Įkraunama...
Įkraunama...

Paakių priežiūra

QUOTE(amber123 @ 2012 02 15, 19:52)
drinks_cheers.gif sutinku.. ir vis gi as manau, kad tai nera marketingas, kad paakiam reik atskiro kremo, nes pakiu oda skirias nuo viso veido, ta prasme gali but jautresne, plonesne, sausesne ir jai reik kitokios priemones..  unsure.gif cia jau kalbeta apie tai drinks_cheers.gif

Sutinku is dalies biggrin.gif

Na, as tai vistik ieskau odai tokio pat kremo- kuris tiktu jautriai odai, butu be kvapu ir pan. Kartais sudetis kremo veidui ir paakiams tokia pat, tik kvepalu ideta i krema veidui g.gif Na, as nenoriu ant veido tept bruda kazkoki, o jau paakiam naudot super duper antialergini kremuka be kvepalu. rolleyes.gif

Matau paakiu kremo reikalinguma, galbut, kai labai skiriasi oda, tarkim paakiu isausejusi, o veido riebi. Bet jei oda normali, tai kam pirkt viena krema su kvepalais, nes veidui, o kita jautriai odai nes paakiam? Tada uztenka vieno kremo, kuris be erzinanciu medziagu sudetyje ir skirtas jautriai odai. O ar ant jo uzrasas kad jis veidui, ar kad paakiams - tai cia jau nematau skirtumo. g.gif
Atsakyti
tai butent, kad reikia ziureti i sudeti ir i savo odos poreikius, o ne i uzrasus, ar jis ragams, nagams ar paakiams skirtas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2012 02 15, 12:34)
o taip, kam gi pirkinet paakiu krema, kai galima pasak jusu teptis tokiu, kuris tinka veidui, rankom, kojom, kulnams, alkunems, vaiku uzpakaliams ir t.t.
tik paziuresim, kaip jusu veido, paakiu oda atrodys sulaukus brandaus amziaus. kol jaunos, aisku, galit bile kuom tepliotis, rezultatus pamatysit veliau.

Paprovokuosu, ir ne truputį... Gal padės.

Na, na, prašom plačiau. Ir konkrečiai. Kokie būtent rankų/kojų/užpakalių kremų ingredientai mane senatvėje į raziną pavers? g.gif Taip, būna dirgiklių tiek kojų, tiek paakių kremuose. Ir ką? Išvada- reikia atsirinkt. Jei, sakykim, rankų kremas su SPF mano paakių odai idealiai tinka, kodėl aš pasensiu anksčiau, nei tamsta, naudojanti "specifinę" paakių priemonę? Ir kas konkrečiai paakių kremuose garantuos, kad man jie nesuruks be laiko? A? Substancijos truputį reiktų, ne tik išvedžiojimų.

Gal vertėtų akį į skirtingų kremų sudėtį užmesti, ingredientų funkcijomis pasidomėti, tada bandyti sulyginti, kas, kodėl, už kokią kainą gaminama, kodėl apskritai kažkas yra dedama į priemonę, su kokiu tikslu formuluojama ir kaip nustatoma KREMO paskirtis?
Paprastas pavyzdys... Į laboratoriją ateina marketingo atstovas ir pareiškia: kompanija nusprendė išleisti naują super turbo hyper triper paakių kremą su nauju! unikaliu! ekskliuzyviniu! patentuotu! [įstatyti norimą pavadinimą] ekstraktu, kuris 60- metes privers pasijausti paauglėmis. Vargšelis chemikas, autoritetų prispaustas, pradeda formuluoti produktą, kuris daugeliui vartotojų patiks, tuo pačiu įsipaišys į kompanijos biudžetą, jau sumontuotą kremo indelį ir teoriškai turės "stebuklingų ingredientų" žadančių amžiną jaunystę. Vat tokiu atveju išeina kremas, su kilometriniu ingredientų sąrašu, kuris "išlygina ir padeda užkirsti kelią ateities raukšlėms":

