Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(linabalt @ 2011 01 23, 09:38)
Visa kita su dukra gerai? Kokio ji amziaus dabar? Idomus reiskinys tas nenoras guleti vezimelyjean idomu del ko taip buna su kai kukriais vaikais.
Del susirinkimo - sutinku, ateiciau.

Dabar jai 10 metų, pavasarį bus 11m. Na ji tokia jautresnė. Ir dar pavasarį būna neaiškios kilmės pykinimų, kurių priežasties visa krūva gydytojų neranda. Nei nervų, nei psichologas, nei gastrenterologas, nei chirurgas, nei kardiologas. Čia pavasariais einam su ja tuos kryžiaus kelius. Bet paskui ateina vasaros atostogos ir viskas susitvarko. Tai nurašoma pervargimui. Šiaip mokosi labai gerai.
Atsakyti
Pas mane tai visi vaikai padidinto jautrumo ir verksmingi. Vyriausiasis ta verksminguma isaugo gal kokiu 11-12 m. budamas, o jaunesnysis po siai dienai gali susinervines apsiasaroti - kai tik nervuojasi, taip ir kyla isteriskumas - veidas persikreipia, akys pilnos asaru... Mazoji irgi baisi jautruole-princese-verksniuke... ax.gif
Atsakyti
Atsakysiu bendrai i keleta keliu mamu klausimu. O tiksliau papasakosiu kaip mano akimis veikia sistema.

Yra formacija, kuri parduoda nenokybiskas ir zalingas prekes: vakcinas. Vakcinas Lietuvoje nera privaloma pirkti ir jais skiepyti vaikus. Bet, siai dienai beveik visos masines informacijos priemones gauna is formacininku pinigus uz tai, kad reklamuoti si zalinga produkta ir ji pateikti visuomenei kaip gyvybiskai svarbu produkta.
Toliau... Yra medicinos sistema ir aukstas pareigas uzimantys zmones. Kurie gauna kisius is vakcinu gamintoju uz tai, kad prastumtu si zalinga produkta i rinka masiniam vartojimui. T.y. neva daromi kazkokie tai moksliniai tyrimai kad vakcinos yra naudingos. Irodoma valstybei (tiksliau aukstus postus uzimantys valstybes tarnautojai gauna kisius is tos pacios formacijos), kad si produkta reikia pirkti uz mokesciu moketoju pinigus ir per medicinos sistema (poliklinikas) ji platinti.
Toliau... KAdangi produktas yra kenksmingas, jis atnesa tam tikra ir nemenka zala zmoniu populiacijai. Atsiranda kruva ivairiu susirgimu ir negaliu. Is tu susiringimu ir negaliu pasipelnija auksciau aprasyti ukio subjektai:
1. Formacija, nes gauna pelna uz vakcinas, o toliau iki kiekvieno zmogaus gyvenimo pabaigos, uz vaistus.
2. Medicina, nes mokesciu moketoju pinigai persiskirsto medicinos paslaugoms gauti.
3. Valstybes tarnautojai. Kurie turi darba, tvarkant siu sriciu popierinius reikalus bei administruoja neigaliuju vaiku "gydyma" medicinoje bei ju lavinimo reikalus.
Rinkoje atsiranda kruva ligotu ir neigaliu vaiku, su kuriais reikia kazka daryti. Auga kritine mase, ir kai kuriu jau netenkina atsakymas, kad autizmas yra negydomas. Todel skyriami pinigai mokslinems tyrimams, vaiku psichologinems terapijoms, neigaliuju vaiku socialinems ir t.t. ir pan. T.y. idarbinamos kitos Lietuvos ukio subjektai, kurie stengiasi padeti neigaliems vaikams. TAciau realios pagalbos vaikai negauna, nes didesne dalis tu pinigu vel absorbuojasi 1,2 ir 3 punktuose. O likusi mase nesuinteresuota dirbti uz kapeikas, o ir pati pagalba tik nedidele dalimi mazina vakcinu zalos pasekmes.
Toliau valstybes tarnautojai, dalyvauja ivairiose ES projektuose, tyrimose, besistengiant isspresti auganciu neigaliuku problemas. T.y. kazkur sistemoje absorbuojasi vel kruva pinigu, kurie taip pat sekmingai nepasiekia galutinio vartotojo: neigaliu vaiku.
Bet, ekonomika sukasi, veiksmas vyksta. Kazkieno tai kysenes prisipildo pinigu ir aptekiamos turtu. Tam tikras kruopas sistema numeta eilinems darbuotojams, padarydami geria ir suteikiant jiems daugiau darbo: eilinems poliklinikos darbuotojams, logopedams, psichologams ir t.t. ir pan.
T.y. i visa si cikla jau ivelta visa ekonomika.
Kas vyksta toliau. Po tam tikro laiko, istobulejus IT technologijom ir paplitus internetui, tiesa islenda i pavirsiu. Apie skiepu zala tam tikrose salyse (kur buvo diegiamos naujos vakcinos) zino dar iki pasaulinio karo.
Ir ka jus mielos mamos galvojat? Kad visa si sistema va taip paims ir pripazins, kad metu metais gyveno ir perdirbinejo mokesciu moketoju pinigus, kad tam tikri asmenys metu is metu pasipelnijo, uzsidirbant ant kudikiu sveikatos ir suvartojant ju seimu bei aplamai visuomenes uzdirbtas pajamas?

