Įkraunama...
Įkraunama...

Joga

Atsitiktinai užklydau į jūsų puslapį...Gal galiu prisijungti ir patarti toms, kurios nori surasti jogos mokyklą, kurioje nebūtina dvasinė praktika, bent pradžioje.
Pasaulyje veikia virš 60 jogos praktikos mokyklų, mūsų šalyje joga įvairėja ir populiarėja. Prieš pasirenkant mokytoją ar mokyklą pasidomėkite kokia pakraipa, kokia mokytojo praktika, kur ir kaip atestuotas. Kaip ir gydytojas taip ir jogos mokytojas turėtų turėti pašaukimą.

Jeigu norite pradėti nuo pratimų tik kūnui ar sveikatai tobulinti - tinkama Aijengaro joga, nes joje dvasinė praktika prijungiama palaipsniui - sutvarkius indą, t.y. savo kūną. jeigu to ir užteks, galima likti pirmoje pakopoje. Aijengaro joga naudoja įvairias pagalbines priemones, tokias kaip: diržai, trinkelės, voleliai, kėdės. Šiomis priemonėmis sumažinamas pavojus susižeisti ar pasitempti. Taip pat palengvinamas asanų atlikimas žmonėms su labiau ribotomis kūno galimybėmis.
Šioje mokykloje ypatingas dėmesys skiriamas asanų (kūno padėčių) atlikimo tikslumui, todėl protas nesiblaško, ugdoma koncentracija, tuo pačiu atitrūkstama nuo rutinos.
Susipažinau su keliomis mokyklomis, bet likau šioje.
Nenoriu reklamuoti, bet Vilniuje yra keli klubai, dirba pavieniai mokytojai, turintys 10 metų praktiką ( Jogos ratas, Joga visiems).
Sėkmės visoms surasti save, pastiprinti vidų ir išorę su jogos praktika.
Papildyta:
QUOTE(giga @ 2012 06 12, 14:53)
Pratesiant apie pradedanciuju joga:
Man uzsifiksavo toks kolkas labai erzinantis dalykas: kiek ieskau internete jogos studiju, visur nuotraukose apie meditacija ir atsipalaidavima matau tuos indu stabus fone - arba paveiksluose arba statulos pavidaluose. nieko neturiu pries, bet klausiu saves, kodel as tureciau, noredama sustipreti, atsipalaiduoti ir t.t., istisai ziureti i kazkokios svetimos religijos stabus? gal zinot, kur yra Vilniuje praktikuojama maximum komercine joga?? gal bent ten interjeras butu tiesiog raminanciu spalvu?

Augustijonų g. 8/10 (Vytauto Didþiojo gimnazija) Sporto salė, kurioje nei rytietiškų kvapų, nei trikdančių vaizdinių. Visas dėmėsis asanai. Komercijos irgi mažai...
Atsakyti
as prie sporto sales noreciau dar i joga nezinau i kuria studija eit ju tiek daug,
mastau apie kauno jogos studija
gal kas turit kokiu atsiliepimu 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Norejau paklausti, gal kuri lankote ar esate lankiusios Kaune, Kursiu g. joga ,,Letoje"? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(Jugile @ 2012 08 19, 22:37)
Labas vakaras 4u.gif  Norejau paklausti, gal kuri lankote ar esate lankiusios Kaune, Kursiu g. joga ,,Letoje"? Kokie atsiliepimai?

Jeigu Letoje vis dar veda Kristina S. iš KJS, tai jos užsiėmimai gana stiprūs. 4u.gif
Ji dar veda ir Aleksote, Nissan centre.
Papildyta:
QUOTE(Pam@Pam @ 2012 08 19, 16:42)
as prie sporto sales noreciau dar  i joga nezinau i kuria studija eit ju tiek daug,
mastau apie kauno jogos studija
gal kas turit kokiu atsiliepimu  4u.gif

Manau apie kiekvieną jogos studiją, kaip ir apie jogos instruktorių, skirtingų žmonių nuomonės bus skirtingos. Reik bandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 08 19, 22:27)
Jeigu Letoje vis dar veda Kristina S. iš KJS, tai jos užsiėmimai gana stiprūs. 4u.gif
Ji dar veda ir Aleksote, Nissan centre.
Papildyta:

Manau apie kiekvieną jogos studiją, kaip ir apie jogos instruktorių, skirtingų žmonių nuomonės bus skirtingos. Reik bandyt  4u.gif

