Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

[quote=cezi,2011 01 23, 15:37]
tai maž ir dabar nebūtinas, girdėjau, kad kažkuriuo momentu į daržiuką nenorėjo priimt be to paso g.gif
[/quot
kai sunus pradejo lankyt darzeli medicinine praeinant ir skiepu nuorasa padare (is kompo.. nes kortele praganiusios ir uzvesta nauja...)

Mamytes, stai mano ir vaikiuko nuo gimimo iki dabar istorija:
Sunus gime 4.020kg naturaliai be komplikaciju. Sveikas ir stiprus. Vakare pagimdziau, ryte vo gyd. vizitacijos isleido i namus. Miegodavo vaikis tik 5 val per para (su visais nusnaudimais).. miegas trukdavo ne ilgiau 15 min... itare, kad hiperaktyvus, sake kai 3 metai sueis tada viskas galutinai bus aisku... Pradejo sestis menesio laiko.. (isteriskAI SAUKDAVO, UZSIREKDAVO JEI NELEISDAWAU I ka nors ISIKIBT.. isikibes prisitraukdavo ir atsisesdavo.. tas vargas prasidejo nuo 2 sav...) 3 men jis pradejo stotis isikibes.. sedeti buvo negana.. doh.gif ejau pas gyd. del to.. nes juk per mazas.. kaulai silpni nesukauleje... parode spec manksteles, masazus kaip daryt... 7 men ismoko sakyt mama, tete, ampa (lempa).. iki 9 men jau mokejo isties daug doh.gif blink.gif juokemes, kad wuderkindas lotuliukas.gif taciau pusantru metu visiskai nustojo kalbet... liko tik mama.. eee... mm... i viska pradejo rodyt pirstu.. net elementariausiu zaidimu (katuciu, vire vire pelyte kosyte.. nebemokejo).. sutapimas buvo, kad nutraukiau zindyma.. galvojom visi, kad cia jam sukele stresa ir del to aprimo, bet i vezes taip ir negryzinejo...
tiesa, nuo 6 men as ji pradejau primaitinet, (4 men kai daviau paragaut ko nors, supykindavo, veme..) bet tiko tik vienintele milupos kosyte, obuolys ir bananas... veliau dar braskes(jis jom alergiskas kaip ir kiausiniams) jogurta dar kartais isiulydavau.. o visa kita jam keldavo sleikstuli.. purtesi, veme.. ir dabar jei kas nepatinka taip buna.. taciau apetitu nesiskundzia jei jam kas nors patinka (pvz kugelis..)
nepilnai 11 men pradejo savarankiskai vaiksciot (greiciau begiot, o ne vaiksciot) po to ismoko sliauziot.. kai daug guzu uzsistate, prasiskelimu,,
iki 2.5m ismoko tik tete, mama, nionion (masina, vaziuoja), tep(eiti, voras), aple (obuolys), kaka.. ir didziausias pasiekimas ismokino mociute sakyti "sese"..ka jau kalbet apie aciu ir pan, ka visalaik kartodavo anksciau.. to tik dabar is naujo pradeda mokintis sad.gif
kai jam buvo 2.5m gime sese.. Sunus atsisake manes,,, net apspjove )ko niekad nedarydavo).. issivede mociute uz rankos lauk kai grizau is ligonines (grizau kita diena po gimdymo). kai buvo ateje aplankyt pamates sese pakele triuksma ir isejo lauk, issivede ir mociute ir teti...
jis buvo mamos vaikas, nes net i tualeta neleisdavo nueit, is paskos eidavo ir uz duru verkdavo... taciau gatveje jis manes nesaugo, eina kur jam reikia, nieko nebijo.. nors pagaliau ismoko kad reikia nuo masinu pasitraukti, neiti i gatve nes bus popa... bet.. per pereje einant paniskai issigasta masinos tenka ant ranku imt doh.gif .. svetimu nebijojo nuo gimimo ir dabar tik is mano pasakymu kad pagaus, nunes reaguoja (kitaip net rankos neduoda zmoniu minioj...) nuo ranku paleist irgi neidavo.. visad ant ranku ir visad valge... (pieno turejau net per daug.. tekdavo pilt lauk)...
kai jis buvo 2 metu labai norejau pas logopeda, bet be 3 metu niekas sake nepriims... (nemaniau, kad daugiau bedu, ne tik kalba, nes wis galvojau, kad mano vaikas visiskai sveikas ir visi sake, prades jis kalbet, ko tu issigalvoji...).. Del agresyvaus elgesio kreipiaus i psichologe.. taciau jos patarimai buvo bevaisiai, ir visai atsitiktinai kazkokia mama pasake, kad mano vaikui gal netycia autizmas? nekreipiau demesio... grizus i lt kreipiausi del hyperaktyvumo.. nusiunte i vrc.. o ten pries menesi diagnozavo lengva autizma (tiesa, jis padare didele pazangga ten bebunant, bet susirgo ir mum nulauke paskutine savaite.. laukiam vel eiles..)
taciau laikas eina, o vaikis mazai ka pasikeite.. sumazejo tas beprotiskas laxtymas nuo ryto iki velaus vakaro.. panasus jau nebe i hyperaktyvo, o tik i labai judru vaika biggrin.gif Net kartais pavalgo ramiai be laxtymu..
Dabar kariaujam kasdien (sako myli sese, bet matyt is tos meiles ir zaislus atima, ir gnybia, kanda, sedas ant jos ir t.t.. ).
turiu ir kuo dziaugtis.. pries 3 men pradejo kalbet po truputi. t.y. kartot zodzius.. taciau sakiniu nejungia.. o po regresijos tai net nekartodavo garsu... arba po viena raide istardavo, bet jei dvi - VISKAS...
nesugeba sutelkt demesio.. vis blaskosi.. nors atrodo, kad jis ir supranta, jog negerai daro, kad kitam skauda, bet daro tycia.. o kartais atrodo, kad jis tikrai nesupranta... bet bandom ismokint to, nors ir nelabai sekas... uztat masineliu kolekcija tai ohoho jau turi biggrin.gif isimylejes jis jas,, net miega su jom.

