euphoria_mi linkiu kuo greičiau pasveikti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 05, 19:36)
nu siaip ir sutrikimas, paciam mikciojanciam yra gana sudetingas ir jis nepagydomas, neistaisomas, o tik tam kartui - susidarius palankiom aplinkybem, vel islenda is uz kamo, jis visad salia , na bent jau zinau kaip padet tokiam zmogui . Bet rode filmuota medziaga, ir daug jos - kur zmogus net 8 minutes bando savo varda pasakyt - isivaizduok kaip atrodo jo kalba , tokiais atvejais - autizmas atrodo smulkmena - nes vaikai nenori bendraut, jiems gal yra gerai kaip yra, tik mums, mamoms sunku - o ten kankinas pats vaikas ir tai neisaugama
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 05, 19:34)
, muset nematei sesko - jie nekad netingi, ju gyvenimo credo sugriaut musu namus
Na jo. Tai ir maniškis taip: dirba, dirba, bet buityje prasmingo kažką nuveikti - tingi. Močiutė, mamytė turi paduoti, aprengti ir t.t. Na o zbitkas krėsti - pirmas
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 05, 19:36)
Eina sau- bet jūs ir šaunuoliai Na tokiais tempais mokotės- nuostabu
Ar jums darė tą IQ testą? Turbūt ne vienoj srityje rezultatas būtų stulbinantis..
O sergu tai AS...Su temperatūra ir kitais "gripiniais" bruožais-mažiukas kolkas tik sloguoja...Bet neramu, neramu...
Aisku, o aš jau golvojau,ko čia tas mikčiojimas toks baisus...
Ar jums darė tą IQ testą? Turbūt ne vienoj srityje rezultatas būtų stulbinantis..
O sergu tai AS...Su temperatūra ir kitais "gripiniais" bruožais-mažiukas kolkas tik sloguoja...Bet neramu, neramu...
Aisku, o aš jau golvojau,ko čia tas mikčiojimas toks baisus...
Na rezultatai neblizga - skaudulys. Yra sritys, kur jis stiprus, o yra kur pasiekimai menkučiai. Bet ta ir yra autizmo ypatybė.
Vaje, sveik greičiau. Gerk tas žąsis.
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 05, 19:42)
nu siaip ir sutrikimas, paciam mikciojanciam yra gana sudetingas ir jis nepagydomas, neistaisomas, o tik tam kartui - susidarius palankiom aplinkybem, vel islenda is uz kamo, jis visad salia , na bent jau zinau kaip padet tokiam zmogui . Bet rode filmuota medziaga, ir daug jos - kur zmogus net 8 minutes bando savo varda pasakyt - isivaizduok kaip atrodo jo kalba , tokiais atvejais - autizmas atrodo smulkmena - nes vaikai nenori bendraut, jiems gal yra gerai kaip yra, tik mums, mamoms sunku - o ten kankinas pats vaikas ir tai neisaugama
hmm...keista...mano pusseserė kai buvo gal kokių 6 metų buvo pradėjusi mikčioti...kažkur, pamenu, ėjo, vedė, kažką darė...bet pati dar tada buvau vaikas, nežinau, kaip ten tiksliai buvo...na, o dabar mergina jau 25 metai, kalba kuo puikiausiai
o klasėje turėjome mikčiojantį vaiką...sunku jam tikrai buvo...ypač kai jaudindavosi atsakinėdamas prieš klasę...bet baigė žmogus gimnaziją, universitetą, pirmasis iš klasės vedė ir augina dabar du vaikučius žinoma, tas mikčiojimas jam liks visam gyvenimui...pamenu, kad sakydavo, jog mažas šuns persigando? ar gali būti mikčiojimo tokia priežastis?
QUOTE(Ice @ 2011 02 05, 19:39)
euphoria_mi linkiu kuo greičiau pasveikti
Dėkui. O mano gimtadienio draugui patinka merginos???? Na ar jis tikrai autistukas?
QUOTE(Pou @ 2011 02 05, 19:47)
Na jo. Tai ir maniškis taip: dirba, dirba, bet buityje prasmingo kažką nuveikti - tingi. Močiutė, mamytė turi paduoti, aprengti ir t.t. Na o zbitkas krėsti - pirmas
Na rezultatai neblizga - skaudulys. Yra sritys, kur jis stiprus, o yra kur pasiekimai menkučiai. Bet ta ir yra autizmo ypatybė.
Tai ir yra šaunu, kad yra tų stipriųjų sričių, šaunuoliai jūs.
Geriam žąsis ir ne tik jas....Kolkas nealbai kas padeda, nebent tik geras, švelnus , mylimas vyras pašonėj...
