmoll.gif
Atsakyti
sutinku su tavo nuomone.. 4u.gif
Atsakyti
Buvom su vyru McDonalde, jau ruošėmės eit lauk, tik girdžiu supypsėjo sms, na, pasiėmus telefoną skaitau sms ir einu link durų, neapskaičiavau atstumo, kaip vožiausi į duris kakta ir telefonas iš rankų iškrito, visi į mane sužiuro, buvo labai gėda doh.gif Kuo greičiau dingau iš ten
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2012 05 07, 17:09)
O kodėl ji turėtų "protėtis"? Tik todėl, kad jos apranga nepatiko kažkokiai mažvaikei?  lotuliukas.gif Prajuokinot. Tik ji matyt labiau išauklėta buvo, tai nieko nesakė.
Man iš viso atrodo, kad toji moteris ne išlipo, o perėjo į kitą vagoną.

Bandau įsivaizduot pasaulį, jeigu visi badytų pirštais ir garsiai išsakytų viską, ką pagalvojo apie aplinkinius.
Man nepatiktų.  schmoll.gif
Nors gal ir visai patogu būtų. Toks neauklėtas vaikas priskrestų, tai nereikėtų galvoti, kaip jam mandagiai pasakyti, kad nežadu su juo aptarinėti savo nėštumo, aprangos ar dar ko kitko. Tiesiog siųsčiau ... arba analogiškame stiliuje pareikščiau, kad "nenuostabu, kad tėvelių neprikalbini - auginant tave antro matyt nesinori".  rolleyes.gif
Bet turbūt tai nepatiktų "nesivaržančiam" vaikui ir jo mamytei.

Na, matote, veiksmas, acui dievui, vyksta DK og ne LT. Cia zmones ne tokie suruge, ne tokie pikti kaip LT, kantresni, zino, kad vaikas yra vaikas, todel ir reakcija buna kitokia.
Ir vaikams apie ju netinkama elgesi paaiskinama, o ne is karto puolama bausti ir barti. Dukrai viskas buvo kuo puikiausiai isaiskinta, ir ji labai gerai supranta, bet juk kiekvienos, atskiros situacijos nenumatysi ir nepavaizduosi.
Tarp kita ko su ta "nesciaja" moterimi dukra uzmezge labai smagu pokalbi ir issiskyrem linksmos, kvatodamos, be jokiu pykciu. Gerai, kad ne eiline surugusi lietuve buvo, o tai kaip matau, butu blogiau pasibaige ax.gif
Kaip sunku turetu buti gyventi tokiems surugeliams... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pieniu pieva: 07 gegužės 2012 - 19:52
QUOTE(mititėja @ 2012 05 07, 20:11)
Mano patyrimu būtent vakaruose nepriimta komentuoti kito žmogaus išvaizdos, elgesio ir pan. Leisti kiekvienam būti savimi.

Nezinau koks jusu patyrimas. As DK gyvenu jau tryliktus metus ir mano patyrimas kitoks. Vaikus cia aukleja buti individais, o ne sprausti i remus, kaip tai daro LT. Ir vienas is individo bruozu yra ismokti sakyti savo nuomone, o ne susiguzus laukti niukso i sona is savo tevu (kokiu prisiziurejau i valias lankydamasi LT). O tada jau vaikui aiskinama, jeigu jis to nezinodamas blogai kazka padare/pasake. Bet jums, tikriausiai, sunku suprasti.
Ir taip jau per mane nukrypta nuo temos, taip kad toliau jos tersti nebesinori.
Einu paskaitysiu pasaka pries miega savo graziai, protingai ir isaukletai mergytei.

liezuvis.gif
Atsakyti