Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(indrusep @ 2011 11 30, 22:30)
Todel kaip seimai, porai, sakyciau, tie kursai gana naudingi, nes ne apie gyvenimo bedas, negandas, problemas sneki, o apie viena gana gera dalyka, kuris liecia visas neabejingas poras - santykiai  mirksiukas.gif
P.S. Kas eisit i kursu "raportuokit mus" kas Elenai gims, berniukas ar mergaite, nes manau taike "ant" mergaites...nes juk 2 bernus jau turi. Idomu ar pavyko  ir pasitvirtino jos teorija (ne jos, bet ji minejusi yra)  bigsmile.gif

Dėl kursų naudingumo tikrai pritariu. Nors dar tik pradedam gyventi pagal NŠP, dalykas, kuris mane labiausiai žavi yra tai, kad NŠP yra ne kurio nors vieno atsakomybė, rūpestis, džiaugsmas ir t.t., o abiejų, todėl tikrai manau, kad išgirsti viską gyvai iš tų žmonių lūpų, kurie daug metų tuo gyvena, labai labai verta ir n etgi labai labai įkvepia bigsmile.gif

Beje, indrusep, isduok prasau ta teorija, mes irgi beprotiskai svajojam apie pirmagime wub.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 11 30, 23:02)
1. Kiek kėlimosi laikas daro įtakos BT - labai individualus dalykas. Vienoms moterims koregavimas daugiau mažiau atitinka realybę, kitoms - tik išdarko grafiką.

2. Beje koreguoti Kipliai pataria ne už valandą, o už pusvalandį (t.y. galima pridėti/atimti ir po 0,05), tik pirmasis pusvalandis nesiskaito (t.y. koreguoti reiktų, kai jau artėjama link valandos ar daugiau).

1. Visikai sutinku
2. o kas jei matavimo laikas nuo iprastojo skiriasi 30 min, jei 45 min....ir t.t. tokia matematika nemazai painiavos inesa...tuo labiau, kad tai bus nekasdieniai atvejai... tad as labiau buciau linkusi likti prie nuomones, kad geriau ne koreguoti temperatura, o zymeti tai kaip trukdi
Atsakyti
[/quote]
Na man asmeniskai tie kursai buvo pradziu pradzia.
Taciau papildomai tie kursai buvo gerai, nes buvau su vyru. Todel turim dbr bendra reikala smileysex.gif ir zinom kada galim, o kada ne ir jei jau uzkibs del neapdairumo tai abu ir atsakingi uz ta "uzkibima" biggrin.gif
Todel kaip seimai, porai, sakyciau, tie kursai gana naudingi, nes ne apie gyvenimo bedas, negandas, problemas sneki, o apie viena gana gera dalyka, kuris liecia visas neabejingas poras - santykiai mirksiukas.gif
[/quote]

Na, man pradžia buvo šis forumas, o į kursus labai norėjau eiti kartu su vyru, kad tai taptu bendru reikalu smile.gif iki jų aš čia paskaitydavau, temperatūra matavau, šiek tiek jam papasakodavau, bet vis nebuvo progos nuodugniau paaiškint. Šitam reikalui pritarė, bet pasitikėti nebuvo linkęs - iki kursų nė karto be gumiuko. Po kursų pats perbraižė mano grafikėlius iš fertiličio į popierines lenteles, ir dabar toks darbų pasidalijimas nusistovėjo: aš viską matuoju, stebiu, sužymiu į lentelę, jis sujungia taškus į grafikėlį, surašo reikiamus simbolius (aš tik peržiūriu, ar mūsų nuomonės sutampa) ir ciklo pradžioje paruošia nauja lentelę naudojimui cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Aušriukė @ 2011 11 30, 23:29)

Beje, indrusep, isduok prasau ta teorija, mes irgi beprotiskai svajojam apie pirmagime wub.gif

