Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 26, 14:59)
O tos moteris, kurios jau ilgai stebi save.. Matuoja BT, stebi gleives.. Jus kai mylites, tai per tas nevaisingas dienas, leidziat i save baigti? Kiek menesiu save stebejot ir pradejot myletis iki galo be jokiu apsaugu...

blink.gif O tai jei i save neleisi baigti tai nepastosi? doh.gif Va cia ir prasideda NSP "taikymas". Ir po to NSP tampa kalta kai moteriske pastoja doh.gif

Del to sakau, sakiau ir sakysiu ishsinagrinekit, jei neturit pinigeliu ar gyvenat mieste kur kursai nevyksta bent jau pasiskaitykit placiau apie NSP ir tada pradekit tai taikyti, jei nenorit susilaukti linksmu netiketumu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 25, 10:00)
mano pamastymai, gal kas atkreips demesi...

Atkreipiau dėmesį į tavo pamąstymus. Tiksliau, pati apie tai jau anksčiau galvojau. Kažkaip mane susilaikymo periodas pradeda gąsdinti savo trukme. Sausų dienų po mmm pas mane nebūna (arba dar blogiau - eilinį kartą pienligė, o tada jokių normalių gleivių per visą ciklą), tai išeina, kad susilaikymo turėtų būti apie tris savaites (turiu 5 ciklų grafikėlius, vieną kartą pirmas pakilimas buvo 15 cd, kitais ciklais 19 cd). Paskutinį ciklą buvom pasižadėję, kad lauksim, bet neišlaukėm - išsitraukėm "gumytę", kaip vėliau paaiškėjo, pačią vaisingiausią dieną... doh.gif Šiaip norėtume atsisakyti išvis prezervatyvų, nes abiems jie nebepatinka, bet dabar galvoju, kad turbūt reikės jais naudotis ciklo pradžioje iki tiek, kiek leis kalendorinė taisyklė, o paskui susilaikymas iki nevaisingosios fazės g.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 11 26, 21:39)
blink.gif O tai jei i save neleisi baigti tai nepastosi?  doh.gif Va cia ir prasideda NSP "taikymas". Ir po to NSP tampa kalta kai moteriske pastoja  doh.gif

Del to sakau, sakiau ir sakysiu ishsinagrinekit, jei neturit pinigeliu ar gyvenat mieste kur kursai nevyksta bent jau pasiskaitykit placiau apie NSP ir tada pradekit tai taikyti, jei nenorit susilaukti linksmu netiketumu...  g.gif

Na nesu tokia maza mergyte 4u.gif , esu mama, turiu du grazius vaikelius smile.gif . Tiesiog paskutiniu metu pradejau daugiau dometis NSP. Nes hormonu nenoriu, gumyciu irgi.. As labai rimtai i NSP. Na as suprantu, kad jus leidziat savo vyrams baigti i save, kai jau yra po ovuliacinis laikotarpis. Bet siaip idomu, kiek laiko save stebejot, metus, puse, kol isdrysot, myletis tam po ovuliaciniam laikotarpyje be apsaugu... Stebejimas tai yra BT matavimas, gleiviu stebejimas...

O jei bus koks leliukas 3, tai nedarau is to tragedijos. Bet kol kas planuose jo nera. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SURIKATA: 27 lapkričio 2011 - 00:16
QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 27, 01:15)
Na nesu tokia maza mergyte 4u.gif , esu mama, turiu du grazius vaikelius smile.gif . Tiesiog paskutiniu metu pradejau daugiau dometis NSP. Nes hormonu nenoriu, gumyciu irgi.. As labai rimtai i NSP. Na as suprantu, kad jus leidziat savo vyrams baigti i save, kai jau yra po ovuliacinis laikotarpis. Bet siaip idomu, kiek laiko save stebejot, metus, puse, kol isdrysot, myletis tam po ovuliaciniam laikotarpyje be apsaugu... Stebejimas tai yra BT matavimas, gleiviu stebejimas...

