Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(Kriiste @ 2011 01 27, 11:06)
nemanau... Kas butu jei visi i ligonines gultu su visa seima blush2.gif

kaip sanatorijoj laugh.gif

Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 27, 11:06)
vadinas kas aktualu jam - supranta - i kitka nesigilina lotuliukas.gif
aisku - tokiu atveju korteles gal ir iseitis - jei jam jos idomu. Gal jam pamatyti klausima priimtiniau nei isgirsti. O tarkim jis pats paklausia kai jam ko reikia? papraso? g.gif

Na tuoj jau bus metai,kaip paprašo ir dabar va zyzia prie ausies :duok Nojuko leptop smile.gif Ir bet kuris daiktas yra Nojuko thumbup.gif Nojuko skalbiankė, džiovyklė, telisorius ir t.t... Kai prašo tai ir akių kontaktas yra,o kai jam ką sakai tai į akis nežiūri, net nusisuka g.gif

Kriiste, o kokius tu mokslus studijuoji?
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 27, 11:17)
Nu o as galvoju,kad gal eitu susitart...As nepadarysiu viena jam to magnetinio rezonanso nes neislaikysiu jo nevalgiusio/negerusio  6 valandas,ji reikes tada visa ta laika verkianti supti...Paprasyčiau kad leistu vyrui pasilikt ta vienintele nakti iki rezonanso, juk praeitą kartą kai gulėjom-visiškai tuscios palatos buvo, gal trys pacientai tik..Gal už piniglius kažkaip leistų... g.gif

jei palatos tuscios - tai manau neturetu but problemu net ir be pinigeliu mirksiukas.gif , o jei nakti reik but su vaiku ir jo ne maitint - ne geriau namie ja praleist? Mes pries operacija (kai sunu operavo) irgi atsigulem, diena pabuvom, o vakare uz sokolada issiprasem i namus - ryte pries 8 gryzom blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 27, 11:24)
Na tuoj jau bus metai,kaip paprašo ir dabar va zyzia prie ausies :duok Nojuko leptop smile.gif  Ir bet kuris daiktas yra Nojuko thumbup.gif  Nojuko skalbiankė, džiovyklė, telisorius ir t.t... Kai prašo tai ir akių kontaktas yra,o kai jam ką sakai tai į akis nežiūri, net nusisuka g.gif

Kriiste, o kokius tu mokslus studijuoji?