Aš galiu išduoti. Šitą dalyką per fiziologijos paskaitas dėstytoja sakė (nėra niekaip įrodytas ar atmestas, bet pažaisti juk galima). Spermatozoidai su Y chromosoma yra mažesni ir judresni už spermatozoidus su X, bet trumpiau gyvena. Tai teoriškai, jei myliesies prieš pat O, greiti Y pirmi pasieks tikslą ir bus berniukas, jei myliesies iki O likus kelioms dienoms, Y-kai nusilps, žus ir kiaušialąstę apvaisins X-ai, todėl gims mergaitė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 11 30, 17:35)
Pakankinsiu dar..  ax.gif tarkim, imant griežčiausią variantą, 8 CD paskutinė nevaisinga. O jei man iki 7 CD dar tepa, ir tas tepimas būna su mėnesinių tąsiom gleivėm..? Po to būna sausa dieną-dvi, tada pasirodo po truputį lipnios gleivės, po nedaug labai.. Tai ar jaustis saugiai vistik, ar tą mm tepimą laikyt "pavojingu"? ax.gif

Vėlgi - būtų labai įdomu, kas tuo klausimu sakoma per kursus (jei nieko - paklauskit kas prie progos, a? smile.gif ) Šiaip lyg ir logiška, kad besibaigiant mmm tos "gleivės" iš tiesų visai ne gleives sekretuojančių ląstelių produktas, o greičiau benustojančios kraujuoti žaizdos "šlapiavimas". V. Rudzinskas savo knygelėje rašo:

"gausaus mėnesinių kraujavimo dienomis geriau lytinių santykių neturėti. Mat ciklo pradžioje sunku nuspėti, kokios trukmės jis bus. Jei tai trumpas ciklas, vaisinga fazė gali prasidėti tuoj po mėnesinių ar net paskutinėmis jų dienomis. Tuomet kraujas gali užmaskuoti vaisingas gleives."

Paryškinau, kas man šiame teiginyje kliūva, bet gal tiesiog netiksliai parašyta - visgi autorius vyriškis, gal nelabai tokie klausimai ir kyla. mastau.gif
Atsakyti
Nepasitikėčiau NŠP, jei nenori susilaukti vaikelio. Pati matuoju BT, kadangi noriu pažinti savo organizmą. Leliuką planuosime neužilgo jau. smile.gif Štai paskutinio ciklo BT grafikas.

user posted image

Aš pati nebežinau, kurią tiksliai ciklo dieną įvyko ovuliacija.... g.gif Nors pas mane ciklai iš esmės reguliarūs, 32 dienos, tačiau šį kartą kitaip. Pagal BT ovuliacija galėjo įvykti 14, 23 arba 26 ciklo dieną. doh.gif Pagal gleives labai sunku nustatyti (gal tam reikia gerų įgūdžių). Tai va, turint omenyje, kad spermiukai išgyvena keletą dienų, ir jei aš pagalvoju, kad ovuliacija jau įvyko ir še tau kad nori. Nėštumas garantuotas. Nelabai įsivaizduoju, kaip galima pasitikėti NŠP metodais, jei bijau pastoti. tongue.gif
Papildyta:
Beje, jei esi paveldėjusi galimybę susilaukti dvynukų, tuomet pas moterį yra tikimybė, kad per vieną ciklą įvyks dvi ovuliacijos. Nors tai ir retai pasitaiko. Taigi niekada negali žinoti, kad jau saugu mylėtis be apsaugos... Na čia mano nuomonė. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 12 01, 23:52)
Nepasitikėčiau NŠP, jei nenori susilaukti vaikelio. Pati matuoju BT, kadangi noriu pažinti savo organizmą. Leliuką planuosime neužilgo jau. smile.gif Štai paskutinio ciklo BT grafikas.
(...)
Aš pati nebežinau, kurią tiksliai ciklo dieną įvyko ovuliacija....  g.gif Nors pas mane ciklai iš esmės reguliarūs, 32 dienos, tačiau šį kartą kitaip. Pagal BT ovuliacija galėjo įvykti 14, 23 arba 26 ciklo dieną.  doh.gif Pagal gleives labai sunku nustatyti (gal tam reikia gerų įgūdžių). Tai va, turint omenyje, kad spermiukai išgyvena keletą dienų, ir jei aš pagalvoju, kad ovuliacija jau įvyko ir še tau kad nori. Nėštumas garantuotas. Nelabai įsivaizduoju, kaip galima pasitikėti NŠP metodais, jei bijau pastoti.  tongue.gif

