Gal sudomins... Pati pradėjau tuo domėtis, todėl dalinuosi info
DĖMESIO! SKELBIAM PASKUTINIUS NATŪRALAUS ŠEIMOS PLANAVIMO MOKYMUS IKI KITO PAVASARIO!
Mokymai vyks keturis vakarus
1 vakaras. lapkričio 02 d.
18.00 Moraliniai NŠP aspektai.
19.00-21.30 NŠP privalumai ir efektyvumas. Žmogaus vaisingumas: anatomija, fiziologija, hormoninė sistema.
2 vakaras. lapkričio 07 d.
18.00-21.30 Vaisingumo požymiai. Simptoterminio metodo taisyklės. Praktinis taikymas.
3 vakaras. lapkričio 9 d.
18.00-21.30 Simptoterminio metodo taisyklės. Praktinės užduotys.
4 vakaras. sausio mėn.
18.00-21.30 Asmeninių atvejų analizė, aptarimas.
Kursai vyks Vilniaus arkivyskupijos šeimos centre, veda NŠP konsultantės Elena Kosaitė-Čypienė ir Ingrida Radėnė.
Aušros vartų g.12, 101 ir 106 auditorijose.
Kursų kaina porai 130 litų
Registracija adresu: ekosaite@mruni.lt
Labas vakaras,
peržiūrėjau pirmam psl esančias nuorodas ir norėčiau įsigyti BT termometrą-vaisingumo indikatorių,bet kaina jų 500lt .Ar pigiau neįmanoma LT nusipirkti?Kokius jūs termometrus naudojat?
peržiūrėjau pirmam psl esančias nuorodas ir norėčiau įsigyti BT termometrą-vaisingumo indikatorių,bet kaina jų 500lt .Ar pigiau neįmanoma LT nusipirkti?Kokius jūs termometrus naudojat?
QUOTE(žydrynė @ 2011 10 18, 21:27)
Labas vakaras,
Dauguma naudoja tiesiog termometrus: kas gyvsidabrinius ar jo pakaitalo, kas elektroninius, skirtus BT matuoti. Bioindikatoriai yra nesąmonė - brangiai kainuoja, o vis tiek geriausiai visas aplinkybes ir požymius gali įvertinti tik tu pati
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 10 18, 23:09)
Dauguma naudoja tiesiog termometrus: kas gyvsidabrinius ar jo pakaitalo, kas elektroninius, skirtus BT matuoti. Bioindikatoriai yra nesąmonė - brangiai kainuoja, o vis tiek geriausiai visas aplinkybes ir požymius gali įvertinti tik tu pati
Mane domina tie gyvsidabrio pakaitalo termometrai-gal kuri turit?Kaip jie,ar patikimi?Nes gyvsidabriniai pas mus dūžta kažkaip dažnokai,nebesinori jų turėt
QUOTE(klaara @ 2011 10 18, 23:36)
Mane domina tie gyvsidabrio pakaitalo termometrai-gal kuri turit?Kaip jie,ar patikimi?Nes gyvsidabriniai pas mus dūžta kažkaip dažnokai,nebesinori jų turėt
Sveika As turiu toki termometra, na patikimas jis bent jau man vaistinese pardavineja, mokejau apie 24lt
QUOTE(Akva17 @ 2011 10 19, 00:50)
Sveika As turiu toki termometra, na patikimas jis bent jau man vaistinese pardavineja, mokejau apie 24lt
Ačiū
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 10 18, 23:09)
o kaip tie elektroniniai,skirti BT matuoti,tikslūs jie?Aš tai bijau,kad gali paklaida gautis matuojant arba kad blogai galiu rezultatus interpretuoti .Aišku jūs tai jau įgudusios Žadu pabandyti kai sulauksiu pirmų mmm po gimdymo,bet nežinau,ar įmanoma,nes mano mažoji gi valgo naktį ir paryčiais,tai nebus tikslu turbūt
QUOTE(žydrynė @ 2011 10 19, 10:27)
