QUOTE(SSDD @ 2011 02 07, 14:47)
nesigilink, na nustatei kada buvo O, po to - ramu, iki mmm. tai pusė mėnesio. bet po mm jau nebe taip ir ramu iki laiko po O. tai kad ne toks ir ilgas tas laikas "ramusis" gaunasi. aš tą norėjau pasakyti
ir iš Horo parašyto "myliuosi kada noriu" gaunasi visiškai nebe kada noriu. arba papildomai išlaidauju durexams, kurie deja deja irgi mėgėjai pavesti. kaip bebūtų, labai jau daug čia visokių niuansėlių. sumum sumarum šito metodo patikimumas tikrai ne per daug aukštas gaunasi... toli gražu nepakankamai aukštas, kad TIKRAI daugiau vaikų nebenorinti šeima galėtų juo ramiai naudotis...
Na kaip supatau Horo labai aiškiai ir pamato ir jaučia vaisingas dienas, ir visą tai derina su prezervatyvais.
Bejei šie metodai tinka šeimai, kurie TIKRAI vaikų nebenori, bet tada turi per vaisingas dienas susilaikyti ir jokių "o gal praslysim". Na čia reikia dėti pliusus ir minusus kaip kuriai šeimai geriau. Vieniems gal geriau susilaikyti tam tikrą laiką, bet kitom dienom nesisaugoti, kiti pasitiki svetimkūniais gimdoje, kenčia šalutinius poveikius, bet gali mylėtis betkada, kiti įvairiom cheminėm priemonėm, kiti barjerinėm ir t.t. Visi renkasi kaip kam geriau ir patogiau
O dėl sumum sumarum, tai nesutikčiau. T.y. nesutinku, jog nuo to, kad jums netinka metodas, jis tampa nepatikimas. Jei laikaisi visų taisyklių, šio metodo patikimumas aukštas. Aišku tai nėra taip, kaip tarkim su spirale, "įmonatvo" ir iškart viskas "veikia". Kad būtų galima susilaikyti minimumą dienų, reikia to mokytis ne vieną ciklą.
Šis metodas negali būti 100% vien pliusas, kaip ir kitos priemonės turi minusų (ne apie patikimumą kalbu), bet kaip jau rašiau visi mes pasirenkam sau priimtiniausią.
Kitoj temoj esu rašiusi, kad man tik nepatinka, jog šis metodas iš kart atmetamas net nepasidomėjus, o gal kaip tik tai šeimai, kuri nepasidomėjusi atmetė šis metodas būtų pats tinkamiausias ir priimtiniausias.
Pvz tie kurie naudojasi prezervatyvais - jie prezervatyvų naudojimo dienų skaičių gali stipriai sumažinti.