Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

Aš turiu daugiau veiklos nei tik sedėjimas prie kompo, tai kartais tiesiog nebūna laiko forume rašyt smile.gif

Bet temos pagyvinimui galiu papasakot, kaip sekasi, nors labai nestandartinių situacijų nepasitaikė smile.gif

Jau minėjau, kad pirmą kaklelio stebėjimo ciklą viskas buvo nuostabiai aišku, o paskui pasidarė miglota - nei labai pakilęs, nei suminkštėjęs, kažkoks tarpinių variantų kratinys doh.gif Bet pastebėjau, kad taip būna vaisingoj fazėj, po O jis pakankamai akivaizdžiai sukietėja ir nusileidžia, jau tikrai tvirtai galiu pasakyt - žemai ir kietas, o ne kaip nors "lyg ir žemokai, lyg ir kietokas" biggrin.gif

Va, mažytis netikėtumas buvo, kad paskutinį ciklą temperatūra pakilo 21 CD, nors įprastai pakyla 19 CD (iš 5 ciklų 4 - 19 CD, 1 - 15, bet šitą turbūt įtakojo priešvestuvinis stresas biggrin.gif). Žodžiu, statistikos gal ir mažoka, bet įpratau pagal O skaičiuoti busimų mmm datą - jos pasirodo po 14-15 dienų po pakilimo smile.gif Tai paskutinį ciklą, kai pakilo vėliau, maniau, kad bus ilgesnis ciklas, bet ne - tom dviem dienom sutrumpėjo liuteininė fazė verysad.gif Jei nebūčiau stebėjusi ciklo, net ir nežinočiau, kad O įvyko vėliau biggrin.gif
Atsakyti
Aš niekur nedingus, vis skaitau temukę 4u.gif NŠP naudoju, tik panašu, kad man jo nelabai reikia, nes suklysiu ar nesuklysiu rezultats bus tas pats unsure.gif tai gana liūdna istorija, nenoriu atvirauti labai. Bt nematuoju, nes kažkaip sunku man prisiversti biggrin.gif
O šiaip dirbu labai daug 4u.gif tai apleidau savo rašaliones apie vaisingumo pažinimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 12 sausio 2012 - 22:50
Sveikos, nšpietės, seniai čia berašiau, bet užeinu dažnai... Tiesiog įprastinis savęs stebėjimas, nieko ypatinga, tai ir neteršiu eterio savo rašliavomis...

Labai dėkui Smalsutei !!!!!! Didžiulis darbas įdėtas!!! Finansiškai paremti puslapį ir aš galėčiau, jei reikės.
Atsakyti
sveikos,

vat sakiau vel pakartosiu klausima, kuri skaitant literatura, vis man neduoda ramybes. ir Kipliu knyga NFPTA kalba apie isorini gleiviu tyrima, o apie vidini - kaip PAPILDOMA.

jau rasiau anksciau, ir kazkas sureagavo i mano abejones, neva as nesu pasiruosusi NSP su savo tokiais klausimais. as manau, kaip tik esu pasiruosusi, ir norisi kad butu kaip medicinoj-kuo tiksliau, ne "literaturiskai". todel, viena vertus, Kipliu rekomendacija atlIKti vidini tyrima po vestuviu (implikacija, kad moteris jau bus nebe "mergaite" ir jausis patogiau) svelniai tariant glumina. TODEL, kad:
A)gleives viduje pasirodo VIENA DIENA anksciau;
B)daugumai moteru (pvz net werde raso), ISVIS gleives uzciuopia TIK viduje (taigi, galima teigti C)jog ju sekrecijos kiekis mazas)ir neateina iki maksties prieangio;
stebint vien isoreje galima apsisauti ir nenustatyti aiskiai VAISINGO GLEIVIU ETAPO.