Pritariu nuomonei, jog reikia pačiam išbandyti. Pirmiausia reikia pabandyti kuri jogos rūšis yra priimtiniausia. Pati esu lankiuse Aijengaro joga, tačiau perėjau prie Ashtangos, kadangi asanu darymas pagalbinių priemonių pagalba man vėliau pradėjo veikti kaip tinginiavimo įrankis.
Geras jogos instruktorius turėtų iš pat pradžių pasistengti paaiškinti kaip jis veda užsiėmimus, taip pat reikėtų pasidomėti jo patirtimi.
Atsakyti
Vat todel ir parasiau, norejau isgirsti zmoniu nuomoniu apie ta instruktore. Zinoma-nepabandziusi nesuzinosiu. Eisiu vistiek pameginti, o paskui jau ziuresiu. Apskritai, kiek esu bandziusi, tai man grynai sportine joga nepatiko, noretusi daugiau ,,svelnesnes".
Atsakyti
QUOTE(Jugile @ 2012 08 20, 11:37)
Vat todel ir parasiau, norejau isgirsti zmoniu nuomoniu apie ta instruktore. Zinoma-nepabandziusi nesuzinosiu. Eisiu vistiek pameginti, o paskui jau ziuresiu. Apskritai, kiek esu bandziusi, tai man grynai sportine joga nepatiko, noretusi daugiau ,,svelnesnes".

Kiek žinau, ten dažnai būna "mėsmalė" - po 30 žmonių. Gal vasarą mažiau.

Jei norit švelnesnės jogos, rinkitės terapinę arba mažesnio intensyvumo jogą.
Pradžiai bus per akis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2012 08 20, 15:47)
Kiek žinau, ten dažnai būna "mėsmalė" - po 30 žmonių. Gal vasarą mažiau.

Jei norit švelnesnės jogos, rinkitės terapinę arba mažesnio intensyvumo jogą.
Pradžiai bus per akis. 4u.gif

Supratau...Man kilo mintis apie si kluba, nes toje vietoje gyvensiu ir man butu labai salia namu, pakeliui po darbo ir tinkamu laiku ziuriu grafikas. Na, gal nueisiu pasiziuresiu kaip ten kas, o paskui ziuresiu ar lankyti smile.gif Vat terapine joga man patiko, bet, gaila, kitame miesto gale. Siaip man patiko pas instruktoriu Igna Zakarauska.
Atsakyti
Sveikos, kas lankėte pas Nomedą KJS, ar stiprūs užsiėmimai? Aš tik mėnesį lankiau sportinę, bet ne pas ją, o dabar tiktų laikas pas ją. Lengvesnė joga man per paprasta buvo, patikdavo sudėtingesni pratimai, tik aišku ne visi pavyksta, tai įdomu , ar ši instruktorė turi savo pažengusių lankytojų ratą, ir kaip žiūri į pradedančius kurie iškart į sportinę ateina?
Atsakyti
QUOTE(Vergissmeinnicht @ 2012 08 27, 16:06)
Sveikos, kas lankėte pas Nomedą KJS, ar stiprūs užsiėmimai? Aš tik mėnesį lankiau sportinę, bet ne pas ją, o dabar tiktų laikas pas ją. Lengvesnė joga man per paprasta buvo, patikdavo sudėtingesni pratimai, tik aišku ne visi pavyksta, tai įdomu , ar ši instruktorė turi savo pažengusių lankytojų ratą, ir kaip žiūri į pradedančius kurie iškart į sportinę ateina?

Siaip pas Nomeda yra siek tiek svelnesne nei sportine joga
Atsakyti
QUOTE(Jugile @ 2012 08 27, 15:07)
Siaip pas Nomeda yra siek tiek svelnesne nei sportine joga

Kaip įdomiai. Visada galvojau, kad pas ją sunku. Nesu buvus.
Pas Giedrių buvau. Lyg ir patiko. Nors nežinau...
Pati kaip tik irgi renkuosi, pas ką lankyt. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 27 rugpjūčio 2012 - 20:50
QUOTE(Irunia @ 2012 08 27, 22:49)
Kaip įdomiai. Visada galvojau, kad pas ją sunku. Nesu buvus.
Pas Giedrių buvau. Lyg ir patiko. Nors nežinau...
Pati kaip tik irgi renkuosi, pas ką lankyt. g.gif

Buvau ir pas Giedriu ir pas Nomeda. Pas Nomeda man patiko labiau. Pas Giedriu nepatiko, nes man per sunku buvo. Tai vat labai skirtingai kiekvienam zmogui. Ziurint kas ko iesko
Atsakyti