Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

Mes bandėm begliutenę. Sunku.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 28, 19:59)

Is naftos ne tik plastika gamina. Man atrodo ta nafta dabar jau visur kisa: ir i skiepus, vaistus, maista, perdirbta aisku.
Tai ka dabar, visa plastika lauk mesti?
Mikrobange tai aplamai tik pernais nupirkau, nes labai gyvenima palengvina. O pasirodo ir mikrobange sss yra... Ech... I koki menuli isskristi gyventi, kur nebutu skiepu, tersalu, elektromagnetinio spinduliavimu ir t.t.? unsure.gif
Atsakyti
aš tai labai stipriai pradėjau maistą kontroliuoti ne tik vaikui, bet ir visai šeimai unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 28, 19:45)
Is naftos ne tik plastika gamina. Man atrodo ta nafta dabar jau visur kisa: ir i skiepus, vaistus, maista, perdirbta aisku.
Tai ka dabar, visa plastika lauk mesti?
Mikrobange tai aplamai tik pernais nupirkau, nes labai gyvenima palengvina. O pasirodo ir mikrobange sss yra... Ech... I koki menuli isskristi gyventi, kur nebutu skiepu, tersalu, elektromagnetinio spinduliavimu ir t.t.?  unsure.gif

patikėk, kai labai stengiesi - gali labai daug plastiko išmesti...

pas mus namie jau nebėra plastikinių lentelių, šaukštelų, dėželių, mikrobangės neturėjom, bet ir darbe nesinešu maisto plastikinėse dėžėse ir jei jau šildau, tai tik ne plastike; intensyviai ieškojom ne plastikinio virdulio, bet deja, tokį sunku rasti - pavyko rasti vieną stiklinį, bet brangus labai ir atsiliepimai ne kokie apie jį, tai likom prie metalinio virdulio su plastiko minimumu (dangteliai vis tiek visų plastikiniai doh.gif ), arbatą košiam irgi per ne plastikinį tinklelį, vasarą nenaudojam plastikinių indų iškylose, pardėse vengiu maišelių ir t.t. ir pan.
dar teflonines keptuves išmetėm...
maistą stengiuosi pirkti kiek įmanoma stiklinėje taroje, popieriuje, brangiau, ale ką daryt...žinoma, daug kur išvengti neįmanoma...
o kad vaikas nuo 1,3 metukų gerė šiltą pieną ir arbatas ir plastikinių buteliukų - tai šiurpą man dabar kelia...
niekaip nesugalvoju iš kur gauti ne plastikinį vandens filtrą, nes va jį vis naudojam, statytis vien tik dėl nukalkinimo visą filtravimo sistemą - nežinau, ar verta - labai jau brangu, kai vandens kokybė namie dar visai nebloga...
tiesa, ne visas plastikas toks jau ir blogas - svarbiausia, kad Bisfenol A neišskirtų ir nebūtų PVC cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 28 sausio 2011 - 20:03
QUOTE(Ice @ 2011 01 28, 19:58)
aš tai labai stipriai pradėjau maistą kontroliuoti ne tik vaikui, bet ir visai šeimai  unsure.gif
Papildyta:
patikėk, kai labai stengiesi - gali labai daug plastiko išmesti...

pas mus namie jau nebėra plastikinių lentelių, šaukštelų, dėželių, mikrobangės neturėjom, bet ir darbe nesinešu maisto plastikinėse dėžėse ir jei jau šildau, tai tik ne plastike; intensyviai ieškojom ne plastikinio virdulio, bet deja, tokį sunku rasti - pavyko rasti vieną stiklinį, bet brangus labai ir atsiliepimai ne kokie apie jį, tai likom prie metalinio virdulio su plastiko minimumu (dangteliai vis tiek visų plastikiniai  doh.gif ), arbatą košiam irgi per ne plastikinį tinklelį, vasarą nenaudojam plastikinių indų iškylose, pardėse vengiu maišelių ir t.t. ir pan.
maistą stengiuosi pirkti kiek įmanoma stiklinėje taroje, popieriuje, brangiau, ale ką daryt...žinoma, daug kur išvengti neįmanoma...
o kad vaikas nuo 1,3 metukų gerė šiltą pieną ir arbatas ir plastikinių buteliukų - tai šiurpą man dabar kelia...

