Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

QUOTE(suri kata @ 2011 10 10, 00:10)
Pasiguosiu, kad man visdar nepavyko nustatyti bazinio nevaisingumo, nes po gimdymo gleivės kone visą laiką vaisingojo tipo, ir taip jau 5mėn. 2 dienų taisykle irgi kolkas nepavyko pasinaudoti, nes sausos dienos nebuvo nei vienos  doh.gif  Ovuliacijos irgi dar nebuvo.. O aš jau seniai jos laukiu, tada bent galėčiau toliau naudotis NŠP  verysad.gif

as ovuliacijos visada sulaukdavau tik baigusi zindyti. su treciuoju tai buvo 19 men. po gimdymo 4u.gif

jei as teisingai suprantu bazinio nevaisingumo taisykle, tai esme ta, kad jei nuolat laikosi vaisingo tipo gleives, vadinasi, tai ir yra toks konkrecios moters bazinio nevaisingumo tipas. demesi reiketu atkreipti, jeigu tos gleives pasikeistu - tai jau reikstu, kad vyksta kazkokie pokyciai, ir reikia stebeti idemiau.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 10, 09:59)
as ovuliacijos visada sulaukdavau tik baigusi zindyti. su treciuoju tai buvo 19 men. po gimdymo  4u.gif

jei as teisingai suprantu bazinio nevaisingumo taisykle, tai esme ta, kad jei nuolat laikosi vaisingo tipo gleives, vadinasi, tai ir yra toks konkrecios moters bazinio nevaisingumo tipas. demesi reiketu atkreipti, jeigu tos gleives pasikeistu - tai jau reikstu, kad vyksta kazkokie pokyciai, ir reikia stebeti idemiau.

ragnez, drinks_cheers.gif tik numanau, kad tokioje situacijoje turėtų būti labai sunku išdrįsti nesinaudoti apsaugos priemonėmis, kai gleivės atrodo, kaip vaisingojo tipo ax.gif man tai baisu būtų, ypač jei vaikučio planuose nėra blush2.gif
O man pačiai mmm prasidėjo 4 mėn po gimdymo, nors žindžiau tuo metu pilnu tempu, o va mano mamai kol maitino mus su broliu nors kažkiek, tol nieko, taigi, net vienos šeimos moterys štai kokios skirtingos.
Suri kata, o kaip gimdos kaklelis, koks jis?
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 10 10, 08:59)
as ovuliacijos visada sulaukdavau tik baigusi zindyti. su treciuoju tai buvo 19 men. po gimdymo  4u.gif

Ačiū už atsakymą, bet matai, tada čia jau toks žaidimas su ugnimi gautųsi - juk jei laikosi ištisai vaisingos gleivės (eggwhite), tai į ką jos galėtų pasikeisti artėjant ovuliacijai? Juk tada irgi turės būti vaisingojo tipo gleivės, tad galiu kažkokį pokytį pastebėti, o galiu ir nepastebėti.. Stebiu GK papildomai, bet po gimdymo kolkas jis mažai ką man sako - visąlaik gan aukštai, sakyčiau vidutinio kietumo ir truputį prasivėręs g.gif Tikiu, kai jau bus O, GK kitimus pastebėsiu, bet kai po gimdymo pasikeitęs tas GK, baisoka taip rizikuoti su pirmaja O, bijau, kad kitimus galiu užfiksuoti jau post factum. Pvz. prieš gimdymą gleivės visada anksčiau įspėdavo apie vaisingojo laikotarpio pradžią nei GK.
Papildyta:
Horo, va jau papasakojau ir apie GK smile.gif O antras vaikelis planuose yra, tik nenoriu pasiankstinti, dar bent pusmetuką norėčiau vengti nėštumo, o tada jau žiūrėsim ax.gif
Atsakyti
user posted image

Labas vakaras, štai grafikėlis. Kelios pastabos:

GK - žemai ir kietas iki 15 CD, tada iki 18 CD buvo aukštai ir minkštas, šiandien aiškiai žemai ir kietas.
Taip pat šiandien pradėjo maust krūtis - taip pat mano požymis, kad O jau tikrai įvyko (pradeda maust po kelių dienų po O).
Temperatūra 36,4-36,5 įprastai būna pirmom dienom po O, po to būna toks antras šuolis ir jau laikosi 36,6-36,7..