Kippliai iskart duoda pavyzdi lenteles, kuomet gleives vertintos isoriskai ir vidiniu tyrimu. moteris zymisi, kad ISORISKAI 5D.gleiviu nesimato, bet viduje esti gleiviu. vadinasi, Kippley nurodo, kad jau tuomet ir prasideda gleiviu etapas.

taigi, tuomet tikrai glumina tas sakinys, tiek NFPTA tiek pas Kiplius, kad vidinis tyrimas yra papildomas. taip kalbant, tikrai sudaroma rizika pastoti. as tikrai esu uz morale, ir suprantu, kad moteris nekalta iki vestuviu, (ir todel jai nesmagu save tyrineti, gal net neimanoma del fiziologijos/mergystes pleve, pzv) bet morale siuo atveju labai nepades pastojimo/nepastojimo prasme. g.gif

duodu pavyzdi su savimi. sakiau nuolat SEKSIU, kiek vidinis tyrimas SKIRIASI nuo ISORINIO. ir zinokit-SKIRTUMAS YRA.
net DVI DIENAS jauciuosi DRYYY isoreje, ir nepastebiu jokiu gleiviu (beveik-pagal kieki), taigi, jei buciau "baili mergaite" be vidaus tyrimo, labai apsigauciau. o viduje tas visas DVI DIENAS -stebiu tacky, netgi creamy tipo gleives. vadinasi, jei vertinciau tik isoreje, apsigauciau JAU NET NE VIENA PARA, O DVEJOMIS.
sakiau jau rasyciu prasysiu, kad butu perrasytos knygos- bet tai juk taip brangu-tuomet tegul svetainese butu aiskiai patikslinta, KAD VIDINIS TYRIMAS - SVARBUS, o ne papildomas.

ir dabar vienas NEBENT:

kadangi nenoriu pasirodyti protingesne uz NSP autorius ir ju mokyklas, NEBENT ju teiginys, kad vidinis tyrimas yra PAPILDOMAS ir reiskia tai, jog:

moteris NEPASTOS, jei isoriskai nejus dar nieko (nors gleiviu jau apie kakleli bus).
(bet velgi, prisiminkim ka rase werde apie save g.gif - ji apsigautu daug daugiau paru!!! bet man jau DVI DIENAS APSIGAUTI-negaliu sau to leisti!)
tai tuomet as suprantu kad nera pavojaus.

nes dabar skamba taip, kad VIDINIS GLEIVIU TYRIMAS yra toks PAPILDOMAS DALYKELIS KAIP KAD GK STEBEJIMAS. suprask, nenori, arba esi nekalta- tai ir nereikia. nepastosi.

man rodos aiskiau sudeliojus akcentus, NSP efektyvumas dar labiau isaugtu.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 16, 11:04)
norisi kad butu kaip medicinoj-kuo tiksliau, ne "literaturiskai"

Neįsižeisk, bet kaip tik to norėtųsi ir iš Tavo pasisakymų. Rašybos klaidos, rėksmingi išryškinimai didžiosiomis raidėmis, kur reikia, ir kur nelabai... Tarsi štai išsiliejau vienu įkvėpimu, o dabar jūs man imkite ir už viską pasiaiškinkite. unsure.gif
Papildyta:
taigi, tuomet tikrai glumina tas sakinys, tiek NFPTA tiek pas Kiplius, kad vidinis tyrimas yra papildomas. taip kalbant, tikrai sudaroma rizika pastoti. as tikrai esu uz morale, ir suprantu, kad moteris nekalta iki vestuviu, (ir todel jai nesmagu save tyrineti, gal net neimanoma del fiziologijos/mergystes pleve, pzv) bet morale siuo atveju labai nepades pastojimo/nepastojimo prasme. g.gif

Keista, kad skaitant Kippley skyrių apie gimdos kaklelio gleivių vertinimą didžiausią įspūdį paliko šis sakinys (jei neklystu, skyriaus pabaigoje, tarp dažnai užduodamų klausimų). Kol moteris neturėjusi lytinių santykių, tikimybė pastoti jai šiaip ar taip lygi nuliui, o mokytis pažinti gleivių kitimo dėsningumus visiškai pakanka ir išorinio tyrimo.