Mes irgi mikrobanges samoningai neperkam, plastiko kiek imanoma vengiam, buteliuku ir nenaudojau plastikiniu - visad ziurejau kad butu stiklas, ypac karstam maistui cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 28, 20:45)
Mes bandėm begliutenę. Sunku.

O mes nebandem, nors viena savaite su savo mama pernais aplakstem Vilniaus parduotuves, kazka panasau BGBK dietai pripirkom, truputi pabandem. Produktai buvo baisiai brangus ir kai kurie abejotinos kokybes.
Paskui padariau tyrimus ir taip ir nepriejau isvadu, kad reikia sios dietos laikytis.

Ritatitai ji pasiteisino. BGBK dieta daznai pasiteisina vaikams, turintiems sunkiuju metalu, kiek teko skaityti JAV tevu pranesimus.

Tam tikra alternatyva BGBK dietai butu probiotiku ir fermentu vartojimas. Tokiu fermentu, kurie padeda organizmui isskaidyti gliutena ir kazeina.
Atsakyti
tik va vasarą labai sunku, kai vandenį norisi daugiau gerti, ypač kelionėse lauke, tada tenka pirkti butelius su vandeniu doh.gif bet šiaip tai jau nuo praeitos vasaros stengėmės jo kuo mažiau pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 28, 20:58)

Joo, apie teflona irgi jau seniai blogybes skaiciau. Ale nu nerandu as Vilniuje savo kaitlentes tipui netefloniniu keptuviu. Tai vienintelis variantas dazniau keisti keptuve, kai tik susibraizo.
Atsakyti
Aš 2 savaites esu griežtai taikiusi begliutenę dietą. Vaikas labai gerai per tą laiką išsikakojo cool.gif Kažkokio ypatingo poveikio nepastebėjau rolleyes.gif Žinoma, mažokai laiko...Tačiau pagailo, kai pradėdavo drebėti pamatęs duonytę ir jogurtą verysad.gif Po tų 2 sav. desperatiškai atsisakė valgyti VISKĄ. Visokie ryžių paplotėliai pradėjo jį pykinti. Aš ir pati net dabar žiūrėti doh.gif Tai ir grįžome prie normalios dietos...tik pradėjau labai atsakingai maistą rinkti...o begliutenius visokius sausainėlius, saldumynus ir dabar kartais perku iš eko parduotuvių. Ir kukurūzų miltus naudoju thumbup.gif
Papildyta:
Gal kaitlentė indukcinė?

Man rodos, mūsų keptuvė su keramine danga tinka indukcinėms g.gif Pirkau Hyper Maximoje. Esam labai patenkinti. Per keptuvių nuolaidą nupirkau ir tėvams tokią pat thumbup.gif
Papildyta:
labai faina parduotuvė iš čia skanumynais J palepinam rolleyes.gif tik va ten yra saldainiukų, kurie turi aspartamo, tai jau ne ne, tokių tikrai neperku schmoll.gif "čiupa čiups" atitikmenį radome kitoje eko parduotuvėje - be jokių priedų, dažiklių ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 28 sausio 2011 - 20:19
QUOTE(Ice @ 2011 01 28, 21:15)
Ir kukurūzų miltus naudoju  thumbup.gif

Maniskis mazas kukuruzoms buvo alergiskas. Tai ta gliutena aplamai tik kokia egzotika (nu tipo is riesutu miltus malti) galima buvo pakeisti.
Ai, tiek to jau su ta dieta... irnesakyk.gif Kol maziukas buvo, tai gal ir naudinga jam butu. O kai suzinojau apie ta dieta, tai vaikui jau ir viduriu uzkietejimas praeje buve, ir maisto racionas prasipletes. O ir tyrimai "uz" dieta duomenu nerode.

QUOTE(Ice @ 2011 01 28, 21:15)
Gal kaitlentė indukcinė?

Man rodos, mūsų keptuvė su keramine danga tinka indukcinėms  g.gif Pirkau Hyper Maximoje.

