Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(Akva17 @ 2011 11 19, 14:05)
Na itampos truputi apturejau  biggrin.gif  o del gimdos kaklelio tai nzn kaip ten ji stebet, bet trbt reikia ismokt, patikimiau bus visus 3 dalykus stebet smile.gif O kiek jau laiko neatsistato mmm tau?smile.gif

Isivaizduoju, kad itampos buvo biggrin.gif Aha, visi trys budai butu patikimiau.
Man po gimdymo tuoj bus 6 menesiai. Viena vertus gerai, kad su mm nereik terliotis, bet, kita vertus, protarpiais jau ima vaidentis, kad vel laukiuos.. doh.gif
Atsakyti
indica, ka turejei omeny 18dpo-dienu po ovuliacijos. o kas sakoma toj taisyklej? kad butent bt zema-ir zema visoms moterims?

man irgi niekaip nekyla bt, tik per viena laipsni, o jau o turi lyg ir buti. iskart klausima turiu, vat jau 3-4 dienas jauciu paskaudenimus, ypac sonuose. pirmaja diena is siu visu 4 paskaudenanciu DIENU - net sTiprokas skausmAs diege. noriu paklaust-ar tokie skausmai subjektyvus? kaip juos vertinti? juk ovuliacija, atleiskit, nelabai ismanau-grynai mediciniskai, tai kiausinelio isejimas is apvalkalo ar ne, ir isejus is jos jis mirsta per 10valandu-skaicius esu, ka tai trumpiausias laikas) arba 24val, jei neapvaisinamas? taip iseina, kad ovuliaciniai skausmai neturetu KETURIAS DIENAS justis? g.gif g.gif o daug maziau? ar nusisnekejau? kaip tokius skausmus vertinti, kas ten vyksta tuomet? o mano BT vis dar zema, tikslaiu tik vienu laipsniu pakilus, nei pries tai esancios vertes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 lapkričio 2011 - 18:48
QUOTE(given444 @ 2011 11 19, 18:45)
*indica, ka turejei omeny 18dpo-dienu po ovuliacijos. o kas sakoma toj taisyklej? kad butent bt zema-ir zema visoms moterims?

**man irgi niekaip nekyla bt, tik per viena laipsni, o jau o turi lyg ir buti. iskart klausima turiu, vat jau 3-4 dienas jauciu paskaudenimus, ypac sonuose. pirmaja diena is siu visu 4 paskaudenanciu DIENU - net sTiprokas skausmAs diege. noriu paklaust-ar tokie skausmai subjektyvus? kaip juos vertinti? juk ovuliacija, atleiskit, nelabai ismanau-grynai mediciniskai, tai kiausinelio isejimas is apvalkalo ar ne, ir isejus is jos jis mirsta per 10valandu-skaicius esu, ka tai trumpiausias laikas) arba 24val, jei neapvaisinamas? taip iseina, kad ovuliaciniai skausmai neturetu KETURIAS DIENAS justis?  g.gif  g.gif o daug maziau? ar nusisnekejau? kaip tokius skausmus vertinti, kas ten vyksta tuomet? o mano BT vis dar zema, tikslaiu tik vienu laipsniu pakilus, nei pries tai esancios vertes.

*Taip, pas planuojancias nestuma BT matuotojas temoje rasoma: "Jei po ovuliacijos pakilus BT praeina bent 18 dienų ir jums vis dar nekrenta BT, galite net nesidaryti nėštumo testo – jūs nėščia." Vat ir suprask dabar, ar vis delto sitas teiginys negali 100% but teisingas, ar tais "isimtiniais" atvejai kaip pas Akva17 neteisingai buvo paskaiciuota O diena g.gif
**Kiek normalu jausti ovuliacini skausma, nezinau. Man budavo pora dienu, bet nestipriai ir vienam sone. Per viena toki karta buvau pas gine echoskopijos, tai ji mate subrendusi dideli folikula, kuris tuoj tuoj turejo plysti. Vadinasi, bent jau man skaudendavo dar pries O, kada subrendes folikulas (-ai) imdavo spausti kiauside.
Gal vis delto ne pro sali butu tau pasitikrinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indica: 19 lapkričio 2011 - 23:34
QUOTE(given444 @ 2011 11 19, 19:45)
atleiskit, nelabai ismanau-grynai mediciniskai, tai kiausinelio isejimas is apvalkalo ar ne, ir isejus is jos jis mirsta per 10valandu-skaicius esu, ka tai trumpiausias laikas) arba 24val, jei neapvaisinamas? taip iseina, kad ovuliaciniai skausmai neturetu KETURIAS DIENAS justis?  g.gif  g.gif o daug maziau?

