Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(Siracusa @ 2011 11 24, 10:20)
Given, reikalingos 3d. Draugė pastojo antros dienos vakarą po BT pakilimo cool.gif.

bet man idomu- ka konkreciai tuomet BT pakilimas atitinka organizme, ar jau ZUVUSIA KIAUSIALASTE, AR TIK ISRIEDEJO PALIKUSI SAVO "NAMELI"IR TODEL DAR GYVUOS 24VAL? g.gif g.gif TINKAMAS APVAISINIMUI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 24 lapkričio 2011 - 18:58
help g.gif g.gif g.gif g.gif ilindau i fertility, noriu susikelt savo grafika is sasiuvinio, atidare viena is lenteliu (simptoterminis metodas) ir nezinau ka ten rasyt, kur randat paaiskinima kaip ildyt lentele?? tiesiog, noriu rasyt vien skaiciukus (temperaturos vertes) bet nezinau kaip unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 24, 11:08)
Labas dar karteli.

Paskaiciau pirma puslapi. Info nemazai dekui. Bet vis tiek turiu klausimu.

1. Neradau kaip aiskintis vaisingumo pozymius pagal gimdos kakleli.
2. Noreciau pildyti BT internete. Paziurejau si puslapi cia,  bet nerandu sito:

vengiant nėštumo pasirinkti "Fertility awareness" metodą
Kur jis yra tam puslapyje? blush2.gif

Dekui.

1. Pažiūrėk čia, 17 puslapis. Esmė ta, kad artėjant ovuliacijai kaklelis suminkštėja, pakyla ir atsiveria, po ovuliacijos nusileidžia ir užsidaro. Kiekvienai moteriai tas atsidarymas/užsidarymas yra individualus, todėl reikia tiesiog stebėti kaip keičiasi.
2. O kas tau ten tam fertility neaišku? fertility awarness rasi ten, kur parašyta ovulation detector ir apačioj yra tuning/override, paspaudus ant jo gali pasirinkti. fertiličiu pilnai pasitikėti negalima, nes jis skirtas poroms, planuojančioms nėštumą, todėl reikia nepamiršt ir sava galva vadovautis smile.gif Klausk, jei kas dar neaišku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 24, 19:57)
bet man idomu- ka konkreciai tuomet BT pakilimas atitinka organizme, ar jau ZUVUSIA KIAUSIALASTE, AR TIK ISRIEDEJO PALIKUSI SAVO "NAMELI"IR TODEL DAR GYVUOS 24VAL? g.gif  g.gif TINKAMAS APVAISINIMUI?

BT pakilimas atitinka progesterono koncentracijos kraujyje padidėjimą, nors, kaip neseniai šia postringavau, ko gero gali sutapti ir su ikiovuliaciniu estrogenų koncentracijos kraujyje kritimu. Hormonų gamyba, kaip žinia, yra pagumburio, hipofizės, geltonkūnio reikalas, kuriuos mažai domina tolesnis kiaušialąstės likimas.

Laukti iki trečios BT pakilimo dienos vakaro - tai minimumas, apimantis galimus organizmo "pagrybavimus" (lėtą progesterono koncentracijos didėjimą (BT jau pakilusi, bet galimybė antrajai ovuliacijai dar yra), ilgesnį kiaušialąstės išlikimą, BT kilimo pradžią dar iki ovuliacijos ir pan.). Trumpesnio termino manau nerastumėte niekur. Vadovaujantis vien BT, tas minimumas - iki ketvirtos dienos vakaro, simptoterminis metodas šį reikalavimą leidžia sušvelninti iki 3 dienų, bet su griežta sąlyga, kad neprieštarauja kiti požymiai.

Jaučiu, kad čia vėl viską painioja dviejų dienų metodas. Pavadinimas labai "užkabina" tuo, kad valio, kam taip ilgai laukti, jei štai pakanka dviejų dienų - na jei ne dabar, tai bent jau įgavus daugiau patirties tikrai bus galima pereiti prie "patogesnių" taisyklių.

Atkreipkite dėmesį, kad pagal šį metodą nevaisingosios fazės pradžia laikomas antrosios dienos vakaras ne po ovuliacijos, ne po BT pakilimo ir net ne po gleivių piko dienos, o po visiško gleivių išnykimo. Po gleivių piko paprastai tik pasikeičia gleivių tipas, o visiškai gleivės išnyksta (kai kurioms moterims iš viso neišnyksta) dažniausiai ne staiga, o labai palaipsniui, tam reikia dar papildomų dienų, taigi išeina arba maždaug tas pats, arba nevaisingosios fazės reikia laukti dar ilgiau, nei pagal simptoterminį metodą. O metodo nenumatytos išimtys niekur nedingsta - jos lemia žemesnį jo patikimumą.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 24, 19:40)
man taip buvo  4u.gif kazkur apie 3-4men po gimdymo, kai dar nesirgau mmm. tai patepa, tai nustoja, bet ne po laseli, bet gausiau, bet vis tiek ne menesines. klausiau save ginekologes, sako, pas tave hormonai siauteja, tvarkosi persitvarko, na zodziu, nieko baisaus... ne mediciniskai atsakiau, bet esme - cia hormonu darbas tavo organizme  4u.gif

