QUOTE(-ELI- @ 2011 01 23, 14:21)
Na tik nesipykit
Kiekvienas turi savo nuomone
Daug informacijos kartais yra gerai,bet kartais irgi nera labai gerai...Ypac kai daug saltiniu
As tai esu pasimetus ir mane i nevilti veda tai,kad nera bendros nuomones : kas tai yra tas autizmas. Kiekvienoj salyje yra skirtinga nuomone... Laukiu kol viso pasaulio mokslininkai sutars
Tada bus viltis, kad bus reali pagalba vaikams ir jau suaaugusiems zmonems teikiama, o ne tai,kad tai turetu padeti ar sitai turetu padeti...
Na, bent man susidare tokia nuomone dabar
O jus prisimenat vis rasydavo apie indigo vaikus. O kartais tie vadinami indigo vaikai ar nera aspergeriukai ar koks lengvas autizmas
Na vakar kai pamaciau,kad mano vaikas skaito ir as nezinau jo galimybiu, nes mes nerandam bendros kalbos. Jis nekalba, bet kodel jis nekalba? Kodel jo reikia specifiskai klausti ir t.t... Tai man atrodo,kad jei jis moka skaityti, kad ir globaliai, tai gal jis zino daug daugiau, turbut,kad jo smegenys kazkurioj srityje perdirba informacija taip,kad net mokslininka apstulbintu? Bet kaip visa tai issiaiskint
Sunku auginti tuos musu mazuosius, bet,kad jie ypatingi ir nuostabus tai tiesa
tai zinok autizmas yra labai ivairialypis sutrikimas - nuo PA iki nerealiu gabumu tam tikrose srityse - todel ir bando juos atskirti ir skaidyti i visokius aspergerius ir pan, vienas vaikas nekalba, kitas - daug kalba, vienas nesupranta, kitas nenori bendraut - ir visa tai del kazkokiu priezasciu, galbut skirtingu - vieniem smegenuose kazkas vyksta, kitiem kazkokiu medziagu truksta, treti del psichologiniu problemu, ketvirttiem kazko per daug...
Faktas tas - kad viskas, kas remias i tyrimus, dazniausiai veda i tai, kas kazkam nepriimtina ir atmetama...
Tyrimai ziaurius pinigus kainuoja - ir jei juos finansuoja tas pats, kas leidzia skiepus, o ne saliski mokslininkai - tai kaip galima tiket?, o kiti neturi is ko...
Tarkim cipsai, vaisvandeniai - nu irodyta kokia zala jie daro organizmui, ypac vaiku. Net namie galima tuo isitikinti - tarkim ant rudziu uzpylus cocacolos, ar joje pamerkus kiausini - ir ka? KODEL jais prekiauja? - todel, kad tas kas tyre - ubagai ir neturi is ko padaryt gera reklama, o kas prekiauja, gamina - pinigingi - ir visus gali uzkist pinigais.
Moka ne uz atradima - o uz tylejima
o jei tavo vaikas skaito - tai pabandykit bendraut kortelem kur zodziai parasyti - gal jam taip daugiau patiks? - gal jis protestuoja pries pati kalbejima?
Primink - jis kalba pas tave kazkiek? vartoja zodziu? pasakyk ka jis kalba
Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."