Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

indrusept, atsargiai ne atsargiai, mano klausimas butent esminis:
kodel tuomet literaturoj sakoma, jog GK vertinimas nebutinas, o tik papildomas...nu juk ne visos moterys kaisioja ten rankas, juk kitos, raso, kad joms mauzdia, poto skauda, infekciju tikimybe... net fertilityfriend raso, kad pagrindiniiai zenklai vaisingumo gleives ir BT.
as kalbejau ne tike apie GK padeti, o apie gleives VIDUJE... kad jas reikia ten bandyt atrast

o kas del kaklelio gimdos- man jis taip pat mistika. gaunas, kad pritempineju pozymius, nezinau kada jis minkstas kietas, prasiveres visad... juk tik antra cikla stebiu...nezinua su kuo palyginti.
o ziurekit ir kitos forumietes raso-kad joms kaklelis taip pakyla tai nusileidzia nei is sio nei is to ir tuomet su vaisingom gleivem nelabai sutampa jo padetis...
Atsakyti
Given444, na nesinervuok, še baliončiką 4u.gif Matai, aš bent galvoju, kad visi tie požymiai yra laaabai individualūs, na gerai, yra taisyklės, gairės, kaip juos atpažinti, bet finale kiekviena moteris nusprendžia, kurie požymiai yra lengviau atapažįstami ir jais vadovaujasi. Tau labai kiša koją tai, kad negali net statistika naudotis, nes neturi pakankamai ciklų. Kai turėsi bent 6, tada jau žinosi, kada daugmaž tikėtis ovuliacijos. Nenorėk, kad viskas iš pat pradžių būtų aišku, tam reikia įgudimo. Todėl ir patariama pradžioj nesinaudoti pirmuoju nevaisingu laikotarpiu. Abejoju,kad kuriai nuo pirmo stebėjimų ciklo buvo aiškios gleivės ar gk.

Kas iš mano asmeninės patirties... pavyzdžiui šį ciklą vadovavausi tik pojūčiais ir gk, na dar ovuliacinis skausmas prisidėjo. Gleivių netikrinau ir bt nematavau ir esu visiškai tikra, kad ovuliacija įvyko būtent tada, kada manau ją įvykus. smile.gif Bet šį tikrumą galiu sau leisti, nes jau dveji metai stebiu save. Jokiu būdu nerekomenduočiau naujokėm to daryti smile.gif
Atsakyti
Aš manau taip, labai svarbu stebėti ir gimdos kaklelį, o dėl infekcijų didesnės tikimybės... Juk vyras nesterilus ir nieko, viskas gerai biggrin.gif Jei rankos kruopščiai plautos, nieko nenutiks irnesakyk.gif na nebent bijoma savęs, tuomet NŠP nelabai tinka g.gif
Man šį ciklą gelivių pikas buvo 36 CD, bet aš turėjau daug pergyvenimų. Nemaniau, kad jie taip mane paveiks, bet paveikė 4u.gif O vaisingos gleivės tikrinant viduj tebuvo 3 dienas, kas man neįprastai trumpas laikas. O kad ovuliacija įvyko man ramu, nes atsidaro tas iš proto varantis (.)(.) skausmas, na bet guodžiuosi, kad nors turiu dar vieną požymį ax.gif
Literatūroje rašoma, kad galima pastoti 3-5 dienas iki ovuliacijos ir ovuliacijos dieną ir tikimybė sveikai porai pastoti, pataikius į vaisingas dienas yra apie 25 proc. Daug ar mažai, sprendžiam pačios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 12 17, 21:19)
Aš manau taip, labai svarbu stebėti ir gimdos kaklelį, o dėl infekcijų didesnės tikimybės...