Visalaik siejau autizma su skiepais, taciau,, gerai pagalvojus, maniskis nuo gimimo bijojo barskuciu... taciau veliau viskas ok.. mego muzika, jaute ritma,, o dabar uzsidengia ausytes, cypia, rekia, kad isjungt.. verysad.gif visai as sutrikus, verkimo etapas lyg ir iveiktas jau, na, bet jau laikinai, tik vaa, siandien jausmas, kad mano vaikas kaip visi, nors ir matosi ryskiai kad skiriasi, bet kazkur giliai giliai toks jausmas gyvena..

sakykit mamos, kokius jus dar tyrimus daret? pacios ar kieno nors iniacyva? gyd. siunte? nes as visiskai sutrikus verysad.gif nebegaliu nuo pc atsitraukt, naktim miegot negaliu vis skaitau skaitau.. kuo daugiau skaitau tuo labiau pati save suklaidinu... Jauciuos nuo visko pavargusi..
Kai vaikis i darzeli ejo, nors irr nedaug taciau pasimate pazanga iskart,, jis pradejo kazka vapaliuot savo kalba, pyko kad nesuprantam, deja... labai pradejo sirgt ir baigesi visi darzeliai... dabar po ligonines taso, tai pulinga angina, tai plauciu uzdegimas,, ir taip nesiliauja ;( net vaika pries dvi savaites tik maciau
nors vrc sake, kad nenutraukt darzelio, bet mes isvaziuosim i uzsieni atgal.. vel busiu viena su vaikais... i darzeli ten neleisiu... nes lietuvisko nera.. bet vrc sake su tokia pazanga tik karta per metus uzteks pasirodyt...

atsiprasau uz toki ilga rasineli... minciu negaliu sudeliot i vieta (del tos diagnozes) nors jau snd man isties geriau nebezliumbiu, optistiskai nusiteikus blush2.gif

Labai bijau, kad ir mazyle nebutu autiste... nes ji tik kartais cypauja, nors akiu kontaktas ir yra... bet aij.. kaip bus taip.. jei lemta tai tik susitaikyt beliks ir apsisarvuot kantrybe..
Atsakyti
QUOTE(PaSiuTuZ @ 2011 01 23, 17:54)
Labai bijau, kad ir mazyle nebutu autiste... nes ji tik kartais cypauja, nors akiu kontaktas ir yra... bet aij.. kaip bus taip.. jei lemta tai tik susitaikyt  beliks ir apsisarvuot kantrybe..