1. Formacija jau uzsidirbo kruva pinigu is sio reikalo ir investuos kruva pinigu i mokslinius tyrimus tam, kad irodyti, kad autizmas atsirado is bet kur, o vakcinos cia ne prie ko.
2. Medicinos sistemos vadovai, kurie paleido vakcinu mechanizma, per tuos metus sukure visa sistema, kad butu neimanoma istirti ir irodyti vakcinu zalos.
3. Valstybes sistema tokiais kiekiais perpumpavo i savo kisenes tokia kruva mokesciu moketoju ir ES pinigu, kad tikrai nepripazins savo klaidu.

Neigaliuku asociacijoje dirba eiliniai darbuotojai, kurie tikriausiai irgi turi savo seimas, kurias reikia islaikyti. Asociacijos gauna truputi pinigu is savivaldybiu. O savivaldybiu sistema priklauso Nr.3. t.y. valstybes sistemai. Nemanau kad asociacijos darbuotojai noretu likti be darbo.
Tad kiekvienas turi savo interesus. Tik formacijos vadovu tikslas neprarasti milijardiniu pelnu, o eiliniu darbuotoju interesai neprarasti savo darbo.

Taciau, as tikiu, kad kai kurios mamos gali virsiti savo galimybiu ribas. Tik bukit atsargios. Sistema dirba pries jus. TAciau eiliniai zmones bus uz jus, ir ju daugiau ir visi turi vaiku. Todel sistema turi but pastatyta i tokia padeti, kad dirbant pries jus, turetu nukenteti daugiau, nei dirbant uz jus.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 22, 23:47)
Aišku, kad nesidaro greit, bet TV įspiria valdininkam į subinę, o Linaibalt pagalbos reikia dabar

man atrodo,kad nelabai...
dažniausiai parodo, pašneka ir viskas tyliai ramiai užsimiršta. Be jokių pokyčių...

QUOTE(cezi @ 2011 01 23, 01:03)
košmaras doh.gif  kažin viskas toj asociacijoj taip prižiūrima doh.gif
http://forumas.kvac....ic.php?id=4&p=2
skirta tik suaugusiems "S" doh.gif  doh.gif  doh.gif

doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Skaitau ir dziaugiuosi, kad sureagavot i Linosbalt padeti. Kai pgalvoji juk visu vaikai uzaugs ir tures po ta 18 metu ir daugiau...O kiek jau yra tokiu "sizofreniku", juk tas autizmas tikrai neatsirado pries 18 metu...
Manau,kad per ta asociacija tikrai galima pasiekti daug daugiau ir kalbeti kai zinai,kad esi ne vienas yra juk lengviau... Linabalt,pamatysi kiek jau atsiras tokiu mamu, kaip tu...
Kurios patyre ta siauba pries metus, daugiau ar net kamuojasi ir dabar g.gif