Water, Glycerin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Petrolatum, Mineral Oil, Diisostearyl Malate, Myristyl Myristate, Pentaerythrityl Tetrabehenate/Benzoate/Ethylhexanoate, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Dimethicone Crosspolymer, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Silica, Stearyl Alcohol, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Piperidineropionic Acid, Batyl Alcohol, Titanium Dioxide, Phenoxyethanol, PEG-40 Stearate, Dimethylacrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Crosspolymer, Fragrance, Sorbitan Tristearate, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Copolymer, BHT, Tocopheryl Acetate, PEG-240/HDI Copolymer BIS-Decyltetradeceth-20 Ether, Trisodium EDTA, Sodium Metabisulfite, Potassium Hydroxide, Iron Oxides, Saccharomyces Ferment Lysate Filtrate, Sodium Metaphosphate, Linalool, Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Benzyl Benzoate, Serine, Prunus Speciosa Leaf Extract, Iron Oxides, Glycine, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Acetylated Hyaluronate, Ononis Spinosa Root Extract, Averrhoa Carambola Leaf Extract, Sodium Lauryl Sulfate, Hibiscus Esculentus Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Angelica Acutiloba Root Extract, Houttuynia Cordata Extract, Tocopherol

Ir kas gi iki konservanto (Phenoxyethanol) eina? Sąrašiukas standartinių, pigių (o kremas už tokią kainą be abejo stebuklingas turi būti- 130$ už ~15ml, Shiseido Future Solution LX Eye and Lip Contour Regenerating Cream) ingredientų, kurie dažnai pasitaiko kituose, tiek užpakalių, tiek kojų, tiek paakių kremuose. Tai kas man dabar pagrįstai nuginčys, kad paakių kremas yra skirtas būtent paakiams? Ir kodėl rankų kremas yra skirtas tik rankoms? Todėl, kad taip ant etiketės rašoma? Mąstykim, broliai kurmiai, tai visada sveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 16 vasario 2012 - 06:56
Jus cia analizuojat plataus vartojimo kremus ar profesionalius? As apie plataus vartojimo nieko negaliu pasakyt ar argumentuot, nes as jais nesidomiu ir nenaudoju. Gal juose ir yra tik marketingo ir buteliuko uzraso ir dydzio reikalas. Jie yra saugus naudoti, nes veikliu medziagu nera daug, gal tas super ranku kremas savo sudetimi tada butu panasus i paakiu krema, nes tada veiklios medziagos butu nugrustos kazkur i pati gala ingredientu saraso ir esmes labai nekeistu. Visuose kremuose gal ir tokia pati baze. nesigilinu i juos, nes neuztektu laiko. Tik mastau dabar.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2012 02 16, 03:02)
Tik mastau dabar.

To ir užtenka, manau 4u.gif

Ar tai būtų profesionali kosmetika, ar "paprasta". Užmetam abi akis į sudėtį. Ir nebūtina ten kažką super nusimanyti, tik googlu naudotis tereikia. Priemonių pagrindas, vienaip ar kitaip yra drėkinantis/ maitinantis (subjektyvi sąvoka), kad ir kas ten būtų naudojama. Žinoma, niuansų pilna, bet vieniems tinka sunkus kremas. Kitiems lengvas gelis. Ar tai būtų balzamas, kremas, gelis, emulsija, serumas, losjonas, skystis... Nesvarbu. Iš esmės, kad tik individualiai odai tiktų, ją sudrėkintų iki reikiamo lygio, paliktų "šviežią", padrėkintą, matizuotą, ar ko tik vartotojas tikisi. To užtenka. Nėra kažkokių ypatingų stebuklingų ingredientų. Yra tiesiog jų kombinacijos, kurios sudaro didžiąją kremų dalį ir tinka vieniems ar kitiems. Paprasta.
Mano paakių oda, pavyzdžiui, yra pakankamai riebi, nes vokų oda irgi rieboka, kaip ir mano brolio ar mamos. Akys taukais apeina dienos metu, ir šiaip vokai yra skirtingos spalvos, nei likęs veidas. Tai ką man dabar daryt, jei paakių geliai vis tiek yra per riebūs? Dažnai nenaudoju nieko... Kai matau, kad odai reikia, naudoju bet kokią priemonę, patenkianančią poreikius, nepriklausomai nuo etiketės. Žinoma, tam reikia drąsos, nes juk kam priemonė skirta, tam ir turi būti naudojama. Žinoma, tam reikia elementarių (bet ir tų nebūtinai)) žinių. Bet visuomet yra lengviausia atkartoti kažkieno mintis, nesigilinant, ar jos turi prasmę. Kosmetika realiai gali būti visiškai menka ar didelė mūsų gyvenimo sritis, priklausomai, kaip į tai pažiūrėsi. Bet visada, visada, nepriklausomai nuo svarbos gyvenime, jei mes susimąstome: "O KODĖL TAIP YRA", tai išeina į naudą.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 02 16, 06:48)
Paprovokuosu, ir ne truputį... Gal padės.

Water, Glycerin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Petrolatum, Mineral Oil,

Mąstykim, broliai kurmiai, tai visada sveika.

jums nereikejo taip stengtis. asmeniskai man uztektu vienos eilutes perskaitymui is jusu pateikto saraso,kad nepirkt tokio kremo.
o ir siaip juokinga skaityt tokius paprotinimus su pasitrepsejimais...nebutinai visi tokie neispruse tuo klausimu, kaip jums atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2012 02 16, 04:43)
jums nereikejo taip stengtis. asmeniskai man uztektu vienos eilutes perskaitymui is jusu pateikto saraso,kad nepirkt tokio kremo.
o ir siaip juokinga skaityt tokius paprotinimus su pasitrepsejimais...nebutinai visi tokie neispruse tuo klausimu, kaip jums atrodo...

Esmė ne patrepsėjimai ar principai, o argumentai.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2012 02 16, 10:56)
To ir užtenka, manau  4u.gif

Ar tai būtų profesionali kosmetika, ar "paprasta". Užmetam abi akis į sudėtį.

ar profesionali ar paprasta, gal ingredientai ir buna panasus, bet skiriasi koncentracija. Ant kremo pakuotes nerasite niekur nurodyta, kiek kreme to ar kito ingrediento.
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2012 02 15, 21:22)
yra specialios profesionalios proceduros paakiu odai  smile.gif

kokios prof.proceduros yra paakiu odai?
Atsakyti
QUOTE(RAIMONDA JRJ @ 2012 02 16, 16:42)
kokios prof.proceduros yra paakiu odai?

profesionaliosaktyvios kaukes, limfodrenazas, naudojami spec. aparatai ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 02 07, 16:03)
Kai buvo šalčiai, mano paakių oda buvo stipriai patinusi, raudona ir pradėjo pleiskanoti. Ir kuo tik netepiau, ko tik nedariau. Kankinausi gal kokį mėnesį. doh.gif

O po to pažįstama kosmetologė paklausė - o tai kaip aš akis valausi... blush2.gif
Žodžiu, šaltuoju metų laiku negalima naudoti skystų akių makiažo valikių.
Valyti tik su pieneliu - padedi vatos gabalėlį po apatinėm blakstienom, o su kitu vateliu paėmus pienelio valai iš viršaus. Žodžiu, kad nebrūžinti paakių odos. Na, man tai buvo naujiena doh.gif

Po to, nusivalius visą veidą pieneliu, valau ne su toniku, o su paptastu juodos arbatos nuoviru. Dviguba nauda - ir ramina, ir spalvą priduoda. Akis irgi pavalau. Tada paakius patepu vit. A+D. Patinimas ir raudonumas dingo jau po dienos.
Tai dabar tik taip ir darau.
Plius geriu žuvų taukus. Tikrai jaučiasi, kad oda pagražėjo, ypač paakių.
Apie pajuodimą nekalbu... Čia jau įgimta doh.gif

pas mane ta pati problema islindo, o kur galima nusupirkti yo A ir D vitamino kremo???
Atsakyti
himalaia, gal esi uzmacius koki gerai drekinanti krema? naudojau si, tikrai neblogas:
Shikai Borage Dry Skin Therapy paakiu kremas
user posted image
dabar naudoju si, ir nesu patenkinta, per mazai man drekinimo, nepatinka tekstura (sunkiai isigeria, daug tapsnoti reikia), atrodo, kad rauksleliu daugiau, matyt del drekinimo stokos:
Aviva paakiu kremas
user posted image
imetu ir sudeti:
Aqua (Aqua minerale), Butyrospermum parkii (Šī sviests)**, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil**, Squalane, Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate, Caprylic/capric triglyceride, Potassium palmitoyl hydrolyzed wheat protein, Glycerin, Persea Gratissima (Avokado) oil, Triticum vulgare (Kvieši) germ oil, Saccharide isomerate, Avena Strigosa (Auzas) extract, Tocopherol, Camellia sinensis (Ķīnas tējas koks) leaf extract, Ubiquinone, Fucus vesiculosus (Brūnaļģe) extract, Panicum miliaceum (Prosa) seed extract, Tannic acid, Sorbitol, Maltodextrin, Lactic acid, Glyceryl caprylate, Benzyl Alcohol, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Lecithin, Citric Acid.
Atsakyti