Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

Į "Mamos žurnalą", "Mažylį", arba "Tavo vaikas" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 02 08, 00:26)
Manau, kad reikia parašyti straipsnį apie NŠP... gal man taip ir padaryt? blush2.gif Bet jis nebūtų mokslinis, nes man geriausiai sekasi rašyti grožinės literatūros tekstus biggrin.gif bet why not?

Manau, kad grožinės literatūros tekstas kur kas labiau "užkabintų" nei mokslinis, o kai taip atsitiks, moksliniais aspektais moterys susidomės pačios. Galbūt tokio grožinio teksto pabaigoje verta pateikti ir faktinę informaciją apie internetinius puslapius, mokymus ir konsultacijas bei moteris - "gyvus pavyzdžius" - kurios galėtų konsultuoti, patarti ir padėti 4u.gif
Atsakyti
na saunuoles...tikrai parasykit, bet ar spausdins? gal nors vienas isspausdins...noretusi kad smalsute ir horo parasytu, kartu pagreciui, bet problema reiktu tekstu suderint kad ne viskas tas pats per ta pati.
rasyk tikrai lengviau nei kalbet jiems tiesiai i diktfona. rasant gali pats daugka Perziuret.
vieninteli minusa matau, kad gali buti taip-salia nsp kalbetojas ir priespastatytas tOje pat temoje KT kalbetojas. vat tokiu atveju nereikia tuomet sutikti. turi buti normaliai, 2geri puslapiai skirta VIEN NSP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 08 vasario 2012 - 09:46
"aciu uz nuomone. Tekste minima, kad abortai yra labai labai blogai, todel siuloma nestumus planuoti. Tas straipsniu ciklas yra skirtas nestumu planavimui propaguoti. Apie NSP esame rase gerokai daugiau kartu, nei apie nenaturalius nestumo planavimo budus. Yra ivairios nuomones, o mes turime buti tribuna visiems. Tarkime - mes rasome R.Semetos ideologija, kad galima pagimdyti be skausmo ir vaistu. O salia spausdiname ir anesteziologu mintis, propaguojancias epidurini nuskausminima.
Tiesiog zurnalas yra tribuna ivairioms nuomonems, o skaitytojas atsirenka...
Juolab, kad V.Klimas nera ,,zmogus is gatves", o patyres ginekologas, mokslu daktaras.

redaktore Neila"

negaliu nesutikti, nors man atrodo neteisybė apie NŠP rašoma, net jeigu jis mokslų daktaras.

visgi jų pozicija pasitvirtintų, jeigu ateinančiais mėnesiais būtų išspausdinta informacija apie NŠP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teplė: 08 vasario 2012 - 16:03
Abortas yra labai labai blogai, bet jokios įtakos moters fizinei ir psichinei būklei neturi, tai gal ne taip ir blogai? biggrin.gif

Aš dar nerašiau, vis svarstau, kaip ir ką, bet įtariau, kad tokio atsakymo ir galima tikėtis. Tai jei jie jau turi tokią savo apsibrėžtą poziciją, galvoju, ar tikrai verta rašyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 02 08, 16:56)
"Apie NSP esame rase gerokai daugiau kartu, nei apie nenaturalius nestumo planavimo budus."

Tai teigia "Mamos žurnalo" redaktorė? blink.gif
Atsakyti
joo.
Atsakyti
QUOTE(teplė @ 2012 02 08, 16:56)
<...>Apie NSP esame rase gerokai daugiau kartu, nei apie nenaturalius nestumo planavimo budus. <...>

Pritarčiau tik tam, kad apie NŠP buvo rašoma kaip būdą planuojant nėštumą, t.y. jo siekiant. Bet apie NŠP kaip kontracepcijos būdą rašoma tikrai labai nedaug.
Atsakyti

Kad nieko nesuklaidinčiau ir neapšmeižčiau, tai ten parašiau atsakymą į mano konkretų atsiliepimą:

