Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(-ELI- @ 2011 01 30, 21:02)
O ką jūs manot dėl tos minties,kad kreiptis į Telebimbam dėl laidelių neįgaliukams g.gif Čia manau,kad galėtų ir iš kokių ES fondų pinigėlių gauti transliacijai per TV...

Naujos Telebimbam laidelės jau senokai nebefilmuojamos, Neringa nebedirba valstybinėj televizijoj.

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 30, 21:41)
Pritariu...Manau jis atrodė taip "liūdnai" tik dėl to,kad nebuvo lavinamas visiškai, motina nuo pat jo gimimo viena pati gėrė,tėvas neaiškus,vaikas augo "savaime"... verysad.gif

O iš kur jūs tokios tikros, kad ten buvo autistas? Ar laidoje įvardino? Juk yra daugybė kitų sindromų ir priežasčių, dėl kurių būna protinis atsilikimas. Gali būt net pvz. alkoholinis sindromas (dėk motinos) g.gif

P.S. Aš laidos nemačiau.

Beje, namie jau visą savaitę neturime televizoriaus. Neįsivazduojate - kokie mes dabar laimingi. Niekad nebūčiau pagalvojusi, kad televizorius ir iš jo sklindanti beveik vien tik neigiama informacija taip sunkindavo smegenis ir visą nuotaiką doh.gif Neturėdavau beveik laiko sėdėti ir žiūrėti, bet dažnai būdavo vakarais įjungtas "kaip fonas": žinios, publicistinės laidos...Dabar gailimės, kad metams užmokėjome už kabelinę TV doh.gif Nes planavome seną TV keisti nauju. O dabar nebesinori nei tos kabelinės, nei naujo aparato tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 31 sausio 2011 - 09:52
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 31, 09:40)
Kartoja bėdų turgų.
Viena akim čiut žiūrėjau. Bet tas jaunuolis ir daugiau bėdų turi ne tik autizmą...

as irgi ryte paziurejau - ta vaikina rode tik tarpais, jam kalbet neleido - nors visa laik sake kad su juo kazkaip bendrauja. Nu matos kad turi vaikinas PA - gal dar panasus i autista - bet nu man ziauriai nemalonus jo artimieji - jie gyvena is jo "pensijos" - parode kaip zveriuka visuomenei ir paprase stogo doh.gif Abu nedirba (nu dirba dirba - sluotas risa). Suprantu, vaikui geriau pas juos nei valdiskoje istaigoje, suprantu kad jiems sunku - bet rodyt ir aiskint jo bedas vardan savo naudos - mazu maziausia neetiska. Butu kur kas garbingiau - jei sakytu mums sunku, esam bedarbiai, reikia keist stoga - nera is ko cool.gif O dabar perziurejau reportaza ir nesupratau kuo cia detas tas vaikas ir ju stogas lotuliukas.gif

QUOTE(Ice @ 2011 01 31, 09:42)
O iš kur jūs tokios tikros, kad ten buvo autistas? Ar laidoje įvardino? Juk yra daugybė kitų sindromų ir priežasčių, dėl kurių būna protinis atsilikimas. Gali būt net pvz. alkoholinis sindromas (dėk motinos)  g.gif