Jo, taciau per ispardavima maciau tik teflona pas mus.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 28, 19:27)
Esme tame, kad kai kurie vaikai autistai jaucia patys ka valgyti, kad nepakenkti savo organizmui dar labiau. Nu bent jau is jusu pasakojimo man susidare toks ispudis.
Sia dieta taike ritatitas. Na esme: nevalgyti kvieciu, mieziu, avizu ir kt. kruopu, kur yra gliutenas. Ir taip pat nevartoti pieno produktu, nes juose yra kazeino. Si BGBK (arba atskiros jos modifikacijos, pvz. TIK be gliuteno ar TIK be kazeino) dieta daznai taikoma vaikams autistams.
Jei sugalvosit laikytis sios dietos, tai patartina vartoti probiotikus. Bet kokiu atveju siulyciau naudoti probiotikus ir fermentus (enzymus). Gal but is tiesu jusu vaiko organizmas nesugeba siuo metu isisavinti "sunkesniu" maisto produktu. Nu kas ten zino.
Del toleravimo gliutenui daromas tyrimas celiakijai.
O aplamai paziuret, ar vaiko kraujas nera "tirstas", daromas kraujo kresejimo tyrimas.
KRaujas buna "tirstas", jei yra organizmo apkrovimas vyrusais, grybeliais, sunkiaisiais metalais ir kt. tersalais. Del to organizmas nepasisavina jam reikalingu medziagu, smegenim truksta deguonies.
Jei nera kitu priezasciu, tai tas "tirstumas" sutvarkomas papildais, antiskiepais, cheliavimu ir pan. terapijom.

Poliklinikoje gali daryti kraujo kresejimo rodiklius, mokamai. Del celiakijos ko gero tektu kreiptis i privacias laboratorijas.

na musu irgi atsirenka ka valgyti.tarkimk varske valgo,o vat jogurto ne g.gif pieno negeria,o pieniska sriuba valgo.
o kraujo kresejimo tyrimas visad buvo geras,nes reikedavo pasidaryt ji pries operacijas.nezinau ar toks tas tyrimas bet jis labai greitas,padaro per kelias sekundes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lod: 28 sausio 2011 - 21:10
QUOTE(Sviesioji @ 2011 01 28, 19:38)
Na, jei pienisku valgo, tai galit tik apie begliutenine dieta pamastyti ir ta tyrima celiakijai padaryti. O taip pat ir kraujo kresejima.
Kokiu konkreciai darzoviu nevalgo? Ir: svieziu ar virtu?
KAzkur skaiciau kad bulvytes fri nesveikas produktas. Ir matyt i tas bulvytes deda tam tikru prieskoniu, kurie skatina apetita. Tas pats ir su kebabu gali but.

nei virtu nei zaliu darzoviu nevalgo. tai tu nesveiku fri ir kebabu gavo tik vasara kai pas seneli atosogavom.neduodu as tokio maisto vaikui ir pati nevalgau.
nu ir su tuo valgymu galbut kad ten kazko prideda i tuos kebabus bet jo jam nereikejo net siulyt pirma karta, o va namuos kazkokiu darzoviu jam net paragaut isiulyt neina, pasiziuri ir viskas. kad ir is sriubos sakau jam skani morkyte, ir jis sako kad skani o paraugaut niekaip neisiulau
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2011 01 28, 22:09)
na musu irgi atsirenka ka valgyti.tarkimk varske valgo,o vat jogurto ne  g.gif  pieno negeria,o pieniska sriuba valgo.
o kraujo kresejimo tyrimas visad buvo geras,nes reikedavo pasidaryt ji pries operacijas.nezinau ar toks tas tyrimas bet jis labai greitas,padaro per kelias sekundes.

Ten dar skiriasi kiek ir pieno produktai. Rauginti ar ne. Nu as ne specas, cia gal kas labiau su kaimu susijes, geriau paaiskintu.
Nes man rodos kefyras, varske cia jau prie rauginto pieno, ir man rodos ten su tuo gliutenu siuose produktose geresne situacija, nei paciam piene.

Del kresejimo, tai galit surasyti rodiklius. Pasakysiu, ar tai tas tyrimas. mirksiukas.gif
Atsakyti