O pas berniuka akiu kontaktas irgi budavo ir yra, ar ne? Kokio mergytė amžiaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 23 sausio 2011 - 18:45
va pasigirsiu, nebera bedu del kakojimo thumbup.gif
uzsilaikydavo po 4 dienas, o dabar patiko kakot i unitaza tai labai liuks, su klizmutem ir cypimais vargom kelis men kai pametem pamperius
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 23, 17:41)
O pas berniuka akiu kontaktas irgi budavo ir yra, ar ne? Kokio mergytė amžiaus?

pas sunu akiu kontaktas buvo ir yra, kartais kiek keistas, tartum permatytu kiaurai, kartais labai vengia i akis ziuret... bet visad sakydavau paziurek man i akytes ir su pirstu rodydavau, vesavau. Pas ji kazkas su akim, ypac kaire nera gerai, nes akytes vis trina ir neleidzia gyd, apziuret. Ir akytes nevienodos, bet gyd sake, kad kartais buna taip ir neturetu itakot regai... Dukrytei 6 men.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 01 23, 19:31)
va pasigirsiu, nebera bedu del kakojimo  thumbup.gif
uzsilaikydavo po 4 dienas, o dabar patiko kakot i unitaza tai labai liuks, su klizmutem ir cypimais vargom kelis men kai pametem pamperius

O jūs taip pat autistukai? Nes lyg jūs turit mišrius raidos sutrikimus, ar klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 23, 19:44)
O jūs taip pat autistukai? Nes lyg jūs turit mišrius raidos sutrikimus, ar klystu? g.gif

Raso ivairiapusi raidos sutrikima, ir itaria autizma, nors mano vaikas uzmezga akiu kontakta tai musu gyditoja sake kad nebus gryno autizmo. kovo men gulames i vrc tai patikslins tikiuosi ta musu diagnoze. ivairiapusis raidos sutrikimas atrodo autizmui priskiriamas.
Atsakyti
QUOTE(PaSiuTuZ @ 2011 01 23, 18:54)
sakykit mamos, kokius jus dar tyrimus daret? pacios

http://www.autismnet...forum/index.php
PArasysiu truputi veliau kokie tyrimai mums pasiteisino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 23 sausio 2011 - 22:03
Savaitgalis buvo pilnas ispudziu. Vel "baliavojom": pusbrolio ir senelio gimtadienius sventem ax.gif Vaikas labai patenkintas prisibendraves su pusbroliais tongue.gif Vis islenda vienas kitas naujas zodelis wub.gif
Penktadieni namie pastate nauja spinta. Grizta J namo: "oooooooo cia mano pinta" lotuliukas.gif
Siandien isimu is saldytuvo dezute su tortu: "wauuu totas" lotuliukas.gif Bet su tokia juokinga intonacija, kad griuk negyvas lotuliukas.gif
Ir dar vienas kitas naujas zodis, kad is nuostabos ir laimes jau pati nebeatsimenu koks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 23, 22:15)
Savaitgalis buvo pilnas ispudziu. Vel "baliavojom": pusbrolio ir senelio gimtadienius sventem  ax.gif Vaikas labai patenkintas prisibendraves su pusbroliais  tongue.gif Vis islenda vienas kitas naujas zodelis  wub.gif
Penktadieni namie pastate nauja spinta. Grizta J namo: "oooooooo cia mano pinta"  lotuliukas.gif
Siandien isimu is saldytuvo dezute su tortu: "wauuu totas"  lotuliukas.gif Bet su tokia juokinga intonacija, kad griuk negyvas  lotuliukas.gif
Ir dar vienas kitas naujas zodis, kad is nuostabos ir laimes jau pati nebeatsimenu koks  lotuliukas.gif

maniskis isgirdo kaip bociukas babyte babune pavadino tai snekejo visa diena lotuliukas.gif dar uzpakaliukui pavadinima sugalvojo- uzpulys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 23, 21:01)
http://www.autismnet...forum/index.php
PArasysiu truputi veliau kokie tyrimai mums pasiteisino.

sveikute.. man su rusu klb ne kas.. o google translate tai be zodziu kaip isverte... doh.gif ... Tai buciau labai dekinga jeigu pati parasytum arba lt nuoroda... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 23, 22:15)
Savaitgalis buvo pilnas ispudziu. Vel "baliavojom": pusbrolio ir senelio gimtadienius sventem  ax.gif Vaikas labai patenkintas prisibendraves su pusbroliais  tongue.gif Vis islenda vienas kitas naujas zodelis  wub.gif
Penktadieni namie pastate nauja spinta. Grizta J namo: "oooooooo cia mano pinta"  lotuliukas.gif
Siandien isimu is saldytuvo dezute su tortu: "wauuu totas"  lotuliukas.gif Bet su tokia juokinga intonacija, kad griuk negyvas  lotuliukas.gif
Ir dar vienas kitas naujas zodis, kad is nuostabos ir laimes jau pati nebeatsimenu koks  lotuliukas.gif

Šaunu, džiaugiamės už jus. thumbup.gif

Kiek paskaitau, tai turbūt mano vienos zuikis čia visiškai akių kontakto neturi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 23, 23:15)

Gera skaityti tokius psisakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti