Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 27, 10:56)
Klausimukas-kaip  manot,tos kurios gulėjot su vaikais Santariskių nurologiniam..Ar ten yra galimybė,kad gulėtų visi kartu- tėtis, mama ir vaikelis,kaip manot? g.gif

nu dviejų tėvų tikrai neguldys, o ir salygų tikrai nėra, mes gulėjom buvo 3 vaikai 3 tėvai o palata 3,5*4,5 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 18:10)
Kad jau cezi priminė tai pasisakysiu...
Nežinau tokios kuri visiškai neugdo, nemokina savo vaiko.
Nuoširdžiai nežinau ir abejoju, kad taip būna.
Panašiu atveju manau vaikai paimama iš tėvų ir jie ugdomi vaikų namuose ar kažkur pan.

o as zinau unsure.gif vaikai sau - tevai sau, trimetis pats pagal laikrodi atsikelia, mama dirba, jis ka randa spintoje apsirengia (pagal savo skoni ir supratima, lauke +17 - jis su sortais ir maikute be rankoviu), jei ka rado - pavalge, jei ne - darzely ka nors gauna arba sulaukia ten pietu - apie lavinima ir mokinima kalbu ner, nes nera kam - auga kieme iki isnaktu. I darza vienas ateina - vienas pareina unsure.gif

QUOTE(cezi @ 2011 01 27, 18:10)
va čia ir šuo pakastas, kas kad jis žino, bet nepasako. tai, kad nepasako ir yra sutrikimas

tai va - bet ne kuriu manymu ta sutrikima ivardina PA, nors ne visais atvejais taip yra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 27, 11:17)
Nu o as galvoju,kad gal eitu susitart...As nepadarysiu viena jam to magnetinio rezonanso nes neislaikysiu jo nevalgiusio/negerusio  6 valandas,ji reikes tada visa ta laika verkianti supti...Paprasyčiau kad leistu vyrui pasilikt ta vienintele nakti iki rezonanso, juk praeitą kartą kai gulėjom-visiškai tuscios palatos buvo, gal trys pacientai tik..Gal už piniglius kažkaip leistų... g.gif

Nu baik jau baik, visos susitvarko ir tu susitvarkysi, naktį juk vaikas miega, bent jau iki maitinimo, o paskui teks iki ryto pavarkt, ką padarysi, ryte galės ateit vyras ir pakeist tave.

nepersūdyk ir nesinervuok šitaip, tikrai nesat nei pirmi nei paskutiniai kuriem daro MRT, galvok kitaip PVZ kas būtų jei tokiam žirniui reiktų atlaikyt chemoterapiją doh.gif
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 27, 11:40)
Euphoria_mi, o jums su vyru pasikeisti nakčiai neišeitų g.gif  Na jei neleistų vyrui likti kartu...Aš tave suprantu...
Vis prisimenu kaip gulėjau su saviškiu kai jam buvo 1m. 3 mėnesiai ligoninėje savaitę...Vaikas mano buvo pradėjęs šlubuoti, tai buvom ir į ligoninę atsigulę ir visus tyrimus ir ultragarsą ir tuos spindulius gavo, nes kraujas nieko nerodė, echoskopas irgi, o vaikas raišas...Ir ligoninėje jam vaikščioti neleido, o pasirodo,kad jis kopijavo mane,nes aš raišavau po venų operacijos doh.gif Man tik paskui kilo mintis,kad jis pradėjo šlubuoti nedaug vėliau po manęs ir ta pačia koja doh.gif
Tai iš ligoninės nuvažiavom atostogų į Palangą, o ten mano vaikui nepatiko smėlis ir vanduo,nes koja kažkaip pradėjo linkti per kelius. bet tik vandenyje ir truputį ant smėlio,bet ant smėlio net pastatyti negalėjai doh.gif Tai va gryžom pasisamdžiau masažistę ir baigiant masažų seansus pradėjo per TV rodyti "pampers" reklamą,kur vaikas lipo ant fotelio, tai mūsiškiui irgi to prireikė ir kaip pradėjo laipioti, tai nulipęs užsimiršdavo kuri koja raiša ir taip išgijo thumbup.gif  O mes dar ir privačius tyrimus darėm , kad tik išsiaiškinti kas jam negerai doh.gif Taip kad šlubavimas tęsėsi 3 mėnesius ir kiek kainavo nervų ir pinigų ir sveikatos doh.gif
Paskui buvo panašiai su ranka, jau lėkėm į priėmimą galvodami,kad vaikui ranka išniro..nes namie tiek verkė ir nejudino tos rankytės, net žaislo neėmė ir megztinio aprengt neleido...Drebėdami lėkėm į ligoninę, o "ligonis" mašinoj užmigo ir kol atėjom į ligoninę užmiršo bėdas ir sau gražiai duris darinėjo ir t.t... Juokėsi ir t.t... Na tada iki priėmimo ir nenuėjom, nes ranką namie apžiūrėjom ir nieko ten blogo nesimatė, nei mėlynių, nei tinimo, nei... Abi rankos vienodos buvo... tada kažkur 2,5 metų turėjo g.gif
Dabar ima juokas, o tada abejais atvejais galvojau,kad širdis sustos...

oho aktorius, atsižvelkit į tai kai rinksitės profesiją lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 19:12)

O kuo tai skiriasi negu knygos ar žurnalo vartymas ir pavadinimų sakymas? Man atrodo tai pliusas, kad tas pats daiktas būna nupieštas kitaip. Kažkaip skatina vaiką truputį daugiau mąstyt  g.gif

na nezinau gal delto jam labiau padeda kad jis pagalvoji kad nori pienelio nueina nusikabina nuo saldytuvo ir atnesa ir pasako milk. o dabar net nevisada atnesa ta kortele o is karto pasako. del knyguciu jus gal ir teisi, bet mums nebuvo tokio rezultato. aisku kas vienam vaikui padeda kitam gali ir nepadeti. mes skaitom knygutes ir jis garsais parsonazus ivardija pvz mu mu ar au au. net malko pjovima igarsina. tai cia musu mazajam padeda. o vyresneliui asbergariukai net nereikia jokiu korteliu nes jis puikiai kalba tik kaikurias raideles netiksliai istaria. kiekvienas vaikas skirtingas.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 13:49)
Man VRC neatsakė į du klausimus.
Ar tai, kad viskas aišku iš kortelių nebus pgrandinas ir toliau vaikui nekalbėt?
ir buvo situacija, kad sakau, Jokūbui ėjimas į lauką asocijuojasi su batais. Pvz. kai padedu jo batukus prie durų jam aišku, kad eisim į lauką. Arba pats batukus atsineša (čia tuo metu kai vrc buvom). VRC man sako blogai, reik kortelės. Sakau kodėl kortelė geriau, negu daiktai kuriuos vaikas supranta ir pritaiko jiem tinkamą reikšmę? Atsakymo nebuvo. Kortelės geriau, nes geriau  doh.gif  lotuliukas.gif

g.gif gal todėl, kad batus nevisada gali panaudot, pvz mokykloje mokytoja pasakys ir parodys kortelę, kad šita pamoka vyks kieme, o iš kur jai gaut batus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 18:10)
Kad jau cezi priminė tai pasisakysiu...
Nežinau tokios kuri visiškai neugdo, nemokina savo vaiko.
Nuoširdžiai nežinau ir abejoju, kad taip būna.
Panašiu atveju manau vaikai paimama iš tėvų ir jie ugdomi vaikų namuose ar kažkur pan.

Tau gerai, o aš esu nevieną asocialią šeimą mačius, bet neapie tai čia kalba, aš savo vyresnėlio irgi nemokinau kur beržas kur pušis, jis tiesiog tai žino, o mažiui jau 11 bet jis neskiria. Vaikai žaisdami kieme vienas iš kito perima tokius savaime aiškius dalykus, visiškai suprantamus ir elementarius, o mūsiškiai ne, jiems tai reikia kartot tūkstančius kartų
Atsakyti
Kas apie kartojimą tą patį per tą patį. Sakykit, iš kur semiatės jėgų ? Ar neužeina tokių minčių:- viskas, nebegaliu !!! Man kartais atrodo, kad nebepakelsiu, nebesugebėsiu jam vėl ir vėl aiškint, mokint tą patį dalyką 100-jį kartą. Atrodo taip beviltiška..
Va mažajai (1metukas) vieną kartą parodžiau, kaip apsimaut kojinytes, ir ji jau kasdien maunasi ir maunasi. O su sūnum vargstu iki šiol. Reik rengtis, tai sėdi atsisėdęs, kol nepasakysi,kad rengtųsi, nepadėsi ir pan..
Ir taip kiekvienam žingsnyje..
Tiesiog PAVARGAU...
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ruttela @ 2011 01 27, 18:54)
Kas apie kartojimą tą  patį per tą patį. Sakykit, iš kur semiatės jėgų ? Ar neužeina tokių minčių:- viskas, nebegaliu !!! 
Tiesiog PAVARGAU...
verysad.gif

