QUOTE(Horo @ 2012 01 16, 09:17)
vidinis gleivių tyrimas, turėtų būti jei ne būtinas, tai bent jau labai rekomenduotinas Nes pirmiausia, kaip sakė given444 pateikdama werde pavyzdį (mano pačios analogiška patirtis) tikrai galima kelias dienas apsigauti. Antra, gimdos kaklelio ir vidinis gleivių stebėjimas suteikia daugiau laisvės pačiam metodui, kas mano nuomone, yra labai svarbu
paryskinau. kokia riba tarp butino ir labai rekomenduotino?
ir ne tiek laisves duoda. jei man rizika GYVYBEI? todel mane glumina tokie pasakymai: na yra taip ir taip, bet tu, moterie, pasirink.
as vis galvoju apie NSP efektyvuma, kuris apie 99proc. ir galvoju, kas neleidzia jam buti 100proc ot nusluostytume nosi visai KT pramonei. ir manau, (mano subjektyvi nuomone), kad problemos del nesimtaprocentinio efektyvumo yra su ankstyvaja nevaisinga faze.
ikiovuliacine faze litareturoj vadinama 'relatively infertile"-santykinai nevaisinga.
periovuliacine faze (nemoku isversti)-vaisinga
liuteinine-definitely infertile =neabejotinai nevaisinga.
taigi, jei issiaiskinus, kas neaisku, su ta ikiovuliacine faze-ar nesumazetu moterims dar daugiau baimiu ir ar nepadidetu NSP efektyvumas?
ziurim toliau. liuteinine faze nustatyti pagal temperatura daug objektyviau. be to, Kipliai pateikiai issamias, grieztas taisykles, taro ju gali rinktis. viskas cia daug aiskiau.
o vat su ikiovuliacine, folikuline faze, kuri pirmiausia apibrezima kaip santykinai nevaisinga, po to labai rekomenduojama susilaikyti ir stebeti, stebeti...viskas cia gerai.
bet po to tarsi numojama ranka. sakoma: yra isorinis tyrimas, yra vidinis. vidinis - NEBUTINAS, BET LABAI REKOMENDUOJAMAS. na bet ka tai gali reiksti. vienai moteriai nieko, kitai-nestuma! kitai-gyvybe! juk skirtumas yra, ar ne?
noriu grizti prie "kaltumo-nekaltumo". nelaiku ir ne vietoj suformulavau ankstesni sakini, kuris tikrai nelogiskas, bet tikrai neturejau minties pasisaipyti is morales. verciau reikejo parasyt tiksliau, todel ir dabar rasau, kad moteris, kuri jau santuokoje, ir ne vien katalike, bet ir siaip bet kuri netikinti moteris, kuri turi aibe kompleksu, bijosi savo kuno, del vienokiu ar kitokiu priezasciu nenori imtis vidinio tyrimo, -atsiduria ant pavojingos ribos. ar ji pastos ar ne jei viduje gleives JAU bus, o ji prades skaiciuoti "mucus patch" (gleiviu etapo) prasideda tik nuo tada, kada gleives matys isoreje?
o dabar pratybos:
stai sasiuvinukai (pazistamos):
7ciklai. mucus patch (pagal isorini tyrima) -5dienos. pagal vidini-7dienos.
2ciklai. mucus patch: (pagal isorini tyrima)-6dienos. pagal vidini-7dienos.
1ciklas. mucus patch: (isorinis)-11dienu. vidinis-13dienu.
2ciklai. mucus patch. stebeta tik isoriskai: 9 dienos.
pasakykit tuomet, kaip interpretuojat: kada prasideda mucu patch?
antras klausimas: kas butu, jei moteris visai neatiliketu vidaus tyrimo, ar ji gali buti rami, kad nepastos?
Kipliu knygoje rasoma, kad 5dienos gleiviu etape iki piko ir piko diena-tai periodas kuomet gali pastoti. pazvelgus retrospektyviai gal ir juokinga baimintis tu pirmuju dienu kai viduj yra gleiviu, bet isoreje -dar ne. taciau juk niekad nezinai, koks bus sikart tas "mucu patch", ir tik po laiko jautiesi drasiai su interpretacijomis.