Įkraunama...
Įkraunama...

Joga

Nu šiandien man nieks nebaubė, nors jau laukiau lotuliukas.gif bet ir žvakės nedarėm ax.gif
Klausaus Enigmos, deginu smilkalus ir tingiu eit tvarkytis...
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 02 20, 18:56)
Nu šiandien man nieks nebaubė, nors jau laukiau lotuliukas.gif bet ir žvakės nedarėm ax.gif
Klausaus Enigmos, deginu smilkalus ir tingiu eit tvarkytis...

Kas tau ten turėjo baubt, taip ir nesupratau g.gif

O kad tingi eit tvarkytis, tai nėra blogai. Kartais vis gi reikia atsiduoti savo vidiniams norams, o ne protui. Be to tik vienas laisvadienis tebuvo. Nepasius ir nesutvarkyta. Jau geriau sau leisti pailsėt, pamedituot. Ar dažnai mes sau tai leidžiam? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 02 19, 14:43)
Aš atsakiau čia į klausimą apie kūno garsus žvakės asanoje, o ne žvakės asana - mėnesinių metu. Manau supratot mintį.

Tikrai ne - praleidau blush2.gif . Kažkur mačiau apie mėnesines, po to, matyt, nelabai atidžiai skaičiau temą blush2.gif Čia asš supratau, kad kalbama tik apie mėnesines, o ne kitus garsus blush2.gif
Vakar bandžiau suprasti, kuo Ajengaro joga skiriasi nuo kitų krypčių - ir vėl likau nesupratus doh.gif Gal kas populiariai paaiškins?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 21 vasario 2011 - 08:27
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 02 21, 08:24)
Vakar bandžiau suprasti, kuo Ajengaro joga skiriasi nuo kitų krypčių - ir vėl likau nesupratus  doh.gif Gal kas populiariai paaiškins?

Labai paprastai ir populiariai - naudok visas pagalbines priemones, ką turi po ranka. Nebūtina savęs laužti per prievartą. Nes tikslas yra ne padaryti, o daryti.
Žodžiu - paklotukai, kaladėlės, diržai. Viskas, kas pagerina būvimą asanoje savęs nežalojant.
Gita, Ajengaro dukra, specializuojasi moterų jogoje. Ten esmė panaši - asanų pritaikymas skirtingiems moters gyvenimo etapams - nėštumas, mėnesinės, klimaksas ir t.t.

Bet čia laaaabai populiariai...
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 02 21, 09:56)
Labai paprastai ir populiariai - naudok visas pagalbines priemones, ką turi po ranka. Nebūtina savęs laužti per prievartą. Nes tikslas yra ne padaryti, o daryti.
Žodžiu - paklotukai, kaladėlės, diržai. Viskas, kas pagerina būvimą asanoje savęs nežalojant.
Gita, Ajengaro dukra, specializuojasi moterų jogoje. Ten esmė panaši - asanų pritaikymas skirtingiems moters gyvenimo etapams - nėštumas, mėnesinės, klimaksas ir t.t.

Bet čia laaaabai populiariai...

Ačiū smile.gif Man, ko gero, labiausiai patinka šita kryptis, tik kažko visi labai skirtingai ją pateikia.

O kas yra Sivananda? Populiariai primityviai - atkala savo 12 asanų visada ta pačia seka ar esmė kažkur kitur?

P.s. Žinoma, aš suprantu, kad realiai mes tą nelabai pamatysim - matysim konkretų instruktorių/mokytoją ir jo jogą, bet čia aš šiaip – bendram išspusimui smile.gif
Atsakyti
Žinok, aš kažkodėl esu tokios nuomonės, kad viskas vis gi priklauso nuo mokytojo - kaip BŪTENT jis pateikia vienokią ar kitokią mokyklą.
Aš pvz. praktikuoju Hatha joga, bet su toookiais lyriniais nukrypimais, kad vargu ar pavadinsi ją grynai Hatha. Visko po truputėlį ir gaunasi tokia mišrainė. tongue.gif
Bet jei man tai tinka, aš nesuku smegenų. biggrin.gif

Dar kas liečia Ajengarą. Man jis kaip asmenybė toks prieštaringas. Tos visos pagalbinės priemonės - viskas super. Bet kai pasižiūri filmą apie jį ir kaip jis pats visko siekė, tai... Viskas per skausmą, per ligas. Žodžiu, jis save išprievartavo tam, kad suprast kaip veikia kūnas ir kad galėtų visą tai pateikti žmonėms. Valio, bet... Jei kažkas aklai norėtų sekti jo pavyzdžiu, t .y. save laužti...
Na čia tik šiaip, mąstau garsiai, nes visokių kvailų žmonių būna lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 02 21, 14:04)
Žinok, aš kažkodėl esu tokios nuomonės, kad viskas vis gi priklauso nuo mokytojo - kaip BŪTENT jis pateikia vienokią ar kitokią mokyklą.

drinks_cheers.gif Aš vis bandau save įtikinti, kad taip nėra smile.gif Bet sunkiai sekasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 21 vasario 2011 - 13:40
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 02 21, 13:39)
drinks_cheers.gif Aš vis bandau save įtikinti, kad taip nėra smile.gif Bet sunkiai sekasi smile.gif

O kam tu save įtikinėji?
Manau išgrynintą reikalą gautume tik pas patį patį pradininką lotuliukas.gif

Bet man žinok ir patinka mano joga, kad aš ją taikau prie savęs, jis prisitaiko prie manęs. Jokios prievartos, konkurencijos. Galbūt - jokio grynumo...
Bet aš to ir nesiekiu. Gal dėl to, kad mano mokytoja tokia irgi "mišraininė". Kas tiko jai, tikdavo ir jos mokiniams. Kažkaip ir tęsiu tą. Kaip ji mėgsta sakyti - не заморачивайся. Kas išvertus reikštų - nesuk tu sau smegenų. Jei tinka, tai ir mėgaukis. O kanonai, taisyklės... tada va joga ir tampa sekta, kaip daug kas ją įsivaizduoja lotuliukas.gif

Žiūriu Bezdžione, mes čia dviese kalbamės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 02 21, 14:56)
1. O kam tu save įtikinėji?

