O gal kas nors lankote Jogos studija Bidza, Verkiu g.?
Labas vakaras
Noreciau ir as isbandyti joga, tik nelabai zinau kur geriau eiti. Gal zinote kokias jogos mokyklas Klaipedoje.
Radau viena tinklapi apie jogos mokykla www.lev.lt gal kas zinote apie sita mokykla ka nors?
Aciu
Noreciau ir as isbandyti joga, tik nelabai zinau kur geriau eiti. Gal zinote kokias jogos mokyklas Klaipedoje.
Radau viena tinklapi apie jogos mokykla www.lev.lt gal kas zinote apie sita mokykla ka nors?
Aciu
QUOTE(Erys @ 2011 04 07, 21:28)
Labas vakaras
Aciu
Aciu
Laba! Jei tai bus pirmas "pasimatymas" su joga, reikia labai atsakingai pasirinkti treneri, taciau tai nereiskia, kad neverta pabandyti. Tiesiog nereikia iskart prisirist prie vieno. Seip joga uzsiimineju apie 3 metus (su pertraukom) todel zinau ka sakau, esu isbandziusi daug klubu, ir valio. Seip pati ne is klp, taciua drauge zinau, kad lanke PREMA , sake, kad viskas patiko ir tiko, bet vien palankyt neuztenka, norint pasiekti geru rezultatu, suprasti reikia ir namie padirbeti. Mes su draugem isigijom labai gera knyga, tik cia je skaitot angliskai, bet labai gera , nes keik lt esu knigynuose varcius tai vaizdelis "pasiklyde vertime", nebent pirkti vein del paveiksliuku,bet ju pilnas internetas pirkau per interneta (beje rekomendavo veinas jogas, daug metu praktikuojantis http://686f7d64023qu...t/?tid=DLQHEPBG ir seip cia sitam linke apie joga galima pasiskaityti. Bet aisku reikia ne su instruktorium padirbeti, knygos neuzteks
QUOTE(Erys @ 2011 04 07, 21:28)
Labas vakaras
Aciu
Aciu
Labas
Na man atrodo klausima ne tame forume uzdavei, cia kalbama apie sporto klubus, o joga - yra dvasine praktika. Man atrodo forume Ezoterika buvo tema apie joga ir ten buvo atsiliepimu apie respublikine jogos mokykla (puslapis lev.lt).
Kiek zinau respublikine jogos mokykla yra i dvasines praktikas orientuota mokykla. Joje mokoma hatha jogos (asanu) o su laiku pereinama beveik vien tik prie meditaciju.
Bet jei tave domina joga kaip sportas - tada respublikine jogos mokykla netiks.
O kaip Jūs užsiimat joga? Man vien tas žodis asocijuojasi su įsiklausymu į save, su dėmesiu ir ryšiu su savim, ir gal visai ir nesvarbu, ar "sportuoji" joga ar "medituoji" ją.
Ar jeigu darai tik pratimus jogos, tai tik psitampai, pasilankstai ir viskas?
QUOTE(anime @ 2011 04 11, 12:47)
O kaip Jūs užsiimat joga? Man vien tas žodis asocijuojasi su įsiklausymu į save, su dėmesiu ir ryšiu su savim, ir gal visai ir nesvarbu, ar "sportuoji" joga ar "medituoji" ją.
Vieniems joga asocijuojsi su smilkalais, altoriumi, dvasingais veidais, kitiems - asanų "išlankstymu" - taip, taip, būtent išlankstymu, neskiriant jokio dėmesio savo fizinėms galimybėms, kūno konstitucijai, biomechanikai, bukai atbeldžiant kažką panašaus į pageidaujamą asaną, kai esi dar jai fiziškai nepasirengęs, o treti užsiima užsiima joga per kūną pažindami ir dvasią Žinoma, yra dar ir ketvirti, penkti... - kiekvienas jogą supranta kitaip
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 04 11, 13:26)
kiekvienas jogą supranta kitaip
Būtent
Du skirtingi žmonės, būdami toje pačioje treniruotėje - nesvarbu ar asanas darys, ar medituos - pasiims tik tai, kas JIEMS reikalinga.
Ir greičiausiai tai bus visiškai skirtingi dalykai - skirtingi pojūčiai, kitos emocijos, kitoks ir poveikis ir be abejo - kitoks suvokimas.
Ir tie du žmonės pasakos apie tą patį trenerį, apie tą pačią treniruotę visai skirtingus dalykus
Aciu superdukra ir azu uz atsakymus
Reiks pagalvoti apie tai ir apsisprendus tikrai ta joga isbandyti. Manau man reiktu ne tik asanu bet ir dvasiniu dalyku pasimokinti.
Papildyta:
Matau temos pavadinima Joga ir uzduodu toki klaisima.
Reiks pagalvoti apie tai ir apsisprendus tikrai ta joga isbandyti. Manau man reiktu ne tik asanu bet ir dvasiniu dalyku pasimokinti.
Papildyta:
Labas
Na man atrodo klausima ne tame forume uzdavei, cia kalbama apie sporto klubus, o joga - yra dvasine praktika. Man atrodo forume Ezoterika buvo tema apie joga ir ten buvo atsiliepimu apie respublikine jogos mokykla (puslapis lev.lt).
Kiek zinau respublikine jogos mokykla yra i dvasines praktikas orientuota mokykla. Joje mokoma hatha jogos (asanu) o su laiku pereinama beveik vien tik prie meditaciju.
Matau temos pavadinima Joga ir uzduodu toki klaisima.
Buvau vakar pirma karta toj Bidzoj, verkiu g., visai smagu ten! Toje studijoje mokina pagrinde hatha jogos - kuno sutvarkymo. Mokytojai nors ir jauni, bet tikrai labai patyre... Rekomenduoju!
Na aš šiek tiek susidūriau su joga ir pratimais, bet stengiuos iš to daug ką ir pasiimt, nekalbu labai apie dvasinius dalykus.
Esu įsitikinusi, kad kai prie fizinio pratimo dar pridedi minties galią, kaip tarkim "aš darau raitelio asaną ir mano kojų raumenys sparčiai stiprėja" - efektas stipresnis:)
Erys, kai išbandysi prasinešk, įdomu:)
Esu įsitikinusi, kad kai prie fizinio pratimo dar pridedi minties galią, kaip tarkim "aš darau raitelio asaną ir mano kojų raumenys sparčiai stiprėja" - efektas stipresnis:)
Erys, kai išbandysi prasinešk, įdomu:)
Sveikos, gal kuri esate lankiusi jogą "Jogos ratas" centre, Krokuvos g. ? Iš jų tinklapio nesupratau, kokia ten joga? Bandžiau Sši šri jogą, Šivanandą, bet vis na mano. Ieškau toliau.
QUOTE(Pievugele999 @ 2011 04 15, 11:23)
Sveikos, gal kuri esate lankiusi jogą "Jogos ratas" centre, Krokuvos g. ? Iš jų tinklapio nesupratau, kokia ten joga? Bandžiau Sši šri jogą, Šivanandą, bet vis na mano. Ieškau toliau.
Taip, lankiau
Ajengaro kryptis.
Dirba sąžiningai, chaltūros nemačiau
Bet reikia pabandyti pačiai