QUOTE(given444 @ 2011 12 09, 09:17)
net fertility raso, kad tokios gleives "possibly not fertile". nei "sticky", nei "creamy" gleives duotoj lenteleje fertility pamokose neivardijamos kaip fertile. ten rasoma "possibly not fertile". tik nuo "watery" konsistensijos gleives ivardijamos possibly fertile. vat ka perskaiciau vakar fertility pamokose sutapo su mano ziniomis is paauglystes (turejau brosiura, kuria skaiciau "Gyvybes ratas").
as kalbu ne speliodama, o konkreciai savo ciklui.
argi logiska, kad rugstingos creamy ar sticky netgi gleives islaikys gyvybinga sperma, kai O ivykusi CD 21.? taigi mylintis tarkim CD 8-14 dienomis, argi yr logikos, kad sperma isliks gyvybinga iki 21CD? todel ar teisinga creamy ir pasty gleives ivardinti vaisingomis?
Nesusišnekam.
Fertiličio pamokos yra skirtos poroms, siekiančioms pastoti. Ten nerašo
"not fertile" - rašo
"possibly not fertile". Jei aš vaikelio šiuo metu nenoriu, tai skirtumas tarp šių teiginių sakyčiau milžiniškas. Kai jau žinai, kada pakilo BT, kada gleivių piko diena, retrospektyviai gali pasakyti, jog kai kurios dienos, kurias laikei galimai vaisingomis, iš tiesų tokios nebuvo, bet
"possibly not fertile" gali baigtis
"possibly not pregnant". Jei Tavo ciklai būtų itin ilgi (dvigubai - trigubai, nei įprastai) ir būtum tvarkingai nusistačiusi bazinį nevaisingumo modelį, gal ir būtų įmanoma kai kurias gleives laikyti nevaisingo tipo, o dabar, kaip suprantu, ciklai jau daugiau mažiau grįžę į normą, gal truputuką ilgesni. Šiame etape tendencijos tokios: liuteininė fazė ilgės, o bendras ciklo ilgis ir dienų skaičius, kiek iki BT pakilimo matai vaisingiausio tipo (kiaušinio baltymo ar pan.) gleives, trumpės. Taigi jei norisi eksperimnetuoti, galiu pasakyti tik tiek, kad pasirinkai bene patį netinkamiausią laiką. Visai neseniai ir aš perėjau šį etapą - staigmenų buvo nemažai.
Beje brošiūra "Slėpiningas gyvybės ratas" (tikriausiai ją turėjai omenyje) yra kažkas baisaus - klaida ant klaidos...
(Istorija, kaip man ji pateko į rankas, iki šiol prisiminus kelia šypseną - radau prie popieriaus konteinerio ).
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)