Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(given444 @ 2011 12 06, 09:56)
man pirmasis ciklas po zindymo

QUOTE(given444 @ 2011 12 09, 09:34)
maitinu iki siol

g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 09, 09:17)
net fertility raso, kad tokios gleives "possibly not fertile". nei "sticky", nei "creamy" gleives duotoj lenteleje fertility pamokose neivardijamos kaip fertile. ten rasoma "possibly not fertile". tik nuo "watery" konsistensijos gleives ivardijamos possibly fertile. vat ka perskaiciau vakar fertility pamokose sutapo su  mano ziniomis is paauglystes (turejau brosiura, kuria skaiciau "Gyvybes ratas").

as kalbu ne speliodama, o konkreciai savo ciklui. argi logiska, kad rugstingos creamy ar sticky netgi gleives islaikys gyvybinga sperma, kai O ivykusi CD 21.? taigi mylintis tarkim CD 8-14 dienomis, argi yr logikos, kad sperma isliks gyvybinga iki 21CD? todel ar teisinga creamy ir pasty gleives ivardinti vaisingomis?

Nesusišnekam. verysad.gif Fertiličio pamokos yra skirtos poroms, siekiančioms pastoti. Ten nerašo "not fertile" - rašo "possibly not fertile". Jei aš vaikelio šiuo metu nenoriu, tai skirtumas tarp šių teiginių sakyčiau milžiniškas. Kai jau žinai, kada pakilo BT, kada gleivių piko diena, retrospektyviai gali pasakyti, jog kai kurios dienos, kurias laikei galimai vaisingomis, iš tiesų tokios nebuvo, bet "possibly not fertile" gali baigtis "possibly not pregnant". Jei Tavo ciklai būtų itin ilgi (dvigubai - trigubai, nei įprastai) ir būtum tvarkingai nusistačiusi bazinį nevaisingumo modelį, gal ir būtų įmanoma kai kurias gleives laikyti nevaisingo tipo, o dabar, kaip suprantu, ciklai jau daugiau mažiau grįžę į normą, gal truputuką ilgesni. Šiame etape tendencijos tokios: liuteininė fazė ilgės, o bendras ciklo ilgis ir dienų skaičius, kiek iki BT pakilimo matai vaisingiausio tipo (kiaušinio baltymo ar pan.) gleives, trumpės. Taigi jei norisi eksperimnetuoti, galiu pasakyti tik tiek, kad pasirinkai bene patį netinkamiausią laiką. Visai neseniai ir aš perėjau šį etapą - staigmenų buvo nemažai.

Beje brošiūra "Slėpiningas gyvybės ratas" (tikriausiai ją turėjai omenyje) yra kažkas baisaus - klaida ant klaidos... (Istorija, kaip man ji pateko į rankas, iki šiol prisiminus kelia šypseną - radau prie popieriaus konteinerio biggrin.gif ).
Atsakyti
O as nepastebiu jokiu kitokiu tipu gleiviu,tik tas pacias vaisingiausias,kiausinio baltymo,kurios buna kokias 3-4 dienas per cikla.Vidinis vertinimas irgi nieko suprantamo neduoda.Tai jeigu vengtume nestumo tokioj situacijoj nezinau ka reiketu daryti, nes pries O faze labai ilga- apie 23 dienos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 12 09, 09:32)

ne taip gal pasakiau. zindau ir pirmaji cikla isgyvenu. vot taip. smile.gif dabar jau antras ciklas eina. nu ziuresim, turbut vel trumpa LF bus.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 12 09, 10:27)

Beje brošiūra "Slėpiningas gyvybės ratas" (tikriausiai ją turėjai omenyje) yra kažkas baisaus - klaida ant klaidos... (Istorija, kaip man ji pateko į rankas, iki šiol prisiminus kelia šypseną - radau prie popieriaus konteinerio biggrin.gif ).

vajei tikrai???? o kas ja isleido? g.gif

aciu eilini syki uz making things clear. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 09, 19:11)
vajei tikrai???? o kas ja isleido? g.gif

UAB "Šeima", 1991 m. Autoriai: Jurgis Pleskačiauskas (gal šis g.gif ) ir Danguolė Čepienė.

Leidinukas aišku senas - gal gerai, kad bent toks tais laikais dienos šviesą išvydo.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2011 12 09, 19:11)
ne taip gal pasakiau. zindau ir pirmaji cikla isgyvenu. vot taip.  smile.gif dabar jau antras ciklas eina. nu ziuresim, turbut vel trumpa LF bus.