O jei bus koks leliukas 3, tai nedarau is to tragedijos. Bet kol kas planuose jo nera.  cool.gif

Ką reiškia rimtai domėtis NŠP ir tuo pačiu tikėti, jog įmanoma pastoti vėlyvojoje nevaisingoje fazėje? mastau.gif Gal indrusep žodžiai ir nuskambėjo pernelyg didaktiškai, bet ji teisi - jei negali sau leisti pasitikėti net pagrindiniu NŠP dėsniu, o kartu dar ir sukasi mintys apie NLA (kas yra nepalyginamai mažiau patikima už NŠP ir jokiu būdu ne NŠP komponentas), greičiausiai trūksta ne psichologinio padrąsinimo, o žinių.

O kas kaip ir po kiek laiko išdrįso, pasidalijimų sočiai temose apie NŠP. Mes iš viso kontracepcijos (įskaitant ir NLA) nesam naudoję - per penkerius santuokos metus susilaukėm dviejų planuotų vaikučių (pastoti abu kartus pavyko galima sakyti per pirmąjį nebesisaugojimo ciklą, pirmąjį vaikelį planuoti pradėjom daugiau nei po pusmečio nuo vestuvių) ir esu visiškai rami, jog trečio nebus tol, kol neapsispręsim, kad jau laikas, arba kol nepradėsim atmestinai žiūrėti į NŠP taisykles. Jei BT grafikas aiškus, matuota tikrai be trukdžių, nesisaugoti vėlyvojoje poovuliacinėje fazėje galima nuo pirmojo stebėjimo mėnesio (žinoma jei gleivių požymiai dar nieko nesako, o taip dažniausiai iš pradžių ir būna, reikia pridėti vieną kitą papildomą dieną, įsitikinti, ar BT ir toliau laikosi pakankamai aukšta).
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 25, 10:00)
vakar skaiciau viena is jusu duotu straipsniu(saltinis tas pats nfpta.org.uk (is kurios Horo turbut verte, kurdama facebooke "Kuno paslaptis" smile.gif )

1. na, ir ka. ar tai senesnes zinios, bet, kas liecia IKIOVULCIACINE faze, neradau, kad butu parasyti, lytiniai santykiai KAS ANTRA VAKARA-gal si info skelbiama kursuose ar dar kitoj literaturoj? straipsnyje, kuri skaiciau, buvo vaizdziai paaiskinta, kaip nesumaisyti spermos su gleivemis, kaip tualete leisti jai isteketi,nusivalyti, ir viskas turi buti tvarkoje. g.gif ka manote? kaip jus, in real life, darote su ikiO fazemis, tos, kur laikot save ekspertem? smile.gif

Vargu ar žinios pasenusios - greičiau NŠP mokyklų skirtumai. Man tokia metodika atrodo nerimta. Na kokie gi gali būti "pasišluostymai", kai spermos sočiai lieka makšties gleivinės raukšlėse ir jos konsistencija pritaikyta kuo ilgiau ten išsilaikyti - gerai dar, jei tie likučiai spėja pasišalinti per vieną dieną. Su gausiomis gleivėmis jų gal ir nesupainiosi, bet juk kalbama apie ribą tarp gleivių visiško nebuvimo, sausumo pojūčio ir jau atsiradimo.

Tuo labiau, kad kas antro vakaro taisyklė reikalinga ne tik dėl galimybės įvertinti gleives, bet ir kad nesusidarytų pernelyg palanki terpė ilgesniam spermatozoidų išgyvenamumui - priešingu atveju net ir laiku pastebėjus pirmąsias gleives laiko iki ovuliacjos gali nepakakti, jog žūtų/prarastų gyvybingumą visi užsilikę spermatozoidai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 11 27, 11:22)
Ką reiškia rimtai domėtis NŠP ir tuo pačiu tikėti, jog įmanoma pastoti vėlyvojoje nevaisingoje fazėje? mastau.gif Gal indrusep žodžiai ir nuskambėjo pernelyg didaktiškai, bet ji teisi - jei negali sau leisti pasitikėti net pagrindiniu NŠP dėsniu, o kartu dar ir sukasi mintys apie NLA (kas yra nepalyginamai mažiau patikima už NŠP ir jokiu būdu ne NŠP komponentas), greičiausiai trūksta ne psichologinio padrąsinimo, o žinių.