o kaip tie elektroniniai,skirti BT matuoti,tikslūs jie?Aš tai bijau,kad gali paklaida gautis matuojant arba kad blogai galiu rezultatus interpretuoti .Aišku jūs tai jau įgudusios Žadu pabandyti kai sulauksiu pirmų mmm po gimdymo,bet nežinau,ar įmanoma,nes mano mažoji gi valgo naktį ir paryčiais,tai nebus tikslu turbūt
Aš matuoju elektroniniu. Patikrinau, kad po supypsejimo dar nebaigia matuoti, todėl kas ryta laikau jį 3 minutes (supypsi po 30 sek maždaug). Namuose gyvsidabrinio neturim, tik paprastą elektroninį, vien dėl įdomumo abu vienu metu į pažastį įsikišau ir stebėjau, ką rodo, o rodė tą patį. T.y., galutinė parodyta temperatūra sutapo, tik maniškis rodo 2 skaičius po kablelio, tai matematiškai suapvalinus iki vieno skaičiaus po kablelio, gaudauvau paprastojo parodymus (per visas tas kelias minutes paraleliai ekrane rodoma temperatūra kilo) Manau, patikima ir elekronika, bet reikia prižiūrėt - kartas nuo karto patikrint (gal geriau su gyvsidabriniu?), nežinau, kaip jis reaguoja į išsikraunančias baterijas
O įgudusia savęs niekaip nepavadinčiau, dar tik pradedu to mokytis, bet vis tiek manau, kad bioindikatoriai labiau "grybą gali pjauti" nei tu pati. Jie juk niekaip neįvertins, kad šianakt prastai ar per šiltai miegojai, kad vakar vakare pasimėgavai vynu, o gal su vyru susibarei...
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 10 19, 11:05)
O įgudusia savęs niekaip nepavadinčiau, dar tik pradedu to mokytis, bet vis tiek manau, kad bioindikatoriai labiau "grybą gali pjauti" nei tu pati. Jie juk niekaip neįvertins, kad šianakt prastai ar per šiltai miegojai, kad vakar vakare pasimėgavai vynu, o gal su vyru susibarei...
ačiū o nuo vyno ar streso temperatūra kyla ar krenta ?
QUOTE(žydrynė @ 2011 10 19, 11:28)
ačiū o nuo vyno ar streso temperatūra kyla ar krenta ?
Kyla. Nuo trukdžių labiau linkusi kilti. Žinau, tik vieną trukdį, nuo kurio krenta - miegojimas neįprastai šaltoj patalpoj
QUOTE(žydrynė @ 2011 10 19, 10:27)
Matuoti visada galima, jei prasibudinat, bet iš lovos nesikeliat, tai ir matuokit. Aš kartais ir iš lovos atsikeldavau ir vis viena pamatuodavau, bet čia jau reikia turėti omeny, kad rezultatai gali būti netikslūs. Jei kartu mažutė miega, tai neturėtų būti bėdos.
Labas rytas
As visada matuoju jau islipus is lovos,t.y.pora metru nueinu iki vonios,nes kitaip man neiseina,na,bet manau jei visada taip matuoju,tai jei ir yra paklaida,tai ji visada ta pati,tad kaip ir gaunas gan tikslus matavimas
O sian vel su kakleliu "susibalamutinau" sian 6-ta CD,grafikelis va toks http://www.fertility...com/home/10425e ,paziurejau idomumo delei kakleli ir jis gan aukstai ir minkstas,tai jau traktuot kaip vaisingu dienu pradzia?
As visada matuoju jau islipus is lovos,t.y.pora metru nueinu iki vonios,nes kitaip man neiseina,na,bet manau jei visada taip matuoju,tai jei ir yra paklaida,tai ji visada ta pati,tad kaip ir gaunas gan tikslus matavimas
O sian vel su kakleliu "susibalamutinau" sian 6-ta CD,grafikelis va toks http://www.fertility...com/home/10425e ,paziurejau idomumo delei kakleli ir jis gan aukstai ir minkstas,tai jau traktuot kaip vaisingu dienu pradzia?