O del tu skiepu tai as nesu tokia tikra, kad jie cia sukelia ta autizma... g.gif Nemanau,kad jie yra nekalti... Skiepija jau seniai, o ta liga pradejo populiareti, t.y. augti dideliai mastais ne taip seniai... Dabar jau sako,kad vienas is 10 vaiku serga autizmo spektro ligomis doh.gif
O ta straipsni skaitete:
http://www.delfi.lt/...e.d?id=40634373
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 23, 12:14)
Sveikos 4u.gif

Skaitau ir dziaugiuosi, kad sureagavot i Linosbalt padeti. Kai pgalvoji juk visu vaikai uzaugs ir tures po ta 18 metu ir daugiau...O kiek jau yra tokiu "sizofreniku", juk tas autizmas tikrai neatsirado pries 18 metu...
Manau,kad per ta asociacija tikrai galima pasiekti daug daugiau ir kalbeti kai zinai,kad esi ne vienas yra juk lengviau... Linabalt,pamatysi kiek jau atsiras tokiu mamu, kaip tu...
Kurios patyre ta siauba pries metus, daugiau ar net kamuojasi ir dabar g.gif

O del tu skiepu tai as nesu tokia tikra, kad jie cia sukelia ta autizma... g.gif Nemanau,kad jie yra nekalti... Skiepija jau seniai, o ta liga pradejo populiareti, t.y. augti dideliai mastais ne taip seniai... Dabar jau sako,kad vienas is 10 vaiku serga autizmo spektro ligomis doh.gif
O ta straipsni skaitete:

reguoju taip, nes tai laukia ir manęs, tik linaibalt to reikia dabar, o susirinkime iškelt šitą problemą labai gera mintis, tik labai gaila, kad man neišeina juose dalyvauti verysad.gif
o dėl skiepų, tai aš nemenau, kad mano vaikui tai padarė įtakos, nes jis negugavo iki metukų ir pan. taigi bruožai buvo stebimi jau prieš skiepą, bet tai, kad kūdikiam leidžiamas gyvsidabris į kraują mane šokiravo ir tikrai nemanau, kad tai gali gerai baigtis
Papildyta:
o kada artimiausias susirinkimas?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 23, 12:30)
o dėl skiepų, tai aš nemenau, kad mano vaikui tai padarė įtakos, nes jis negugavo iki metukų ir pan. taigi bruožai buvo stebimi jau prieš skiepą, bet tai, kad kūdikiam leidžiamas gyvsidabris į kraują mane šokiravo ir tikrai nemanau, kad tai gali gerai baigtis
Papildyta:
o kada artimiausias susirinkimas?

drinks_cheers.gif
Mūsų atveju, jei mes ir turim šitą blogį (autizma)-tai garantuotai turim jį nuo gimimo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 23, 11:38)
Neigaliuku asociacijoje dirba eiliniai darbuotojai, kurie tikriausiai irgi turi savo seimas, kurias reikia islaikyti. Asociacijos gauna truputi pinigu is savivaldybiu. O savivaldybiu sistema priklauso Nr.3. t.y. valstybes sistemai. Nemanau kad asociacijos darbuotojai noretu likti be darbo.
Tad kiekvienas turi savo interesus. Tik formacijos vadovu tikslas neprarasti milijardiniu pelnu, o eiliniu darbuotoju interesai neprarasti savo darbo.

Taciau, as tikiu, kad kai kurios mamos gali virsiti savo galimybiu ribas. Tik bukit atsargios. Sistema dirba pries jus. TAciau eiliniai zmones bus uz jus, ir ju daugiau ir visi turi vaiku. Todel sistema turi but pastatyta i tokia padeti, kad dirbant pries jus, turetu nukenteti daugiau, nei dirbant uz jus.

