given444 išėjo miegot, tai dabar aš patrukdysiu
Čia mano paskutinis grafikiukas. Vėl, kaip ir anksčiau, toks su pirmaisiais neaiškiais pakilimo taškais. Kelis panašius grafikiukus anksčiau rodžiau, tai nusprendėm, kad būna "dvigubas" pakilimas, ir antrasis tikras (nes gleivių būna dar).. Bet šį ciklą labai suabejojau. 18 CD beveik 100% įvyko ovuliacija (fiziškai labai jutau apatiniam kairiam pilvo šone). Jei taip, tuomet liuteininė fazė - 14 dienų (mano 'norma' 13-14 d.). GK ne ką tepadėjo šį ciklą, visąlaik prabuvo be jokių ryškesnių požymių.. Pagal temp. ir liuteininės fazės dienų skaičių, būtų aišku, bet tos gleivės ... Nuo 19 CD jos kreminės, bet tas 4 dienas buvo dar po truputį priemaišų debesuotų tąsesnių, tai žymėjau kaip watery... Kažkaip visad, nors įvykus O, bet dar 3-4 dienas būna debesuotų gleivių, bet laukti dėl to dar 3 papildomas dienas taip nesinori..
Žinau, kad baisiai nerišliai parašiau.. Bet norėtųsi komentarų kokių, kaip čia suprast tokį ciklą vistik..
susigraudinau supykau siandien nerealiai.
vel Mamos Zurnale, vasario men. temoje apie kontracepcija peikiama periodine abstinencija kaip nepatikimas metodas!, naturalus planavimas sulyginamas su ritminiu metodu ir nurasomas, o hormon kontracepcija giriama. beje, visgi lietuvoje vartojanciu KT moteru tik 10proc, (tik graikijoj, rusijoj ir latvijoj-maziau). taigi, lietuves - tamsios moterys. kalba ginekologas Vytautas Klimas. jis ragina nepasitiketi moterims pseudomedicina, o ragina sviestis ir pasitiket savo ginekologais labiau.
jau taip pikta ant redakcijos, vis ketinu parasyt joms - na negalima visko i vienus vartus.
Smalsute, tau reiktu darsyk NSP issamiau jiems pristatyt, butu sunki bet superine misija. o tai buvo tik vienas straipsnis kazkada ir jis prapuole KT pramones juroje.
vel Mamos Zurnale, vasario men. temoje apie kontracepcija peikiama periodine abstinencija kaip nepatikimas metodas!, naturalus planavimas sulyginamas su ritminiu metodu ir nurasomas, o hormon kontracepcija giriama. beje, visgi lietuvoje vartojanciu KT moteru tik 10proc, (tik graikijoj, rusijoj ir latvijoj-maziau). taigi, lietuves - tamsios moterys. kalba ginekologas Vytautas Klimas. jis ragina nepasitiketi moterims pseudomedicina, o ragina sviestis ir pasitiket savo ginekologais labiau.
jau taip pikta ant redakcijos, vis ketinu parasyt joms - na negalima visko i vienus vartus.
Smalsute, tau reiktu darsyk NSP issamiau jiems pristatyt, butu sunki bet superine misija. o tai buvo tik vienas straipsnis kazkada ir jis prapuole KT pramones juroje.
Nu va Aš tai galvoju, kad visai netamsios tos mūsų lietuvaitės iš tiesų yra. Tarkim, mano aplinkoj vaisingumo pažinimas ir tas pats NŠP - labai populiarus dalykas Na, o kai sukasi tokie pinigai farmacijos pramonėje, ko gi nepagąsdinti tamsumu? Protingos moterys pačios atsirenka, kas joms yra gerai
QUOTE(given444 @ 2012 01 28, 16:17)
Kodėl man? Anas straipsnis buvo ne mano.
O ir šiaip nemanau, kad realu nurungti užsakomuosius straipsnius.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 01 28, 16:17)
taigi, lietuves - tamsios moterys. kalba ginekologas Vytautas Klimas. jis ragina nepasitiketi moterims pseudomedicina, o ragina sviestis ir pasitiket savo ginekologais labiau.
Kiek teko girdėti, graudžiai mažas procentas ginekologais pasitikinčių "apsišvietusių moterų" gali paaiškinti KT, kuriuos vartoja, veikimo principus...