Ovuliaciniai skausmai tokia siauriausia prasme nėra ovuliaciniai - juos sukelia ne folikulo plyšimas. Mechanizmas, jei neklystu, nėra gerai žinomas (arba bent jau gerokai sudėtingesnis). Aišku tik tiek, kad vadinamieji ovuliaciniai skausmai pasireiškia maždaug apie ovuliaciją ir gali būti labai skirtingo pobūdžio - nuo trumpalaikio nudiegimo iki gan pastovaus maudenimo (nežinau iki kiek daugiausiai dienų jis gali tęstis - matyt irgi labai subjektyvu).
Atsakyti
Smalsute, būtų labai įdomu, jei pakomentuotum Akva17 grafikėlį, nes jis kelia nemažai klausimų.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 11 20, 12:40)
Smalsute, būtų labai įdomu, jei pakomentuotum Akva17 grafikėlį, nes jis kelia nemažai klausimų....  ax.gif

Atvejis įdomus, bet kad paneigia 18 DPO taisyklę, tvirtinti neskubėčiau. Jei 25 CD dar buvo vaisingiausio tipo gleivių, BT matuoti buvo privalu ir 26 CD, ir 27 CD - kas dabar galėtų garantuoti, kad ji nebuvo nukritusi žemiau dengiamosios linijos? 25 CD gleivių piko diena laikyti negalima, nes 28 CD vėl "Eggwhite", taigi iš tokių nepilnų duomenų labiau tikėtina, jog tikrasis BT pakilimas - 32 CD. Kebliausia turbūt su 26 CD temperatūros interpretavimu, nes jį koreguoti iki žemų temperatūrų lygio būtų perdrastiška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 20 lapkričio 2011 - 13:10
QUOTE(indica @ 2011 11 19, 13:41)
Ech, as irgi jau visai noreciau sulaukti mmm, kad galeciau save stebeti ir jaustis uztikrintesne, o tai gleiviu ir gimdos kaklelio pokyciai jau pora menesiu vyksta, bet mm dar ner ir BT laikosi daugmaz vienoda, tai ir suprask dabar, kiek cia kada saugotis reikia doh.gif

Vava, aš irgi jau vien dėl to norėčiau mmm sulaukti ax.gif Nors šiaip dar visai to "gėrio" nepasiilgau. Buvo kaklelio pokyčiai jau, bet BT nepakilo ir vėl kietas jis. Matyt dar neužsivedė motoriukas šįkart smile.gif

Kalbant apie ilgas poovuliacines fazes, tai pamenu man kartą buvo 17DPO, jau irgi norėjau NT darytis, bet sekančią dieną nukrito BT. O šiaip svyruodavo nuo 13 iki 15 dienų dažniausiai, nebuvo taip jau vienodai kaskart.
Atsakyti
dar turiu klausima.
pirmasyk gyvenime matuojuosi BT si cikla. nemegstu komp lenteliu, tiesiog paprasciau paciai rasytis sasiuvinyje. man klausima,s ar butina ta dengiancioji linija, juk ir taip aisku, kad dviem padalom turi skirtis, temp arba bent jau vienu (su tam tikrom taisyklem).

tarkim, as db viska rasiau ranka, tiesiog temp viena salia kito skaiciukus, ar sukelus i fertility friend kompikas nubrezia ta linija, ar pats turi brezti? nes pastebejau kad ne visos jus pacios cia esat nubrezusios linijas...

p.s. dar lb negerai man su ta BT nes pav, kaip ir jauciu kad BT lyg ir kils, kai naktiniai darbai prie kompo prasidejo, ir pasimatavau, ir ka aukstesne, tai ir suprask, ar kad neinu miegot, bet db net palyginti negaleciau net dar dvi naktis sedesiu prie kompo... g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 11 22, 20:22)
dar turiu klausima.
pirmasyk gyvenime matuojuosi BT si cikla. nemegstu komp lenteliu, tiesiog paprasciau paciai rasytis sasiuvinyje. man klausima,s ar butina ta dengiancioji linija, juk ir taip aisku, kad dviem padalom turi skirtis, temp arba bent jau vienu (su tam tikrom taisyklem).

tarkim, as db viska rasiau ranka, tiesiog temp viena salia kito skaiciukus, ar sukelus i fertility friend kompikas nubrezia ta linija, ar pats turi brezti? nes pastebejau kad ne visos jus pacios cia esat nubrezusios linijas...

p.s. dar lb negerai man su ta BT nes pav, kaip ir jauciu kad BT lyg ir kils,  kai naktiniai darbai prie kompo prasidejo, ir pasimatavau, ir ka aukstesne, tai ir suprask, ar kad neinu miegot, bet db net palyginti negaleciau net dar dvi naktis sedesiu prie kompo... g.gif  g.gif

Del dengianciosios linijos nelabai galiu pakomentuot, nes kai BT pradejau stebeti, tai pamaciau, jog mano O ivyksta 1 dienos tikslumu (14 menesiu suvestine), todel as dazniausiai matuoju nuo 15 iki 20 dienu (O vyksta 17-18 ciklo dienomis).Todel deng. linijos niekada nepiesiu, bet ji neleidzia pasimest, kai yra trukdziai ir BT nestabili ir sokineja (kaip man atrodo tavuoju atveju), tuomet deng. linija manau gelbeja moterim nepalaikyti pakilusios BT O, kai jos dar nera... nzn ar supratai, tiek daug bandziau pasakyt blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Patekau čia, nes ieškojau SM temos apie vaisingumo pažinimą rolleyes.gif Taip smagu, kad aptikau čia iš kitų temų pažįstamų mamų, dar kartą įsitikinau, kad gyvenant tam tikru "kampu", žmones sieja panašūs interesai beveik visose gyvenimo srityse smile.gif

