Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

laaabai patinka, ypac gerai tas, kad iskart pridedami video irasai, tai tikrai issamu ir rimta, ypac kas tingi pulti skaityt anglu literatura.
na du simtai balu pasidarbavusiems/sioms-tikrai.

[1/B]gydytojus galima prideti:[/B] Banga K.(Kaune) ir dar kt gydytoja(werde zino.)

tobulinimai tai nebent sistemoje.
2.ir aisku, gerai jei atsirastu vietos diskusijoms/forumui-bet turbut vel viskas uzsiterstu, virstu pykcio lavina,kaip ltv jau tipiska ax.gif

3.dar pastebejimas: galetu lietuviu seimos pasidalinti, kaip sekas naudoti nsp-pasidziaugti tiesiog.
taigi, seimu gyvi liudijimai butu super.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 04, 01:13)
Su praėjusiomis šventėmis 4u.gif

Noriu pristatyti naują svetainę - Natūralus šeimos planavimas

Labai smarkiai nekritikuokite - dar tikrai daug kas tobulintina blush2.gif , bet nuomonės, pastabos, patarimai jau laukiami. rolleyes.gif

Super good.gif Labai labai ačiū, smalsute, už jūsų triūsą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 04, 01:13)
...

Šaunuolė thumbup.gif ačiū! smile.gif
Atsakyti
Ačiū už gerus žodžius smile.gif , o given444 - ir už pastabas. 4u.gif
QUOTE(given444 @ 2012 01 04, 17:11)
gydytojus galima prideti: Banga K.(Kaune) ir dar kt gydytoja(werde zino.)

tobulinimai tai nebent sistemoje.
2.ir aisku, gerai jei atsirastu vietos diskusijoms/forumui-bet turbut vel viskas uzsiterstu, virstu pykcio lavina,kaip ltv jau tipiska  ax.gif

3.dar pastebejimas: galetu lietuviu seimos pasidalinti, kaip sekas naudoti nsp-pasidziaugti tiesiog.
taigi, seimu gyvi liudijimai butu super.

Skyrelį apie gydytojus dar būtinai reikės taisyti (net galvojau kol kas jo neviešinti, bet gal kas užves ant teisingo kelio). Šiaip Banga Kulikauskaitė dirba tuose pačiuose Krikščioniškuose gimdymo namuose, tik ne ginekologijos, o akušerijos padalinyje, bet pastabą priimu - blogai, jei peržvelgus puslapį tai nėra aišku. Bėda ta, kad nežinau kitų KGN gydytojų santykio su NŠP - tarp jų tikrai yra aktyvistų, bet manau toli gražu ne visi, gal net mažesnioji dalis.

Priminkit kokią gydytoją žino werde? mastau.gif indrusep minėtąją įrašiau, bet abejonių ji man kelia - visgi reiktų kažkaip atskirti, ar gydytojas, išgirdęs "NŠP", tik nepuola sukioti piršto prie smilkinio, ar tikrai yra kompetentingas pakonsultuoti iškilus neaiškumų dėl NŠP taikymo. Užsienyje (kai kur) ta riba žymiai aiškesnė - yra vadinamieji "NFP (only) physicians" (kaip suprantu, jiems gali priklausyti ne vien ginekologai, o ir šeimos gydytojai ar vidurinysis med. personalas).

Dėl diskusijų - nežinau ar jų tikrai reikia. Yra galimybė rašyti komentarus - gal to ir užtenka. Kiek esu mačiusi užsieniečių forumų (žinoma tik kiek kalbos įkandamos), paprastai daugiausiai diskutuojama apie nėštumo siekimą (kad ir SM planuojančiųjų skyrelyje yra bent kelios savaranikiškos temos, susijusios su vaisingumo pažinimu), o NŠP atidėjimo tikslais iš esmės galima tik viena tema - viskas vienoje krūvoje, taigi forumu to vis tiek nepavadinsi.

