deja, buvau neseniai, sausi, ir nera.
QUOTE(given444 @ 2012 02 03, 09:48)
deja, buvau neseniai, sausi, ir nera.
Aš šiandien buvau ir nebuvo knygos
"Perliukų" iš "Mamos žurnalo" labai toli ieškoti nereikia... (2011 m. gruodis)
"Mitas. Mylintis nevaisingomis mėnesio dienomis (...) saugotis nebūtina" ir toliau gąsdinama ciklų nereguliarumu bei sunkumais apskaičiuoti nevaisingas dienas.
"Po gimdymo visiškai netinka natūralūs šeimos planavimo metodai vaisingų dienų skaičiavimas"
Ir paslaugi nuorodėlė riebiomis raidėmis į prisimink.lt
"Mitas. Mylintis nevaisingomis mėnesio dienomis (...) saugotis nebūtina" ir toliau gąsdinama ciklų nereguliarumu bei sunkumais apskaičiuoti nevaisingas dienas.
"Po gimdymo visiškai netinka natūralūs šeimos planavimo metodai vaisingų dienų skaičiavimas"
Ir paslaugi nuorodėlė riebiomis raidėmis į prisimink.lt
Man atrodo, kad visos labai jautriai reaguojat Šis straipsnis iš esmės yra hormoninės kontracepcijos reklama, pagal straipsnio autorės įsivaizdavimą skirta statistinei hormoninės kontracepcijos bijančiai, bet natūraliais metodais nepasidomėjusiai lietuvaitei, kuri NŠP tapatina su vaisingų dienų skaičiavimu. Ir taip, autorė teisi, vaisingų dienų skaičiavimas - tikrai nepatikimas reikalas. Straipsnio tikslas buvo tiesiog pasiūlyti hormoninę kontracepciją, todėl ji ir nesivargino lįsti į vaisngumo pažinimo džiungles
na zinai, graudu tai kad nekalbama atvirom kortom, o juodinama nsp. o nsps jau sudirbta iki negaliu, net ne vien ateistu tarpe.
iki dabar daugelis tikinciuju net mano aplinkoj is to nsp jaukiasi--ir ka? itaka jau padaryta. vakar issiuntinejau ta nuoroda (i naujai sukurta nsp svetaine) visoms. bet kazi, kol zmones rimtai prises studijoms. gi -nsp tai rimtos studijos, as pati gi ne per vakara viens du prisedau. o dar pries atsisedant, jau turi buti teigiamas poziuris, tuomet negaila aukoti tam laiko, naktu, kai diena jo neturi ir tt.
na zodziu.
einu rasyt i mamos zurnala db. bet nezinau, ka rekomenduot jiems pakalbinti nsp tema, pati dar bijociau del nesmaoniu prisnekejimo, na gal ne nesamoniu, bet siaip - gal neturiu suguglinus pakankamai info. zmones juk labai domina efektyvumas ir tyrimai ir apklausos.
iki dabar daugelis tikinciuju net mano aplinkoj is to nsp jaukiasi--ir ka? itaka jau padaryta. vakar issiuntinejau ta nuoroda (i naujai sukurta nsp svetaine) visoms. bet kazi, kol zmones rimtai prises studijoms. gi -nsp tai rimtos studijos, as pati gi ne per vakara viens du prisedau. o dar pries atsisedant, jau turi buti teigiamas poziuris, tuomet negaila aukoti tam laiko, naktu, kai diena jo neturi ir tt.
na zodziu.
einu rasyt i mamos zurnala db. bet nezinau, ka rekomenduot jiems pakalbinti nsp tema, pati dar bijociau del nesmaoniu prisnekejimo, na gal ne nesamoniu, bet siaip - gal neturiu suguglinus pakankamai info. zmones juk labai domina efektyvumas ir tyrimai ir apklausos.