nesu "temietė", bet iš "savo patirties" - mano ginekologė, NŠP konsultantė sakė tuo geriau nesivadovaut, nes objektyviai įvertint vis tik sunkoka, nors pati tada, kada buvo apie tai kalba būtent šiuo klausimu jaučiaus ganėtinai užtikrinta. O ji štai šito dalyko vertinimui sakė apskritai neskirt didelio dėmesio dėl asmeninio subjektyvumo pernelyg didelės galimybės. ;]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 18 gruodžio 2011 - 01:40
QUOTE(werde @ 2011 12 17, 15:51)
pavyzdžiui šį ciklą vadovavausi tik pojūčiais ir gk,

pojuciai tai kas? siaip bendra savijauta ar siaip dar dregnuma/sausuma isoreje jauciate, bet gleiviu atskirai nestebite?
Papildyta:
smile.gif+2011 12 17, 23:38-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2011 12 17, 23:38)
O ji štai šito dalyko vertinimui sakė apskritai neskirt didelio dėmesio dėl asmeninio subjektyvumo pernelyg didelės galimybės. ;]

vat as irgi panasiai girdziu. kad atleidus vadzias, imama lb pasitiket savimi...ir kas tada? na, nebent vaikelis nepamaisytu.
o juk pav net Horo dalinosi, kad pastojo sausa kaip sausra(nevaisinga pagal gleives) diena... va cia tai IDOMU... juk kursuose sakoma, kad NEVAISINGA DIENA SPERMIUKAI ISGYVENA VOS KELIAS VALANDAS RUGSCIOJ TERPEJ?
ISVADA - arba Horo nepamate apie GK aplipusiu keliu tasiu gleiviu :bigsmile:om
arba spermiukai daug atsparesni ir nsp dar tures papildyti savo manualus naujom pastabom kaip kas keli metai verysad.gif
vat tau ir vadovaukis savo POJUCIAIS sausros metu smile.gif
Atsakyti
Man taip pat ginė kažkada yra sakius gk požymiais nesivadovauti, bet man kol kas visada sutapo su kitais ir tikrai yra vienas aiškiausių požymių.
Aš paprastai gk tikrinu duše, taip sumažinu infekcijų galimybę, tada ir gleives tikrinu, aišku, gleivės su vandeniu susimaišiusios nėra labai informatyvios biggrin.gif Bet man to pakanka. Pojūčius, turėjau omeny, sausumo/ drėgnumo jausmą. Bet, kaip jau sakiau, aš turiu 24 ciklų istoriją ir paskutine saugia laikau 7cd, daugiau nerizikuoju, net jei jokie požymiai vaisingumo nerodo. Vaisingos gleivės pas mane būna 2-3 dienas max, taip kad bijau daugiau rizikuoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 12 17, 19:19)

Literatūroje rašoma, kad galima pastoti 3-5 dienas iki ovuliacijos ir ovuliacijos dieną ir tikimybė sveikai porai pastoti, pataikius į vaisingas dienas yra apie 25 proc. Daug ar mažai, sprendžiam pačios  4u.gif

vat sitas sakinys man is viso kvepia nezinau kuo biggrin.gif o tai kada pastot 99proc tikimybe? vat skaitau senas temas, ir pastojo moteris 7 d iki ovuliacijos, gleiviu nebuvo beveik.... nu nezinau mergaites, neatsipuskit taip...poto pabirs is visur netyciukai.
as sau atrodau 200proc vaisinga.
visi mano trys vaikai nuo 1karto...jokiu lovemaking nebuvo...fertilitis kaip paraso- "nu vat dabar galit pailseti nuo lovemaking doh.gif doh.gif " tarsi tai suuuunkus darbas butu biggrin.gif biggrin.gif is viso tas fertility puslapis su tokiom istisom detalem kaip pastoti, kada pastoti-man toks ispudis susidaro, kad tikrai zmonems problemu su vaisingumu... ar as cia viena tokia, kuriai opt ir yr? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(werde @ 2011 12 18, 10:45)
aš turiu 24 ciklų istoriją ir paskutine saugia laikau 7cd, daugiau nerizikuoju, net jei jokie požymiai vaisingumo nerodo. Vaisingos gleivės pas mane būna 2-3 dienas max, taip kad bijau daugiau rizikuoti. smile.gif

tai tos vaisingos gleives ir pasirodo po 7cd, pabuna tris dienas tai 11CD kazkur ovuliacija vyksta? tai trumpuciai tavo ciklai. bigsmile.gif bet taip patogiau turbut.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 17, 08:43)
kaip tik domiuosi skaitau ir n kl kyla.

