Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(hexora @ 2011 12 02, 16:03)
O tai jūs manot, kad O šį ciklą galėjo neįvykti? nieko nesuprantu... g.gif

Labiau panašu, kad BT matuota netvarkingai (ar kt. trukdžiai neįvertinti), bet gali būti, jog O vėluoja arba jos šį ciklą iš viso nebus. 1-2 anovuliaciniai ciklai per metus sveikai moteriai yra normalu.
Papildyta:
QUOTE(SURIKATA @ 2011 12 02, 13:55)
Narsydama internete radau va ka. Gal kam bus idomu.

planavimas

Čia ištraukos iš naujojo NŠP vadovėlio, kuris jau lapkričio mėn. g.gif turėjo pasirodyti knygynuose. Jei kuri pamatysit pirkti, nenutylėkit 4u.gif - tai pirmoji tokios apimties knyga apie NŠP lietuvių kalba ir manau daugeliui bus naudinga.
Atsakyti
2, Pabandziau prisijungti prie to Fertility... Nu nerandu as tu  fertility awarness ir t.t.

Gal galit  parasyt, kai tik prisijungi, kur eiti, po zingsneli...  4u.gif

Kairėje susirask Account ir pasirink vieną iš jo punktų - Settings. Lange, kuris atsidarys, pasirink Charting Settings ir ten jau į pačią pabaigą bus Default Detector - reikia iš Advanced pasikeisti į Fertility Awareness.
Papildyta:
1. Ta dokumentuka butu gerai paskaityti lietuviskai... Gal yra tokia galimybe...

werde žadėjo išversti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(SURIKATA @ 2011 12 02, 16:20)
O kur ieskot info, kada jie bus? Kur jie skelbia? Ir jei priima tiek nedaug poru...tai gal buna net eiles, gal reiktu is anksto registruotis...

Geriau registruotis, t.y. parašyti laišką el. paštu, kad ir dabar - jei iki pavasario (ar kada tie kursai bus) persigalvosit, niekas per galvą neduos, bet turėtų pranešti, kai susidarys grupė. Kur ieškoti kontaktų, informacija temos pradžioje. Apie kursus paprastai ir skelbimus įdeda, bet juos labai lengva pražiopsoti, be to, gali nebebūti vietų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 02 gruodžio 2011 - 15:45
raganele,smalsute...
ziuriu , tikrinate gleives -ziurite i tualetini popieriu, bent jau raganele taip rase g.gif g.gif
kazkaip juk, smalsute, minejei reik jas tikrint viduje.
tai pasimeciau. kaip is tikruju, nes nfpta.org raso, kad ant poperiaus tikrinamos...

skaiciau, kad tikrinant VIDUJE yra tiksliau, anksciau nustatomi gleiviu pozymiai nei tikrinant isoreje.jei TAI TIESA, AR IVAIRIOS NSP MOKYKLOS NE PER DAU SAU LEIDZIA LEISDAMOS TAIP SKIRTINGAI TIKRINTI GLEIVES????? JUK TAI DIDELE RIZIKA PASTOJIMUI.

JUK...jei gleives PRESOVULIACINEJE FAZEJE jau ima darytis tasios apie gimdos kakleli, o prieangi maksties dar yra kremines, ir as pastebiu kremines lauke - ar nebus PER VELU????????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 02 gruodžio 2011 - 16:06
QUOTE(given444 @ 2011 12 02, 17:04)
JUK...jei gleives PRESOVULIACINEJE FAZEJE jau ima darytis tasios apie gimdos kakleli, o prieangi maksties dar yra kremines, ir as pastebiu kremines lauke - ar nebus PER VELU????????????

Dar vienas aspektas, kodėl net ir kreminės gleivės jau rodo ankstyvosios nevaisingosios fazės pabaigą.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 12 02, 17:04)
kazkaip juk, smalsute, minejei reik jas tikrint viduje.
tai pasimeciau. kaip is tikruju, nes nfpta.org raso, kad ant poperiaus tikrinamos...

skaiciau, kad tikrinant VIDUJE yra tiksliau, anksciau nustatomi gleiviu pozymiai nei tikrinant isoreje.jei TAI TIESA, AR IVAIRIOS NSP MOKYKLOS NE PER DAU SAU LEIDZIA LEISDAMOS TAIP SKIRTINGAI TIKRINTI GLEIVES????? JUK TAI DIDELE RIZIKA PASTOJIMUI.

