Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(Čiunia @ 2012 01 25, 16:41)
Kada jusu nuomone man ivyko O?

Pirmą ir antrą ciklą BT pradėta matuoti smarkiai pervėlai - tai labai didelis nusižengimas taisyklėms, esant tokiems trumpiems ciklams. O trečias grafikas gražus - BT pakilimas 13 CD. Taip ir toliau 4u.gif

P.S. Kada įvyko O, tiksliai pasakyti galima tik tiriant ultragarsu, todėl NŠP kontekste geriau vartoti tokias sąvokas, kaip pirmoji BT pakilimo diena, gleivių piko diena, gimdos kaklelio piko diena, nesistengiant įvardinti ovuliacijos dienos.
Papildyta:
QUOTE(Čiunia @ 2012 01 25, 16:41)
Ir ar tie rusvi patepliojimai normalu?

Gali būti ir labai nenormalu - reiktų apsilankyti pas savo ginekologą.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 25, 18:50)
Pirmą ir antrą ciklą BT pradėta matuoti smarkiai pervėlai - tai labai didelis nusižengimas taisyklėms, esant tokiems trumpiems ciklams. O trečias grafikas gražus - BT pakilimas 13 CD. Taip ir toliau 4u.gif

P.S. Kada įvyko O, tiksliai pasakyti galima tik tiriant ultragarsu, todėl NŠP kontekste geriau vartoti tokias sąvokas, kaip pirmoji BT pakilimo diena, gleivių piko diena, gimdos kaklelio piko diena, nesistengiant įvardinti ovuliacijos dienos.
Papildyta:

Gali būti ir labai nenormalu - reiktų apsilankyti pas savo ginekologą.

Labas, dekui uz nuomone. 4u.gif O nuo kelintos dienos man mazdaug matuoti BKT? Nuo kokios 4 ciklo dienos?

O 3 cikle, tai BT pakilimas 13 CD, tai gaunas, kad po 17 CD jau butu saugus metas?

Reiks su tokiais brezinukais nueiti pas gyd ir ziuret ka sakys. g.gif Gydytojai sakiau apie tuos tepliojimus, bet nieko nesake... Tai suprask kaip nori. Nutariau dabar reiks dar pasibraizyti kelis grafikelius ir tada nusinesti jai parodyti, jei negausiu atsakymo, tai reiks pabandyt nueiti pas kita gyd. g.gif
Atsakyti
Cunia, jei tie tepliojimai (kraujo priemaisos kartu su gleivemis) pasirodo aplink O, tai kursuose lyg ir minejo, kad tai normalus reiskinys.. Na, bet siulyciau to neuzmirsti ir nenumoti i tai ranka del sventos ramybes ir dar karta pasikonsultuoti su gydytoja. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2012 01 26, 12:33)
Cunia, jei tie tepliojimai (kraujo priemaisos kartu su gleivemis) pasirodo aplink O, tai kursuose lyg ir minejo, kad tai normalus reiskinys.. Na, bet siulyciau to neuzmirsti ir nenumoti i tai ranka del sventos ramybes ir dar karta pasikonsultuoti su gydytoja. 4u.gif

Man tie tepliojimai buna po mmm ir pries mmm. Per viduri ciklo nebuna. schmoll.gif Gyd siule KT gerti, bet as ju nenoriu... doh.gif Na reiks pasibraizyt dar kelis grafikus ir nueisiu pas gyd. Jei negausiu normalaus atsakymo, eisiu pas kita. O kokia gyd patartumet Vilniuje? Kuri palankiai ziuretu i NSP? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čiunia: 26 sausio 2012 - 14:48
QUOTE(Čiunia @ 2012 01 26, 14:46)
Man tie tepliojimai buna po mmm ir pries mmm. Per  viduri ciklo nebuna.  schmoll.gif Gyd  siule KT gerti, bet as ju nenoriu... doh.gif  Na reiks pasibraizyt dar kelis grafikus ir nueisiu pas gyd. Jei negausiu normalaus atsakymo, eisiu pas kita. O kokia gyd patartumet Vilniuje? Kuri palankiai ziuretu i NSP? 4u.gif

Man po antro gimdymo visada 1-2d. pateplioja, anksčiau nebūdavo, bet dabar tiesiog pranašaujamos mm cool.gif nemanau, kad kažaks rimto.. gal ir pas tve po gimdymo kas pasikeitė.
Atsakyti
QUOTE(sostine_ @ 2012 01 26, 14:49)
Man po antro gimdymo visada 1-2d. pateplioja, anksčiau nebūdavo, bet dabar tiesiog pranašaujamos mm  cool.gif  nemanau, kad kažaks rimto.. gal ir pas tve po gimdymo kas pasikeitė.