Matai, Gintare, labai konkretaus kažką pasakyti apie šį ciklą negalima. Ir manau, kad Tu pati geriausiai žinai, kaip ten viskas buvo Aš asmeniškai linkusi manyti, kad pirma BT pakilimo diena yra 19CD O dėl laukimo... Aišku, kad kiaušialąstė po ovuliacijos gyvybinga išlieka iki 24h, taigi kiekviena pora turi pati įvertinti riziką, tačiau pagal NŠO taisykles reikėtų laukti.
smalsutei: kodėl tau? na, aš galėčiau taip pat pakalbėti, bet dar bijau nusišnekėt. o tu pasikausčius. beje, tu sukūrei svetainę, i ją paviestum moteris. na, tiesiog tai būtų graži misija, tiek krikščioniška, ir ne tik, moteriška, gyvybiška. svarbiausia, žadinanti sąmoningumą ir už sveikatą ir sveikas žinias, sveiką protą, natūrali, ekologiška. nežinau, kokio esi charakterio, ar drovaus ar ryžtingo - gal bijais tiesiog, bet verta pabandyt.
p.s. as ir neteigiau kad anas straipsnis buvo tavo.
p.s. as ir neteigiau kad anas straipsnis buvo tavo.
Paskaičiau tą straipsnį... Kaip gaila, kad Mamos žurnale tokius briedus rašo, nes tai vienintelis žurnalas, kurį dažniausiai nuo pradžios iki pabaigos su malonumu perskaitau. Didžiausias, protu nesuvokiamas absurdas man pasirodė teiginys, kad vengiant šiuolaikinės kontracepcijos, iškyla pavojus Lietuvos žmonių sveikatai Net jokios logikos tokiam teiginy nėra. Kitaip tariant - negersi kontraceptikų, nebūsi sveikas Ir dar labai užkliuvo teiginys, jog tyrimais neginčijamai įrodyta, jog abortas neturi įtakos psichinei moterų sveikatai Kas čia per tyrimai? Visiškas robotas turi būti, kad visiškai be jokios sąžinės graužaties galėtum gyventi su tokia patirtim...
Galvojau, kodėl mažai viešai klabama apie NŠP. Ir sugalvojau vienintelį dalyką - kalbėtojai bijo prisiimti atsakomybę, nes suklysti taikant šį metodą nesunku ir klaidą nebūtų taip lengva įvardinti kaip "pamiršai išgert tabletę - pati kalta". Pora gali tvirtinti viską dariusi absoliučiai teisingai ir visą atsakomybę suversti "mokytojams". Galbūt dėl to, tiek daug ginekologių net girdėti nieko apie NŠP nenori. Ir nežinia, ar kada tokia situacija pasikeis. Nebent stebuklingai atsiras daug sąmoningų žmonių, kurie praktikuos NŠP ir galės būti gyvi šio metodo veiksmingumo pavyzdžiai.
Galvojau, kodėl mažai viešai klabama apie NŠP. Ir sugalvojau vienintelį dalyką - kalbėtojai bijo prisiimti atsakomybę, nes suklysti taikant šį metodą nesunku ir klaidą nebūtų taip lengva įvardinti kaip "pamiršai išgert tabletę - pati kalta". Pora gali tvirtinti viską dariusi absoliučiai teisingai ir visą atsakomybę suversti "mokytojams". Galbūt dėl to, tiek daug ginekologių net girdėti nieko apie NŠP nenori. Ir nežinia, ar kada tokia situacija pasikeis. Nebent stebuklingai atsiras daug sąmoningų žmonių, kurie praktikuos NŠP ir galės būti gyvi šio metodo veiksmingumo pavyzdžiai.
QUOTE(Justesea @ 2012 01 29, 22:41)
Didžiausias, protu nesuvokiamas absurdas man pasirodė teiginys, kad vengiant šiuolaikinės kontracepcijos, iškyla pavojus Lietuvos žmonių sveikatai Net jokios logikos tokiam teiginy nėra. Kitaip tariant - negersi kontraceptikų, nebūsi sveikas
Neskaičiau to straipsnio, bet "logika" labai girdėta: negersi KT - neplanuotai pastosi, neplanuotai pastosi - darysiesi abortą, abortas - nenuginčijama žala sveikatai.
Žmonės, kurie šventai įsitikinę kontraceptinio mąstymo teisingumu, niekaip negali pripažinti, jog yra labai nemažas skirtumas, kaip pora sureaguos netikėtai pastojusi moteriai vartojant KT, ir kaip - sąmoningai (ne dėl tamsumo) pasirinkusi gyvenimą su savo natūraliu vaisingumu (net ir visiškai neliečiant patikimumo aspekto).
Žinoma neabsoliutinu, bet tokia tendencija gan ryški - "patikima kontracepcija" ne mažina abortų skaičių, o sukuria "meilės be pasekmių" iliuziją, kuriai pavedus žymiai dažniau pasirenkamas būtent abortas. Pagaliau nuo abortyviai veikiančios/galinčios veikti kontracepcijos iki aborto - vienas žingsnis.
