QUOTE(Irunia @ 2011 02 22, 14:05)
Anokia čia bėda. Daugiau kojas tampyti reikia.
Aš nuo vaikystės irgi negalėdavau to padaryti. Dandasanoje ramiai sėdėti pradėjau tik po metų ar dviejų praktikos. Pritūpt pilna pėda galiu tik kai kojos dvigubame pečių plotyje.
Gal anatomiškai taip yra. Kažkiek prasitampiau, bet ne tiek kiek norėtųsi.
Tai tada tu ir Utanasanoje turėtum jaust tempimą.
Žinok tikrai tikrai padeda kojų tempimai su diržu. Gali atsigulus patogiai. Užkabini vieną koją, kvėpuoji ir tempi link galvos kol saldu darosi. Jei klubai sveiki, tai dar ir į šalį nuleidį link grindų ir vėl tempi.
O pritūpimas visiškai toleruojamas, kai po kulnais dedi paklotuką. Juk kalbėjome apie pagalbines priemones
Tiesa, ar skaitai rusiškai? Yra toks straipsnis apie žmonių galimybes. Toks labai labai nuraminantis straipsnis
va čia
Aš nuo vaikystės irgi negalėdavau to padaryti. Dandasanoje ramiai sėdėti pradėjau tik po metų ar dviejų praktikos. Pritūpt pilna pėda galiu tik kai kojos dvigubame pečių plotyje.
Gal anatomiškai taip yra. Kažkiek prasitampiau, bet ne tiek kiek norėtųsi.
Tai tada tu ir Utanasanoje turėtum jaust tempimą.
Žinok tikrai tikrai padeda kojų tempimai su diržu. Gali atsigulus patogiai. Užkabini vieną koją, kvėpuoji ir tempi link galvos kol saldu darosi. Jei klubai sveiki, tai dar ir į šalį nuleidį link grindų ir vėl tempi.
O pritūpimas visiškai toleruojamas, kai po kulnais dedi paklotuką. Juk kalbėjome apie pagalbines priemones
Tiesa, ar skaitai rusiškai? Yra toks straipsnis apie žmonių galimybes. Toks labai labai nuraminantis straipsnis
va čia
Bėda ta, kad neprasitampius šlaunų kartais (paprastai sėdimose asanose ar pan. pratimuose fitnese) permetu krūvį ant nugaros ir be reikalo ją traumuoju. Arba reikia šiek tiek sulenkti kojas, bet taip norisi prasitampyti
Todėl mane ir domina Ajengaro joga - priemonių reikia
Galiu aš ir dandasaną padaryt, ir šiokią tokią utanasaną (žinoma, pirštais, puse delno, bet ne visu delnu), bet nuo stataus kampo į priekį sėdint - nea. O pritūpime man pusės stačios plytos reikėtų, ne paklotuko Šiaip tai čia tie patys raumenys dalyvauja, man įdomu, koks konkrečiai, kad pasiieškočiau būtent tam skirtų tempimo pratimų (nebūtinai jogos)
Aš greičiau padmasaną padarysiu negu utanasaną
P.s. Ačiū už nuorodą, rusų k. skaitau, ir neblogai, bet vėliau pažiūrėsiu - šiek tiek ir padirbti reikia