Asociacijos finansuojamos iš ten, kam rašai projektus - savivaldybė, valstybė, labdaros paramos fondai, ES ir pan. tai priklauso nuo asociacijos kompetencijos šitoj sritį ir atsidavimo darbui ir altruizmo laipsnio, beje dažniausiai pinigai skiriami ne darbo užmokesčiui, arba tam skiriama labai nedaug. Taigi tai daugiau darbas iš idėjos, o ne tiesioginės pareigos.
Papildyta:
Gal kuri domėjotės kokioj stadijoj genetiniai tyrimai, tam projekte?
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 23, 13:14)

Bejieskant infos apie antiskiepus, aptikau pasakojima apie homeopatini gydyma vienos moters, kuriai labai seniai padare skiepa ir ji jau n metu turejo sveikatos sutrikimu. Jei dave nozoida (antiskiepa) nuo to vyruso ir ji gerokai pasveiko. Likusius simptomus ji dasigyde grynai homeopatiniais vaistais. Nuo padaryto skiepo iki gydymo pradzios praejo 17 metu. Taip pat buvo aprasytas ir panasus atvejis, kai pagyde vaika, prejus 8 metams po skiepo.
Taip pat rusiskame autizmo puslapyje raso apie paaugle mergaite 16 metu, turincia autistiniu bruozu, nebendraujancia su savo klasiokais, labai uzdara. Ja gyde antivyrusiniais vaistais. Ir tai gydancio gydytojo praktikoje buvo pats ryskiausias pavyzdys, kai vaikas atsikrate autizmo bruozu ir patapo eiline normalia paaugle, bendraujancia su savo klasiokais (ir dar tevai atsisake kruvos korepetitoriu, nes mergaite pradejo zymiai geriau mokytis beveik be pagalbos). Taip pat gydytojas rase, kad toks gydymas suveike ir kitiems vaikams, taciau rezultatai nebuvo tokie ispudingi, o tik pagerino vaiku bukle.

QUOTE(-ELI- @ 2011 01 23, 13:14)
O ta straipsni skaitete:

O kur irodymai kad jie kalba tiesa? doh.gif Sumokejo formacija Lt spaudai kad pedsakas sumetytu.
Jau dejau nuoroda, kad yra Izrealyje konkretus vaikas, kuriam nustate tymu (is MMR) zala ir kuriam antiskiepas padejo atsikratyti autizmo.
NEreikia labai toli ir eiti. Uzpraeita vasara mano dukrai buvo elgesio sutrikimai. Uzpreaita rudeni po pirmines konsultacijos jai net ipyle F83 nepatvirtinta diagnoze. 10 menesiu VRC eileje atstovejom, tai tada tik motorine alalija pripaise. Bet per ta laika jai ir elegesio sutrikimai beveik pradingo. Nes per ta laika buvo imtasi priemoniu imunine stiprinti (o gal tas carnosine kazkaip padejo, nes tai imunomoduliatorius ir neva pagal tyrimus atuistams padeda). Bet dar iki dabar, jei kas jai nepatinka, tai baisiai nervuota pasidaro. Dabar pritestavo jai tymus.
O tymu kaip vyruso zala labai lengva paaiskinti net ir is medicinos puses. Tymai suvalgo organizme vitamina A (cia tik vienas is aspektu aisku). Trukstant vitaminui A, prastai isisavinamas cinkas. Prastai isisvinant cinkui, prastai isisavinamas magnijus. Sumazejus pvz. cinkui, pablogeja metalotioneino gamyba organizme, kuris atsako uz imunine sistema bei sunkiuju metalu isvedima. Nu vien zodziu... galima butu ir toliau testi. Esme tame, kad kad organizme gaunasi grandinine reakcija, issibalansuoja vitaminu, mikroelementu ir aminorugsciu pusiausvyra, del kurios gali atsirasti bet kokie sutrikimai, tame tarpe ir psichikos.
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2011 01 23, 13:37)
Asociacijos finansuojamos iš ten, kam rašai projektus - savivaldybė, valstybė, labdaros paramos fondai, ES ir pan. tai priklauso nuo asociacijos kompetencijos šitoj sritį ir atsidavimo darbui ir altruizmo laipsnio, beje dažniausiai pinigai skiriami ne darbo užmokesčiui, arba tam skiriama labai nedaug. Taigi tai daugiau darbas iš idėjos, o ne tiesioginės pareigos.
Papildyta:
Gal kuri domėjotės kokioj stadijoj genetiniai tyrimai, tam projekte?