saunuolis - sugeba manipuliuot akiu kontaktu lotuliukas.gif thumbup.gif

as logopedijos magistra dabar, gilinuos i atistisku vaiku ugdyma rolleyes.gif labai noreciau ateity dirbt su jais, net ne ateity - o ir dabar, privaciai - nes istaigose darbo negaunu unsure.gif
Atsakyti
Euphoria_mi, o jums su vyru pasikeisti nakčiai neišeitų g.gif Na jei neleistų vyrui likti kartu...Aš tave suprantu...
Vis prisimenu kaip gulėjau su saviškiu kai jam buvo 1m. 3 mėnesiai ligoninėje savaitę...Vaikas mano buvo pradėjęs šlubuoti, tai buvom ir į ligoninę atsigulę ir visus tyrimus ir ultragarsą ir tuos spindulius gavo, nes kraujas nieko nerodė, echoskopas irgi, o vaikas raišas...Ir ligoninėje jam vaikščioti neleido, o pasirodo,kad jis kopijavo mane,nes aš raišavau po venų operacijos doh.gif Man tik paskui kilo mintis,kad jis pradėjo šlubuoti nedaug vėliau po manęs ir ta pačia koja doh.gif
Tai iš ligoninės nuvažiavom atostogų į Palangą, o ten mano vaikui nepatiko smėlis ir vanduo,nes koja kažkaip pradėjo linkti per kelius. bet tik vandenyje ir truputį ant smėlio,bet ant smėlio net pastatyti negalėjai doh.gif Tai va gryžom pasisamdžiau masažistę ir baigiant masažų seansus pradėjo per TV rodyti "pampers" reklamą,kur vaikas lipo ant fotelio, tai mūsiškiui irgi to prireikė ir kaip pradėjo laipioti, tai nulipęs užsimiršdavo kuri koja raiša ir taip išgijo thumbup.gif O mes dar ir privačius tyrimus darėm , kad tik išsiaiškinti kas jam negerai doh.gif Taip kad šlubavimas tęsėsi 3 mėnesius ir kiek kainavo nervų ir pinigų ir sveikatos doh.gif
Paskui buvo panašiai su ranka, jau lėkėm į priėmimą galvodami,kad vaikui ranka išniro..nes namie tiek verkė ir nejudino tos rankytės, net žaislo neėmė ir megztinio aprengt neleido...Drebėdami lėkėm į ligoninę, o "ligonis" mašinoj užmigo ir kol atėjom į ligoninę užmiršo bėdas ir sau gražiai duris darinėjo ir t.t... Juokėsi ir t.t... Na tada iki priėmimo ir nenuėjom, nes ranką namie apžiūrėjom ir nieko ten blogo nesimatė, nei mėlynių, nei tinimo, nei... Abi rankos vienodos buvo... tada kažkur 2,5 metų turėjo g.gif
Dabar ima juokas, o tada abejais atvejais galvojau,kad širdis sustos...
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 27, 11:40)
Euphoria_mi, o jums su vyru pasikeisti nakčiai neišeitų g.gif  Na jei neleistų vyrui likti kartu...Aš tave suprantu...
Vis prisimenu kaip gulėjau su saviškiu kai jam buvo 1m. 3 mėnesiai ligoninėje savaitę...Vaikas mano buvo pradėjęs šlubuoti, tai buvom ir į ligoninę atsigulę ir visus tyrimus ir ultragarsą ir tuos spindulius gavo, nes kraujas nieko nerodė, echoskopas irgi, o vaikas raišas...Ir ligoninėje jam vaikščioti neleido, o pasirodo,kad jis kopijavo mane,nes aš raišavau po venų operacijos doh.gif Man tik paskui kilo mintis,kad jis pradėjo šlubuoti nedaug vėliau po manęs ir ta pačia koja doh.gif
Tai iš ligoninės nuvažiavom atostogų į Palangą, o ten mano vaikui nepatiko smėlis ir vanduo,nes koja kažkaip pradėjo linkti per kelius. bet tik vandenyje ir truputį ant smėlio,bet ant smėlio net pastatyti negalėjai doh.gif Tai va gryžom pasisamdžiau masažistę ir baigiant masažų seansus pradėjo per TV rodyti "pampers" reklamą,kur vaikas lipo ant fotelio, tai mūsiškiui irgi to prireikė ir kaip pradėjo laipioti, tai nulipęs užsimiršdavo kuri koja raiša ir taip išgijo thumbup.gif  O mes dar ir privačius tyrimus darėm , kad tik išsiaiškinti kas jam negerai doh.gif Taip kad šlubavimas tęsėsi 3 mėnesius ir kiek kainavo nervų ir pinigų ir sveikatos doh.gif
Paskui buvo panašiai su ranka, jau lėkėm į priėmimą galvodami,kad vaikui ranka išniro..nes namie tiek verkė ir nejudino tos rankytės, net žaislo neėmė ir megztinio aprengt neleido...Drebėdami lėkėm į ligoninę, o "ligonis" mašinoj užmigo ir kol atėjom į ligoninę užmiršo bėdas ir sau gražiai duris darinėjo ir t.t... Juokėsi ir t.t... Na tada iki priėmimo ir nenuėjom, nes ranką namie apžiūrėjom ir nieko ten blogo nesimatė, nei mėlynių, nei tinimo, nei... Abi rankos vienodos buvo... tada kažkur 2,5 metų turėjo g.gif
Dabar ima juokas, o tada abejais atvejais galvojau,kad širdis sustos...

Oho , nu bt ir kantrus vaikas-ilgai savo užsispyręs laikosi..
Dėl mūsų blogiausiu atveju toks ir būtų variantas, bet noriu ir aš būti su mažiuku, verksnys jis didis yra, as ji geriau pažįstu nei vyras, greičiau norus ir poreikius atspėju, nesinori man jų dviejų ligoninėj palikt.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 27, 10:50)
tai veikia visai nekalbantiems vaikams mirksiukas.gif , o jusiskis nekalba? nieko nesako? g.gif
kai vaikas nesugeba komunikuoti zodziais - daznai gestai ar korteles pagerina jo situacija - nes dalis neramumu, agresiju ir yra is to - kad jis nesugeba pasakyt ko nori, kad jo nesupranta rolleyes.gif