Manau išgrynintą reikalą gautume tik pas patį patį pradininką lotuliukas.gif

2. Bet man žinok ir patinka mano joga, kad aš ją taikau prie savęs, jis prisitaiko prie manęs. Jokios prievartos, konkurencijos. Galbūt - jokio grynumo...
Bet aš to ir nesiekiu. Gal dėl to, kad mano mokytoja tokia irgi "mišraininė". Kas tiko jai, tikdavo ir jos mokiniams. Kažkaip ir tęsiu tą. Kaip ji mėgsta sakyti - не заморачивайся. Kas išvertus reikštų - nesuk tu sau smegenų. Jei tinka, tai ir mėgaukis. O kanonai, taisyklės... tada va joga ir tampa sekta, kaip daug kas ją įsivaizduoja lotuliukas.gif

3. Žiūriu Bezdžione, mes čia dviese kalbamės  lotuliukas.gif

1. Dėl labai rimtos priežasties -esu on-line, o ne salėje biggrin.gif Salėje yra įdomesnių dalykų, o čia tokia nelegali pertraukėlė nuo darbo smile.gif Arba - noriu tikėti, kad reklama ir savireklama yra tiesa biggrin.gif

2. Šiaip mane taisyklės daugiau domina daugiau teoriškai, praktiškai- daug paprastesni dalykai - - pvz., kodėl man sunku daryti sėdimas asanas, t.y kuriuos raumenis užtrumpinau, kuriuos ištampiau daugiau negu reikia ir kaip atitaisyti doh.gif biggrin.gif Nors iš kitos pusės – mėgstu turėti teorinius pagrindus, kad galėčiau analizuoti, nes kitaip nesuprantu, ką veikiu ir man tada jau nebeįdomu. bet - knygos gi nerašysiu, čia tik bendram išprusimui.

3. Vadinasi, reikia grįžti prie darbo (čia man) biggrin.gif
Atsakyti
Anatomiją tada tau reikia mokytis lotuliukas.gif

O jei rimtai, ir aš esu šiek tiek pridirbus su savo klubais. Tam tikrų asanų irgi negaliu daryt doh.gif Tiksliau darau, bet po to vaikštau kaip... lotuliukas.gif
Kažkada buvau be galvos ir buvo kaip tu sakai - tik teorija. Dabar žinau jau, kad per anksti po gimdymo grįžau prie sporto... Bet juk iš klaidų mokomės, na ir kas kad iš savo biggrin.gif

Tiesa, o ką būtent tau skauda ir kokiose asanose? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 21 vasario 2011 - 17:25
QUOTE(Irunia @ 2011 02 21, 18:24)
Anatomiją tada tau reikia mokytis lotuliukas.gif

Tiesa, o ką būtent tau skauda ir kokiose asanose? g.gif

Gal ir mokiaus tą anatomiją, tik nesuvedu teorijos ir praktikos doh.gif biggrin.gif
Aš negaliu daryti bet kokių sėdimų asanų, nes tempia užpakalinius šlaunies raumenis. Bandau daryti, tik labai neteisingai gaunasi - iškart nugara linksta doh.gif Populiariai - paprastai žmonės atsitupia remdamiesi pilna pėda. Aš - tik priekine pėdų dalimi (ir man taip visada buvo labai patogu). Ko gero, stipresni tiesiamieji raumenys. Bėda, kad nuo teorijos nestiprėja reikiami (o ir nesuprantu, kurie turi stiprėti), o tiesiamieji neilgėja (jeigu to reikia) doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 22 vasario 2011 - 08:58
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 02 22, 08:53)
Aš negaliu daryti bet kokių sėdimų asanų, nes tempia užpakalinius šlaunies raumenis. Bandau daryti, tik labai neteisingai gaunasi - iškart nugara linksta  doh.gif Populiariai - paprastai žmonės atsitupia remdamiesi pilna pėda. Aš - tik priekine pėdų dalimi

Anokia čia bėda. Daugiau kojas tampyti reikia.
Aš nuo vaikystės irgi negalėdavau to padaryti. Dandasanoje ramiai sėdėti pradėjau tik po metų ar dviejų praktikos. Pritūpt pilna pėda galiu tik kai kojos dvigubame pečių plotyje.
Gal anatomiškai taip yra. Kažkiek prasitampiau, bet ne tiek kiek norėtųsi.

Tai tada tu ir Utanasanoje turėtum jaust tempimą. g.gif
Žinok tikrai tikrai padeda kojų tempimai su diržu. Gali atsigulus patogiai. Užkabini vieną koją, kvėpuoji ir tempi link galvos kol saldu darosi. Jei klubai sveiki, tai dar ir į šalį nuleidį link grindų ir vėl tempi.

O pritūpimas visiškai toleruojamas, kai po kulnais dedi paklotuką. Juk kalbėjome apie pagalbines priemones mirksiukas.gif

Tiesa, ar skaitai rusiškai? Yra toks straipsnis apie žmonių galimybes. Toks labai labai nuraminantis straipsnis thumbup.gif
va čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 22 vasario 2011 - 13:10