O kuo čia dėtas NŠP metodų patikimumas, jei vengdama nėštumo lytinius santykius planuoji pagal "pagalvojimus", o ne pagal NŠP taisykles? mastau.gif Šis grafikas įvykusios O nerodo, tad, kaip sakoma, jei bijai vilko - neik į mišką. O BT matuota tikrai tvarkingai (be trukdžių, kasdien tiksliai tuo pačiu metu, su patikimu termometru ir t.t.)?
Papildyta:
QUOTE(hexora @ 2011 12 01, 23:52)
Beje, jei esi paveldėjusi galimybę susilaukti dvynukų, tuomet pas moterį yra tikimybė, kad per vieną ciklą įvyks dvi ovuliacijos. Nors tai ir retai pasitaiko. Taigi niekada negali žinoti, kad jau saugu mylėtis be apsaugos... Na čia mano nuomonė.  blush2.gif

Tikimybė yra ir be paveldėjimo. Antroji ovuliacija galima ne vėliau kaip per 12 val. po pirmosios ir NŠP taisyklės, pagal kurias nustatoma poovuliacinės nevaisingosios fazės pradžia, į tai atsižvelgia.
Atsakyti
Mielosios, man dar labai idomu, kelintą valandą matuojate temperatūrą, pagal ką pasirinkote vieną ar kitą valandą - ar matuojate labai labai anksti ir paskui toliau miegate, ar pries pat keliantis i darbą ir t.t. Idomaujuosi del to, kad darbo dienos yra darbo dienos, bet va savaitgaliai... Gal galitte pasidalinti savo patirtimi, pamastymais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2011 12 02, 00:35)
Mielosios, man dar labai idomu, kelintą valandą matuojate temperatūrą, pagal ką pasirinkote vieną ar kitą valandą - ar matuojate labai labai anksti ir paskui toliau miegate, ar pries pat keliantis i darbą ir t.t. Idomaujuosi del to, kad darbo dienos yra darbo dienos, bet va savaitgaliai... Gal galitte pasidalinti savo patirtimi, pamastymais ax.gif

Kai pradėjau matuoti, dažnai reikėdavo keltis 6 val, tai tokį laiką ir pasirinkau. Tai rytais, kai galėdavau miegot ilgiau, pamatuodavau, apsiversdavau ant kito šono ir toliau miegodavau. Rudenį pasikeitė grafikas ir keltis reikia 6:30 arba dar veliau, tai matuoti 6 pasidarė nelabai patogu - tas likęs pusvalandis nei šioks, nei toks. Po laikrodžių sukimo teko ciklą baigti matuojant 5 val, bet pasirodė visai patogu, tai dabar ir matuoju 5 val ryto ir taaaaaaip gera žinoti, kad keltis dar nereikia, kad galiu dar 1,5 val pamiegoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2011 11 24, 19:32)
1. Pažiūrėk čia, 17 puslapis. Esmė ta, kad artėjant ovuliacijai kaklelis suminkštėja, pakyla ir atsiveria, po ovuliacijos nusileidžia ir užsidaro. Kiekvienai moteriai tas atsidarymas/užsidarymas yra individualus, todėl reikia tiesiog stebėti kaip keičiasi.
2. O kas tau ten tam fertility neaišku? fertility awarness rasi ten, kur parašyta ovulation detector ir apačioj yra tuning/override, paspaudus ant jo gali pasirinkti. fertiličiu pilnai pasitikėti negalima, nes jis skirtas poroms, planuojančioms nėštumą, todėl reikia nepamiršt ir sava galva vadovautis smile.gif Klausk, jei kas dar neaišku smile.gif

1. Ta dokumentuka butu gerai paskaityti lietuviskai... Gal yra tokia galimybe...

2, Pabandziau prisijungti prie to Fertility... Nu nerandu as tu fertility awarness ir t.t.

Gal galit parasyt, kai tik prisijungi, kur eiti, po zingsneli... 4u.gif

Papildyta:
Narsydama internete radau va ka. Gal kam bus idomu.

planavimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SURIKATA: 02 gruodžio 2011 - 12:55
QUOTE(SURIKATA @ 2011 12 02, 13:55)
Gal galit  parasyt, kai tik prisijungi, kur eiti, po zingsneli...  4u.gif

