Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 22, 16:33)
Tai man rodos as jau beveik viska rasiau anstesniuose temose....
Santraukoje... Abiem vaikams yra kiek skiertingos gimdymo traumos, susijusios su galvos kaulais ir pirmo kaklo slanstelio problemom. Tie kaklo slanksteliai dazna patologija cezarinukams (ypac 1-o slankstelio) ir toms, kas gimdo ligonineje nu galima sakyti "naturaliai". Nors is esmes ten to naturalumo jau seniai nera, nes gimdymas skatinamas, gimdymo poza yra nenaturali. Tad is esmes gauti kaklo stuburo slansteliu patologijos rizika didele dabartiniais laikais.
Na ir skiepu zala. Berniukui po kol kas dar del poliomelito istirtas. Mergaitei tymu komponentas is vakcinos MMR.
Abu vaikai gydomi pas osteopata. O pas homeopata vyrusai is skiepu gydomi homeopatiniais ( o tiksliau izopatiniais) nozoidais (antiskiepais).
Mergaitei po pirmo apsilankymo pas osteopato jau pasimate rezultatai del kalbos. Berniukui po 3 apsilankymo pasimate nedidelis rezultatas (burnos motorika).
Gydymas homeopatiniais mano akimis tai ilgas procesas. O rezultatai kaip D duos, nes niekas nepasakys, kaip konkretaus vaiko imunine sistema gali reaguoti arba nereaguoti. Taciau yra 3 vaiku (ne Lituvoje) ikvepiantis pavyzdis, kurie atsikrate autizmo skirtingais antiskiepais. Buvo aprasyti tuberkuliozes, raudoniukes ir tymu antiskiepais gydymo atvejai. Su viena is tu mamu palaikau asmenini rysi.

Girdėjau kažkokia mamytė sukėlė rimtą vajų dėl skiepų žalos Santariškėse. Ten buvai tu, ar ne? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 22, 17:45)
Nu žinokit sėdžiu apšalus....Dabar sėdėjau prie kompo su Nojum ir pamačiau,kad jis jau normaliai skaito doh.gif Žiūriu,kad jis labai irgi žiūri ką aš čia skaitau...Klausiu:ar tu skaitai? Sako: skaitau. Paskui sakau: kokia čia raidė, tai išvardinom visas raides ir tada sakau koks žodis? Matau,kad klausimo nesuprato, tai sakau tos visos raidės reiškia žodį " what". Tuo metu vaikas suprato apie ką eina kalba ir pasakė likusius žodžius sakinyje thumbup.gif Tada parodžiau kitą sakinį ir vėl tas pats...
Kaip čia viską reikės išrišti g.gif Nes va jei neteisingai paklausi atsakymo nėra,o vaikas tai moka skaityti... Kaip 6 metų tai skaitau labai neblogai g.gif Kad raides pažysta tai aš jau žinojau,bet,kad skaito ir neskiemenuoja smile.gif

Šaunuolis thumbup.gif Įdomu,kokia bus ta jūsų diagnozė?
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 22, 18:45)
Nu žinokit sėdžiu apšalus....Dabar sėdėjau prie kompo su Nojum ir pamačiau,kad jis jau normaliai skaito doh.gif Žiūriu,kad jis labai irgi žiūri ką aš čia skaitau...Klausiu:ar tu skaitai? Sako: skaitau. Paskui sakau: kokia čia raidė, tai išvardinom visas raides ir tada sakau koks žodis? Matau,kad klausimo nesuprato, tai sakau tos visos raidės reiškia žodį " what". Tuo metu vaikas suprato apie ką eina kalba ir pasakė likusius žodžius sakinyje thumbup.gif Tada parodžiau kitą sakinį ir vėl tas pats...
Kaip čia viską reikės išrišti g.gif Nes va jei neteisingai paklausi atsakymo nėra,o vaikas tai moka skaityti... Kaip 6 metų tai skaitau labai neblogai g.gif Kad raides pažysta tai aš jau žinojau,bet,kad skaito ir neskiemenuoja smile.gif

dziugios naujienos thumbup.gif
o mano vaikams tempa sukilo iki 38,5.nei koseja,nei sloguoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 22, 17:45)

tai vadinama globaliu skaitymu - daznai autistukai pirma taip ismoksta - o tik paskui kaip visi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 22, 21:19)
tai vadinama globaliu skaitymu - daznai autistukai pirma taip ismoksta - o tik paskui kaip visi mirksiukas.gif

Pasakyk man, prašau, o kaip tikrina logopedės tuos liežuvių pasaitėlius vaikučiams? Ar ten kisa jiems į burnytę kokią lopetėlę, ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 22, 21:50)
Pasakyk man, prašau, o kaip tikrina logopedės tuos liežuvių pasaitėlius vaikučiams? Ar ten kisa jiems į burnytę kokią lopetėlę, ar kaip?

