QUOTE(Ašara @ 2012 02 15, 12:34)
o taip, kam gi pirkinet paakiu krema, kai galima pasak jusu teptis tokiu, kuris tinka veidui, rankom, kojom, kulnams, alkunems, vaiku uzpakaliams ir t.t.
tik paziuresim, kaip jusu veido, paakiu oda atrodys sulaukus brandaus amziaus. kol jaunos, aisku, galit bile kuom tepliotis, rezultatus pamatysit veliau.
Paprovokuosu, ir ne truputį... Gal padės.
Na, na, prašom plačiau.
Ir konkrečiai. Kokie būtent rankų/kojų/užpakalių kremų ingredientai mane senatvėje į raziną pavers?
Taip, būna dirgiklių tiek kojų, tiek paakių kremuose. Ir ką? Išvada- reikia atsirinkt. Jei, sakykim, rankų kremas su SPF mano paakių odai idealiai tinka, kodėl aš pasensiu anksčiau, nei tamsta, naudojanti "specifinę"
paakių priemonę? Ir kas
konkrečiai paakių kremuose garantuos, kad man jie nesuruks be laiko? A? Substancijos truputį reiktų, ne tik išvedžiojimų.
Gal vertėtų akį į skirtingų kremų sudėtį užmesti, ingredientų funkcijomis pasidomėti, tada bandyti sulyginti, kas, kodėl, už kokią kainą gaminama, kodėl apskritai kažkas yra dedama į priemonę, su kokiu tikslu formuluojama ir kaip nustatoma KREMO paskirtis?
Paprastas pavyzdys... Į laboratoriją ateina marketingo atstovas ir pareiškia: kompanija nusprendė išleisti naują super turbo hyper triper paakių kremą su nauju! unikaliu! ekskliuzyviniu! patentuotu! [įstatyti norimą pavadinimą] ekstraktu, kuris 60- metes privers pasijausti paauglėmis. Vargšelis chemikas, autoritetų prispaustas, pradeda formuluoti produktą, kuris daugeliui vartotojų patiks, tuo pačiu įsipaišys į kompanijos biudžetą, jau sumontuotą kremo indelį ir teoriškai turės "stebuklingų ingredientų" žadančių amžiną jaunystę. Vat tokiu atveju išeina kremas, su kilometriniu ingredientų sąrašu, kuris "išlygina ir padeda užkirsti kelią ateities raukšlėms":
Water, Glycerin, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Butylene Glycol, Petrolatum, Mineral Oil, Diisostearyl Malate, Myristyl Myristate, Pentaerythrityl Tetrabehenate/Benzoate/Ethylhexanoate, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Dimethicone Crosspolymer, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Silica, Stearyl Alcohol, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Piperidineropionic Acid, Batyl Alcohol, Titanium Dioxide,
Phenoxyethanol, PEG-40 Stearate, Dimethylacrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Crosspolymer, Fragrance, Sorbitan Tristearate, Acrylates/Steareth-20 Methacrylate Copolymer, BHT, Tocopheryl Acetate, PEG-240/HDI Copolymer BIS-Decyltetradeceth-20 Ether, Trisodium EDTA, Sodium Metabisulfite, Potassium Hydroxide, Iron Oxides, Saccharomyces Ferment Lysate Filtrate, Sodium Metaphosphate, Linalool, Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Geraniol, Benzyl Benzoate, Serine, Prunus Speciosa Leaf Extract, Iron Oxides, Glycine, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Acetylated Hyaluronate, Ononis Spinosa Root Extract, Averrhoa Carambola Leaf Extract, Sodium Lauryl Sulfate, Hibiscus Esculentus Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Angelica Acutiloba Root Extract, Houttuynia Cordata Extract, Tocopherol
Ir kas gi iki konservanto (Phenoxyethanol) eina? Sąrašiukas standartinių, pigių (o kremas už tokią kainą be abejo stebuklingas turi būti- 130$ už ~15ml, Shiseido Future Solution LX Eye and Lip Contour Regenerating Cream) ingredientų, kurie dažnai pasitaiko kituose, tiek užpakalių, tiek kojų, tiek paakių kremuose. Tai kas man dabar
pagrįstai nuginčys, kad paakių kremas yra skirtas būtent paakiams? Ir kodėl rankų kremas yra skirtas tik rankoms? Todėl, kad taip ant etiketės rašoma? Mąstykim, broliai kurmiai, tai visada sveika.