Nors kai kurie požymiai sako kitaip, pati manau, kad pirmoji temp. pakilimo diena - 15 CD, bet pagal įprastą ciklų ilgį ankstoka (vieną ciklą turėjau, kuomet irgi 15 CD pakilimas buvo, bet liuteininė fazė tada buvo 2 dienom ilgesnė..).

Taigi keistas čia ciklas. Prasilenkia su taisyklėm smile.gif Gal pakomentuotumėt..?
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2011 10 10, 00:10)
Maitinančioms rekomenduojama bet kokiu atveju nusistatyti bazinio nevaisingumo modelį, t.y. atlikti tą 14d. stebėjimą. O jei nepavyksta jo nustatyti, tuomet praverčia 2 dienų taisyklė.

Nėra tokio dalyko, kaip dviejų dienų taisyklė doh.gif - yra dviejų dienų metodas. Jis skirtas (t.y. ir kurtas šiuo tikslu) kone išimtinai neraštingoms trečiojo pasaulio moterims ir didžiąją dalį teigiamų atsiliepimų pelno dėl to, kad, kaip simptominis metodas, yra kur kas pranašesnis už tose šalyse taip pat propaguojamą kalendorinį - standartinių dienų metodą (pagal jį nieko skaičiuoti pačiai moteriai irgi nereikia - tik kasdien perstumti žymeklį per vieną specialių karolių, vienodų visoms moterims, karoliuką). Tikrai nemanau, kad moteriai, įprastomis sąlygomis kruopščiai taikančiai simptoterminį metodą, po gimdymo, kai organizmas ypač linkęs pokštauti, protinga net svarstyti apie tokį ekstremalų pasirinkimą.

Simptoterminio metodo kontekste laikotarpiu po gimdymo iki atsistatant ciklams nevaisingų dienų pradžia laikomas ketvirtas "sausas" (arba, jei bazinis nevaisingumo modelis "drėgnojo" tipo, aiškiai nevaisingo tipo gleivių) rytas (pagal klasikinį Bilingso metodą) arba vakaras (pagal laktacinės amenorėjos metodą bei simptoterminį metodą užsitęsusių ciklų metu (jiems priskirtina ir situacija po gimdymo)). Taip nustatytu nevaisinguoju laikotarpiu būtinai taikoma kas antro vakaro taisyklė (lytiniai santykiai ne dažniau kaip kas antrą dieną ir tik vakarais), kad spermos likučiai netrukdytų visą pilną dieną vertinti gleivių požymius, o atsiradus bet kokio tipo gleivių ar, kitu atveju, bent kiek pakitus "drėgnojo" bazinio nevaisingumo modelio tipo gleivėms, skaičiuojama vėl iš naujo - iki keturių ir jokių dviejų dienų taisyklių.
Atsakyti
Gintare, gal ir nuliūdinsiu, bet manau, kad 18 CD galima laikyti pirma pakilimo diena. Man pačiai ovuliacinių ciklų metu maudžia (.)(.), tačiau pastebėjau labai įdomų ir mane pribloškusį dalyką, krūtis man pradeda mausti kelias dienas prieš kylant BT, taigi kaip požymiu, kad JAU įvyko ovuliacija ir esu saugi (.)(.) maudimu pasitikėti negalima schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 10 10, 21:02)
Taigi keistas čia ciklas. Prasilenkia su taisyklėm smile.gif Gal pakomentuotumėt..?