Gali buti. Manau gal dar tie tepliojimai yra del to, kad maitinu vaikeli. O kaip buvo pries abu vaikus jau nepamenu.. Nes pirma suneli maitinau labai ilgai...Noris ir antra ilgiau pamaitinti...
Atsakyti
sveikos, klausimas:
ar gali L Fazej nukristi temp vel zemiau dengiamosios linijos? g.gif siandien ryta ji man nukrito, o vakar jauciausi isoreje slapiai, ne visa diena, bet pora kartu per ja. ar cia vadinamoji antrine E koncentracija, bet ar ne per greitai?

ka zinot apie L faze-ar visad islieka auksta temperatura? jei ir ryt bus tokia pat zemiau dengiamosios linijos, ir poryt-negi O neivyko vadinasi? g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 sausio 2012 - 08:17
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 09:17)
sveikos, klausimas:
ar gali L Fazej nukristi temp vel zemiau dengiamosios linijos?  g.gif  siandien ryta ji man nukrito, o vakar jauciausi isoreje slapiai, ne visa diena, bet pora kartu per ja. ar cia vadinamoji antrine E koncentracija, bet ar ne per greitai?

ka zinot apie L faze-ar visad islieka auksta temperatura?  jei ir ryt bus tokia pat zemiau dengiamosios linijos, ir poryt-negi O neivyko vadinasi?  g.gif

Liuteininėje fazėje BT nukristi žemiau dengiamosios linijos negali jokiu būdu (nebent žinoma prieš pat mmm).

Aš Tavo grafike pirmąja BT pakilimo diena laikyčiau 18 CD, o žemų temperatūrų liniją brėžčiau per 36,5 C (20 CD BT pakrenta, bet išlieka per 0,05 virš žemų temperatūrų linijos). Gimdos kaklelio požymiai irgi labai gražiai tuomet atitinka. Klaidina tik 19 CD "W" - nežinau ką apie tai pasakyti, bet įtariu, kad 19 CD matei tikrai ne tokias pat gleives, kaip 14-15 CD, o simbolis tas pats ir Fertilitis ramia sąžine leidžia sau perbraižyti linijas.
Papildyta:
QUOTE(Čiunia @ 2012 01 26, 12:25)
O nuo kelintos dienos man mazdaug matuoti BKT? Nuo kokios 4 ciklo dienos?

Ne vėliau kaip nuo 5 CD, nebent yra buvę ir dar trumpesnių ciklų (iki BT pakilimo turi susidaryti 6 žemos temperatūros taškai).
Papildyta:
QUOTE(Čiunia @ 2012 01 26, 12:25)
O 3 cikle, tai BT pakilimas 13 CD, tai gaunas, kad po 17 CD jau butu saugus metas?

Pagal temperatūrinį metodą vėlyvosios nevaisingosios fazės pradžia - 16 CD vakaras, pagal simptoterminį - tikriausiai dar anksčiau. O kitų požymių neseki ar bijai jais pasitikėti?
Papildyta:
QUOTE(Čiunia @ 2012 01 26, 15:46)
Man tie tepliojimai buna po mmm ir pries mmm. Per  viduri ciklo nebuna.  schmoll.gif Gyd  siule KT gerti, bet as ju nenoriu... doh.gif  Na reiks pasibraizyt dar kelis grafikus ir nueisiu pas gyd. Jei negausiu normalaus atsakymo, eisiu pas kita. O kokia gyd patartumet Vilniuje? Kuri palankiai ziuretu i NSP? 4u.gif

NŠP palankūs ginekologai

Tokią problemą "gydyti" KT - absurdas. fool.gif Priminė neseniai girdėtą frazę (tik kontekstas ne į temą) - ar dėl to, kad šunį apniko blusos, reikia nušauti šunį...
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 27, 11:50)
Tokią problemą "gydyti" KT - absurdas. fool.gif Priminė neseniai girdėtą frazę (tik kontekstas ne į temą) - ar dėl to, kad šunį apniko blusos, reikia nušauti šunį...