kai vaikas didesnis - tai liepia liezuviuka ivairiai pakelt - jei neiseina - su mentele ji pakelia - jei pasaitelis prisegtas - liezuvio pakelt neduoda, ir jei laaabai trumpas - o vaikui liepi isskist ilga liezuvi - jis pasidaro net kaip pas gyvate dvisakas - aisku taviskis dar mazas samoningam iskisimui - tai jam pakels ji ir paziures mirksiukas.gif , tai neskausminga tikrai, nereik i gerkle lyst schmoll.gif
Atsakyti
Man ta pasaiteli kirpo, kai buvau keliu metuku amziaus ax.gif Ir vienam is berniuku ligonineje pakirpo truputi,, blyg tai jaunesniajam, dabar jau neatgaminu.
Tiesa, as dar kai ka prisiminiau, nezinau arbuvo apie tai kalbeta. Kai sunu po gimdymo parsiveziau namo, jis buvo visas kazkoks rudai-geltonai-raudonas, mociutes nusprende, kad gal per daug kvarco gavo. Ir ta keista tamsi spalva laikesi ilgai. O kai gime mazoji, ji irgi buvo tokios keistos spalvos, bet del jos gydytoja sake, kad cia gelta, kuria perserga visi ar beveik visi kudikiai. Bet va dukrai ta gelta uzsitese gan ilgai, praejo gal link puses metu kai artejome. Pediatre sake, kad nieko tokio, taip buna. O man vat klausimas ar tikrai cia nieko tokio. Nes pvz dukra turejo viena bendra bruoza su vyriausiuoju sunumi - abu labai blogai miegojo kudikysteje, abiems skaudedavo pilva, nuolat prabusdavo verkdami, miegodavo praktiskai tik zisdami ir nemegdavo ramiai guleti - sunu istisai supdavome vezimelyje, o mazaja supti negalejau ,nes bute nera vietos vezimukui, todel ji nuolat budavo ant ranku arba nesiodavau ja nesyneje, su vezimuku i lauka negaledavau isvezti, nes istisai klykdavo. Mastau ar tai ka nors reiskia, ar siaip sutapimas?
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 22, 12:43)
Antradieni eisiu i poliklinika pas gydytoja snekteleti, ir dar karta pas stacionaro gydytoja nuvaziuosiu. As jau ir pati linkstu i tai, kad nepriimti tos kitos diagnozes, o tu va dar paskatinai, tai taip ir kalbesiu su gydytojomis g.gif Dar galvoju koki emaila pasiusti i SAM, kazkada su tokiu laiskeliu isjudinau reikala del namu mokymo skyrimo, gal ir dabar padaryciau pradzia diagnozes pripazinimo darbingumo/neigalumo faktoriumi.... ax.gif

Nu va čia mano nervai ir neatlaikė, o sakiau neberašysiu doh.gif bet labai jau tai svarbi tema, dabar tau o ateitį mum visom 100% taigi negaliu nutylėti.

Jei finansai leidžia kolkas apseiti be neįgalumo, tai nepriimk diagnozės schmoll.gif

O mum siūlau labai rimtai susikoperuoti

Apie TV:
Į TV galėtų kreiptis asociacija (aišku visų pirma reiktų kreiptis į ją) o Rūtelė manau jau toliau pati susigaudytų ką ir kaip pasakyti, kad tai nuskambėtų kaip panacėja (galim tik pakišti kokią pvz F mintį kaip autistas per 1 naktį tampa šizofreniku). Jei kreipsis asociacija nereikės visom ar daugeliui afišuotis, ašba galima tai daryti su užtamsintais veidais netgi tėvų, nekalbant apie vaikus. tai daryti būtų pats laikas, nes artėja balandžio 2 ir tai būtų puiki proga apie tai pakalbėti viešai

taip pat reiktų parašyti peticiją, vėl gi asociacijos vardu, arba tą peticiją galėtų įkelti medikas (tokių mes čia žinau turim mirksiukas.gif ) rimčiau atrodys, kai patikrins kas čia vėją kelia, o patikrins tai tikrai, tik baisu, kad nenukentėtų to asmens karjera kartais g.gif eik žinok ten su jais kaip reaguos doh.gif o kad ją reikės visais įmanomais ir neįmanomais būdais platinti ir rinkti parašus tai manau jau aišku. Jos turinį siūlyčiau sukurti bendrai čia forume.