va man irgi toks klausimas iskilo - nes nu nebuvo ne vieno zodzio apie autizma, o vaikas gydomas ligoninese - tad artimieji turetu ta diagnoze zinot mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na, mūsų šeimos prie turtingų irgi nepriskirsi unsure.gif
Ir dabar va tuos mokamus tyrimus galima būtų darytis atostogų ir kitų dalykų kaina. Bet kai paskaičiuoji,kad kelionės brangios,o mūsų miestelyje nieko nėra, tai vėl...Ir kur tą leliuką palikt...
Na,jei širdis tikėtų,kad tie tyrimai padėtų tai turbūt neabejočiau...O dabar kažkaip mane kankina abejonės g.gif
Šiaip aš suprantu,kad sužinoti kiek tavo kraujas yra užkrėstas ir kuom būtų gerai visai šeimai ir išsivalyti tą brudą iš organizmo irgi būtų puiku. Bet,kad tas išvalymas nėra amžinas dalykas g.gif Neturiu aš jokio sodo ar ūkio,kad valgyt neužkrėstą maistą...Viską perku iš parduotuvės. Na galiu etiketes skaityti ir rinktis kuo mažiau E. Bet dabartinėje vartotojiškoje visuomenėje nedaug sąžiningų gamintojų. Manau,kad kiti užmiršta paminėti tuos E ar kitą brudą g.gif Vaikų turbūt jau neskiepysiu g.gif
Man tai dabar atrodo,kad visi ieško naujų būdų,kaip pasidaryti greitą pinigą. Išsitirti tai viena, bet iš kur paimti tuos sveikus produktus, švarią gamtą ir t.t.... g.gif
Mes irgi gyvenom be teliko apie 5 mėnesius. Dabar turim, bet žiūri teliką daugiausia vaikas. Jam kaip minėjo kažkuri reikia fono g.gif Ir dažniausiai žiūri DVD. "Garfildą" ir "Garfildą 2" žiūrėjo kokius 4 mėnesius. Ryte tik ateina į apačią ir iškart- jungti telisorių ir rodyti kačiuką doh.gif Per tą laiką jau atmintinai cituodavo tą filmą ir mane vadino: Liza smile.gif Ir kitus žmones pavadindavo Liza...
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 31, 10:39)
Jei butume patyrineje vaiko uzterstuma sunkiaisiais metalais dar kudikysteje, ir emesi priemoniu juos pasalinti, jei butume neleide vaiko skiepyti, rysium su keistu elgesiu - va, gal butume susvelnine raidos sutrikima, daug kas butu buve kitaip. Nors sunus ir siaip nera labai sunkios formos Aspergeris, itariu, kad priverstinis sedejimas ant kosiu ir makaronu, beveik be riebalu ir be mesos, nes neturejom uz ka leisti sau tokia prabanga kaip grietine, sviestas, batonai, apie saldumynus net nekalbu, ir maitindavomes vandeny virtomis kruopomis, darzovemis ir makaronais - itariu, visa tai isejo i gera smile.gif
O griztant prie to, nuo ko pradejau rasyti - manau, kad autizmas galbut isgydomas tik labai ankstyvoje stadijoje, o jeigu ji isgyde veliau,pvz 10 metu vaikui, tai gal ten buvo koks uzterstumas metalais, be genetinio pagrindo, ir tiek tereikejo - isvalyti organizma, bet tada tai ir nebuvo tikrasis autizmas, o autizmo pozymius issaukes organizmo uzterstumas? Na, galvoju, kad vis tik kiekviena atveji reikia perziureti labai individualiai. Pvz paskaiciau sizotipinio sutrikimo pozymius - isties galima Aspergerius pavadinti sizotipiniais, nes tinka beveik viskas. Lygiai taip pat autizmo pozymiai gali buti budingi ne vien prie tikrojo autizmo, o ir prie kitu ligu, kad ir to pacio organizmo uzterstumo sunkiaisiais metalais.  Taip kad, visi tie pagijimai nuo autizmo, man kvepia tuo, kad tikro autizmo ten ir nebuvo, arba buvo susigriebta labai anksti ir, tikriausiai, autizams buvo itakotas vien isoriniu faktoriu, ne genetiniu.

Mano sūnaus atveju autizmas paveldėtas. Jo motina, kaip suprantu, nedariusi nieko, tačiau vaikų tėvas šauniai edukuotas - mama pedagogė. Be to, tuo laiku, prieš keturiasdešimt metų, tokios diagnozės nebuvo, tad ji tiesiog... mylėjo savo vaiką, o kadangi jis buvo "ne toks" ir santykiai su tėvu buvo prasti, ji visą gyvenimą pašventė sūnui.
Ir ką gi - man reikėjo kelerių metų ir sūnaus "poeto", kad suprasčiau, jog vaikų tėvas - ne tik poetas, rašantis nuostabias eiles, bet ir "poetas". Jis nepritampa visuomenėje, negali gyventi šeimoje, su super išsilavinimu ir gabumais užima išdidžiai skambančiais, tačiau pareigas tik mažoje įmonėlėje.
Didelis minusas - jo nesugebėjimas atsiskirti nuo mamos, nes prisirišimas yra liguistas. Mano sūnus be manęs gali apsieiti ir apsiėjo vos ne mėnesį, o suaugusiam jų tėvui be mamos, matyt, gangrenuotų galūnės.
Gal aš neaiškiai pasisakiau apie gydymą. Rašydama apie savo situaciją, turėjau omenyje elgesio problemas.

Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2011 01 31, 10:42)

Beje, namie jau visą savaitę  neturime televizoriaus. Neįsivazduojate - kokie mes dabar laimingi. Niekad nebūčiau pagalvojusi, kad televizorius ir iš jo sklindanti beveik vien tik neigiama informacija taip sunkindavo smegenis ir visą nuotaiką  doh.gif Neturėdavau beveik laiko sėdėti ir žiūrėti, bet dažnai būdavo vakarais įjungtas "kaip fonas": žinios, publicistinės laidos...Dabar gailimės, kad metams užmokėjome už kabelinę TV  doh.gif Nes planavome seną TV keisti nauju. O dabar nebesinori nei tos kabelinės, nei naujo aparato  tongue.gif

Tuoj bus metai, kai aš atjungiau televiziją. Ačiūdie, vaikas atprato ir net svečiuose nespokso, o nuo kūdikystės jam tai buvo puikus būdas pasinerti į "savo" pasaulį. Aišku, kartais norėčiau, kad ramiai vaikai pažiūrėtų filmukus ir leistų man atsiprašant nors į tualetą nueiti, bet kai prisimenu, kai sūnus naktį keldavosi ir televizorių žiūrėdavo, plaukai šiaušiasi - prie viso žiūrėjimo jis dar ir garsą visu galingumu užsileisdavo, o paskui dvi valandas klykdavo, kai išjungdavau.
[I]Anyway, TV labilios psichikos žmonėms ramybės nesuteikia.
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 31, 11:56)
Mes irgi gyvenom be teliko apie 5 mėnesius. Dabar turim, bet žiūri teliką daugiausia vaikas. Jam kaip minėjo kažkuri reikia fono g.gif Ir dažniausiai žiūri DVD. "Garfildą" ir "Garfildą 2" žiūrėjo kokius 4 mėnesius. Ryte tik ateina į apačią ir iškart- jungti telisorių ir rodyti kačiuką doh.gif Per tą laiką jau atmintinai cituodavo tą filmą ir mane vadino: Liza smile.gif  Ir kitus žmones pavadindavo Liza...

Kompas namie tai yra smile.gif . Čia ir filmukus vaikis pažiūri. Labai džiaugiuos, kad pradėjo žiūrėti senovinius animacinius filmukus, įgarsintus lietuviškai thumbup.gif Stengiamės žiūrėti kartu ir aiškinamės, kur kas yra smile.gif
Visai neseniai tai tiesiog klykdavo, jei būdavo bandoma parodyti ne "Ratus" ar kokį "La troškinį" doh.gif Ratuose yra traktorių scena, kurios metu jis slėpdavosi po stalu, o troškinyje ten pasišaudo, tai irgi bėgdavo į kitą kambarį. Nu siaubas kažkoks doh.gif Vis turėdavau stebėti, kad laiku išjungčiau šias scenas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 31 sausio 2011 - 12:04
QUOTE(Viva_la_vita @ 2011 01 31, 11:57)
Mano sūnaus atveju autizmas paveldėtas. Jo motina, kaip suprantu, nedariusi nieko, tačiau vaikų tėvas šauniai edukuotas - mama pedagogė. Be to, tuo laiku, prieš keturiasdešimt metų, tokios diagnozės nebuvo, tad ji tiesiog... mylėjo savo vaiką, o kadangi jis buvo "ne toks" ir santykiai su tėvu buvo prasti, ji visą gyvenimą pašventė sūnui.