Grįžtant prie temos - man labai norisi pažinti savo vaisingumą biggrin.gif Nes... labai noriu antro vaikelio, o mmm kaip nėra, taip nėra. Galėčiau aišku "atsiduoti" likimui (ir vyrui hihihi.gif), bet gi ta žingeidi žmogiškoji prigimtis ramybės neduoda doh.gif Taip norisi suprasti, ar jau vyksta kažkas organizme, ar vis dar miega saldžiai. Taip ilgai vaisingumas miegojo, manau, dėl to, kad mano sūnaitėlis iki 10 mėn. beveik vien pienuką valgė. O ir dabar mėgėjas prie mamos prisiglausti ir naktim pavalgo, nors vis rečiau.

Šiaip man dar daug terminų čia visiškas kosmosas, bet mano situacijoj ir nėra labai svarbu viską puikiai išmanyti (bet ateity planuoju naudoti NŠP, nes esu kategoriškai prieš bet kokius hormonus). Pradėjau ieškoti informacijos apie vaisingumo pažinimą prieš kelias dienas, nes organizmas pradėjo siųsti įdomus signalus - iš "ten" pradėjo bėgti vos ne vandenėlis, dargi padilgčiojo pilvo apačioj, jei neklystu, toj pačioj pusėj, kur ginė darydama echoskopą matė folikulų (bet sakė dar nei vienas nesubrendęs). Tada dar GK apsičiupinėjau, nors aišku ką čia suprasi prieš tai nečiupinėjus. Bet pasirodė minkštokas ir gal vos praviras. O su išskyrom visu pogimdyminiu laikotarpiu buvo labai įdomiai - tai visai nieko, tai tokios tirštesnės gelsvos, tai skystesnės baltos, bet tokių skystų, kaip pastarosiom dienom, nebuvo. O nesisaugom jau beveik keturis mėnesius.

Dar pagalvojau, gal jūs geriau už mane išmanysit moters fiziologiją - kiek žinau, vieną ciklą folikulas bręsta vienoje kiaušidėje, kitą ciklą kitoje. Kai prieš 1,5 mėn. lankiausi pas ginę, ji sakė, kad vienoje kiaušidėje yra folikulų, o kitoje nėra. Tai kaip čia suprast? Kada tie folikulai ten atsirado? Ar taip ir tūnojo visą laiką, kol žindymas slopino ovuliaciją? Na gal aš čia kažką labai nusipezu, bet labai įdomu tiksliai sužinoti, kaip tie procesai vyksta ax.gif Nes labai labai tikiuosi, kad man ovuliacija atsinaujins dar nebaigus maitinti, nes nujunkyti, kol mažylis pats neatsisakys, nežadu, o antro vaikelio jau labai labai norisi rolleyes.gif

Tikiuosi, kas nors paskaitė šitą kilometrinį postą ir galės kai nors pakomentuoti biggrin.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 11 22, 22:49)
kiek žinau, vieną ciklą folikulas bręsta vienoje kiaušidėje, kitą ciklą kitoje.

Netiesa. smile.gif Iškart bręsta keletas folikulų (gali ir abiejose kiaušidėse), bet ovuliuoja (arba ne) tik brandžiausias. Vietoje jo susidaro geltonasis kūnas, kuris užslopina kitų folikulų tolesnį brendimą. Ovuliacija nebūtinai vyksta pakaitomis tai vienoje, tai kitoje kiaušidėje.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2011 11 22, 20:22)

O iš kur toks užsispyrimas nesižymėti "kaip normalūs žmonės"? biggrin.gif Tikrai galima rasti sau patogią lentelę - ir tvarkinga, ir vaizdu. "Ir taip aišku" būna tik su vadovėliniais atvejais, o kai reikia kiekvieną puslangelį skaičiuoti, linijos dar ir kaip praverčia.

Fertilitis linijas brėžia pats - nebrėžia arba brėžia punktyrais, kai kažkas neatitinka taisyklių.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 11 23, 02:11)
Netiesa. smile.gif Iškart bręsta keletas folikulų (gali ir abiejose kiaušidėse), bet ovuliuoja (arba ne) tik brandžiausias. Vietoje jo susidaro geltonasis kūnas, kuris užslopina kitų folikulų tolesnį brendimą. Ovuliacija nebūtinai vyksta pakaitomis tai vienoje, tai kitoje kiaušidėje.

Na supratau, vadinasi, nieko dorai neišmanau apie kiaušidžių veiklą doh.gif Reikės užsiimti savišvieta biggrin.gif

Ir dar pagalvojau, be visų kitų NŠP privalumų, taip smagu tiesiog gerai pažinti savo kūną ir jame vykstančius procesus rolleyes.gif Jaučiu, gerai įvaldžius visa tai, mane saugumo ir ramumo jausmas apimtų smile.gif
Atsakyti