Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 29, 12:03)
Kriiste, ar nepasikeite tavo planai del atvaziavimo i Klaipeda? smile.gif

Dickiui Roto virusas doh.gif , mazei nzn ar nebus - sedziu kaip ant bombos, tad net ir nedrysciau pas tave apsistot - kad lauktuviu tokiu neuzvesciau unsure.gif unsure.gif
o ar apskritai vaziuosiu - pradejau laaabai rimtai galvoti - nes skambinaus - seminaras anglu kalboje, be verteju, be to gavau knyga su visa medziaga - jei nori i skypa imesiu rolleyes.gif - tad svarstau ar verta bevaziuot blush2.gif (vistik ir islaidos, ir su vaikais neaiski situacija - aisku isvaziuosiu - maze viduriuot prades - MB nesusitvarkys schmoll.gif )
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 28, 19:20)
nu šaunuolis, mano niekad to nedarė, nė nežinau ar dabar moka doh.gif

ax.gif Nu gal dėl to, kad mokinau kaip pakvaišusi... Jei žinočiau,kad jis standartinis leliukas, turbūt būčiau laukus,kol pats išmoks, na kartelį kitą parodžiusi ir tiek..

QUOTE(Ice @ 2011 01 28, 19:58)
pas mus namie jau nebėra plastikinių lentelių, šaukštelų, dėželių, mikrobangės neturėjom,

Kokie šaunuoliai thumbup.gif

Nu pažiūrėkit-koks keistuolis ta mano mažiukas. Mokomės, žaidžiam, sakau "kur siena?"-nuropoja iki artimiausios sienos ir ja pačiupineja delniuku, tada "kur lempa?"-pasižiūri į toršerą, toliau-kur knygutė, kur kamuoliukas-suranda, pačiupinėja.. Ir per visą tą laiką NEI KARTELIO ne tik kad nepažiūri į mano akis, bet net į vaidą man neatsisuka... doh.gif Aiškiai matau,kaip jis klausosi ką jam sakau, bet į mane nežiūri. Moka "caca tėtė"-glostyt tėčiui galvą, paima paglosto, bet nei į mane nei į jį nepasižiūri.. doh.gif

O šiandien visą rytą "gydu gydu"-daro ir daro... wub.gif Matyt įdomu jam..

Na su vyru švelniai mes vadinam jį "ufonaučiuku"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 29 sausio 2011 - 13:10
euphoria_mi, kaip šaunu, kad vaikutis supranta kalbą wub.gif thumbup.gif taip ir toliau linkiu tobulėti, pamatysi, mažais mažais žingsneliais eisit pirmyn...o kad nežiūri į tave - tai jam akyčių bėdos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 29 sausio 2011 - 14:07
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 29, 13:23)
Dickiui Roto virusas doh.gif , mazei nzn ar nebus - sedziu kaip ant bombos, tad net ir nedrysciau pas tave apsistot - kad lauktuviu tokiu neuzvesciau unsure.gif  unsure.gif
o ar apskritai vaziuosiu - pradejau laaabai rimtai galvoti - nes skambinaus - seminaras anglu kalboje, be verteju, be to gavau knyga su visa medziaga - jei nori i skypa imesiu rolleyes.gif  - tad svarstau ar verta bevaziuot blush2.gif (vistik ir islaidos, ir su vaikais neaiski situacija - aisku isvaziuosiu - maze viduriuot prades - MB nesusitvarkys schmoll.gif )

nu jo, roto virusas bjaurus dalykas ir tikimybe, kad uzsikres mazoji - labai reali.
o ta info, tai jei nesunku, permesk man i pasta mirksiukas.gif

Euphoria, superiniai pasiekimai tavo sunaus - as intensyviai, pamenu, tuos dalykus mokinau, bet prireike turbut pusmecio, kad ismoktu. Imlus tavo sunelis 4u.gif
Atsakyti
Euphoria, smagios žinios iš jūsų 4u.gif

Duok Dieve,kad mes išaugtume tas ligas g.gif Aš to labai tikiuosi... Mano skepticizmas iš mano gautos informacijos. Ir ta gydytoja Airijoje ir čia visi sako,kad ta liga nepagydoma ir visam gyvenimui.
Pvz.: Autism is a lifelong developmental disability that affects how a person communicates with, and relates to, other people and the world around them. Radau čia: http://www.autism.org.uk, o ir kitur tą patį rašo g.gif
Bet jeigu jūs turite kitos informacijos,kad pagydomas tai šaunu...Nieko kito nesinori taip,kaip kad mano auksas būtų sveikas.
Todėl ir ta diagnozė tokia bauginanti...
Tik,kad viskas labai iš lėto vyksta. Nors va trečiadienį jau ateis į mokyklą tas psichologas,kuris spręs kokios pagalbos jam reikia mokykloje g.gif Šiandien gavom iš psichologės laišką tai susitikimas numatytas tik kovo 7d.
Dabar dar radau čia pagalbos tėvams grupes, tai reikia skambint...Nes tikrai nežinau nuo ko pradėti jį lavint ir t.t....
Atrodo,kad jau buvau susitaikius,kad mažylis serga ta liga,bet pasirodo,kad ne...Matyt širdis tikėjosi kažkokios lengvesnės diagnozės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 29, 14:07)
euphoria_mi, kaip šaunu, kad vaikutis supranta kalbą  wub.gif  thumbup.gif taip ir toliau linkiu tobulėti, pamatysi, mažais mažais žingsneliais eisit pirmyn...o kad nežiūri į tave - tai jam akyčių bėdos  unsure.gif

QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 29, 14:19)
nu jo, roto virusas bjaurus dalykas ir tikimybe, kad uzsikres mazoji - labai reali.
o ta info, tai jei nesunku, permesk man i pasta mirksiukas.gif 
Euphoria, superiniai pasiekimai tavo sunaus - as intensyviai, pamenu, tuos dalykus mokinau, bet prireike turbut pusmecio, kad ismoktu. Imlus tavo sunelis 4u.gif

Ačiū,kad pasidžiaugėt kartu smile.gif Tai tikrai nėra vien tik regos bėdos, tačiau dirbam toliau. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 29, 14:57)
Atrodo,kad jau buvau susitaikius,kad mažylis serga ta liga,bet pasirodo,kad ne...Matyt širdis tikėjosi kažkokios lengvesnės diagnozės doh.gif

Na, aš visgi esu linkusi manyt,kad jie neišgyja o tiesiog prisitaiko prie aplinkos. Ir vistiek tai priklauso matyt nuo to, kiek daug to autismo vaikelyje yra..

Laikykis.. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 29, 16:07)
Ačiū,kad pasidžiaugėt kartu smile.gif Tai tikrai nėra vien tik regos bėdos, tačiau dirbam toliau. smile.gif

Jeigu tokiu greiciu viska mokysis, tai greitai sunus atitiks visas jo amziui keliamas normas smile.gif Tik nepamirskit duoti vaikui pailseti nuo tu ''mokslu''. Neperspauskit kaip mes padarem.
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 29, 14:57)

Bet jeigu jūs turite kitos informacijos,kad pagydomas tai šaunu...Nieko kito nesinori taip,kaip kad mano auksas būtų sveikas.

As laikaus nuomones - kad autizmas nera liga, tai vaiko socialine busena - tad nelabai yra ka gydyt ir kaip pasveikt mirksiukas.gif
todel ir yra sindromas, o ne liga, kaip retto, dauno - tai sindromai jie negydomi schmoll.gif todel ir visam gyvenimui - taciau su laiku esant tinkamoms salygoms vaikai adaptuosis, ismoks prisitaikyt wub.gif Laikaus pricipo - kad daryt dukrai kuo palankesne psichologine aplinka - kad ji kuo reciau lystu i savo ta autizmo kiauta, kad jai musu pasaulis atrodytu grazus ir priimtinas ir mielas jame dalyvauti - aisku visko mokyt irgi reik - nes pati savaime kaip kiti vaikai neismoksta nieko unsure.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 29, 16:16)
As laikaus nuomones - kad autizmas nera liga, tai vaiko socialine busena - tad nelabai yra ka gydyt ir kaip pasveikt mirksiukas.gif
todel ir yra sindromas, o ne liga, kaip retto, dauno - tai sindromai jie negydomi schmoll.gif  todel ir visam gyvenimui - taciau su laiku esant tinkamoms salygoms vaikai adaptuosis, ismoks prisitaikyt wub.gif Laikaus pricipo - kad daryt dukrai kuo palankesne psichologine aplinka - kad ji kuo reciau lystu i savo ta autizmo kiauta,  kad jai musu pasaulis atrodytu grazus ir priimtinas ir mielas jame dalyvauti - aisku visko mokyt irgi reik - nes pati savaime kaip kiti vaikai neismoksta nieko unsure.gif  schmoll.gif

Panašiai kalbėjo Ališauskas aptarimo metu. Mokytojams paklausus, kas būtų, jei AS turinčiam vaikui neteiktume pagalbos, jis atsakė, kad pats vaikas išsikapstytų, tik tai užtruktų ilgiau.
Šiuo metu pati didžiausia problema man, tai sūnaus baimė maistui, skaitau jūsų visų pasisakymus, kas ką valgo...o maniškio ne tik racionas ribotas, bet ir porcija vos keli šaukšteliai. Jis pirmiausia maistą apuosto, paklausia, kas ir kada gamino, koks galiojimo laikas ir tada pradeda ragauti. Tiksliau pasakius- sukiša į žandus ir ilgai kramto. Kotleto kramtymo rekordas 2 valandos doh.gif . Dar kramtydamas paklausia, ar jis nepersivalgys,ar jam nebus bloga, ar dar ko nors nenutiks nuo to maisto...Ir taip vyksta VISADA, kai reikia valgyti. Svetimoje vietoje jis išvis nevalgo, nes pasak jo, indai nesterilūs, maistas gali būti užkrėstas ir jam kažkas blogo gali nutikti, jei paragaus. Pagalvokite, kaip aš jaučiuosi, kai mano sūnus paklausia mano mamos, ar maistas, kurį ji gamino nėra užnuodytas...
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2011 01 29, 18:19)
Kotleto kramtymo rekordas 2 valandos doh.gif .