Man irgi atrodo,kad pas mus ta pati situacija g.gif Tik pagal mus tai mano vyrui Aspergerio sindromas,nes pas jį su kalba viskas gerai g.gif O va sūnui autizmas verysad.gif
Dabar mano vyras eis pasidarys dėl visa ko tuos tyrimus,nes jei čia genetika tai noriu,kad dukra tai žinotų.
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 31, 12:02)
Man irgi atrodo,kad pas mus ta pati situacija g.gif Tik pagal mus tai mano vyrui Aspergerio sindromas,nes pas jį su kalba viskas gerai g.gif O va sūnui autizmas verysad.gif
Dabar mano vyras eis pasidarys dėl visa ko tuos tyrimus,nes jei čia genetika tai noriu,kad dukra tai žinotų.

Jei gerai pagalvotume, tai mes abu su vyru matyt irgi daug Aspergeriškų simptomų turim rolleyes.gif
Bet stengiamės negalvoti rolleyes.gif
Aš save jau labai seniai esu "pagavusi", kad nežiūriu bendraudama į akis rolleyes.gif
Štai J labai gražiai išmoko mums daryti "kuti kuti" tongue.gif . Bando žiūrėti į akis (tada ir aš jau save priverčiu jam žiūrėti į akis) - ir sako: "kuti... kuti... kuti... kuti....kutikutikutikutikuti" ir dar kutena tongue.gif Žinoma, mes tada su MB labai pavaidiname, kad mes labai bijome - tai vaikui džiaugsmas neišpasakytas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 31 sausio 2011 - 12:11
Nudžiugino mane vakar vaikas.
Kramtė, kramtė vaflį, pažiūrėjo ir pareiškė, kad tai- traukinys bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Anime44 @ 2011 01 30, 22:52)
Jus is druskininku? As irgi is ten  biggrin.gif bet nekenciu sito miesto, daug piktu zmoniu gyvena.. baisu net i miesta iseit, atrodo islys koks paauglys ir primus  unsure.gif

bet už tai gražu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o jūs irgi autistukai? nepamenu, kad būtumėt čia buvusi, ar aš ką praleidau g.gif
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 30, 22:54)
Jeigu tokią nuomonę turės visi, tada nereikia stebėtis,kad pas mus į neįgalius visi atsisukę žiūri. Kad kitaip atrodantis ar mąstantis yra kaip muziejaus eksponatas verysad.gif Ir niekur nėra nuvažiavimų neįgaliujų vežimėliams ar pritaikytų liftų doh.gif
Aš pamačiau pirmą kartą per CBBC neįgalią laidos vedėją, na buvo keista...Ir dar yra ir laidelė apie visus neįgalius vaikučius,kur ir ženklų kalbos moko, vadinasi "something special". Manau, kad šitos laidos padėjo,kad šiose šalyse ir į vaikus ir į suaugusius neįgalius žmones niekas atsisukęs nežiūri. Jei reikės tai tokiam žmogui ranką išties ir jaunas ir senas ir mažas.
Ir vaikas su negalia nebus išskirtas iš kitų vaikų. Vaikai jį kalbins ir žais su juo ir t.t...

Ir mintyje aš turiu ne tik autistukus,bet ir kitus vaikučius su negalia. Pradėti pratinti visuomenę man rodos reiktų,kaip tik nuo mažųjų...
Gali norėti ar nenorėti žiūrėti į kitokį žmogų, bet tokių žmonių yra ir jie žmonės, tokie patys,kaip mes...
O ir visą laiką savo vaikų nelaikysim po sparneliu, turės jie eiti į žmones. Tad geriau būtų,kad ten juos priimtų,kaip ir kitus žmones, o ne žiūrėtų į juos su gailesčiu,baime ar dar kokiais jausmais...
Mano nuomone tiesiog reikia,ka žmonės nebijotų kitokių žmonių,kad suprastų jog ir jie tokie patys,kaip sveikieji g.gif

mūsų žiniasklaida dar tam nepribrendo, jie tik biznio ieško, o tokios laidos jiem vargu ar atsipirks.

