Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(given444 @ 2011 12 20, 07:10)
na man iki smulkm reikia viska susizinot

Recent research in cervical secretion: some biophysical aspects (2011 m.)

Morphological characterization of different human cervical mucus types using light and scanning electron microscopy (2003 m.)
Atsakyti
dekui uz nuorodas. kai tik bus laiko, iskart puolu skaityt.

ax.gif dar norejau paklaust - man aktualu, nes maitinu ir LF trumpa. senoj temoj minejai, kad reikia laukti 4dienu po BT pakilimo toms, kuriu LF ypac trumpa. gal gali pasakyt kodel arba nuoroda i literatura?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 gruodžio 2011 - 21:36
QUOTE(given444 @ 2011 12 20, 22:36)
ax.gif dar norejau paklaust - man aktualu, nes maitinu ir LF trumpa. senoj temoj minejai, kad reikia laukti 4dienu po BT pakilimo toms, kuriu LF ypac trumpa. gal gali pasakyt kodel arba nuoroda i literatura?

Labai abejoju, ar sakiau būtent taip, kad iki 4 dienos reikia laukti dėl trumpos liuteininės fazės. Manau kalbėjau apie situaciją po gimdymo - jai trumpa liuteininė fazė irgi būdinga ir tai vienas iš požymių, kad ciklai dar negrįžo į įprastą ritmą. Apie netipines situacijas nuorodų buvau sukėlusi nemažai ir Tavo situacijoje (pirmieji ciklai po laktacinės amenorėjos) tuos šaltinius paskaityti tikrai vertėtų - negalima paprasčiausiai vadovautis klasikinėmis taisyklėmis.

Kodėl? mastau.gif Čia toks labai kuklus senas tyrimėlis, bet keliantis šiokių tokių minčių pamąstymui. BT pakilimas, lyginant su LH piku, pirmaisiais ciklais po gimdymo gan smarkiai vėlavo (galbūt dėl to ir liuteininė fazė sąlyginai trumpesnė), tai tarsi kokie dar čia bereikalingi papildomi apsidraudimai, bet tiksli ovuliacijos data ultragarsu nebuvo nustatinėjama. Aišku tiek, kad po gimdymo organizme vyksta ganėtinai keisti dalykai ir tos sugriežtintos taisyklės atsirado matyt ne veltui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 21 gruodžio 2011 - 12:04
sveikos, grįžtu po ilgo laiko aš su savo grafikėliu. pagal mane, paskutiniai 4 ciklai, jei taip gali būti, buvo anovuliaciniai, tai dabar pagaliau sulaukus aiškesnių temperatūrų pokyčių noriu pasitarti su jumis smile.gif
O dieną turbūt reikėtų fiksuoti 17CD, ar pritariate? ir jau be jokių abejonių turėtų ji būti įvykusi, matant tokius temperatūrų verčių skirtumus?
http://www_freeimagehosting_net/637a2
Atsakyti
Labas, matuoju temperatura, stebiu save antra men. Dar maitinu vaiką pieneliu, bet labai nedaug. Vaikui tuoj bus 1 metukai. Pastebejau, kad nematau tokiu aiskiu vaisingu gleiviu, kaip pries nestuma. Kai visiskai nutrauksiu maitinima, organizmas turetu atsistatyti ir daugiau duoti info. smile.gif

Ar kas nors is jusu matuoja temperatura su tais elektroniniais termometrais? g.gif Noriu nusipirkti normalu elektronini. Nes vyras nupirko neseniai toki paprasta, bet jis taip sunkiai nusikrato, labai nepatogu.. doh.gif Gal galit patarti is patirties koks yra geras? Nes kaz kada buvau nusipirkus elektronini, tai nesamones rode... Noriu patikimo ir gero. Laukiu rekomendaciju. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čiunia: 21 gruodžio 2011 - 15:38
QUOTE(Čiunia @ 2011 12 21, 16:32)
Ar kas nors is jusu matuoja temperatura su tais elektroniniais termometrais? g.gif  Noriu nusipirkti normalu elektronini. Nes vyras nupirko neseniai toki paprasta, bet jis taip sunkiai nusikrato, labai nepatogu..  doh.gif Gal galit patarti is patirties koks yra geras? Nes kaz kada buvau nusipirkus elektronini, tai nesamones rode... Noriu patikimo ir gero. Laukiu rekomendaciju.  smile.gif

Visu pirma vyras Jums nupirko ne gyvsidabrini termometra (jie yra ES uzdrausti). Jei Jus nusipirktumete gyvsidabrini bedu su nukratimu tikrai nebutu. Jus galima isigyti veterinarijos vaistinese ir turguose is Baltarusu "po prekystaliu". Del elektroniniu... nieko negaliu patart... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 12 21, 16:48)
Visu pirma vyras Jums nupirko ne gyvsidabrini termometra (jie yra ES uzdrausti). Jei Jus nusipirktumete gyvsidabrini bedu su nukratimu tikrai nebutu. Jus galima isigyti veterinarijos vaistinese ir turguose is Baltarusu "po prekystaliu". Del elektroniniu... nieko negaliu patart...  schmoll.gif