Dėl pasidalijimų visiškai pritariu rolleyes.gif - jei tik kas turite ūpo, visada prašom (nesvarbu kokia forma: rašinėlio, garso ar vaizdo įrašo), tik pageidautina, kad tai būtų apie NŠP. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 01 05, 16:56)
Priminkit kokią gydytoją žino werde? mastau.gif indrusep minėtąją įrašiau, bet abejonių ji man kelia - visgi reiktų kažkaip atskirti, ar gydytojas, išgirdęs "NŠP", tik nepuola sukioti piršto prie smilkinio, ar tikrai yra kompetentingas pakonsultuoti iškilus neaiškumų dėl NŠP taikymo. Užsienyje (kai kur) ta riba žymiai aiškesnė - yra vadinamieji "NFP (only) physicians" (kaip suprantu, jiems gali priklausyti ne vien ginekologai, o ir šeimos gydytojai ar vidurinysis med. personalas).

Na kiek man teko su ja susidurti, tai manau ji tikrai ne kontraceptiku reklamuotoja schmoll.gif
Be to, prieraisiosios tevystes psl yra link i jos homeopatijos psl.
Nors su ja galbut butu tikslinga pasneket, galbut ji sutiktu su tavimi bendra projekteli pletot NSP tema g.gif
Nors dbr pincetas psl. paziurejau tai atsiliepimai ne kokie unsure.gif
http://www.pincetas....y...eti&id=4127
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2012 01 05, 18:56)
Na kiek man teko su ja susidurti, tai manau ji tikrai ne kontraceptiku reklamuotoja  schmoll.gif

Tarp hormoninės kontracepcijos reklamavimo ir detalaus pacientės konsultavimo NŠP klausimais manau galimas dar visas spektras kitų variantų. g.gif Aišku žymiai geriau eiti pas tokią gydytoją, nei visiškai aklai pas bet ką. smile.gif
Atsakyti
smalsute, neatsaket man ir tu neatsakei, tai tu ir keletas kitu cia -svetaines autores?
jei taip, tai galima jau visur platint kad cia vienas is rimtesniu psl, arba net rimciausias, kur visi metodai viename. pvz, lyginant su gyvybe.lt - nera net ka lyginti. idomu, ar prasminga tuomet zmonems net nurodyti kai kuriuos buvusius tinklalapius.

tik dar svetaines adresa reikia istobulinti. nes www.... ir toliau nieko aiskaus.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 01 06, 09:45)
tik dar svetaines adresa reikia istobulinti. nes www.... ir toliau nieko aiskaus.

Atsirastų norinčių pafinansuoti? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2012 01 06, 09:45)
smalsute, neatsaket man ir tu neatsakei, tai tu ir keletas kitu cia -svetaines autores?
jei taip, tai galima jau visur platint kad cia vienas is rimtesniu psl, arba net rimciausias, kur visi metodai viename. pvz, lyginant su gyvybe.lt - nera net ka lyginti. idomu, ar prasminga tuomet zmonems net nurodyti kai kuriuos buvusius tinklalapius.

Svetainės autorė bent jau kol kas - viena.

Į likusią posto dalį neturiu kaip atsakyti - ne man apie tai spręsti. Asmeniškai man tų "kai kurių" tinklapių autoriai - dideli autoritetai ir apie jų atliktą darbą galiu kalbėti tik su priderama pagarba.

Beje metodai minėtoje svetainėje tikrai ne visi - taikymas aptariamas tik simptoterminio metodo ir už pagrindą imant amerikietiškąjį jo variantą, su kitais metodais tik supažindinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 06 sausio 2012 - 10:21
Smalsute, nuostabus puslapiukas!!! thumbup.gif
Ypac suzavejo, kad radau labai aiskiai aprasyta apie GK stebejima, ir net su iliustracijom! bigsmile.gif
Labai aciu! Atlieki labai reikalinga darba thumbup.gif
Atsakyti
na, jei kalbi apie autoritetus..narbekova, ir Obeleniene, jie paprasti zmones, aisku, talentingi, zinau,sukuosi su jais is arciau, dar ir kaip pilni ydu ir tai gerai,tiesiog zmogiski smile.gif.
bet negaliu pasakyt kad pvz gyvybe.lt man - issamus psl. tad kodel negaliu palyginti? jei svetaine pastaroji tavo-tai tau 200balu uz ja. o pavz-gyvybe.lt daugka atbaido nuo arba 1. per didelio lakoniskumo arba avirksciai.
dar. metai is metu -jokio atnaujinimo joje. kiek ieini-ta pati dykuma. smile.gif
tad siuo atveju, Obeleniene ir narbekovas svetaines tikrai nekure optimaliai geros. jie turejo ka veikti ir taip kitur- to, ta tema rase knygas. ir jos daug puikesnes uz svetaines.
vat todel ir sakau, kad svetaines galima palyginti. smile.gif