O kas kaip ir po kiek laiko išdrįso, pasidalijimų sočiai temose apie NŠP. Mes iš viso kontracepcijos (įskaitant ir NLA) nesam naudoję - per penkerius santuokos metus susilaukėm dviejų planuotų vaikučių (pastoti abu kartus pavyko galima sakyti per pirmąjį nebesisaugojimo ciklą, pirmąjį vaikelį planuoti pradėjom daugiau nei po pusmečio nuo vestuvių) ir esu visiškai rami, jog trečio nebus tol, kol neapsispręsim, kad jau laikas, arba kol nepradėsim atmestinai žiūrėti į NŠP taisykles. Jei BT grafikas aiškus, matuota tikrai be trukdžių, nesisaugoti vėlyvojoje poovuliacinėje fazėje galima nuo pirmojo stebėjimo mėnesio (žinoma jei gleivių požymiai dar nieko nesako, o taip dažniausiai iš pradžių ir būna, reikia pridėti vieną kitą papildomą dieną, įsitikinti, ar BT ir toliau laikosi pakankamai aukšta).

Na pradejau dometis NSP labai neseniai. Bet zinias po truputi gilinu(ir su jusu pagalba), be to bandau save stebeti..Anksciau saves kas diena tikrai nestebedavau.. Bet siaip zinok, man truksta ir psichologinio padrasinimo. Aisku zinias dar reikia plesti ir plesti.

Siuo metu dar tik pirmas ciklas, kai save stebiu. Mokytis tikrai dar yra ko. 4u.gif

O iki ovuliacinio laikotarpio, saugojates su gumytem?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SURIKATA: 27 lapkričio 2011 - 14:05
Laba diena.
Ateinu su labai ilga žinute biggrin.gif

Labai noriu patarimų smile.gif

Turiu jau 12 matuotų ciklų, iš kurių trumpiausi buvo 29 dienų. Aiški trumpiausia poovuliacinė fazė - 12 dienų, ilgiausia - 14. Bet va tų neaiškių ciklų daugiau nei reikia, tai noriu kelis parodyt, gal kuri netingėsit panagrinėt blush2.gif

Šiame cikle per mažai info:
user posted image

Šiame, kur nesujungti taškai 13-15 CD buvo darbas naktimis ir visai nemiegota arba mažai miegota. 19 CD jautrios krūtys buvo, kas, bent pakolkas, visad reiškia po O fazę:
user posted image

O čia tas dvigubas pakilimas...:
user posted image

Mano pagrindinis klausimas yra, kurią dieną laikyt anksčiausia ovuliacijos diena, t.y. kaip apsiskaičiuot vėliausią ankstyviosios nevaisingos fazės dieną? Ar imt tiesiog 29 CD ir atiminėt 21, jei gerai pamenu? Be to, dar apsunkina tai, kad mėnesinės trunka apie 5 dienas, bet dar porą dienų šiek tiek tepa.. tai nelabai yra, kaip pasakyt, ar jau yra gleivių, ar dar ne...

Būtų labai labai smagu, jei kas pakomentuotumėt smile.gif Smalsute, tu čia meistrė.. ax.gif
Atsakyti
Pradejau skaityti jusu temas, pirmos neatidaro kompas, raso virusas ten, tad skaitau 2 tema ir mokaus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 26, 14:42)
O kaip jus galvojat jei mmm prasidejo pvz. 17 diena 23 val. Tai zymit, kad  mmm prasidejo  17 diena ar 18  diena?

Kursuose sakė, kad tokiu atveju reikia žymėti 17d.

QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 11 26, 23:19)
Kažkaip mane susilaikymo periodas pradeda gąsdinti savo trukme. Sausų dienų po mmm pas mane nebūna (arba dar blogiau - eilinį kartą pienligė, o tada jokių normalių gleivių per visą ciklą), tai išeina, kad susilaikymo turėtų būti apie tris savaites (turiu 5 ciklų grafikėlius, vieną kartą pirmas pakilimas buvo 15 cd, kitais ciklais 19 cd). Paskutinį ciklą buvom pasižadėję, kad lauksim, bet neišlaukėm - išsitraukėm "gumytę", kaip vėliau paaiškėjo, pačią vaisingiausią dieną... doh.gif Šiaip norėtume atsisakyti išvis prezervatyvų, nes abiems jie nebepatinka, bet dabar galvoju, kad turbūt reikės jais naudotis ciklo pradžioje iki tiek, kiek leis kalendorinė taisyklė, o paskui susilaikymas iki nevaisingosios fazės  g.gif