QUOTE(given444 @ 2012 02 04, 09:51)
na zinai, graudu tai kad nekalbama atvirom kortom, o juodinama nsp. o nsps jau sudirbta iki negaliu, net ne vien ateistu tarpe.
na zodziu.
na zodziu.
Konsultantė Elena Kosaitė-Čypienė
QUOTE(given444 @ 2012 01 28, 16:17)
peikiama periodine abstinencija kaip nepatikimas metodas!, naturalus planavimas sulyginamas su ritminiu metodu ir nurasomas, o hormon kontracepcija giriama. beje, visgi lietuvoje vartojanciu KT moteru tik 10proc, (tik graikijoj, rusijoj ir latvijoj-maziau). taigi, lietuves - tamsios moterys. kalba ginekologas Vytautas Klimas. jis ragina nepasitiketi moterims pseudomedicina, o ragina sviestis ir pasitiket savo ginekologais labiau.
Dar vienas V. Klimo papostringavimas
ai, neberinkim blogu pav, nesinervuokim. ar tu smalsute sutiktum pakalbeti zurnalui, jei tave rekomenduociau? man tai baisu nusisneket butu, galeciau ir pati pakalbet. bet tada jus pasiusit jei kas ne taip bus.
Aš manau, kad be reikalo čia karščiuojatės, nes rašoma būtent tiek vienam tiek kitam straipsnyje apie vaisingų dienų skaičiavimus, kas tikra tiesa, kad yra absoliučiai netikęs šeimos planavimo metodas.
QUOTE(Horo @ 2012 02 07, 15:08)
Aš manau, kad be reikalo čia karščiuojatės, nes rašoma būtent tiek vienam tiek kitam straipsnyje apie vaisingų dienų skaičiavimus, kas tikra tiesa, kad yra absoliučiai netikęs šeimos planavimo metodas.
O kaip teiginiai, kad kontracepcijos nenaudojimas daro žalą žmonių sveikatai, o va abortai tai jokios įtakos nei fizinei nei psichinei moterų sveikatai neturi?
QUOTE(Justesea @ 2012 02 07, 15:12)
O kaip teiginiai, kad kontracepcijos nenaudojimas daro žalą žmonių sveikatai, o va abortai tai jokios įtakos nei fizinei nei psichinei moterų sveikatai neturi?
Apie abortus, tai taip, nesąmonė Manau, kad tai blogiausia, kas moteriai gali nutikti lytiniame gyvenime, na nebent prievarta galėtų būti skaudžiau.
Tačiau straipsnio autoriai straipsnį orientuoja moterims, kurios nelabai nori savimi domėtis. Ką jos paprastai daro? Pasitiki savo meilių sugebėjimais pažinti savo kūną (NLA), arba paima ir "pasiskaičiuoja dienas" kas yra visai negudru Paskui neplanuotai pastoja, verkia, darosi abortus arba teka paskubėjusios, paskui vėl verkia... ir ko ne žala sveikatai?! Geriau jau tegul naudoja KT, jei pati sau neįdomi
Na, o ta kuriai nors truputį įdomu, arba yra nors truputėlį gudresnė, dar mokykloje per biologijos pamokas įžvelgs, kad ir be KT galima džiaugtis meile ir nepastoti O jei dar šalia protinga ir gudri mama iš vis susiras info apie savo kūną ir gyvens sveikai.
Kitas dalykas, populiarinti NŠP labai sunkus reikalas, todėl gydytojai tuo ir neužsiima, bijodami likti dėl visko kalti, nes patikėkit būna nemokytinų žmonių, kuriems kartok 20 kartų jie vis tiek šaudo varnas ir dar blogiausia tokį ne iš karto atpažinsi, nes gali žiūrėti gana protingom akim o per 20 min konsultaciją ką gali įžvelgti apie tą moterį, supranta ji informciją ar nesupranta, tai daug paprasčiau išrašei KT ir pirmyn... ir tada taip, nieko kito nelieka tik jas populiarinti, nes kitua atveju daugės abortų.