Su taisyklėmis neprasilenkia. 15 CD BT pakilimo negalima laikyti tikruoju, nes aukščiausias iš 6 žemų temperatūrų taškų - ties 36,3, o nei vienas iš 15, 16, ir 17 CD taškų nesiekia 36,5. Kiti požymiai irgi labai aiškiai patvirtina, kad čia ne ta situacija, kada taškus galima koreguoti.
Atsakyti
Ačiū už komentarus labai 4u.gif kai baigsis ciklas, bus aiškiai matyt, kurie pakilimo taškai tikrieji. Bet ir 18 CD laikant pirmąja temp. pakilimo diena, visvien būtent tą dieną dar buvo labai aiškūs vaisingos dienos požymiai.. Ir labai dažnai pakilus temp. dieną-dvi gleivės būna tąsios, debesuotos.. Bet kiek pamenu iš literatūros, taip gali būt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 10 10, 21:06)
Nėra tokio dalyko, kaip dviejų dienų taisyklė doh.gif - yra dviejų dienų metodas.

Smalsute, labai ačiū, kad pasidalinai savo žiniomis mirksiukas.gif
Keista, kad kursuose VASC apie 2 dienų metodą kalbėjo tikrai palankiai, tiksliai nepamenu kokį patikimumą minėjo, bet gana aukštą, gaila neužsirašiau, tai bijau sumeluoti.. Bet atvirai pasakius man jis irgi neatrodo labai patikimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suri kata: 10 spalio 2011 - 22:53
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 10 10, 20:02)
Labas vakaras, štai grafikėlis. Kelios pastabos:

As dabar vis sedziu svetimus grafikus ziurineju,kad kiek aiskiau su ta O butu tongue.gif ale kuo gilyn i miska,tuo daugiau medziu,va,tau kaip idomiai O brezia,po to dar ner didelio pakilimo,man kazkaip labiau i 17CD O butu panasiau,nors ziuriu,kad skirtingai visur braizo,man va biski pakilus O nupaise http://www.fertility...com/home/10425e
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 10 07, 21:16)
Werde, kaip sekasi su žadėtuoju vertimu?

Sunkiai... jaučiu per anksti prisižadėjau blush2.gif Iš tikrųjų tai turiu kažkiek pavertus, vertimas nėra problema, bet va lentelės tai kažkoks košmaras doh.gif Va dabar prasėdėjau valandą laiko prie dviejų lentelių ir pasirodo, kol vieną taisiau, kita išsikraipė. Taip kad ten, kur kalbama apie gleivių ir kaklelio požymius tikrai išversiu, o temperatūrinio metodo nepažadu.

Ne į temą... kodėl atsidarius šitą temą yra brukama hormoninės spiralės reklama? Labai erzina tokios agresyvios reklamos, kažin nėra būdo, kaip ją išjungti?
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 10 10, 23:33)
Ačiū už komentarus labai  4u.gif kai baigsis ciklas, bus aiškiai matyt, kurie pakilimo taškai tikrieji. Bet ir 18 CD laikant pirmąja temp. pakilimo diena, visvien būtent tą dieną dar buvo labai aiškūs vaisingos dienos požymiai.. Ir labai dažnai pakilus temp. dieną-dvi gleivės būna tąsios, debesuotos.. Bet kiek pamenu iš literatūros, taip gali būt? smile.gif

Jei 18 CD pirma pakilimo diena, ji vistiek yra vaisinga, pagal visas taisykles idealiu atveju ji ir turėtų sutikti su piko diena - t.y. paskutine diena, kada matomos vaisingojo tipo gleivės, stebimi kiti vaisingumo požymiai 4u.gif 19CD diena - paprastai jau nevaisinga, bet ją mylėtis dar negalima, nanaudojant jokių priemonių, nes reikia įsitikinti, jog BT pakilo tikrai dėl ovuliacijos ir išlaukti saugų laiką, kada kiaušialąstė yra visiškai netinkama apvaisinimui.
Atsakyti