Vat vat, simptoterminis metodas nekelia abejoniu del poovuliacines fazės, tačiau dėl priešoviluacinės.... doh.gif jei gleivės pasirodo iškart po mmm, tada pagal gleives reiškia, kad nevasingu dienu nėra, nes visos gleivės vaisingos... g.gif juk jei po mmm iškart pasirodo gleivės, tai kaip suprantu, jokios kalendorines taisyklės nebegalioja doh.gif

Žaliaake, kokia kalendorine taisykle jus naudojates? Temos nuo pradžios neseku, todėl atsiprašau, jei kartojuosi ax.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 11 27, 12:22)
Jei BT grafikas aiškus, matuota tikrai be trukdžių, nesisaugoti vėlyvojoje poovuliacinėje fazėje galima nuo pirmojo stebėjimo mėnesio (žinoma jei gleivių požymiai dar nieko nesako, o taip dažniausiai iš pradžių ir būna, reikia pridėti vieną kitą papildomą dieną, įsitikinti, ar BT ir toliau laikosi pakankamai aukšta).

Kaip suprantu, su ta salyga, jei grafikas aiškiai rodo, kad ovuliacija ivyko

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 11 27, 13:55)
Tuo labiau, kad kas antro vakaro taisyklė reikalinga ne tik dėl galimybės įvertinti gleives, bet ir kad nesusidarytų pernelyg palanki terpė ilgesniam spermatozoidų išgyvenamumui - priešingu atveju net ir laiku pastebėjus pirmąsias gleives laiko iki ovuliacjos gali nepakakti, jog žūtų/prarastų gyvybingumą visi užsilikę spermatozoidai.

Gal galite paaiškinti, kas yra kas antro vakaro taisyklė, lankėme kursus, bet apie tokią neminėjo g.gif
Atsakyti
Paskaiciau 2 tema.

Pacituosiu ka issirinkau.

"Ar galiu pastoti, jei tą dieną kai pastebiu temperatūros pakilimą turiu lytinių santykių?
Kai savo grafike pamatysite temperatūros pakilimą, paprastai jau bus per vėlu pastoti šį ciklą. Ovuliacija įvyksta tą dieną, kai pakyla temperatūra. Jeigu norima pastoti, geriausia turėti lytinių santykių keletą dienų prieš temperatūros pakilimą. Tačiau vienkartinis temperatūros pakilimas nereiškia, kad įvyko ovuliacija. taigi, jei norite pastoti nesusilaikykite nuo lytinių santykių, kol nepamatysite, kad kelias dienas temperatūra išliko pakilusi, taigi ovuliacija yra patvirtinta.

"BKT matuojama rytą vos pabudus, neatsikėlus iš lovos, bent po 3 val. miego su ne didesne kaip 0,5 val. paklaida;
Pamatavus anksčiau ar vėliau negu nurodyta paklaida, žymėjimų lape reikėtų atlikti korekcijas: nuleidžiant reikšmes po 0,1° C kiekvienai pramigtai valandai. Pamatavus anksčiau nei įprasta, koreguojama temperatūros reikšmes atitinkamai pakeliant;"

kiausialaste gyvena tik 24 valandas, todel praejus vienai parai po ovuliacijos pastoti nebegalima. o praktiskai yra saugomasi dar kelias dienas, nes sunku absoliuciai tiksliai nustatyti ovuliacijos laika.

Tu dar pasiskaičiuok pagal Doringso taisyklę - čia mum NŠP kursuose aiškino, jog tai naujovė. Iš trumpiausio ciklo per pusę metų surask pirmą pakilusį tašką BT.
Tai nuo šio taško skaičiuojama atimant 8. Tai parodo paskutinę nevaisingą dieną.
Nežinau, ar suprantamai paaiškinau
Na, jei pvz. tavo trumpiausiam pirma BT pakilimo diena yra 13 diena, o tą sužinai, tik sužymėjus tris pakilusias temp., reiškias kitam cikle, nuo 13 ciklo dienos atimi 8. Šitaip gauni paskutinę nevaisingą dieną.

Dėkui, suprantamai Reiškia, jei anksčiausiai BT man yra pakilusi 14 c.d. Tai paskutinė saugi diena, pagal šią taisyklę, man yra 6 c.d.

