QUOTE(Atėnė V @ 2011 01 29, 18:19)
Panašiai kalbėjo Ališauskas aptarimo metu. Mokytojams paklausus, kas būtų, jei AS turinčiam vaikui neteiktume pagalbos, jis atsakė, kad pats vaikas išsikapstytų, tik tai užtruktų ilgiau.
Šiuo metu pati didžiausia problema man, tai sūnaus baimė maistui, skaitau jūsų visų pasisakymus, kas ką valgo...o maniškio ne tik racionas ribotas, bet ir porcija vos keli šaukšteliai. Jis pirmiausia maistą apuosto, paklausia, kas ir kada gamino, koks galiojimo laikas ir tada pradeda ragauti. Tiksliau pasakius- sukiša į žandus ir ilgai kramto. Kotleto kramtymo rekordas 2 valandos
. Dar kramtydamas paklausia, ar jis nepersivalgys,ar jam nebus bloga, ar dar ko nors nenutiks nuo to maisto...Ir taip vyksta VISADA, kai reikia valgyti. Svetimoje vietoje jis išvis nevalgo, nes pasak jo, indai nesterilūs, maistas gali būti užkrėstas ir jam kažkas blogo gali nutikti, jei paragaus. Pagalvokite, kaip aš jaučiuosi, kai mano sūnus paklausia mano mamos, ar maistas, kurį ji gamino nėra užnuodytas...
kažkaip man peršasi mintis, kad tai ne dėl autizmo, kažkada mačiau laidą (nepatvirtinta diagnozė) kur mergina paniškai bijojo mikrobų, tai ji maistą plaudavo vos ne su dežinfekcinėm priemonėm ir nieko nedėdavo į burną jai kažkas ar ji pati lietė jį rankomis ... nepamenu kaip tas sutrikimas vadinasi, kažkokia fobija žodžiu, panašu, kad ir taviškis turi kažkokios rūšies fobiją, ar nieko apie tai tai psichiatrai nepasakojo??? gal tai galima kažkaip išspręst vaistų pagalba???
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2011 01 29, 18:40)
Mano J kaip tik turi maisto grūdimo maniją. Jį reikia pastoviai stabdyti, nes jis kiša kiša kiša, kol viską sukiša, pastoviaia reikia kontroliuoti
skuba, kiša, ryja...dažniausiai susikiša visą lėkštės turinį ir kramto kaip "chamiakas". Tad į lėkštę dedu kuo mažiau.
Vieną kartą ateinu į darželį, girdžiu, kaip visi vaikai valgo ir girdžiu "viau, viau, viau"
Taigi maniškis susigrūdęs visą varškės apkepą springsta
Ne juokais išsigandau ir puoliau į grupę gelbėti. Aišku, auklėtojos reakcija buvo truputį sulėtinta. "Kaip čia, kaip čia?". Taigi nu va ši taip - teko paaiškinti, kad labaiu pastebėtų
mano irgi viską kuo greičiau turi susikišt
gėda prie žmonių, atrodo, kad vaiko kokias 3 savaites niekas nemaitino