Kiek žinau Viltis jau mina kelius, kad protinę negalia turintiems asmenims nebūtų skaičiuojamas bartelis vertinant darbingumą, mes su savo žygiais nebūsim pirmi.

ir būtų gerai prisikviesti asociaciją į šitą forumą thumbup.gif kas ten turi kontaktų?

kas pritaria tokiam veiksmų planui ir nori įsitraukti į jį? Visų pasiūlymai laukiami, mano aišku irgi koreguojami, o labiausiai laukiami rimti veiksmai.

diskutuojam juk tai labai rimta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 22 sausio 2011 - 22:25
Cezi, niekur tu nedink. Šitoj temoj TU REIKALINGA.

kas liečia asocijaciją, tai manau jai tos problemos irgi vienas iš darbų Nr.1.
Bet tikiu, kad viskas taip greitai nesikuria, nesitvirtina, nesidaro. Ir kai bus pasirengusi būtinai pradės kryžiaus kelius dėl savo ir mūsų autistų.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 22, 22:49)
Cezi, niekur tu nedink. Šitoj temoj TU REIKALINGA.
kas liečia asocijaciją, tai manau jai tos problemos irgi vienas iš darbų Nr.1.
Bet tikiu, kad viskas taip greitai nesikuria, nesitvirtina, nesidaro. Ir kai bus pasirengusi būtinai pradės kryžiaus kelius dėl savo ir mūsų autistų.

Aišku, kad nesidaro greit, bet TV įspiria valdininkam į subinę, o Linaibalt pagalbos reikia dabar
Atsakyti
košmaras doh.gif kažin viskas toj asociacijoj taip prižiūrima doh.gif
http://forumas.kvac....ic.php?id=4&p=2
skirta tik suaugusiems "S" doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 22, 23:14)
Man ta pasaiteli kirpo, kai buvau keliu metuku amziaus ax.gif Ir vienam is berniuku ligonineje pakirpo truputi,, blyg tai jaunesniajam, dabar jau neatgaminu.
Tiesa, as dar kai ka prisiminiau, nezinau arbuvo apie tai kalbeta. Kai sunu po gimdymo parsiveziau namo, jis buvo visas kazkoks rudai-geltonai-raudonas, mociutes nusprende, kad gal per daug kvarco gavo. Ir ta keista tamsi spalva laikesi ilgai. O kai gime mazoji, ji irgi buvo tokios keistos spalvos, bet del jos gydytoja sake, kad cia gelta, kuria perserga visi ar beveik visi kudikiai. Bet va dukrai ta gelta uzsitese gan ilgai, praejo gal link puses metu kai artejome. Pediatre sake, kad nieko tokio, taip buna. O man vat klausimas ar tikrai cia nieko tokio. Nes pvz dukra turejo viena bendra bruoza su vyriausiuoju sunumi - abu labai blogai miegojo kudikysteje, abiems skaudedavo pilva, nuolat prabusdavo verkdami, miegodavo praktiskai tik zisdami ir nemegdavo ramiai guleti - sunu istisai supdavome vezimelyje, o mazaja supti negalejau ,nes bute nera vietos vezimukui, todel ji nuolat budavo ant ranku arba nesiodavau ja nesyneje, su vezimuku i lauka negaledavau isvezti, nes istisai klykdavo. Mastau ar tai ka nors reiskia, ar siaip sutapimas?

Na kaip kažkada rašiau, maniškiui irgi bivo užsitesusi gelta, mėnesio laiko dar buvo geltonas, važiavome i Kauno klinikas tirtis.. Tai buvo padidėję keoenų fermentai, kas mėnesį iš venos imdavo kraują ir tyrė, dar važiavome į Vilnių pas genetikus dėl to, bet irgi nieko nerado. Paskui maždaug metukų laiko, jau buvo norma. Na, bet virš metų mums išlindo autizmas.
O dėl vežiojimo lauke, mano antroji dukra be autizmo, bet aš jos ir negalėdavau lauke paguldyti į vežimėlį, klykdavo. Taip ir pranešiojau ant rankų ir nešynėje.
Ritatitas, Ice. Linabalt.
Jeigu mes specialiai KVACe sušauktumėm tėvų susirinkimą dėl tų diagnozių ir kažką vietoje nuspręstumėm?
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2011 01 23, 07:02)
O dėl vežiojimo lauke, mano antroji dukra be autizmo, bet aš jos ir negalėdavau lauke paguldyti į vežimėlį, klykdavo. Taip ir pranešiojau ant rankų ir nešynėje.
Ritatitas, Ice. Linabalt.
Jeigu mes specialiai KVACe sušauktumėm tėvų susirinkimą dėl tų diagnozių ir kažką vietoje nuspręstumėm?

Visa kita su dukra gerai? Kokio ji amziaus dabar? Idomus reiskinys tas nenoras guleti vezimelyjean idomu del ko taip buna su kai kukriais vaikais.
Del susirinkimo - sutinku, ateiciau.
Atsakyti