Įkraunama...
Įkraunama...

Joga

QUOTE(Irunia @ 2011 05 10, 19:30)
Tai labiau hatha joga ir jos atmainos.
Bet ir joje mes medituojame, koncentruojam dėmesį į čakras ir t.t.

sitas man net labai priimtina
aciu uz atsakyma!
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 05 10, 22:50)
Penktadienį buvau tokiam renginyje, tai iš Jogos namų porelė rodė vieną numerį, tai eina sau kokie gabumai wub.gif

Porose apskritai viskas nerealiai gražiai atrodo.

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(Vi-Vian @ 2011 05 10, 18:07)
dekui! kaip tik renkuosi tarp soham, jogasavitri ir srisrijoga  unsure.gif

Srisri ir Vyrenijus turėtų Tavo lūkesčius atitikti mažiausiai, soham gal visai nieko, Savitri – nebuvau, bet spręsti, kaip jau sakiau – Tau smile.gif Tai labai skirtingos miesto vietos – ar bus patogu, jei ruošies ilgesniam laikui? Tibeto joga (5 Tibeto pratimai) ir hatha gali rasti pas Liudmilą (http://www.raido-joga.lt), meditacijos nedaug, pranajamos – irgi, kartais net nebūna, kartais padaro vien pranajamai skirtą užsiėmimą, bet informuoja iš anksto – nepatinka – gali neiti. Gal dar Jogos ratą pasižiūrėk (http://www.jogosratas.com/) – čia lyg link to, ko nori.
O kalbant apie jogos rūšis – nežinau, kaip ten dėl gryno produkto, bet dažniau randu Onos ar Petro joga mix, negu aštanga, sivananda ir pan. Man irgi norėtųsi gražiai sudėliotos – čia tokia, čia anokia, bet paprastai nepasitaiko smile.gif
Atsakyti
Įkišiu trigrašį: o gal galima plačiau apie Jogos ratą (http://www.jogosratas.com/), jei teko lankytis? Pati ieškau, kur pradėti praktikuoti jogą, kol kas nebandžiau niekur. Renkuosi veikiau pagal lokaciją, smūgį per kišenę ir tai, ar artima širdžiai.

Šiuo metu visai patraukliai atrodo Sri Sri senamiestyje (http://www.srisriyoga.lt/joga-senamiestyje/), teko pasidomėti apie mokytojus, lyg ir tiktų. Svarbiausia ko nenoriu - brukamo "smegenų plovimo". Gal kam teko lankytis ir šiose jogos pamokose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hazelnut: 11 gegužės 2011 - 18:00
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 05 11, 09:14)
dažniau randu Onos ar Petro joga mix, negu aštanga, sivananda ir pan. Man irgi norėtųsi gražiai sudėliotos – čia tokia, čia anokia, bet paprastai nepasitaiko smile.gif

Va va, apie ką aš ir kalbu.
Bet kartais Onos ir Petro joga nėra blogai. Dėl to kad kiekvienas instruktorius perleidžia per save ir tada dėsto. Jis auga pats, lankosi seminaruose, kažką atranda naujo, tą ir duoda savo žmonėms. O jei augi kartu su juo kelis metus iš eilės, tau tai neatrodo keista. Bet jei įpuola naujokas, tai jam kelia sumaištį.
Ir man kartais gaila to naujoko. Bet jei jis nori dirbti, tada prisitaiko prie grupės ir viskas būna gerai. Arba išeina neatlaikęs...

Buvau savaitgalį seminare. Tai va ten buvo kaip sakai - gražiai sudėliota Sukshma vyayam jogiškų patimų sistema. Nerealiai kaifavau thumbup.gif
Tiesa, kieno kūnai nėra labai lankstūs, ieškokit kas dėsto būtent šitą kompleksą.
Jausitės kaip nauji thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 05 12, 09:37)
Buvau savaitgalį seminare. Tai va ten buvo kaip sakai - gražiai sudėliota Sukshma vyayam jogiškų patimų sistema. Nerealiai kaifavau  thumbup.gif
Tiesa, kieno kūnai nėra labai lankstūs, ieškokit kas dėsto būtent šitą kompleksą.

Kur juos rasti? g.gif Pagooglinau, tai niekur nėra. norėčiau juos gauti ir namuose rytais daryti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 05 12, 10:37)
Va va, apie ką aš ir kalbu.
Bet kartais Onos ir Petro joga nėra blogai. Dėl to kad kiekvienas instruktorius perleidžia per save ir tada dėsto. Jis auga pats, lankosi seminaruose, kažką atranda naujo, tą ir duoda savo žmonėms. O jei augi kartu su juo kelis metus iš eilės, tau tai neatrodo keista. Bet jei įpuola naujokas, tai jam kelia sumaištį.
Ir man kartais gaila to naujoko. Bet jei jis nori dirbti, tada prisitaiko prie grupės ir viskas būna gerai. Arba išeina neatlaikęs...