Dekui, as pati zinau, kad mano termometras paprastas, bet be gyvsidarbrio. Zinau, kad jie uzdrausti, t.y. tie su gyvsidabriu 4u.gif . Siaip turiu antra paprasta termometra, nu ne gyvsidabrini, tai su pirmu nebuvo tiek bedu nukratyt, kiek su antru doh.gif . Su pirmu jau buvom ivalde nukratimo technika, o antras niekam nepasiduoda g.gif . Tai vakarais termometra krato vyras. lotuliukas.gif

Bet BKT tinka naudot elektroninius rimtesnius termometrus? Nemanau, kad vyras musu termometra dar ilgai "kratys". Tikrai labai nepatogu. Todel mastau apie rimta elektronini termometra....Laukiu patarimu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiunia @ 2011 12 21, 20:09)
Todel mastau apie rimta elektronini termometra....Laukiu patarimu.  4u.gif

Aš matuoju elektroniniu. Pas mane toks: termometras. Vyras pirko ebay, tik jau neprisimenu, kiek kainavo. Per pusę metų neturiu jokių nusiskundimų juo, tik įsitikinau, kad pypsi dar nebaigęs matuoti, todėl orientuojuosi pagal žadintuvą - suskamba žadintuvas ir įsidedu termometrą, po 3 min skamba vėl ir ištraukiu. Tas 3 minutes tai aš pati sugalvojau, "šildžiau" termometrą pažastyje ir žiūrėjau visą laiką, ką jis rodo, tada kažkaip ir nusprendžiau, kad 3 min bus gerai smile.gif tokiu pat būdu lyginau jį su namuose esančiu elektroniniu ne bazinei temp, tai rodė vienodai (tik šitas rodo 2 skaičius po kablelio, o paprastas 1, bet matematiškai apvalinant iki 1 skaičiaus po kablelio rodė vienodai), gal reikėtų bent dėl idumumo pamėginti ir su gyvsidabriniu palygint, bet neturiu tokio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(not_MuM @ 2011 12 21, 12:12)
O dieną turbūt reikėtų fiksuoti 17CD, ar pritariate? ir jau be jokių abejonių turėtų ji būti įvykusi, matant tokius temperatūrų verčių skirtumus?
http://www_freeimagehosting_net/637a2

Manyčiau, kad net 18 c.d. g.gif

QUOTE(Čiunia @ 2011 12 21, 15:32)
Ar kas nors is jusu matuoja temperatura su tais elektroniniais termometrais? g.gif  Noriu nusipirkti normalu elektronini. Nes vyras nupirko neseniai toki paprasta, bet jis taip sunkiai nusikrato, labai nepatogu..  doh.gif Gal galit patarti is patirties koks yra geras? Nes kaz kada buvau nusipirkus elektronini, tai nesamones rode... Noriu patikimo ir gero. Laukiu rekomendaciju.  smile.gif

Aš jau pustrečių metų matuoju elektroniniu, paprastu, pirktu vaistinėje (japoniškas AND firmos). Kažkada, matavimų pradžioje dariau eksperimentą ir matavau BT dviem termometrais - šituo elektroniniu ir gyvsidabriniu. Buvau įkėlusi grafikėlį, kas iš to gavosi:
Anuometinis grafikėlis
Vat, ir kol kas tas mano elektroninis nepavedė (tfu tfu tfu). Nežinau tik kaip bus, kai elementai išsikraudinės... g.gif
Atsakyti
dėl elektroninių tai nieko negaliu pasakyti unsure.gif

QUOTE(Čiunia @ 2011 12 21, 19:09)
Siaip turiu antra paprasta termometra, nu ne gyvsidabrini, tai su pirmu nebuvo tiek bedu nukratyt, kiek su antru

pastebėjau, kad gyvsidabrio pakaitalo termometrą lengviau nukratyti pašildžius iki kūno temperatūros wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 22 gruodžio 2011 - 08:41
user posted image

nu va...antrasis ciklas po gimdymo tebezindant 14 men vaika. buvau apsirikus, ne 17 d, bet 20d turbut man nubrez O. grazus pakilimas labaaai ax.gif:

gero pasiruosimo Jums Kristaus gimtadieniui - kad ir kaip nepopuliariai skambetu (bet visgi orginalas sventes yra toks - CHRISTMAS LYGU CHRIST ) smile.gif

na, o as pazersiu vel savo pamastymus, siom d jie vis sukasi, o laiko ner normaliai parasyt....

o cia mano pirmasis ciklas: (matavau vien temperatura, gleiviu nestebejau)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 23 gruodžio 2011 - 16:19
Aprimo musu temele..

Nuo kurios dienos, jus pradedat matuot BKT? Ar matuojat, kai buna mmm? Ar jau, buvo paskutines ju dienos?

Nes kiek pamenu, kad BKT turi buti 3 dienas pakilus 0,2 padalom, nei buvo pries tai 6 dienas. Tai jei pradesi anksciau matuoti, tai anksciau gali pastebet ta O. Ar as neteisi?

Given444, tu dar maitini savo vaikeli savo pienuku?
Atsakyti