Nors kita vertus, kad ir biznio siekdami, jie pamažu laužo ledus, pažiūrėkit kiek neįgalių atsirado visuose šou, beje tie šaunuoliai dar ir laurus skina, taip įrodydami mum, sau ir kitiem, kad negalia nepriežastis nuo visų slėptis, kad jie netik neprastesni, bet dar ir geresni thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 30, 23:40)
nea - as nepykstu, tiesiog irgi savo nuomone isreiskiau. Jei prie sveiku vaiku bus neigaliuku - jie gi netrukdo, laidos esmes nekeicia ir manau jiems smagu dalyvaut su visais, o ne atskirai, o jei jau laida grynai jiems - as asmeniskai nzn ar ziureciau - nu i ka ten ziuret? kaip CP lauzomi vaikuciai dainuoja? kaip stengias plot? ar i kazka kito unsure.gif mano nuomone tai jau gaunas parodija...
Ir mokyklose jie kazkodel jau integruojami ir darzeliuose - o ne atskirai uzdaromi (nu kiek kam leidzia galimybes) - as apie tai rolleyes.gif
yra tos laidos - bet ju neziuriu, bet piktintis irgi nesipiktinu mirksiukas.gif
Neigalus zmones - yra tokie patys kaip ir igalus ir mano nuomone - jie turi teise visur dalyvaut kartu, o ne atskirai blush2.gif

va va, neįgalieji tiek kovojo už integraciją, kad kvaila dabar būtų juos atskirinėt
Papildyta:
QUOTE(Viva_la_vita @ 2011 01 31, 02:57)
Mano vaikų tėvas šiandien garsiai nusistebėjo, kad kažkodėl autizmas dažniausiai aplanko tas šeimas, kuriose netrūksta pinigųsmile.gif

gali jį nuramint, kad tikrai ne
Atsakyti
Labas vakaras. smile.gif
Pažiūrėjau šiandien filmą (ko mažius buvo darželyje) "Ocean heaven" su Jetu Li (jis vaidino tėvą):
user posted image
Apie tai, kaip vienišas našlys stengiasi išmokyti dvidešimt vienerių metų sūnų autistą įvairių reikalingų dalykų - išsivirti valgyt, nuvažiuoti autobusu į darbą, išlipti reikiamoje stotelėje, dirbti...
Verkiau.
Apie tą filmą man pasakė MB, jis jau anksčiau jį pažiūrėjo, nes dažniau sėdi vienas namie, arba su vaiku, kai tas serga.
QUOTE(Viva_la_vita @ 2011 01 31, 02:57)
Labas, sanatorijoje buvo puiku! Truputį sirguliavo, jau kai išvykome, ten išgydė mažąją ir ką gi - ji jau savaitė, kaip vaikšto!
Pirmieji žingsniukai - gatvėje, nes šaligatviai labai nepraeinami buvo.

Autizmas išgydomas - aš baigiu išgydyti. Aš noriu jį išgyvendinti tiek, kad vaikas galėtų lankyti bendrojo lavinimo mokyklą. Turiu tam tikslui ketverius metus. Jei tokiais tempais vaikas pažangą darys, kokią padarė per metus, tai mano svajonė turėtų išsipildyti.

Šaunuolė mažoji. 4u.gif thumbup.gif Kaip gražu ir smagu skaityt, ko ji išmoko ir kaip tu praleidai laiką.
O kiek jai amžiaus?

O ką tu darai, kaip padedi vaikui?
Atsakyti
Nemėgstu liūdnų filmų blush2.gif
Nes tokia skystalė esu pasidariusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 31, 18:07)
Nors kita vertus, kad ir biznio siekdami, jie pamažu laužo ledus, pažiūrėkit kiek neįgalių atsirado visuose šou, beje tie šaunuoliai dar ir laurus skina, taip įrodydami mum, sau ir kitiem, kad negalia nepriežastis nuo visų slėptis, kad jie netik neprastesni, bet dar ir geresni thumbup.gif

tai aisku kad ne priezastis sleptis - bet kartais lazda perlenkiama blush2.gif Valinskas seime atrodo kaip neigalus (su visa savo kompanija) - ka jam ten veikt, lygiai taip pat kai sokiu 10 soko tas zmogus su negalia (nezinau pavardes) - nu sakykit kaip norit - nesoko jis taip gerai, kad tiek laiko ten isbut - i nepatogia situacija state ir komisija ir vedejus - aisku, jis be kojos ir tai ivertinant soko puikiai - bet vertino judesius, soki, zingsnelius - ko pas ji nebuvo rolleyes.gif
Atsakyti