Tokiu atveju tai labai normali liuteininė fazė. Maniškė pirmoji tetruko 7 dienas, kita - jau 12 dienų, nors žindžiau dar ilgai (vėliau tiesa dar pasitaikė ir kiek trumpesnių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 09 gruodžio 2011 - 23:29
smalsute, dar norejau paklausti: smile.gif
kaip literaturoj moterims patariama vertint/nevertint gleives kai nusilpus imunitetui jas ima kamuoti visos kt isskyros, grybeliai, kandidoze ir tt. juk kt temose apie sveikata pasiskaitai-atrodo, dieve, peinliges visa gyven tesiasi, arba atsinauj kas keli men - ir ka, amen tuomet saves stebejimui?? ar tikrai tuomet sunku pastebet gleives, bent jau kremines ar pasty, sticky tai tikrai... na, gal watery tokiu atveju tik imanoma g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 10, 07:51)
smalsute, dar norejau paklausti: smile.gif
kaip literaturoj moterims patariama vertint/nevertint gleives kai nusilpus imunitetui jas ima kamuoti visos kt isskyros, grybeliai, kandidoze ir tt. juk kt temose apie sveikata pasiskaitai-atrodo, dieve, peinliges visa gyven tesiasi, arba atsinauj kas keli men  - ir ka, amen tuomet saves stebejimui?? ar tikrai tuomet sunku pastebet gleives, bent jau kremines ar pasty, sticky tai tikrai...  na, gal watery tokiu atveju tik imanoma  g.gif  g.gif

Aš turėjau bėdą su pienlige (labai tikiuosi, kad pagaliau išsigydžiau), tai per visą ciklą išskyros buvo tik kreminio tipo arba neskaidrus gelsvas vandenėlis, visiškai jokio tąsumo. Ir taip nuo vienų mmm iki kitų. Žodžiu, pagal gleives nieko spręsti negalėjau. verysad.gif

Aš su kitu klausimėliu atėjau: kai pirmą ciklą stebėjau GK, vaisingiausiomis dienomis jis buvo taip aukštai, kad vos pasiekdavau, ir toooks minkštutis, visiškas kleckiukas, paskui staiga sukietėjo ir nusileido - skirtumas buvo toks milžiniškas ir akivaizdus, kad tada pagalvojau "su šituo problemų nebus, viskas aišku" thumbup.gif Bet.. Šį ciklą jį visada lengvai pasiekiu (tik šiek tiek pakilo nuo mmm) ir nebuvo labai sumikštėjęs, tik vos vos minkštesnis (iš vis man kartais atrodo, kad pritempinėju jo požymius). Dabr jau lyg ir kietas, bet leistis neketina... Dabar yra 22 CD, rytoj laukiu trečios pakilusios temp., gleivių pikas užfiksuotas 19 CD. Klausimas toks: tai kaklelis yra išdykėlis ir nekiekvieną ciklą jo parodymai aiškūs? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 12 10, 13:48)

Man irgi tai visai įdomu ax.gif stebiu vos ne metus aš tą kaklelį, bet labai su juo įvairiai.. kad ir dabar vaisinga fazė (pagal gleives), tai GK: aukštai kietas, aukštai kietas, žemai kietas, per viduriuką ir minkštas, aukštai kietas, žemai kietas.. būna ir aukštai ir kietas, ir žemai minkštas, taip atvirkščiai.. tai galima vertint kaip nori.. vieną ciklą, aiškiau, kitą mažiau.. Bet nežinau, ar čia daugumai taip, ar aš tiesiog vertint neišmokau dar.. smile.gif
Atsakyti
ar vertinat GK tokioj pacioj pozicijoj?
tuo pat paros metu? nes GK vertinimas grieztas kaip BBt matavimas, skaiciau neseniai.
Atsakyti
Aš stengiuos vertint dukart dienoj, ryte ir vakare, visad atsitūpus.. Žymiuosi vaisingesnius požymius, įprastai vakaro.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 10, 18:44)
tuo pat paros metu? nes GK vertinimas grieztas kaip BBt matavimas, skaiciau neseniai.

Ne valandos tikslumu, bet visada vakare, visada ta pačia poza atsitūpus. Pirmą ciklą žiūrėjau du kartus dienoj, bet rytais jo išvis nepasiekdavau, vakarais šiaip ne taip, tai nusprendžiau, kad man geriau vakare. Kitą ciklą tikrindavau tik vakare ir viskas buvo daugmaž aišku, tik šitas trečias ciklas toks be ryšio: jis daug anksčiau pradėjo minkštėti ir kilti, paskui vėl sukietėjo, kažkiek taip pabuvo, vėl vos vos sumikštėjo (tai sutapo su vaisingomis gleivėmis), dabar kietas, bet vis toj pačioj vietoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 10, 18:44)

Mano manymu, GK vertinimui svarbiau ne tikslus laikas, o kokia veikla užsiėmei iki jo - net ir tą pačią valandą vieną dieną gal tik ką baigei tvarkyti namus, kitą - ramiai ant sofutės žiūrėjai filmą ir skirtumas jau gali būti.
Atsakyti