Tai labai puiku 4u.gif , bet kažkaip tie klausimai jau pradeda kartotis unsure.gif ir jaučiasi šioks toks ar nenoras išgirsti, ar perdidelis blaškymasis ir todėl neįsiklausymas (kad ir paskutinė werde žinutė manau pakankamai aiški - nuo 7 CD jie nerizikuoja, net jei gleivių ar kt. vaisingumo požymių nėra, gleivės pasirodo paprastai vėliau - viso labo 2-3 dienoms, todėl jų pasirodymas nenorint pastoti būtų jau pervėlyva riba).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 12 19, 18:56)
Tai labai puiku 4u.gif , bet kažkaip tie klausimai jau pradeda kartotis unsure.gif ir jaučiasi šioks toks ar nenoras išgirsti, ar perdidelis blaškymasis ir todėl neįsiklausymas (kad ir paskutinė werde  žinutė manau pakankamai aiški - nuo 7 CD jie nerizikuoja, net jei gleivių ar kt. vaisingumo požymių nėra, gleivės pasirodo paprastai vėliau - viso labo 2-3 dienoms, todėl jų pasirodymas nenorint pastoti būtų jau pervėlyva riba).

4u.gif 4u.gif 4u.gif Given... man pasirode kad psichologiskai anaiptol tu nesi pasiruosusi NSP... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 17, 14:49)
juk tik antra cikla stebiu...

tai pirma: stebite save dar labai trumpai. NSP ne toks metodas, kad butu galima ka nors pagreitinti - pirmiausia reikia buti demesingai sau, pazinti save, o tai reikalauja laiko ir atidumo.

o antra: laikotarpis po gimdymo kol dar maitinama krutimi, mano akimis, pats sunkiausias NPS taikymo prasme. del prolaktino poveikio ciklai nera tokie, kokie butu iprastai. laktacijai mazejant ir artejant link zindymo nutraukimo, ciklai gali visa laika siek tiek keistis.

na ir galiausiai, per ilgesni stebejimo laikotarpi gali paaisketi sezoniniai desningumai: as asmeniskai, jauciu skirtuma tarp "vasariniu" ir "zieminiu" ciklu - vasara, ypac jei karsta, man ciklai pailgeja, ziema - siek tiek sutrumpeja.

Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 12 19, 15:56)
nuo 7 CD jie nerizikuoja, net jei gleivių ar kt. vaisingumo požymių nėra, gleivės pasirodo paprastai vėliau - viso labo 2-3 dienoms, todėl jų pasirodymas nenorint pastoti būtų jau pervėlyva riba).

bet juk g.gif g.gif parasyta, kad nevaisingoj terpej sperma isgyvena vos kelias valandas!! negasdinkit.

8, 9 CD turejom santykius (gleiviu nebuvo, (9CD ciut ir kremines), 10CD-NLA. panasu kad fertilitis nubres man 17CD kaip O diena. imesiu grafika veliau, kai bus aisku. tai negi galetu sperm taip ilgai islaukti iki O?

mane tik neramina, kad nezinia, kada O ivyksta, o jei kelios dienos iki BT pradejimo kilti, kaip ziogelis rasydavo anksciau-skaitau ankstenes dienas. tai vatgi.

indrusep, tikrai esu visai kaip pasiruosus, gyvenime ne vienos KT nesu prarijus ir ne vieno Prezervatyvo nesu niekam uzmovusi smile.gif
as turbut lb tingine ar kas, nes bilingso metoda dar dvidesimt metu neturedama skaiciau, na ir tiesiog kalendoriskai plius kazkiek pagal gleives plius NLA. ir tas kazkiek zinau nera tikrasis NSP-tingedavosi tas gleives stebet kruospciai, cia jau mano kalte. bet NSP visom draugem rekomenduojus kaip dideli geri, ir jos ta zino. ir Rudzinsko knygele visoms rekomenduodavau.

dabar tik antra cikla matuoju temp, ir manau kad tikrai tik simptoterm metodas, apimantis kelis pozymius, yra efektyvus.

o mano budas toks, karstas matyt, apmetyt klausimais, tai pastebi zmones ir in real life, sako, prispaudi prie sieno kaip advokate su klausimais. na man iki smulkm reikia viska susizinot. o forume kol sulauki ats. ir, smalsute, stengiuosi isiklausyti, negalvokit.

na, ka padayrisi, jei uzkibau si cikla, tai uzkibau.

g.gif tik man idomu kur dingo septintoji tema - ar ten daug pykotes ir ji pasalinta???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 20 gruodžio 2011 - 06:12
7 tema 4u.gif
Atsakyti