Močiutė, mamytė turi paduoti, aprengti ir t.t. Na o zbitkas krėsti - pirmas
Labai jau pažįstamas vaizdelis
QUOTE(Ice @ 2011 02 05, 19:48)
hmm...keista...mano pusseserė kai buvo gal kokių 6 metų buvo pradėjusi mikčioti...kažkur, pamenu, ėjo, vedė, kažką darė...bet pati dar tada buvau vaikas...na, o dabar mergina jau 25 metų, kalba kuo puikiausiai
80% vaiku, iki 7 metu, turinciu si sutrikima pasalina ji savaime, net be dideliu pastangu ir logopedu (su juo gal greiciau), daliai atsinaujina esant patogiai situacijai (gimus antram vaikui, skyrybu atveju, pradedant lankyti mokykla, nesekmems nuolatinems ir pan...) Dali - lydi visa gyvenima, kiti ismoksta mikciot nepastebimai ir pan (cia jau su pagalba rimta) Bet jei mikciojimas tikrai sudetingas, tikrai daug uzsikertama - krinta saviverte, atsiranda baimes kalbeti, zmogus tampa nesavarankisku, bet nelaikomas neigaliu (nors negali nei apsipirkit, nei paklausti ko, nei uzkalbinti, nei kalbeti telefonu - o PA daznai buna net aukstesnis uz normalu - profesoriai, inzinieriai ir pan.). Nu nzn, isijauciau i ju kaili - man laaabai baisu butu
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 02 05, 19:52)
Dėkui. O mano gimtadienio draugui patinka merginos???? Na ar jis tikrai autistukas?
Jam labai patinka vaikai, draugai (merginos ypač ). Ar jis tikrai autistukas? Matyt, jis ne tas tikrasis autistukas - jis tik turi autizmo bruožų
Ketvirtadienį buvome vėl pas homeopatę. Jos akimis (o svarbiausia mūsų visų, netgi mano ) - jis daro pažangą...Jau bando įsijungti į dialogą, akių kontakto daugiau (tą pastebėjo mano draugė šiandien).
Tik va kad neklauso visiškai ir viską daro atvirkščiai, užsispyrėliukas
seskui nieks nieko neturi paduodi - jis pats pasiima VISKA ir is VISUR, gali uztrukt menesi, metus - bet ras buda kaip paimt
QUOTE(Ice @ 2011 02 05, 19:48)
pamenu, kad sakydavo, jog mažas šuns persigando? ar gali būti mikčiojimo tokia priežastis?
yra polinkis i mikciojima - bet ji gali issaukt bile kas - isgastis, stresas, pervargimas... Sveiko vaiko joks suo ar kitos aplinkybes neisprovokuos mikcioti
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 05, 19:55)
Nu nzn, isijauciau i ju kaili - man laaabai baisu butu
Žinok tikrai baisu . Prisimenu vis tą klasės draugą. Būdavo net tokių nenormalių mokytojų, kurie rėkdavo ant jo ir liepdavo vos ne kad pažeminančiai raštu atsiskaityti, kai tuo tarpu visi žodžiu atsiskaitinėdavo kažkokią pamoką.
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 02 05, 19:59)
seskui nieks nieko neturi paduodi - jis pats pasiima VISKA ir is VISUR, gali uztrukt menesi, metus - bet ras buda kaip paimt
Mes kartais savo mažių šeškučiu pavadinam
Papildyta:
Tiesa, nepasakiau didžiausios pažangos - J jau išvardina (kad ir nevisai teisingai) grupės vaikų vardus ir ne vieną jau atpažįsta, įvardina ir parodo kur kieno spintelė (ant jų yra parašyta spausdintinėm raidėm, tai toks vaizdelis, kad skaito). Močiutė tai buvo sužavėta
Mano taip pat klasiokas turėjo šią bėdą, išėjo po devynių klasių.
Mačiau "Karaliaus kalba" filmą, tai kartais man fiziškai sunku buvo pačiai bežiūrint
Mačiau "Karaliaus kalba" filmą, tai kartais man fiziškai sunku buvo pačiai bežiūrint
QUOTE(Ice @ 2011 02 05, 20:05)
Žinok tikrai baisu . Prisimenu vis tą klasės draugą. Būdavo net tokių nenormalių mokytojų, kurie rėkdavo ant jo ir liepdavo vos ne kad pažeminančiai raštu atsiskaityti, kai tuo tarpu visi žodžiu atsiskaitinėdavo kažkokią pamoką.
Papildyta:
Papildyta:
nu cia geriausia atsiskaitymo forma tokiam vaikui - bet tonas ir pasakymo forma turi but atitinkama, kad nesukeltu pazeminimo - tokiai mokytojai - min reiktu rasyt prasyma ciuozt is mokyklos
vaika seskuciu galima vadint tik tuo atveju - kai kelnes kakiu pilnos ir sklinda kvapas - antraip jis nevertas to pavadinimo