Ech, na ir aš įtariu, kad čia hormonai siautėja, bet labai tikiuosi, kad toks siautėjimas reiškia, kad vaisingumas pamažu atsinaujina rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 11 24, 21:01)
Ech, na ir aš įtariu, kad čia hormonai siautėja, bet labai tikiuosi, kad toks siautėjimas reiškia, kad vaisingumas pamažu atsinaujina rolleyes.gif

nieko panasaus biggrin.gif priklausomai kiek daznai zindysite....man patepe tuomet patepe ir isvis nustojo...vaikui tuomet dar 3 men nebuvo ax.gif o mmm atsirado kai vaikui 13 men suejo ax.gif

aciu, smalsute, dar syki....

mano pamastymai, gal kas atkreips demesi...

vakar skaiciau viena is jusu duotu straipsniu(saltinis tas pats nfpta.org.uk (is kurios Horo turbut verte, kurdama facebooke "Kuno paslaptis" smile.gif )

1. na, ir ka. ar tai senesnes zinios, bet, kas liecia IKIOVULCIACINE faze, neradau, kad butu parasyti, lytiniai santykiai KAS ANTRA VAKARA-gal si info skelbiama kursuose ar dar kitoj literaturoj? straipsnyje, kuri skaiciau, buvo vaizdziai paaiskinta, kaip nesumaisyti spermos su gleivemis, kaip tualete leisti jai isteketi,nusivalyti, ir viskas turi buti tvarkoje. g.gif ka manote? kaip jus, in real life, darote su ikiO fazemis, tos, kur laikot save ekspertem? smile.gif

2. dar mano pamastymai. noriu pasidalinti, kad mane nustebino turbut mano pacios neismanymas skaitant apie GLEIVES isties, tai labai nuliudau. verysad.gif maniau, kad ne visos ikiO gleives yra TIKRAI vaisingos. nemaniau, kad pirmosios, kurios pasirodo-tirstos, kremines, vaisingos. kai jos skysteja, nes tose vandeningose gleivese (kaip rasoma) vitaminu spermiukams daugeja, vandeningu pratekejimo kanalu, -tai taip, viskas aisku. bet kad VISOS GLEIVES, kurios pasirodo - jau VAISINGOS unsure.gif

tuomet, zinot kokia mintis atejo? iskart pagalvojau apie Horo straipsni facebuke...pats pirmas, kuriame labai intriguojanciai sakoma, kad moteris vaisinga vos kelias dienas per cikla(na, apie 10d.)
o is tiesu...gaunasi...

1.ikiO fazeje isvis geriau nesimyleti (jei nenori uzkibti) cool.gif unsure.gif
2.poO faze - tai net ne dvi savaites o 10dienu , TIKRAI SAUGIU ir viskas verysad.gif dabar, in real life ziurim: kuri is jusu per 10dienu po O mylites 10naktu? unsure.gif
nuovargis nelauktas, susipykimai, valio, na, ir ka, gaunasi 2-3kartai per menesi rolleyes.gif (be NLA-normalaus, sveiko sekso, kaip as vadinu) cool.gif
neblogaaai cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 25 lapkričio 2011 - 09:04
O per kiek laiko spermiukai pasiekia kiausintakius? Ta prasme jei O jau vyksta,tai per kiek laiko jie nuplauks iki kiausinelio,kad spetu ji apvaisint? vienur radau,kad apie 10 val,dabar kitur ziuriu raso 1,5val g.gif
Atsakyti
Sveikos, kol kas nusprendziau zymetis BT ant lapo, piesiu rankiniu budu.

O kaip jus galvojat jei mmm prasidejo pvz. 17 diena 23 val. Tai zymit, kad mmm prasidejo 17 diena ar 18 diena?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SURIKATA: 26 lapkričio 2011 - 13:51
QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 26, 13:42)

O kaip jus galvojat jei mmm prasidejo pvz. 17 men. diena 23 val. Tai zymit, kad 17 diena ar 18  diena?

As pirmus zymejimus irgi ant lapo piesiau,paskui ta lapa pameciau ir teko persikelt i kompiuterini varianta tongue.gif

As tai zymeciau jau kaip 18d g.gif

Man dar toks klausimelis iskilo,jei buna smileysex.gif paryciui,tai jau nebetiksli BT,nors ja matuoju tik po 1-2 val?
Atsakyti
O tos moteris, kurios jau ilgai stebi save.. Matuoja BT, stebi gleives.. Jus kai mylites, tai per tas nevaisingas dienas, leidziat i save baigti? Kiek menesiu save stebejot ir pradejot myletis iki galo be jokiu apsaugu...
Atsakyti
QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 26, 14:42)

O kaip jus galvojat jei mmm prasidejo pvz. 17 diena 23 val. Tai zymit, kad  mmm prasidejo  17 diena ar 18  diena?

Sveika smile.gif manau didelio skirtumo nera kuria diena pazymesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SURIKATA @ 2011 11 26, 11:59)
O tos moteris, kurios jau ilgai stebi save.. Matuoja BT, stebi gleives.. Jus kai mylites, tai per tas nevaisingas dienas, leidziat i save baigti? Kiek menesiu save stebejot ir pradejot myletis iki galo be jokiu apsaugu...

kas per klausimas blink.gif per nevaisingas dienas visad leidi baigti i save, jei zinai kad nevaisinga, ypac po ovouliacinej fazej - tai dykune gi pas moteri yra, kiausalaste zuvusi....
Atsakyti