Nesu sakiusi, jog gleives vertinti vidiniu būdu privalu. Yra skirtingi būdai ir moteris gali pasirinkti, kas jai priimtiniau ir/ar suprantamiau. Pvz. klasikinis Bilingsų metodas net draudžia vertinti viduje, jame labai akcentuojama "ką jaučiu" (tai mažų mažiausiai lygiavertis požymis "ką matau") ir plačiai naudojamas žodis "sausa" (makšties viduje, savaime suprantama, sausa būti negali). Kitas dalykas, kai kaip simptoterino metodo komponentas naudojamas gimdos kaklelio metodas - tokiu atveju moteris neišvengiamai turi reikalų ir su gleivėmis makšties viduje. Anot Kiplių, išoriškai gleives stebėti yra privalu bet kuriuo atveju, o vidinis metodas - moters pasirinkimo reikalas. Taisykles vaisingosios fazės pradžiai nustatyti Kipliai siūlo tas pačias abiem atvejais, nors ir teigia, kad išoriškai gleivės pasirodo paprastai 1 diena vėliau nei viduje. Kiek keista, bet manau vertinant vidiniu būdu (pvz. viduryje dienos) nėra garantijos, kad tos aptiktos gleivės nebūtų pasirodžiusios ir išoriškai, todėl dieną reikia laikyti jau vaisinga.

NŠP nėra standartizuotas, labai trūksta tyrimų duomenų, kurie leistų pasverti kiekvienos taisyklės kiekvienos modifikacijos patikimumą (dėl lėšų stokos ir dėl kontracepcijos gamintojų suinteresuotumo, jog tokių tyrimų būtų atliekama kuo mažiau). Studijos atliktos tik su tam tikrais taisyklių rinkiniais. Jei neklystu, NŠP temose ne kartą minėtame vokiečių tyrime gleivės buvo stebėtos išoriniu būdu, o statistika labai graži.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 02 gruodžio 2011 - 17:39
Sveikos, o kuriose jus kursuose buvote vilnietes?

Ar Vilniaus arkivyskupijos šeimos centre ar Prieraišiosios tėvystės centre?

Idomu kur geriau? Vienur kviecia tik moteris, kitur poras...

Elena jau turi naujagimi 2 sav.

Vakar i abi vietas parasiau, kad mane itrauktu i norincius sudalyvauti kursuose.
O i kuriuos zadu eiti dar nezinau...Priklauso ar turesiu kur vaikus padeti.. Jei eisim kartu su vyru. Vyras tikrai zinau, kad nores eiti. Tik reikia surasti aukle tam laikui. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(SURIKATA @ 2011 12 03, 12:31)
Sveikos, o  kuriose jus kursuose buvote vilnietes?

Ar  Vilniaus arkivyskupijos šeimos centre ar  Prieraišiosios tėvystės centre?

Idomu kur geriau? Vienur kviecia tik moteris, kitur poras...

Elena jau turi naujagimi 2 sav.

Vakar  i abi vietas parasiau, kad mane itrauktu i norincius sudalyvauti kursuose.
O i kuriuos zadu eiti dar nezinau...Priklauso ar turesiu kur vaikus padeti.. Jei eisim kartu su vyru. Vyras tikrai zinau, kad nores eiti.  Tik reikia surasti aukle tam laikui. smile.gif

Aš buvau VAŠC vien dėl to, kad ir vyras eitų kartu. Abiejose vietose tos pačios mokytojos, tai, manau, kokybė ir suteikiama info nesiskiria, svarbu, kaip tau pačiai yra priimtiniau smile.gif
Per kursus sakė, kad vertintume tik išorines gleives. Į vidų daugybę kartų per dieną juk nelandžiosi. Aš kol kas tikrai nepatyrusi gleivių stebėtoja - pirmas ciklas po pienligės gydymo, labai tikiuosi. Tik vakar man atsirado skirtumas tarp išorinių gleivių ir viduj (kai vakare tikrinau GK), tai dieną išorėj jau buvau pastebėjus tąsesnių, vakare viduj buvo tik kreminės smile.gif
Atsakyti
O medziaga t.y tuos konspektus duoda abiejuose kursuose?
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 12 03, 14:01)
Per kursus sakė, kad vertintume tik išorines gleives. Į vidų daugybę kartų per dieną juk nelandžiosi.