pastebejau, kad isversta Kippley knyga(ne visa tik.) idomu, ar ltv moko austrisko varianto? jis grieztesnis kai kuriais aspektais? reiks pasidomet.
man Kipliuose patiko, kad temperatura breziama PER taskus-juk tai didesne logika, nei brezti virs auksciausio tasko.ka reiskia tas virs? juk i ta zodi "virs"ieina kazkokia verte. g.gif
as taip pat zymiuosi atskirai, pagal Kippliuos, o fertilitis brezia savo.
idomu, kursuose kaune ka sako-kodel jie nenori arciau supazindint visu su Kippley variantu ypac kas liecia temperatura g.gif g.gif

Atsakyti
Man irgi labai patiko būtent Kiplių interpretacijos temperatūrine prasme, griežtos, paprastos taisyklės, pagalvota beveik apie kiekvieną situaciją, pateikti tyrimai su efektyvumu thumbup.gif
Vis nepadėkoju, bet labai ačiū už gražius laiškiukus wub.gif
Na, o mano anas ciklas buvo visiška mistika. BT nematavau, ir viso ciklo metu nuolat patyriau labai didelę įtampą, tiesą sakant, galbūt pirmą kartą gyvenime, pajutau kas iš tiesų yra stresas, kuris trunka ilgai ir prieš jo šaltinį nelabai pakovosi doh.gif dar svorio numečiau 4 kg, kas sudaro visai nemažą mano kūno masės dalį, tai viso ciklo metu stebėjau kremines gleives, bei žemai esantį gimdos kaklelį ir maniau, kad apie jokią ovuliaciją tokiomis sąlygomis, negali būti nė kalbos. tačiau 35 CD pajutau PMS (.)(.), o prieš tai kelias dienas buvau stebėjusi tąsesnes gleives, minkštesnį ir aukščiau esantį GK, tai nusprendžiau, kad visgi vėluojanti ovuliacija ir ... 40CD sulaukiau mmm, o tikėjausi kokių 50 dienų ilgumo ciklo. Tai va, kai pagalvoju, galėjo būti siurprizų, bet nebuvo ir nervintis nereikėjo biggrin.gif tik aišku, kad aš matomai visai neatpažinau vaisingų dienų blush2.gif shame on me blush2.gif o gal galėjo būti tik 5 DPO antra fazė, nes man gydytoja yra minėjusi, kad (.)(.) sureguoja tik ovuliacinių ciklų metu? g.gif Na, bet dabar nesvarbu.
Dabar 18 kito ciklo diena ir jau 5 dienas kaip stebiu tokias vadovėlines vaisingas dienas, gal būtų nebloga idėja pagauti O BT, bet manau galėjau ir nesuspėt blush2.gif man šaindien labai panašu į piko dieną thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 06 sausio 2012 - 21:37
Sveikos, 4u.gif
Smalsute, pirmiausia, tai tikrai vau! thumbup.gif šaunuolė! Žaviuosi žmonėm, kurie daro kažką dėl idėjos. Te Dievas duoda tau daug stiprybės.

Toliau, kas dėl kritikos/patarimų.... Pirmiausia, labai vertinu tai, kad surinkai tiek daug info, tai yra kažkas tokio. Bet, iš kitos pusės, toks informacijos kiekis pribloškia ir jei aš būčiau moteris, nieko nežinanti apie nšp ir norinti išmokti, pavarčius tavo puslapį tikriausiai nuspręsčiau, kad tai per daug sudėtinga ir net nebandyčiau. Galbūt visa esmė pačiam pateikime, na net nežinau...

Kas liečia, given444 patarimą dėl diskusijų galimybės, aš manau, kad visai vertėtų įdėti nuorodą į šią temą, nes vistik tai turbūt greičiausias būdas sulaukti patarimo ar paaškinimo (aišku, jei tai neliečia labai specifinių dalykų ) smile.gif

Gydytoja, kurią minėjau, yra Violeta Mačiulaitienė, bet ji, kaip ir Banga, dirba KKGN.

Beje, prie rimto puslapio publikavimo finansiškai prisidėčiau.
Atsakyti