Motiejus kalba garsazodziais: dazniausiai sako pirma zodzio skiemeni, bet turi ir tik jam vienam suprantamu zodziu (tefa-vanduo). Mes daugmaz susinekam, zino vaikas kuno dalis nuo ranku, koju iki blakstienu ir sonkauliu, zino visu baldu, esanciu namuose, pavadinimus, skiria pagrindines spalvas, zino kambariu paskirti (kuri patalpa virtuve, kuri vonia)ir pan., bet tarkim jis nemoka pasakyti, kad nori i lauka, kad nori praustis ar tarkim i darzeli - tempia mane i vonia, arba nusirengia ir pats eina, bet zodzio netaria tada jokio. VRC sako, kad tos korteles pades jam komunikuoti: is pradziu jis kazko noredamas parodys man reikiama kortele, o veliau ims sakyti. Tai vat man ir idomu ar nepadarys sitos korteles priesingo efekto - ar suprates, kad parodzius kortele noras bus ivykdytas, jis manys, kad kalbeti vis tiek reikia - juk ir nekalbant rezultatas bus pasiektas?
Atsakyti
Man VRC neatsakė į du klausimus.
Ar tai, kad viskas aišku iš kortelių nebus pgrandinas ir toliau vaikui nekalbėt?
ir buvo situacija, kad sakau, Jokūbui ėjimas į lauką asocijuojasi su batais. Pvz. kai padedu jo batukus prie durų jam aišku, kad eisim į lauką. Arba pats batukus atsineša (čia tuo metu kai vrc buvom). VRC man sako blogai, reik kortelės. Sakau kodėl kortelė geriau, negu daiktai kuriuos vaikas supranta ir pritaiko jiem tinkamą reikšmę? Atsakymo nebuvo. Kortelės geriau, nes geriau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 14:49)
Man VRC neatsakė į du klausimus.
Ar tai, kad viskas aišku iš kortelių nebus pgrandinas ir toliau vaikui nekalbėt?
ir buvo situacija, kad sakau, Jokūbui ėjimas į lauką asocijuojasi su batais. Pvz. kai padedu jo batukus prie durų jam aišku, kad eisim į lauką. Arba pats batukus atsineša (čia tuo metu kai vrc buvom). VRC man sako blogai, reik kortelės. Sakau kodėl kortelė geriau, negu daiktai kuriuos vaikas supranta ir pritaiko jiem tinkamą reikšmę? Atsakymo nebuvo. Kortelės geriau, nes geriau  doh.gif  lotuliukas.gif

Dėl tų kortelių brukimo VRC aš ir ginčijausi. Kam jų reikia, jei vaikas kalba ir supranta ką jam sakai?
Atsakyti
Vat ir as klausiau kodel kortele geriau nei tarkim Motiejaus pirmas zodzio skiemuo ar gestas - atsakymas miglotas kazkoks buvo arba sudetingas, nes as taip ir nesupratau.
Kiek zinau Viva la Vita naudoja tas korteles, tai ji ko gero galetu mus apsviesti daugiau g.gif
Atsakyti
Maniškis nėra iš kalbančiūjų.
Bet tas korteles jau reikėjo būt įvedus seniau.
O dabar kai daiktai turi reikšmes vėl sukt vaiko galvelę įvedant tos pačios reikšmės korteles, tai nematau prasmės.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 27, 15:00)
Maniškis nėra iš kalbančiūjų.
Bet tas korteles jau reikėjo būt įvedus seniau.
O dabar kai daiktai turi reikšmes vėl sukt vaiko galvelę įvedant tos pačios reikšmės korteles, tai nematau prasmės.

As tai vis neapsisprendziu ka cia man daryti, nes jis supranta, kai sakau kad dabar bus tas, veliau tas, o dar veliau tas - veiksmu seka jis puikiai supranta, pacius veiksmus irgi, tai gal ir nereikia tu korteliu? Gal tiesiog kaip ir anksciau tiesiog kalbeti, pasakoti, rodyti ir viena diena jis ims zodziais ivardinti norus g.gif
Atsakyti

Mes su Jokūbu dienotvarkę dažnai susitatom. Tiesiog pasisodinu jį ryte, ir jam pasakodama tai nupiešiu paprastam lape.
Atsakyti