zinok ir man taip buna, buna kar ir pasiunciu ja velniop, paskui kai miega blaiunu apsikabinus unsure.gif
Kai jau laaaabai blogai - ilendu i rugute.lt, arba pas angeliuku mamytes - pasisemiu is ju stiprybes - nes mano vaikas gyvas ir sveikas wub.gif
Atsakyti
Kas apie kartojimą tą  patį per tą patį. Sakykit, iš kur semiatės jėgų ? Ar neužeina tokių minčių:- viskas, nebegaliu !!!  Man kartais atrodo, kad nebepakelsiu, nebesugebėsiu jam vėl ir vėl aiškint, mokint tą patį dalyką 100-jį kartą. Atrodo taip beviltiška..
Va mažajai (1metukas) vieną kartą parodžiau, kaip apsimaut kojinytes, ir ji jau kasdien maunasi ir maunasi. O su sūnum vargstu iki šiol. Reik rengtis, tai sėdi atsisėdęs, kol nepasakysi,kad rengtųsi, nepadėsi ir pan..
Tiesiog PAVARGAU...
verysad.gif

tai, kad niekas neklausia ar turi jėgų ar ne, imi ir kartoji, nes kitaip nebus, bet anksčiau ar vėliau tai duoda rezultatą

Pasakyt savo vardą mokiau 6 metus, bet išmokiau
pasakyt kiek jam metų - 8 metus, bet moka
pavardę bene antroj klasėj išmoko be mano pagalbos, adreso nežinojo tol. kol iš ten neišsikraustėm (prieš 2 metus), tada iškart išmoko ir naują ir seną lotuliukas.gif

net kai tos kantrybės nėra, kai ji išsenka ir spjauni į to reikalo mokymą kokiem 2-3 metam, tai duoda rezultatų. Pvz, mokiau jį du gaideliai kai jam buvo 6, iki piktumų ir pasiutimų, aš buvau isterikoj, nu kaip tu negali prisimint 4 eilučių... tada išsirėkus spjoviau ir daugiau to nebemokiau, o po 3 ,metų, vieną gražią dieną tai prisiminęs jis atėjo ir padeklamavo du gaideliai (būtent tą stulpelį kurį mokiau)
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 27, 18:14)
nu dviejų tėvų tikrai neguldys, o ir salygų tikrai nėra, mes gulėjom buvo 3 vaikai 3 tėvai o palata 3,5*4,5  doh.gif

Buvo TUSCIOS palatos gruody..Tustuteles-gal trys pacientai tik.Visu vyrai nuo paryčių iki išnaktų ten sėdėjo.. smile.gif Bet sutinku,kad gali ir neleist.

QUOTE(cezi @ 2011 01 27, 18:23)
Nu baik jau baik, visos susitvarko ir tu susitvarkysi, naktį juk vaikas miega, bent jau iki maitinimo, o paskui teks iki ryto pavarkt, ką padarysi, ryte galės ateit vyras ir pakeist tave.

nepersūdyk ir nesinervuok šitaip, tikrai nesat nei pirmi nei paskutiniai kuriem daro MRT, galvok kitaip PVZ kas būtų jei tokiam žirniui reiktų atlaikyt chemoterapiją doh.gif
Papildyta:

Mano vaikas valgo per visa para kas dvi valandos..Naktį taip pat....Kaip laikrodis, taip, klykinsiu aš jį, niekur nedingsiu, bet jam dar ir epilepsija, o tėtį jis daug labiau mėgsta nei mane, labiau toleruoja. ir kodėl gi nepaieškojus optimalaus varianto? smile.gif Niekas už tai per galvą neduos.

Ar tai, kad paklausiau Jūsų nuomonės, reiškia persūdžiau? smile.gif

Kas apie kartojimą tą  patį per tą patį. Sakykit, iš kur semiatės jėgų ? Ar neužeina tokių minčių:- viskas, nebegaliu !!!  Man kartais atrodo, kad nebepakelsiu, nebesugebėsiu jam vėl ir vėl aiškint, mokint tą patį dalyką 100-jį kartą. Atrodo taip beviltiška..
Tiesiog PAVARGAU...
verysad.gif

Laikykis, mergyt verysad.gif Stiprybės tau, kaip ir visoms mums. Semkis jos tuomt iš savo mažiukės, ji tau turėtų būti tikra atrama.. wub.gif
Atsakyti
Nu pavarot. Matot, kad šalia tokie dalykai vyksta ir nieko? unsure.gif

O kantrybės pritrūksta.... Bet išaušta nauja diena ir vėl nauju įkvėpiu varai viską iš naujo...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 20:16)
Nu pavarot. Matot, kad šalia tokie dalykai vyksta ir nieko?  unsure.gif

cia tu apie ka g.gif
apie asocialias seimas? o ka galima padaryt? ir ne visos jos asocialios - buna kad mama viena vaika augina, dirbt turi - tai ir auga vaikas vienas sau unsure.gif
Atsakyti