Del eilines asociacijos, tai taip, sutinku kad tai daugiau butu projektine veikla.
As kalbejau ne apie linabalt kuriama asociacija. Manau ji tai suprato.

PAgal turima siai dienai info, as labai pritariu Timoso Smito nuomonei, kuris pasake, kad tik 5 proc. autizmo atveju jo praktikoje buvo susije su kitom priezastim. Tarp tu kitu priezasciu siai dienai as asmeniskai realiai esu girdejusi tik apie vienos epilepsijos rusi (pavadinimo nepamenu, labai retai buna), kuri buna del genetiniu priezasciu ir tuo paciu gali autizma sukelti. O taip pat apie igimta tuberkuliozine skleroze, kuri 50 proc. gali duoti autizmo simptomatika.
O toliau, mano nuomone yra ES pinigu bei mokesciu moketoju pinigu perdirbimas. As nesakau kad genetiniai tyrimai nereikalingi. Bet autizmo srityje jie 200 proc. ispusti.
Kam reikia idomesniu irodymu, prasom kreiptis i AZ.

Atsakyti
Mano nuomone apie vakcinas vis dar labai priestaringa. Is vienos puses, tikiu, kad jos gali itakoti vaiko raida, is kitos... Man atrodo, kad jei vaikas neturi genetiskai paveldeto polinkio i autizma ar kitas problemas, tai vakcinos jam ir nepakenks. O jei jau genuose yra tendenciju, tai vakcinuosi ar ne - didele tikimybe kad sutrikimai anksciau ar veliau pasireiks, tik jau itakojami kokiu nors kitokiu faktoriu. Pvz, stresu, traumu ar dar kazko. Vien vakcina negali sukelti autizmo, ji tik gali aktyvuoti tai, kas yra pas vaika, bet dar nepasimate. Kazkada ar sioje temoje kalbejome, ar su kuo kitu, neprisimenu, bet tarybiniais laikais, jei vaikas budavo silpnesnes sveikatos, jautresnis ar dar kas nors su juo ne taip - vakcinas atidedavo ilgam, kartais isvis vaiku nebeskiepydavo, nes zinojo, jog vakcinos gali pakenkti vaikui su nepakankamai stipria imunine ar nervu sistema. O dabar to nebera, niekas nebeziuri ir nebeatsizvelgia i rizikos faktorius, nes siuolaikiniai vaikai beveik visi padidinto jautrumo, arba silpnesnio imuniteto, arba sunkiai gime ir t.t. Todel vakcinuoja visus is eiles, kad farmacininkai neprarastu savo biznio. Is kitos puses... Pries beveik 2 metus musu visa seima persirgo kokliusu. Tada as suzinojau kodel jis toks pavojingas ir kodel kudikiai nuo jo paprastai mirsta. Ir supratau, kad vakcina nuo sios ligos tikrai reikalinga. Mano vaikai prasirgo ganetinai lengvai, o vat as maniau kad numirsiu... Kokias 3 savaites buvau tarp sio pasaulio ir ano... Tokio kosulio gyvenime nebuvau turejusi ir nenoreciau dar kada nors tureti. Tai vat paskui su gydytojomis kai kalbejausi, mazoji prasirgo lengvai, nes ji pakankamai neseniai skiepyta. Vyresnieji irgi dar neisaugo is skiepo galiojimo, todel nors ir sunkiau, bet issikapste be antibiotiku, ir ju kosulys baigesi greiciau nei mano ir vyro. Mes su vyru kosejome dar koki pusmeti. Nors ir ne taip baisiai, kaip per pati ligos pika, bet tas kosulys vis tik ziaurus. As net pas dantiste negalejau eiti tuos kelis men, nes kosulys dazniausiai uzeidavo gulimoje padetyje ir toks spazminis, uzspaudziantis