Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai (VIII)

Reik ieškotis NŠP kursų artimiausiu metu..gal kas jungtumėtės Kaune?
Atsakyti
Koks siaubingas aprašymas!!! blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Briedų prirašyta, nieko nesuprasi... Neskaitykit tokių, geriau į kursus eikit (aš jau beveik po jų - paskutinis susitikimas bus po mėnesio, jau mūsų pačių pildytų lentelių aptarimas ir iškilusių klausimų aiškinimas. Man labai patiko, jaučiu naudingai išleidusi 130 lt ir dar pliusas, kad vyras kartu lanko thumbup.gif čia aš apie kursus VAŠC netoli Aušros vartų)

Dar ta proga pažiūrėjau į žmogaus fiziologijos vadovėlius, dabar namie tik du angliškus atradau. Bet esmė tokia: abiejuose pabrėžta, kad po ovuliacijos pakyla temperatūra, tik nepaaiškinta, kodėl. Per kursus sakė, kad dėl progesterono, kas būtų visai logiška nes, plyšęs folikulas virsta geltonuoju kūnu ir gamina progesteroną, o temperatūra yra pakilusi tok tuo laikotarpiu, kai yra šio hormono. Bandžiau išversti, kas tiksliai parašyta tuose vadovėliuose, bet vėlų vakarą sunkiai sekasi doh.gif užtat radau 2 gražius filmukus apie menstruacijų ciklą:
http://www.youtube.c...h?v=WGJsrGmWeKE
http://www.youtube.c...feature=related
cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 10 07, 23:37)
Neskaitykit tokių, geriau į kursus eikit (aš jau beveik po jų - paskutinis susitikimas bus po mėnesio, jau mūsų pačių pildytų lentelių aptarimas ir iškilusių klausimų aiškinimas. Man labai patiko, jaučiu naudingai išleidusi 130 lt ir dar pliusas, kad vyras kartu lanko  thumbup.gif čia aš apie kursus VAŠC netoli Aušros vartų)

100 % pritariu ir dar karta rekomenduoju drinks_cheers.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Taip, temperatūra po ovuliacijos pakyla dėl hormono progesterono veiklos, jei moteris pastoja, pakilusi ji išlieka visą nėštumą 4u.gif
Dar vienas įdomus dalykas, bijančioms dvigubos ovuliacijos: jei ciklo metu įvyksta dvi ovuliacijos, jos vyksta 24h atstumu viena nuo kitos ir BT dauguma atvejų kyla būtent po antrosios ovuliacijos, taigi, kaip rašė werde tos trys dienos ir reikalingos tam, kad įsitikintumėte, kad BT kilo dėl ovuliacijos, o ne dėl kitų priežasčių. Dar vienas svarbus aspektas, svarbus planuojančioms nestuke.gif : temperatūros pakilimo dieną pastoti paprastai yra per vėlu, nes kiaušialąstė tinkama apvaisinimui tebūna iki 24h (kai kuriuose šaltiniuose rašo 12h) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2011 10 07, 23:37)
Dar ta proga pažiūrėjau į žmogaus fiziologijos vadovėlius, dabar namie tik du angliškus atradau. Bet esmė tokia: abiejuose pabrėžta, kad po ovuliacijos pakyla temperatūra, tik nepaaiškinta, kodėl. Per kursus sakė, kad dėl progesterono, kas būtų visai logiška nes, plyšęs folikulas virsta geltonuoju kūnu ir gamina progesteroną, o temperatūra yra pakilusi tok tuo laikotarpiu, kai yra šio hormono. Bandžiau išversti, kas tiksliai parašyta tuose vadovėliuose, bet vėlų vakarą sunkiai sekasi

Galvos neguldyčiau, bet šiuo metu mano pamąstymai tokie. BT grafiko dvifaziškumą labiausiai lemia žinoma progesteronas (veikdamas termoreguliacinį centrą pagumburyje), tačiau ne tik progesteronas kelia BT, bet ir estrogenai palaiko ją žemą. Estrogenų koncentracijos pikas būna prieš ovuliaciją (su tuo matyt susijęs ir gan dažnas reiškinys - priešovuliacinis BT pakritimas). Ovuliacijos metu estrogenų koncentracija jau būna ženkliai sumažėjusi, vadinasi ir temperatūra gali būti kiek aukštesnė, nei kad ir visas 6 prieš tai buvusias dienas - pagal liberalesnes taisykles tai jau galima laikyti pirmąja netaisyklingo BT kilimo diena (o "vadovėlinio" šuolio per 0,2 C tokiu atveju gali ir nebebūti, nes grafike susidarys "laipteliai").

Kitaip tariant, grynai pagal taisykles nėra nerealu užfiksuoti BT pakilimą dar iki ovuliacijos. Visa laimė, kad tokiu atveju ir pati ovuliacija įvyks už keletos valandų, tad kažkokio esminio skirtumo, nevaisingosios fazės pradžios laukiant dar 3-4 dienas (kas yra su kaupu), tai nesudaro, tuo labiau, kad gleivių ir GK požymiai tikriausiai kiek vėluos ir kaip vėlesniu požymiu teks vadovautis jais, o ne BT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 08 spalio 2011 - 21:06
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 10 08, 22:05)
Galvos neguldyčiau, bet šiuo metu mano pamąstymai tokie. BT grafiko dvifaziškumą labiausiai lemia žinoma progesteronas (veikdamas termoreguliacinį centrą pagumburyje), tačiau ne tik progesteronas kelia BT, bet ir estrogenai palaiko ją žemą. Estrogenų koncentracijos pikas būna prieš ovuliaciją (su tuo matyt susijęs ir gan dažnas reiškinys - priešovuliacinis BT pakritimas). Ovuliacijos metu estrogenų koncentracija jau būna ženkliai sumažėjusi, vadinasi ir temperatūra gali būti kiek aukštesnė, nei kad ir visas 6 prieš tai buvusias dienas - pagal liberalesnes taisykles tai jau galima laikyti pirmąja netaisyklingo BT kilimo diena (o "vadovėlinio" šuolio per 0,2 C tokiu atveju gali ir nebebūti, nes grafike susidarys "laipteliai").