Mano J kaip tik turi maisto grūdimo maniją. Jį reikia pastoviai stabdyti, nes jis kiša kiša kiša, kol viską sukiša, pastoviaia reikia kontroliuoti doh.gif skuba, kiša, ryja...dažniausiai susikiša visą lėkštės turinį ir kramto kaip "chamiakas". Tad į lėkštę dedu kuo mažiau.
Vieną kartą ateinu į darželį, girdžiu, kaip visi vaikai valgo ir girdžiu "viau, viau, viau" doh.gif Taigi maniškis susigrūdęs visą varškės apkepą springsta doh.gif Ne juokais išsigandau ir puoliau į grupę gelbėti. Aišku, auklėtojos reakcija buvo truputį sulėtinta. "Kaip čia, kaip čia?". Taigi nu va ši taip - teko paaiškinti, kad labaiu pastebėtų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 29 sausio 2011 - 18:43
QUOTE(Atėnė V @ 2011 01 29, 18:19)
Panašiai kalbėjo Ališauskas aptarimo metu. Mokytojams paklausus, kas būtų, jei AS turinčiam vaikui neteiktume pagalbos, jis atsakė, kad pats vaikas išsikapstytų, tik tai užtruktų ilgiau.
Šiuo metu pati didžiausia problema man, tai sūnaus baimė maistui, skaitau jūsų visų pasisakymus, kas ką valgo...o maniškio ne tik racionas ribotas, bet ir porcija vos keli šaukšteliai. Jis pirmiausia maistą apuosto, paklausia, kas ir kada gamino, koks galiojimo laikas ir tada pradeda ragauti. Tiksliau pasakius- sukiša į žandus ir ilgai kramto. Kotleto kramtymo rekordas 2 valandos doh.gif . Dar kramtydamas paklausia, ar jis nepersivalgys,ar jam nebus bloga, ar dar ko nors nenutiks nuo to maisto...Ir taip vyksta VISADA, kai reikia valgyti. Svetimoje vietoje jis išvis nevalgo, nes pasak jo, indai nesterilūs, maistas gali būti užkrėstas ir jam kažkas blogo gali nutikti, jei paragaus. Pagalvokite, kaip aš jaučiuosi, kai mano sūnus paklausia mano mamos, ar maistas, kurį ji gamino nėra užnuodytas...

kažkaip man peršasi mintis, kad tai ne dėl autizmo, kažkada mačiau laidą (nepatvirtinta diagnozė) kur mergina paniškai bijojo mikrobų, tai ji maistą plaudavo vos ne su dežinfekcinėm priemonėm ir nieko nedėdavo į burną jai kažkas ar ji pati lietė jį rankomis ... nepamenu kaip tas sutrikimas vadinasi, kažkokia fobija žodžiu, panašu, kad ir taviškis turi kažkokios rūšies fobiją, ar nieko apie tai tai psichiatrai nepasakojo??? gal tai galima kažkaip išspręst vaistų pagalba??? g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2011 01 29, 18:40)
Mano J kaip tik turi maisto grūdimo maniją. Jį reikia pastoviai stabdyti, nes jis kiša kiša kiša, kol viską sukiša, pastoviaia reikia kontroliuoti  doh.gif skuba, kiša, ryja...dažniausiai susikiša visą lėkštės turinį ir kramto kaip "chamiakas". Tad į lėkštę dedu kuo mažiau.
Vieną kartą ateinu į darželį, girdžiu, kaip visi vaikai valgo ir girdžiu "viau, viau, viau"  doh.gif Taigi maniškis susigrūdęs visą varškės apkepą springsta  doh.gif Ne juokais išsigandau ir puoliau į grupę gelbėti. Aišku, auklėtojos reakcija buvo truputį sulėtinta. "Kaip čia, kaip čia?". Taigi nu va ši taip - teko paaiškinti, kad labaiu pastebėtų  doh.gif

mano irgi viską kuo greičiau turi susikišt doh.gif gėda prie žmonių, atrodo, kad vaiko kokias 3 savaites niekas nemaitino doh.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos 4u.gif

Kriste, balionas rotuojančiam 4u.gif

Euphoria, mane apima euforija, skaitant apie tavo mažojo pasiekimus wub.gif Suuuuuuuuuuuper thumbup.gif

Kas liečia valgį doh.gif doh.gif doh.gif Na jau tokia pas mus problema... Racionas minimalus, niekaip nepraplečiam. O kai buvo mažas, dėl to problemų neturėjom jokių, reikėjo riboti dėl maistinės alergijos kai kuriuos produktus.

Taip galvą plešia, mažu migrena. Na ir reikėjo tai zarazai į senatvę atsirast doh.gif
Atsakyti