Buvau savaitgalį seminare. Tai va ten buvo kaip sakai - gražiai sudėliota Sukshma vyayam jogiškų patimų sistema. Nerealiai kaifavau  thumbup.gif

Na, man labiau patinka daugiau paauginti instruktoriai biggrin.gif
Galų gale, ir patys esam skirtingi, nepriklausomai ar lankėm jogą ar ne, esam skirtingo fizinio pasirengimo, turim skirtingus lūkesčius - kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam smile.gif

O kas yra Sukshma vyayam? Ir labai čia rasi užsimanęs "gryną produktą" g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na, ar LT kas duoda, nežinau.
Pagooglinus įmanoma parsisiųsti rusų kalba knygelę.
Ten irgi nėra absoliučiai viskas.

Šiaip instruktorius buvo iš Latvijos. Dar tą patį praktikuoja Leonidas Garcenšteinas. Jo seminarų tikrai rasite torentuose. Jei aišku draugaujat su rusų kalba.

Va ta knyga http://www_koob_ru/d...a_sukshma_viama
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 05 12, 11:23)
Na, ar LT kas duoda, nežinau.
Pagooglinus įmanoma parsisiųsti rusų kalba knygelę.
Ten irgi nėra absoliučiai viskas.

Šiaip instruktorius buvo iš Latvijos. Dar tą patį praktikuoja Leonidas Garcenšteinas. Jo seminarų tikrai rasite torentuose. Jei aišku draugaujat su rusų kalba.
Va ta knyga  http://www_koob_ru/d...a_sukshma_viama

Daug skaitymo (kaip darbo metu blush2.gif ) - kada nors. Bet jei taip iš viršaus į apačią skaitant - kažkas link terapinės jogos? Ir link Nerijaus Brazdžiūno jogos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 12 gegužės 2011 - 13:00
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 05 12, 13:57)
Daug skaitymo (kaip darbo metu blush2.gif ) - kada nors. Bet jei taip iš viršaus į apačią skaitant - kažkas link terapinės jogos? Ir link Nerijaus Brazdžiūno jogos?

Grubiai tariant, labiau terapinė. Bet nukreipta į žmogaus lankstumo didinimą.
Pranajama su lengvais pratimais po daug kartų+krijos.
Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad galvos sukimas - vienas iš pratimų.
Sakė tikrose jogos mokyklose leidžiama pereiti prie asanų tik po 5-7 metų Sukshma vyayam praktikavimo tongue.gif
O pas mus žmonėms parodyk tokius pratimus, sakys - kas čia per pensininkų joga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 05 12, 14:24)
Grubiai tariant, labiau terapinė. Bet nukreipta į žmogaus lankstumo didinimą.
Pranajama su lengvais pratimais po daug kartų+krijos.
Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad galvos sukimas - vienas iš pratimų.
Sakė tikrose jogos mokyklose leidžiama pereiti prie asanų tik po 5-7 metų Sukshma vyayam praktikavimo  tongue.gif
O pas mus žmonėms parodyk tokius pratimus, sakys - kas čia per pensininkų joga lotuliukas.gif

Šiap tai geras variantas, bet ne man smile.gif Nors tos asanos, kur tupima ant pilno pado ir iki gyvenimo galo nepadaryčiau lotuliukas.gif doh.gif
Bet jei tai būtų sporto klube - mielai nueičiau (po treniruotės arba prieš blush2.gif ), nes, kaip bebūtų keista, matau tokiam primityve prasmę - kai kažkur raumenį užsitrumpini ar šiaip nusisportuoji į šoną, po traumos ar lengvam prasitampymui, net poilsio dienai tarp treniruočių - labai gerai.
Atsakyti
Na nevisi pratimai primityvūs. Priklauso nuo žmogaus lankstumo tongue.gif

Kam įdomu - filmukas - sutrumpintas variantas.

I dalis

II dalis
Papildyta:
QUOTE(Bezdžionė @ 2011 05 12, 15:37)
Nors tos asanos, kur tupima ant pilno pado ir iki gyvenimo galo nepadaryčiau  lotuliukas.gif  doh.gif

Padarytum, jei tik ties tuo akcentuotumeis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 12 gegužės 2011 - 17:59