Kitaip tariant, grynai pagal taisykles nėra nerealu užfiksuoti BT pakilimą dar iki ovuliacijos. Visa laimė, kad tokiu atveju ir pati ovuliacija įvyks už keletos valandų, tad kažkokio esminio skirtumo, nevaisingosios fazės pradžios laukiant dar 3-4 dienas (kas yra su kaupu), tai nesudaro, tuo labiau, kad gleivių ir GK požymiai tikriausiai kiek vėluos ir kaip vėlesniu požymiu teks vadovautis jais, o ne BT.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na,kaip ir aiskeja viskas del laikotarpio po O,tik va dabar dar su laikotarpiu pries reiks gerai issiaiskint kita cikla,nes tos gleives,tai kol kas mane klaidina,tik kelios dienos pries O pamaciau,kad pasikeistusios,o taip,tai ir po mm ir veliau ju pas mane lab daug,vandeningos tokios,nu vienodos dar man jos,zodz,reiks tobulintis dar ta sritim tongue.gif Pagal kalendorini metoda,tai vaisingos 6 dienos iki O, ar taip?

O kursai tai tikiu,kad geris,bet gaila siuo metu tai neturiu galimybes ju lankyt...
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2011 10 09, 08:56)
...

Kalendorinis metodas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2011 10 09, 08:56)
Na,kaip ir aiskeja viskas del laikotarpio po O,tik va dabar dar su laikotarpiu pries reiks gerai issiaiskint kita cikla,nes tos gleives,tai kol kas mane klaidina,tik kelios dienos pries O pamaciau,kad pasikeistusios,o taip,tai ir po mm ir veliau ju pas mane lab daug,vandeningos tokios,nu vienodos dar man jos,zodz,reiks tobulintis dar ta sritim tongue.gif Pagal kalendorini metoda,tai vaisingos 6 dienos iki O, ar taip?

O kursai tai tikiu,kad geris,bet gaila siuo metu tai neturiu galimybes ju lankyt...

Kiek man teko skaityti apie Bilingso metodą, galima pastoti 5 dienas prieš ovuliaciją. Tačiau laikantis atsargumo, arba kaip tik siekiant nestuke.gif laikas tęsiamas iki 7 dienų. O vidutiniškai pora vaisinga 2-4 dienas prieš ovuliaciją. Vaisingojo tipo gimdos kaklelio gleivės būtinos pastojimui, jei ovuliacija arti, tačiau jos nesigamina, tikimybė pastoti maža, bet... visada geriau būti atsargiai smile.gif Ir nerizikuoti.
Atsakyti
Aš turiu klausimuką... Pas mane skaidrios arba debesuotos tąsios gleivės labai dažnai būna ir temperatūros pakilimo dieną ir dar dieną dvi po pirmojo temp. pakilimo... Dar kam nors taip yra...? unsure.gif Nes atrodo jau kaip ir trys dienos pakilimo, tikrai žinau, kad įvyko O, bet dėl tų kelių pasirodžiusių gleivių reik laukt ilgiau...
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2011 10 09, 16:35)
Aš turiu klausimuką... Pas mane skaidrios arba debesuotos tąsios gleivės labai dažnai būna ir temperatūros pakilimo dieną ir dar dieną dvi po pirmojo temp. pakilimo... Dar kam nors taip yra...?  unsure.gif Nes atrodo jau kaip ir trys dienos pakilimo, tikrai žinau, kad įvyko O, bet dėl tų kelių pasirodžiusių gleivių reik laukt ilgiau...

Reikėtų parodyti grafiką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 10 03, 12:32)
kitame metode teigiama, jog jei dvi savaites gleives nesikecia, kad ir esti dregnos, -  jos irgi rodo nevaisinguma.  (patikslinkit mane-turbut sis pastarasis metodas skirtas dar nesergancioms maitinancioms pienu mamoms, kuriu organizme nevyksta ovuliacija).
ar as kazka ne taip suprantu? sie metodai nepriestarauja vienas kitam? zodziu, suprantu taip: jei as nesergu MMM, (nes maitinu kudiki) o jauciu dregnuma, ir dregnumas laikosi 14d, tai palaukus 14d.galiu nesisaugot?  g.gif    kitas variantas: jei nesergu MMM (nes maitinu), ir pas mane sausa, tai reikia minimum 2d palaukti ir tuomet trecia diena vel jau galima nesisaugot?  g.gif

Maitinančioms rekomenduojama bet kokiu atveju nusistatyti bazinio nevaisingumo modelį, t.y. atlikti tą 14d. stebėjimą. O jei nepavyksta jo nustatyti, tuomet praverčia 2 dienų taisyklė.

Pasiguosiu, kad man visdar nepavyko nustatyti bazinio nevaisingumo, nes po gimdymo gleivės kone visą laiką vaisingojo tipo, ir taip jau 5mėn. 2 dienų taisykle irgi kolkas nepavyko pasinaudoti, nes sausos dienos nebuvo nei vienos doh.gif Ovuliacijos irgi dar nebuvo.. O aš jau seniai jos laukiu, tada bent galėčiau toliau naudotis NŠP verysad.gif
Atsakyti