Kad vidinis gleivių tyrimas nėra būtinas, rašo ir visiškai sekuliarūs autoriai:

"A distinct but closely related question is whether those women using FAM for contracption should ever check their cervical fluid at the cervical tip. The short answer is that it isn't necessary to do so, although if you want to be even more conservative than the FAM rules require, or if you simply want to know your cervical fluid status ahead of time, it certainly couldn't hurt (Remember that the cervical fluid you normally check at the vaginal opening might have taken several hours to trickle down from the cervical tip). Finally, checking this way may provide some couples with more time for unprotected sex." (Taking Charge of Your Fertility)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 16 sausio 2012 - 10:54
Aš pritariu Smalsutei dėl to, kad jei jau nekalta, tai jokie kūdikėliai negręsia biggrin.gif Vis dėlto manau, kad vidinis gleivių tyrimas, turėtų būti jei ne būtinas, tai bent jau labai rekomenduotinas 4u.gif Nes pirmiausia, kaip sakė given444 pateikdama werde pavyzdį (mano pačios analogiška patirtis) tikrai galima kelias dienas apsigauti. Antra, gimdos kaklelio ir vidinis gleivių stebėjimas suteikia daugiau laisvės pačiam metodui, kas mano nuomone, yra labai svarbu 4u.gif
Šį savaitgalį turėjau labai įdomų pokalbį vaisingumo pažinimo tema. Viena moteris su manim paatviravo, kad planuodama vaikelį, gana ilgai matavo bazinę temperatūrą ir naudojo ovuliacijos testus, nes ilgokai negalėjo pastoti, todėl galvojo, gal nepataiko į laiką su meile. Tai va, testu užfiksavo ovuliaciją, tą patį ir rodė BT, atėjus mmm laikui, ji pakraujavo. Tačiau po maždaug trijų savaičių, jai kilo įtarimas, kad ji nestuke.gif ir paaiškėjo, kad tai tiesa, tačiau keista, tai, kad vaikutis buvo pradėtas kaip tik prieš tą pakraujavimą, t.y liuteininės fazės metu! Nes esant tokiam mažam nėštumui, galima iš tiesų tiksliai nustayti jo laiką. Kokios mintys ta tema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 16 sausio 2012 - 11:22
tuomet tegul svetainese butu aiskiai patikslinta, KAD VIDINIS TYRIMAS - SVARBUS, o ne papildomas.

Tai tikrai tiktų blog'ui, skirtam asmeniniams pamąstymams, bet ne svetainei, kurioje stengiamasi informaciją pateikti tiksliai tokią, kokia ji yra nurodytuose literatūros šaltiniuose. Kol kas niekur neteko skaityti, kad vidinis gleivių tyrimas būtų esminis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 16 sausio 2012 - 11:25
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 16, 12:19)
Tai tikrai tiktų blog'ui, skirtam asmininiams pamąstymams, bet ne svetainei, kurioje stengiamasi informaciją pateikti tiksliai tokią, kokia ji yra nurodytuose literatūros šaltiniuose. Kol kas niekur neteko skaityti, kad vidinis gleivių tyrimas būtų esminis.

Pritariu, kad jis nėra esminis, bet manau, kad jis labai svarbus ir tai turėtų būti akcentuojama. Tačiau manau, kad kiekvienos moters teisė pasirinkti, kaip jai atrodo geriausia 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mano parapijoj jokių naujienų - vis bando vaisingumo varikliukas užsivesti, bet kolkas dar nebuvo ovuliacijos. Matyt dar pakankamai dažnai žindau - ryte, vidury dienos, vakare ir dar naktį kelis kartus.

Kalbant apie vidinį ir išorinį gleivių stebėjimą, tai vidinio aš nenaudojau ir man jo net nereikėjo, kol nepradėjau stebėti GK tiesiog iš įdomumo, kad daugiau išmokčiau, kuo labai džiaugiuosi dabar, nes po gimdymo man tai vienas daugiausiai sakančių požymių. O šiaip vaisingų gleivių man visą laiką būdavo daug, kai jau jos pasirodydavo, tai nekildavo jokių abejonių. Ir pradėjus stebėti GK, vidiniai ir išoriniai gleivių parodymai man visiškai sutapdavo.
Atsakyti
smalsutei: ka cia isizeisti, neisizeidziu, gal tave zeidzia mano netaiskyklinga kalba, ne visi perfekcionizmu sergam. ((cia ne i tema, bet nuo tada kai prisijungei, visose temose, krikscioniskose ir pan, dvelkia teisuolio pyktis. kad ir teisetas pyktis. ar cia krikscionims visada taip buna"noras keisti pasauli vos ne su agresija? ir as tokia buvau kai neturejau trisdesimties, tikiuosi jau isaugau is to biggrin.gif todel leidziu jaunesnems uz save krikscionems mane vainoti ))