To juk niekas ir nesiūlo - vidinis tyrimas (tiek GK, tiek gleivių) atliekamas 1-2 kartus per dieną, bet tai nereiškia, kad galima apsieiti be išorinio gleivių vertinimo per likusią dienos dalį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 03 gruodžio 2011 - 13:35
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 12 03, 14:34)
To juk niekas ir nesiūlo - vidinis tyrimas (tiek GK, tiek gleivių) atliekamas 1-2 kartus per dieną, bet tai nereiškia, kad galima apsieiti be išorinio gleivių vertinimo per likusią dienos dalį.

Tai taip taip, aš suprantu šitą, tiesiog norėjau pabrėžti, kad pilnai užtenka išorinio gleivių stebėjimo, mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš manau, kad svarbiau, kuo daugiau apsidrausti, t.y. surinkti kuo daugiau informacijos, tai karštai rekomenduočiau vidinį tyrimą, nes be gimdos kaklelio padėties iš tiesų, net ilgą laiką stebint save, gerokai sunkiau susigaudyti 4u.gif
Na, o man pačiai sekasi štai kaip: pradėjau labai daug dirbti, padidėjo fizinis krūvis, mityba pasikeitė ir to pasekmės 3kg ir taip nedidelio mano svorio, tai sutriko man ciklas unsure.gif 23CD ir jokių vaisingumo ženklų, iš vienos pusės gal ir gerai cool.gif , bet iš kitos pusės... doh.gif BT nematuoju, tiesiog labai atidžiai seku gleives ir gimdos kaklelio padėtį.
Atsakyti
sveikutes, sekmadienis , o as ateinu vel su didziuliu nusivylimu savimi ir klausimu. g.gif g.gif
(beje, aciu smalsutei uz issamius atsakymus)

taigi, pirmaji cikla matavau BT ir maniau, kad pavyko uzfiksuoti apytikre BT pakilimo diena, ir kartu Ovuliacija - na ir ka. nieko panasaus. BT pakilimas buvo, bet O pasirodo ivykusi zymiai anksciau, vos ne 4dienom blink.gif
dabar apsvieskit mane is naujo. kiek laiko trunka poO laikotarpis, nes vakar man prasidejo MMM, tai atskaiciavau atgal tik 10dienu ar netgi 9dienas.
dabar aiskinu: mano temperaturos vertes tokios: 36,65; 36,6; 36,65; 36, 75; 36, 7; tuomet ryskiau uzkilo iki 36.95.tai jau 22CD vat sia pastaraja as ir laikiau zymesniu pakilimu.
ir ka. kaip skaitote, po kiek laiko turejo prasideti menesines? praejo 9dienos ir jos prasidejo. o juk dar skaitosi turejau laukti 3dienas del saugumo - tai ka, man liko tik 6 saugus vakarai santykiams? verysad.gif verysad.gif

negaliu jums perkelti, nes rasiaus dabar viska ant lapelio. man toks klausimas: ar gali buti, kad pas vienas moteris vykstant O temp kyla pamazu, o uzkyla iki auksciausio tasko jau is tiesu ivykus O? bet aisku, taip speliot negali, kita cikla vel gali buti kitaip. nu bet susinervinau nerealiai.

beje: matavimo detales, matuoju paprastu termometru(ne skaitmeniniu), nes kaip tik buvo siulyta jog tie paprastieji tikslesni(tik jis jau be gyvsidabrio), matuoju makstyje. taigi manau pasirinkau geriausius variantus. matuoju 6min. na, aisku, buvo keleta naktu su mazai miegvalandu, bet matuoju tuo paciu metu, ir tik viena ryta atsikeliau 1 val per anksti, tai pagal koregavimo taisykle, padariau istaisymus.

beje, dar kas idomu. poO fazeje temperatura laikesi 36.95; 37.1; 37; 37.1 ir ta ryta, kai prasidejo MMM buvo 36.9 g.gif taigi, temp irgi KRENTA PAS MANE NE STAIGIAI, o pamazu. gal kas galit pakomentuoti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 gruodžio 2011 - 08:48