QUOTE(Justesea @ 2012 01 29, 21:41)
Paskaičiau tą straipsnį... Kaip gaila, kad Mamos žurnale tokius briedus rašo, nes tai vienintelis žurnalas, kurį dažniausiai nuo pradžios iki pabaigos su malonumu perskaitau. Didžiausias, protu nesuvokiamas absurdas man pasirodė teiginys, kad vengiant šiuolaikinės kontracepcijos, iškyla pavojus Lietuvos žmonių sveikatai Net jokios logikos tokiam teiginy nėra. Kitaip tariant - negersi kontraceptikų, nebūsi sveikas Ir dar labai užkliuvo teiginys, jog tyrimais neginčijamai įrodyta, jog abortas neturi įtakos psichinei moterų sveikatai Kas čia per tyrimai? Visiškas robotas turi būti, kad visiškai be jokios sąžinės graužaties galėtum gyventi su tokia patirtim...
sveikos. irgi domiuosi NŠP ir pastebiu, kad mano aplinkoje moterys NIEKO apie tai nežino.
Mamos žurnalą nupirko prisimink.lt ar kažkas panašaus, kaip ir prieš kokius 5 metus buvo nupirkta "panelė" merginoms - kiekvieną mėnesį keli psl. smegenų plovimo "gerkit mūsų ultra geras tabletes ir būsit laimingos, sveikos, svarbiausia, modernios".
laimei, neseniai tam pačiam mamos žurnale buvo puikus straipsnis "dvylika medaus mėnesių"
Papildyta:
kadangi matau, jog čia neviena yra pasipiktinusi tokia ataka spaudoje, siūlau imtis veiksmų. pati pastebėjau, kad mamos žurnalas reaguoja į skaitytojų laiškus (esu rašius nevieną). planavau parašyti savo atsiliepimą ir nuomonę apie šį KT brukimą. gal vieną laišką gavusi redakcija ir nesureaguotų, bet jei tokių laiškų perskaitytų 15, rezultato galima tikėtis. juk ten kolektyvas atrodo lankstus ir taikosi prie skaitytojų norų. juk mes MAMOS ir mus gali paprasčiausiai įžeisti toks požiūris. aš tikrai nesijaučiu tamsuole.
arba galim tiesiog pasipiktinti ir nieko nedaryti:)
QUOTE(Justesea @ 2012 01 29, 19:41)
Ir dar labai užkliuvo teiginys, jog tyrimais neginčijamai įrodyta, jog abortas neturi įtakos psichinei moterų sveikatai Kas čia per tyrimai?
vat mAn tas taip pat pasirode juokinga ir juolab kad tai sneka vyras, neturintis gimdos, ne karto nepatirsiantis tokiu dalyku ir pan. zodziu, anot jo -abortas, net ne pirmam, o ir antram ir treciam trimestre, profesonaliai! atliktas, nenesa jokios zalos. KT taip pat niekaip nekenkia.
o del NSP pagalvojau ta pati, kaip justesea. tikrai yra baime likti kaltiems, ir tas bendras nepasitikejimas...
Papildyta:
teple, rasyk. rasyk. as irgi galvojau rasyti jiems.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 30, 00:42)
Žmonės, kurie šventai įsitikinę kontraceptinio mąstymo teisingumu, niekaip negali pripažinti, jog yra labai nemažas skirtumas, kaip pora sureaguos netikėtai pastojusi moteriai vartojant KT, ir kaip - sąmoningai (ne dėl tamsumo) pasirinkusi gyvenimą su savo natūraliu vaisingumu (net ir visiškai neliečiant patikimumo aspekto).
Žinoma neabsoliutinu, bet tokia tendencija gan ryški - "patikima kontracepcija" ne mažina abortų skaičių, o sukuria "meilės be pasekmių" iliuziją, kuriai pavedus žymiai dažniau pasirenkamas būtent abortas. Pagaliau nuo abortyviai veikiančios/galinčios veikti kontracepcijos iki aborto - vienas žingsnis.
Iš tiesų, niekad nemąsčiau apie tokius dalykus, bet tai tikra tiesa. Tuomet tas straipsnis išvis absurdiškas, nes jame abortai priešpriešinami kontraceptikams.
QUOTE(teplė @ 2012 01 30, 01:11)
kadangi matau, jog čia neviena yra pasipiktinusi tokia ataka spaudoje, siūlau imtis veiksmų. pati pastebėjau, kad mamos žurnalas reaguoja į skaitytojų laiškus (esu rašius nevieną). planavau parašyti savo atsiliepimą ir nuomonę apie šį KT brukimą. gal vieną laišką gavusi redakcija ir nesureaguotų, bet jei tokių laiškų perskaitytų 15, rezultato galima tikėtis. juk ten kolektyvas atrodo lankstus ir taikosi prie skaitytojų norų. juk mes MAMOS ir mus gali paprasčiausiai įžeisti toks požiūris. aš tikrai nesijaučiu tamsuole.
Aš parašysiu