ir kvepavimo takus, ir visus vidurius, kad net atistupti tekdavo kosejant, ant kiek suriesdavo. Ir myzciodavau kosedama, nebesukontroliuodavau sito, raumenys neklause. Ir darbo neieskojau per ta laika, nes man tiesiog geda budavo, neisivaizdavau darbdavio, kuris priimtu i darba sitaip kosejancia apskaitininke ar administratore... Zodziu, kokliusas - tai tragedija. Baisi liga. Ir as nezinau kas yra blogiau - skiepytis, rizikuojant kad sutriks vaiko raida, ar nesiskiepyti, viliantis, kad sita liga nepalies seimos. Kad kokliusas vis dar egizstuojanti liga- neisivaizdavau, maniau kad jau seniai niekas juo nebeserga. Ir matyt nesirgo, kol nepradejo daugeti vengianciu vaikus skiepyti mamyciu. Kai atsirado galimybe plisti, kokliusas paplito. Tuo metu, kai sunus parsinese kokliusa is mokyklos, Kaune buvo labai padaugeje susirgimo atveju sia liga. Nu vat ir kliuvo mums. Dabar dziaugiuosi, kad vaikai buvo vakcinuoti. Bet. Cia apie kokliusa. Be kokliuso vaikai skiepijami ir nuo kitu ligu. Klausimas, ar tikrai nuo visu reikia skiepyti. Dabar pasirodysiu nekaip blush2.gif , bet as tiksliai nezinau visko, nuo ko skiepijami vaikai - neuzsilaiko sita info mano smegenineje blush2.gif Tik zinau, kad kai skaitinejau straipsnius, kalbejausi su kazkuo, buvo tokia mintis, kad nuo kai ko skiepyti nebutina. Gal nuo vejaraupiu? Neprisimenu jau. Ir is to, kiek domejausi, man pasirode, kad saugiau yra skiepyti ne kompleksiniais skiepais, o tais vadinamais vienvalenciais - vietoj vieno skiepo nuo 3 ligu, geriau paskiepyti 3 kartus atskirai nuo kiekvienos. Jei tu visu 3 is tikruju reikia. Taip iki galo ir neapsisprendziu del skiepu - geriau su jais, ar be ju, ir kurie reikalingi, kurie nelabai...
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 23, 13:30)
o dėl skiepų, tai aš nemenau, kad mano vaikui tai padarė įtakos, nes jis negugavo iki metukų ir pan. taigi bruožai buvo stebimi jau prieš skiepą,

Tuberkuliozes ir Hepatito B skiepai daromi pirma ir trecia kudikio gimimo diena. Iki metu daro dar HIB skiepa, kuris gali epi sukelti, kokliusu gal 4 kartus skiepyje, nuo kurio g.b. autizmas. O taip pat: poliomelitas (kuri rado mano vaikui), stablige, difterija, pakartotinas hepatitas (ir dar kazkas jau tingiu ieskot).
Is esmes bet kokias komplikacijas galima gauti nuo bet kurio skiepo.
Del autizmo bei jo spektro i pirma penketuka patenka: tuberkulioze, kokliusas, tymai, raudoniuke ir parotitas. Bet manau tai gali but bet koks skiepas, nes net ir poliomelito skiepas gali sukelti neurologines komplikacijas.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 23, 12:58)
Del eilines asociacijos, tai taip, sutinku kad tai daugiau butu projektine veikla.
As kalbejau ne apie linabalt kuriama asociacija. Manau ji tai suprato.

iš didelio rašto neišeik iš krašto.

Kas yra eilinė ar neilinė asociacija pagal tave, ir kokią dar linabalt asociaciją kuria? apie ką tu čia?

Linabalt ar tu esi TAVAS įkūrėja?
Atsakyti