Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 20, 21:27)
Bet kuriuo atveju, kokį rizikos laipsnį pasirinkti - tik dviejų žmonių reikalas.

Va būtent 4u.gif o mes tiek ginčyjomės kažkada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 01 20, 22:57)
Va būtent 4u.gif o mes tiek ginčyjomės kažkada  biggrin.gif

Kad toli gražu ne dėl to mes ginčijomės, bet išsamesnės analizės pradėti turbūt neverta.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 20, 23:39)
Kad toli gražu ne dėl to mes ginčijomės, bet išsamesnės analizės pradėti turbūt neverta.

O man atrodė, kad būtent dėl to smile.gif na, bent jau man ir buvo čia visa ginčo "vinis" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 01 21, 00:55)
na, bent jau man ir buvo čia visa ginčo "vinis" 4u.gif

Tai ir blogiausia...
Atsakyti
oi, kokios diskusijos užvirė.. Vaisingo laikotarpio pradžios nustatymas, man asmeniškai, irgi pati "tamsiausia" NŠP vieta... nors mano ciklas ilgas - virš 30d. - net ir iki O visiškai sausų dienų nepastebiu... unsure.gif , nors aiškiai skiriu vaisingas ir nevaisingas gleives...
beje, užmačiau, kad nuo pirmadienio VASC pradedami NŠP mokymai naujai grupei http://www.vasc.lt/node/48
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aušriukė: 21 sausio 2012 - 13:19
QUOTE(Aušriukė @ 2012 01 21, 14:16)
oi, kokios diskusijos užvirė.. Vaisingo laikotarpio pradžios nustatymas, man asmeniškai, irgi pati "tamsiausia" NŠP vieta... nors mano ciklas ilgas - virš 30d. - net ir iki O visiškai sausų dienų nepastebiu... unsure.gif , nors aiškiai skiriu vaisingas ir nevaisingas gleives...
beje, užmačiau, kad nuo pirmadienio VASC pradedami NŠP mokymai naujai grupei http://www.vasc.lt/node/48

Lygiai mano situacija 4u.gif Trumpiausias kada nors buvęs ciklas per visą mano gyvenimą 29 d. Dažniausiai pasitaiko 33-38 d. tai turiu gan ilgą ankstyvąją nevaisingą ciklo dalį smile.gif
Atsakyti
nu jo... pasiklausai kaip kalba smalsute ir horo...ir nesuprasi kaip pateikt klausima, bus arba per liberaliai arba per grieztai...
zodziu, idomiai. gaunasi, kad vis tiek sprendi tu PATS g.gif taisykliu n, variantu n - kaip geriau, niekad nezinai, nes negi imanoma savo kuna iki galo pazint.

cia kaip su gydytojais:nueini pas viena, nueini pas kita. ir padarai isvada rekomendacijos tau geriau. tai kame medicinos esme, jei sprendima turi padaryti zmogus, kuris BE MEDICININIO issilavinimo.

gal cia psichologinis momentas, kad bet kokie metodai ar programos vistiek nesiima jokios atsakomybes uz tave, tik tu pats? is vienos puses - tai gerai, is kitos kai esi pasimates, tai niekas tau ir nepatars. g.gif

jooo, o vakar apie premenopauze pasiskaiciau...vargeli, net nenumaniau kad taip buna : ciklai ilgiauuusi (net iki 90d.), ovuliacija veluojanti arba jos is viso nera, gleiviu etapai keli, gleiviu isvis mazeja... geriau kad poreikiui sekso nebebutu...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 21, 14:31)
gal cia psichologinis momentas, kad bet kokie metodai ar programos vistiek nesiima jokios atsakomybes uz tave, tik tu pats? is vienos puses - tai gerai, is kitos kai esi pasimates, tai niekas tau ir nepatars.  g.gif

o kas gi kitas galėtų būti atsakingas už žmogaus sveikatą, jei ne jis pats? g.gif
manau, kad kuo anksčiau ir kuo daugiau žmonių tai suvoks, tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 01 19, 15:00)
Čiunia, laukiam grafikiuko wink.gif

Kai tik sis ciklas pasibaigs, t.y. prasides mmm, ikelsiu keleta grafiku.
Mano ciklai labai trumpi. Kai paskaitau, kokie kitu... Tai net pavydu.. blush2.gif . O as be mmm pagyvenu gana trumpai.. Nes ciklas dazniausiai 23 d. Aisku dar maitinu vaikeli pieneliu. Bet ir pries vaikus nebuvo ilgu ciklu... ax.gif

Given, man atrodo, kad 100 proc nepastotum apsaugotu tik visiskas susilaikymas. smile.gif
Saunuole, kad taip studijuoji NSP 4u.gif 4u.gif . O tu apie kursus negalvoji? Galetum ten pasigincyti su NSP mokytojais.. Gal prieitumete bendru isvadu.Jie turi daug ziniu... g.gif
Atsakyti
Given444, lėliuką "pasigaminti" medicininio išsilavinimo taip pat nereikia biggrin.gif Aš pati, tiesą sakant į taisykles žiūriu taip: pirmiausia išsiaiškinu kodėl taisyklė būtent tokia. Na ir tada elgiuosi taip, kad nepastočiau. Viskas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 01 21, 15:21)
Lygiai mano situacija 4u.gif Trumpiausias kada nors buvęs ciklas per visą mano gyvenimą 29 d. Dažniausiai pasitaiko 33-38 d. tai turiu gan ilgą ankstyvąją nevaisingą ciklo dalį smile.gif

Horo, tai jei gerai suprantu, ankstyvojo nevaisingojo ciklo dali leidziate sau tureti santykius, net jei pastebite gleives? Ar vadovaujates 5 ar 8d. taisykle?
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2012 01 22, 11:27)
Horo, tai jei gerai suprantu, ankstyvojo nevaisingojo ciklo dali leidziate sau tureti santykius, net jei pastebite gleives? Ar vadovaujates 5 ar 8d. taisykle?

Aha, turiu, net jei ir stebiu gleives, bet tik su sąlyga, kad esu tikra jog jos nevaisingos + gimdos kaklelis yra kietas bei uždaras. Kilus abejonei imuosi veiksmų, kad nepastočiau 4u.gif
Atsakyti