Mes apsisprendę vaisinguoju periodu susilaikyti. Didesnis tarpas mums suteikia malonų išsiilgimą, didesnę aistrą. Man tas patinka. O be to, NŠP kursuose nuolat kartoja: jog NŠP reikalauja susilaikymo vaisingomis dienomis, nes tai gali įtakoti ir temperatūrą ir gleives ( tą jau visos žinom) ir patį organizmo ritmą.

Jau buvo kalbėta, kad lytiniai santykiai gali keisti tiek gleivių konsistenciją bei kiekį, tiek BT, taigi nukenčia NŠP patikimumas
Na bet pagal NŠP tas ilgas susilaikymas visada pasibaigia 3-4 dieną po ovuliacijos, o ne kažkada per PMS.

NLA = nutrauktas lytinis aktas (t.y. jis baigia ne į vidų) Šitaip naudojant natūralų šeimos planavimą elgtis negalima, nes tai net nelaikoma apsisaugojimo nuo priemonė. Praktinis patikimumas apie 68 proc.

paskutinė ankstyvosios nevaisingos fazės diena. Ji apskaičiuojama: iš trumpiausio ciklo, per paskutinius 12 mėnesių, dienų atimti 20 (maksimalus dienų skaičius skaičiuojant nuo ovuliacijos iki kitų mėnesinių, t.y. 14 dienų + 6 dienos kurias išgyvena spermatozoidai gimdos kaklelio gleivėse).
vaisingos fazės pabaigos diena: iš ilgiausio ciklo dienų skaičiaus (per paskutinius 12 mėnesių) atimame 10 (minimali vėlyvosios nevaisingos fazės trukmė).

Apie šią kalendorinę taisyklę (trumpiausias metų ciklas - 20 dienų) aš irgi žinau, bet prie jos dar yra papildomų sąlygų. Ją galima taikyti tik tada, kai prieš tai buvusiame cikle įvyko ovuliacija (temperatūra pakilo ir pabaigoje nukrito). Jei ciklas buvo be ovuliacijos, kitame cikle kalendorinio skaičiavimo taikyti negalima."

Veliau uzduosiu klausimu. Atsirado ju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SURIKATA: 27 lapkričio 2011 - 16:14
Paskaičiau SURIKATOS išrinktas citatas, man dar toks klausimas kilo. Kai imame trumpiausią ciklą.. tai imame "normalų", kai prieš tai ir esamas yra abu ovuliaciniai, ar nebūtinai? Nes, pvz., aš per savo matavimo laiką esu turėjus vieną ciklą, kurį laikau kaip vientisą. Jis 52 dienų, bet pirma dalis 26 dienos buvo beovuliacinis, o kita dalis 26 dienos jau su ovuliacija.. bet O buvo anksčiau nei visad, kadangi prieš tai ciklas be O... tai man laikyt savo trumpiausiu ciklu 26 dienas, ar iš įprastų ciklų, 29 dienas...?
Labai painiai aš čia, bet gal suprasit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aušriukė @ 2011 11 27, 17:11)

Žaliaake, kokia kalendorine taisykle jus naudojates? Temos nuo pradžios neseku, todėl atsiprašau, jei kartojuosi ax.gif

Kol kas naudojamės 5 dienų taisykle (iš kursų medžiagos: pirmos 5 cd gali būti laikomis nevaisingomis, kol nėra 12 ciklų stebėjimo rezultatų, tik reikia nepamiršti, kad yra papildomų sąlygų). 5 cd man paprastai dar teplioja lengvai, todėl apie gleives nieko negaliu pasakyt, bet GK būna beužsiveriantis po mmm ir žemai. Nuo 6 cd susilaikymas. Kai turėsiu 12 stebėtų ciklų, galima bus taikyti 8 dienų taisyklę - anksčiausia pakilusi paskutinių 12 ciklų diena minus 8 dienos. Tai va ir galvojau, kad jei gleivės ir toliau ciklo pradžioj man nerodys nevaisingumo, teks naudotis gumytėmis tiek, kiek nevaisingumą liudys 8 dienų taisyklė, o per tikrai vaisingą laikotarpį susilaikymas, nes nėštumą dar tikrai norisi atidėti smile.gif
Atsakyti