tiesiog toks temperamentas ir rasau bent jau nuo duusios, o ne su laiku padetais kableliais.
sorry ir kad ne ltv kalbos raidemis. mieloji smalsute ir leisk man isryskinti ka noriu ir kiek noriu ir leiskime buti sau individualybemis, o ne visos turi buti kaip tu ar kitos. as i jusu tob.uluma nepretenduoju. smile.gif

na, aciu ir Horo, kad pasidalinai- man vistiek islieka NERAMU.
smalsute-kodel asmeniniams tinklapiams? juk as noriu NEPASTOTI. GAL man tai gresia gyvybe? negi imsiu aiskintis?
vat net tik siandien jau normalias isores gleives matau, tik siandien matau jas ISOREJE, o viduje jau TRYS PAROS jos esti. kokia isvada? kad iki vakar galejau tureti santykiu?

neikim i asmeniskumus, simpatijas, o padekim aiskintis grynai mediciniskai? negi man tik pas gera ginekologe begiot-juk tam ir yra sis psl!!!!! 4u.gif

ir dar: o kaip del werdes? ji juk aiskiai kelias temas atgal pasake-uzsciuopia gleives tik viduje? o kaip del horo? juk ji stebi gleives l mazai dienu. o dar viena moteris atmetu, watery gleives uzsciuopia tik isemus is vidaus. juk tualet popieriuje jos susigeria ir tiek. nepastabesne moteris to nejaustu. ne pas kiekviena tas pajautimas slapia -sausa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 16 sausio 2012 - 16:54
Sveikos,su Naujais Metais kad ir pavėluotai 4u.gif biggrin.gif

Smalsute-puikus puslapis,pagarba 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Matau diskusijos vyksta plie gleives-aš irgi stebiu viduj-nežinau net kodėl taip darau-kažkaip automatiškai gaunas,kažkoks matyt viduj įsitikinimas kad taip patikimiau unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Na, man atrodo, kad medicina - tai tokia sritis, kuris ypač atvira naujovėms ir viskas joje atrasta daugiau mažiau eksperimentų būdu. Vaisingumo pažinimu susidomėta pakankamai neseniai, veikalų šia tema ne tiek ir daug, dalis jų kaip ir visusr perrašinėjama iš seniau parašytų, todėl manau, kad kiekviena turim stengtis kuo daugiau sužinoti apie savo kūną ir tas žinias pritaikyti praktiškai 4u.gif Aš taip pat labai atsargi ankstyvosiomis dienomis, bet turėdama ilgą ciklą stengiuosi, kaip įmanoma geriau ir efektyviau išnaudoti tą laiką 4u.gif gal pareis keli metai ir jau NŠP mokytojų svetainėse bus rekomenduojama taikyti vidinį tyrimą ir gimdos kaklelio padėties kitimo stebėjimą, kaip vieną svarbesnių metodo komponentų.
Tačiau suprantu Smalsutės idėją - ji norėjo sukurti puslapį, kuris remtųsi ne asmenine patirtimi (kas būdinga blogams), o esama moksliškai patvirtinta autoritetinga informacija, tačiau mano nuomone, kartais praktika lenkia vadovėlinius teiginius savo žiniomis. Kiekviena mes turim teisę turėti savo nuomonę ir požiūrį. Man atrodo, užsiimant tuo, ką darome mes svarbiausia - būti įžvalgiai, žinoti kodėl elgiesi vienaip, ar kitaip ir viskas bus gerai 4u.gif O temoje - nesipykim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 16 sausio 2012 - 17:07