Pritarčiau, nes man tokie tepliojimai kaip tik po KT atsirado. Ginė sakė, kad gali būti dėl to, kad ant GK yra žaizdelė, beje, pastarąją diagnozavo irgi po KT metimo, kai pas naują ginę nuėjau....
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 27, 08:50)
1.Aš Tavo grafike pirmąja BT pakilimo diena laikyčiau 18 CD, o žemų temperatūrų liniją brėžčiau per 36,5 C (20 CD BT pakrenta, bet išlieka per 0,05 virš žemų temperatūrų linijos). 

2.Klaidina tik 19 CD "W" - nežinau ką apie tai pasakyti, bet įtariu, kad 19 CD matei tikrai ne tokias pat gleives, kaip 14-15 CD.

1. 20CD man buvo 35.50. taigi netinka brezti tavo siuloma LTL per 36.5 g.gif labai blogai, kad sia diena (20CD), kaip jau rasiau, pramigau ir pusantros valandos veliau, temperatura rode 37.00, o as ja pakoregavau atatinkamai sumazindama iki 35.55. bet tai tik techninis koregavimas, ir kas dabar pasakys, kokia temperatura is tiesu buvo doh.gif todel tikrai esu pasimetus kada pirmoji BT diena. na negi tas pirmasis BT pakilimas vel gavosi taip velai v- el 21 CD? juk ana cikla jis buvo 20CD g.gif

2. o vat del 19CD as vel buvau "isterijoj", bet nenorejau jus uzversti savo klausimais, galvoju gal jau atsibodau, padarysiu pertrauka.
zodziu, esu nusivylus, nes si cikla nei pirmojo BT pakilimo, nei Piko dienos nusistatyti negaliu. o del 19CD buvo taip-jau dvi dienas iki 19CD jauciau sausuma, taciau...buvo uzkieteje viduriai. 19CD i vakara, pagaliau susitvarke viduriai ir pamaciau isejusias gleives (negi jos ten ir buvo uzsilikusios? g.gif )-neduok D, kad uzkieteje viduriai sleptu gleives, to betruko. na jos ir buvo drumstos ir tistancios, turiu omeny, ne tacky, kur iskart truksta vos palietus. tai va, ir zinok dabar. pasimeciau visai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 27 sausio 2012 - 16:32
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 17:30)
1. 20CD man buvo 35.50.  taigi netinka brezti tavo siuloma LTL per 36.5  g.gif labai blogai, kad sia diena (20CD), kaip jau rasiau, pramigau ir pusantros valandos veliau, temperatura rode 37.00, o as ja pakoregavau atatinkamai sumazindama iki 35.55. bet tai tik techninis koregavimas, ir kas dabar pasakys, kokia temperatura is tiesu buvo  doh.gif

Iš kur tokie skaičiai? blink.gif Grafike pažymėta, jog BT 20 CD buvo 36,55 C. unsure.gif Kaip suprantu, tas taškas jau koreguotas nuleidžiant nuo 36,70 C per 0,15 C - maksimaliai, kiek reikalauja koregavimo taisyklė. Jei Tavo BT mažiau jautri matavimo laikui, nuleista gali būti nebent perdaug, o ne permažai, vadinasi tas taškas bet kuriuo atveju vargiai būtų dar žemiau, jei būtum pasimatavusi laiku, kitaip tariant, reali BT vertė yra kažkur tarp 36,55 C ir 36,70 C.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 01 27, 17:30)
2. o vat del 19CD as vel buvau "isterijoj", bet nenorejau jus uzversti savo klausimais, galvoju gal jau atsibodau, padarysiu pertrauka.
zodziu, esu nusivylus, nes si cikla nei pirmojo BT pakilimo, nei Piko dienos nusistatyti negaliu. o del 19CD buvo taip-jau dvi dienas iki 19CD jauciau sausuma, taciau...buvo uzkieteje viduriai. 19CD i vakara, pagaliau susitvarke viduriai ir pamaciau isejusias gleives (negi jos ten ir buvo uzsilikusios?  g.gif )-neduok D, kad uzkieteje viduriai sleptu gleives, to betruko. na jos ir buvo drumstos ir tistancios, turiu omeny, ne tacky, kur iskart truksta vos palietus. tai va, ir zinok dabar. pasimeciau visai.

Manau, kad tai buvo visgi nevaisingo tipo gleivės, tiesiog gausiau pasirodžiusios pasituštinus.
Atsakyti
doh.gif doh.gif tikrai taip. 36.55 viskas tada aisku. laikas man issimiegot. smile.gif aciu.
Atsakyti