Aš asmeniškai patarčiau nueiti i kursus - per tris vakarus gausite visa reikalinga info ne tik jus, bet ir jusu partneris (jei skaitysite literatūrą, tuo domėsitės tik jūs viena, o perpasakojant neperteiksite visos info), gerai praleisite laika, įgysite labai stiprią motyvaciją ir netgi, manau, sutaupysite laiko.
Žinote, kursuose buvo kelios ir vidutinio amžiaus poros, jau turinčios po kelis vaikus. Ir jau po pirmo užsiėmimo vyrų atsiliepimai buvo tokie, kad jie igijo daug daugiau žinių, kad po kursų suprato, kas lemia moters nuotaikų kaitą, tapo artimesni ir t.t.
Po kursų miškas taps nebe toks tankus smile.gif 4u.gif Patariu tai, ką patys išbandėm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aušriukė: 02 gruodžio 2011 - 13:50
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 12 02, 00:28)
Šis grafikas įvykusios O nerodo,

O tai jūs manot, kad O šį ciklą galėjo neįvykti? nieko nesuprantu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 11 30, 20:02)

2. Ko gero artimiausi kursai Vilniuje bus tik pavasarį, bent VAŠC, nes Elenos šeimoje jau turėtų krykštauti mažylis (lapkričio pabaigoj buvo numatytas gimdymas, kiek žinau). Gal Prieraišiosios tėvystės centre Ingrida ves viena, bet abejoju.
Kursai Prieraišiosios tėvystės centre:
Kursai trunka 3 dienas, iš viso 10 valandų. Vienos dienos darbo trukmė – 3,5 valandos. Kursų kaina – 50 litų už paskaitą, iš viso 150 litų. Kviečiamos moterys.
VAŠC:
Trunka 4 vakarus (3 per dvi savaites maždaug, ketvirtas po laiko, nes jame jau nagrinėjamos dalyvių pildytos lentelės). Kaina - 130 lt. Kviečiamos poros.

O kur ieskot info, kada jie bus? Kur jie skelbia? Ir jei priima tiek nedaug poru...tai gal buna net eiles, gal reiktu is anksto registruotis... Jei dar kursai bus pavasari...

QUOTE(Aušriukė @ 2011 12 02, 13:49)
Aš asmeniškai patarčiau nueiti i kursus - per tris vakarus gausite visa reikalinga info ne tik jus, bet ir jusu partneris (jei skaitysite literatūrą, tuo domėsitės tik jūs viena, o perpasakojant neperteiksite visos info), gerai praleisite laika, įgysite labai stiprią motyvaciją ir netgi, manau, sutaupysite laiko.
Žinote, kursuose buvo kelios ir vidutinio amžiaus poros, jau turinčios po kelis vaikus. Ir jau po pirmo užsiėmimo vyrų atsiliepimai buvo tokie, kad jie igijo daug daugiau žinių, kad po kursų suprato, kas lemia moters nuotaikų kaitą, tapo artimesni ir t.t.
Po kursų miškas taps nebe toks tankus smile.gif  4u.gif Patariu tai, ką patys išbandėm

Tikiu, as kuo toliau, tuo labiau mastau apie tuos kursus. Tik, gaila, kad jie zada but tik pavasari.. Noretus anksciau.. Labai noreciau eiti su vyru. Reiks mastyt, kas paziuretu musu vaikus... vakarais...
Atsakyti
QUOTE(hexora @ 2011 12 02, 16:03)
O tai jūs manot, kad O šį ciklą galėjo neįvykti? nieko nesuprantu... g.gif

Taip, ne visi ciklai būna ovuliaciniai. Per metus 1-2 ciklai gali pasitaikyti ir neovuliaciniai 4u.gif Tam ir matuojama BT, sekamos gleivės ir gimdos kaklelis, kad būtų galima tiksliai nustatyti, kad O jau įvyko ir šį ciklą aš jau saugi smile.gif Jūsų ciklas neparodo, kad įvykusi O, nes temperatūra labai jau šokinėja.. Pasiskaitinėkite, pratinkitės tikrinti gleives, tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo; per mėnesį-du jau atskirsite pagrindinius požymius smile.gif Dar dėl tų anovuliacinių ciklų: sulaukus kraujavimo, tai nebūna tikros mėnesinės, ir kitam cikle nėra ankstyvosios nevaisingos fazės. T.y. turite vengti lytinių santykių arba saugotis papildomai nuo pat ciklo pradžios. Kai sulauksite O, ir tai patvirtins visi požymiai, tada jau būsite saugi.
Dėl kritiško ir (neįsižeiskite) neteisingo požiūrio į NŠP patariu pasiskaityti arba literatūrą, arba šias temas (jose labai daug informacijos) arba nukeliauti į kursus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė..: 02 gruodžio 2011 - 15:22