Mielas Mamos žurnale,
Mane labai nustebino straipsnis „Nėštumai nepasibaigę gimdymais“ . Iš jo galima lengvai susidaryti nuomonę, jog dėl natūralaus šeimos planavimo metodų, bažnytinių ir jaunavedžių būrelių propagandos daugėja neplanuotų nėštumų bei abortų. Mano nuomonė yra visiškai priešinga. NŠP yra orientuotas į sutuoktinius ar sužadėtinius, ilgalaikes brandžias poras, tikinčiuosius, todėl kalbant apie abortus, jo juodinti tikrai nereikėtų.
Stebina, kad gydytojas Klimas mini tik temperatūros matavimą. Jis kaip medikas turėtų žinoti ir daug kitų vaisingumo ženklų, pagal kuriuos poros vadovaujasi. Be to, kas kenksmingiau: ar pastoti suklydus naudojant NŠP, ar pamiršus išgerti tabletę? Juk pastaruoju atveju pačioje netyčinio nėštumo pradžioje bus vartojami hormonai, kurie gali turėti neigiamos įtakos vaisiui, todėl daug didesnė tikimybė, jog šiuo atveju bus daromas abortas.
Subūrėte gražią auditoriją, kuri moka pinigus už žurnalą, kuriame daugiausiai rašoma apie žindymą, apie natūralų gimdymą, apie ekologiją, dažnai apie gausias šeimas. O šiame straipsnyje atskleista pozicija, jeigu neklaidinanti, tai mažų mažiausiai žeidžianti natūralumo šalininkes, kurioms būtent jūsų žurnalas buvo (tikiuosi, ir išliks) paguoda šlamštiškos spaudos virtinėje.

P.S.: Nejaugi jūs pačios tikite, kad abortai neturi įtakos moterų psichinei sveikatai?

kaip minėjau, prieš maždaug metus laiko rašė du gražius psl., bet ten pamąstymai apskritai, o ne konkreti informacija. daugiau skaityti neteko, nors perku beveik visus numerius...
jie gali parašyti, ką jiems tenka rašyti, nes visiems gyvent reikia.... doh.gif išparduotos tribūnos. NŠP nieks neremia finansiškai - tokios mano išvados

Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 02 08, 16:13)
Abortas yra labai labai blogai, bet jokios įtakos moters fizinei ir psichinei būklei neturi, tai gal ne taip ir blogai? biggrin.gif

Aš dar nerašiau, vis svarstau, kaip ir ką, bet įtariau, kad tokio atsakymo ir galima tikėtis. Tai jei jie jau turi tokią savo apsibrėžtą poziciją, galvoju, ar tikrai verta rašyti g.gif

aš neabejoju, kad verta. nieks kits neparašys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teplė: 08 vasario 2012 - 20:24
QUOTE(teplė @ 2012 02 08, 21:26)
Stebina, kad gydytojas Klimas mini tik temperatūros matavimą.

Gerai būtų... Jis mini tik vaisingų dienų skaičiavimą, kai tuo tarpu visų be išimties šiuolaikinio NŠP metodų pagrindas yra simptomų stebėjimas. Kalendorinis metodas net neatitinka PSO NŠP apibrėžimo.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 02 08, 22:32)
Gerai būtų... Jis mini tik vaisingų dienų skaičiavimą, kai tuo tarpu visų be išimties šiuolaikinio NŠP metodų pagrindas yra simptomų stebėjimas. Kalendorinis metodas net neatitinka PSO NŠP apibrėžimo.

oi... doh.gif

čia kaip mano mama sakė: "nesąmonė tie natūralūs metodai - pastojau iškart po mėnesinių!" (jos ciklas labai trumpas, o mmm iki 7d. būdavo doh.gif ) biggrin.gif
man belieka džiaugtis, kad mama nežinojo tiesos apie nšp - manęs dabar nebūtų. o visai laiminga gavausi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teplė: 08 vasario 2012 - 23:13
teple, ar cia pacitavai, ka rasei?
is tiesu, Klimas mini tik SKAICIAVIMA. jokio temperaturos matavimo net nepamini. todel juk rasiau, kad man kilo ispudis, ar jis isvis zino ka nors apie BT ir gleives, nebent is studentavimo laiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 09 vasario 2012 - 09:42