Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(cezi @ 2011 01 26, 19:59)
o rezultate lengvas protinis atsilikimas, o ne progresas verysad.gif

Bet as ir galvoju-nu rastume tikrai ne vieną vaiką,kuris būdamas ne autistu turi lengvą protinį atsilikimą, dėl to,kad yra nelavinamas,uzleistas, tinginukas gal, savotisko charakterio, su keliom elgesio problemom..Nu nemazai tokiu vaiku yra dabar...
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 26, 21:00)
Bet as ir galvoju-nu rastume tikrai ne vieną vaiką,kuris būdamas ne autistu turi lengvą protinį atsilikimą, dėl to,kad yra nelavinamas,uzleistas, tinginukas gal, savotisko charakterio, su keliom elgesio problemom..Nu nemazai tokiu vaiku yra dabar...

pritariu, yra tokiu kurie nei lavina vaiku nei aplamai tai sureiksmina, toki vaika istyrus kazin kaip ten butu.
o cia vaikiukus tiek mokom tiek sirdies idedam ir judam po truputi
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 26, 22:00)

Na ir intelekto nustatymas, neobjektyvus. Jei jam nėra nuotaikos, jis neparodo ką žino. Bet aš ir manau, kad ir daugeliui sveikų vaikų, jei patikrinus intelektą, būtų kažkokių problemų. Tik mūsiškiai po padidinamuoju stiklu.
Su maniškiu, tas pats kaip ir Cute sakė.
Maniškis padarė įspūdį, kai jam nustatinėjo intelektą. Pvz.: jei namuose, kas nors arba jis pats nors kiek susižeidžia, tuoj bėga "pleistriuko". O kai teste jo klausė, ką reikia daryti susižeidus, jis, neatsakė.
Na bet jei mūsų vaikai sugebėtų parodyti, ką iš tikrųjų žino, turbūt neturėtų ir problemų.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 26, 17:56)

Supraskit mane teisingai, aš nenurašau savo vaiko. Džiaugiuosi jo pasiekimais, didžiuojuosi juo....
Bet nenutolstu ir nuo realybės, kad nebūtų taip skaudu atsidūrus būryje kitų vaikų. Nes tada labiausiai matosi skirtumai.
Mano vaikas nuostabus toks, koks yra, ir mokėdamas mažiau negu kiti jis moka labai daug. Aš tai žinau.

Mano vaiko raida irgi atsilieka. Nors daznai girdziu patarimu nelyginti jo su bendraamziais, taciau to padaryti nelabai iseina - juk netruks prabegti tie keleri metai ir vaikas keliaus i mokykla, o ten jis ne tik bus lyginamas su kitais, bet dar ir vertinamas, todel geriau as jau siandien issiaiskinsiu kur jo silpnosios vietos ir lavinsiu tai, o ne guosiu save, kad jis tiesiog kitaip masto. Man atrodo, kad reikia atskirti kitoniskuma ir atsilikima.

Gal kas is jusu yra naudojasi VRC patarimu ivesti korteliu sistema? Ar veikia ir kaip veikia sis metodas?
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 27, 08:12)
Gal kas is jusu yra naudojasi VRC patarimu ivesti korteliu sistema? Ar veikia ir kaip veikia sis metodas?

tai veikia visai nekalbantiems vaikams mirksiukas.gif , o jusiskis nekalba? nieko nesako? g.gif
kai vaikas nesugeba komunikuoti zodziais - daznai gestai ar korteles pagerina jo situacija - nes dalis neramumu, agresiju ir yra is to - kad jis nesugeba pasakyt ko nori, kad jo nesupranta rolleyes.gif
as ebay daug korteliu maciau pirkt, man visai jos patiko - jei tektu dirbt su tokiu vaikuciu - parsisiusciau blush2.gif
ir apskritai nemazai priemoniu autistukams lavinti
http://shop.ebay.co.... ...tizm&_rdc=1
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 27, 09:50)
tai veikia visai nekalbantiems vaikams mirksiukas.gif , o jusiskis nekalba? nieko nesako? g.gif
kai vaikas nesugeba komunikuoti zodziais - daznai gestai ar korteles pagerina jo situacija - nes dalis neramumu, agresiju ir yra is to - kad jis nesugeba pasakyt ko nori, kad jo nesupranta rolleyes.gif

Sveikos 4u.gif

Na mano,kad ir kalba,bet psichologė mums siūlė iš nuotraukų pasidaryti dienotvarkę. O mokykloje jam davė irgi laminuotų kortelių rinkinį,kur pamokos išvardintos, pietų pertrauka, laikas namo ir t.t... g.gif Bet kad suprantu jog dabar niekas jam jų nerodo,o pavasarį tai rodė tas korteles ir man rodos,kad jam patiko g.gif
Taip,kad galit nufotografuoti visus daiktus ir žmones ir rodyti vaikučiui,kad jam būtų paprasčiau viską suprasti... Aš galvoju,kad jų protas lengviau priima vaizdinę informaciją nei žodinę, na čia mūsų atveju g.gif
Mokykloje va tokį rinkinį padarė :
http://cgi.ebay.co.u...=item1c17813b62
Dabar ir namams tokį pasidarysim iš nuotraukų ir kai pasakosiu dienotavrkę ir viska parodysim g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ELI-: 27 sausio 2011 - 10:54
QUOTE(cute @ 2011 01 26, 21:59)
Mums 7 m. Po senovei rašo raidos atsilikimą. Intelektas nustatinėtas jau 2 kartus. Bendras koeficientas normalus. Net iki ribinio toli. Tiesiog didelės "žirklės" tarp konstrukcinio ir verbalinio.

Pas mus tas pats . Konstrukcinis- 92 teisingai atsakyti klausimai iš 100, verbalinis- 17 teisingai atsakytų klausimų iš 100. ( 92 rodo labai aukštą intelektą , o 17- tai pačios suprantate...)
Dabar sūnus serga, bet pažanga ta, kad jis PATS pasijutęs pamokoje blogai NUĖJO pas seselę, PASAKĖ, kas jam blogai, paskambino man ir parėjo namo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 27 sausio 2011 - 10:58
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 27, 10:48)
Sveikos 4u.gif

Na mano,kad ir kalba,bet psichologė mums siūlė iš nuotraukų pasidaryti dienotvarkę. O mokykloje jam davė irgi laminuotų kortelių rinkinį,kur pamokos išvardintos, pietų pertrauka, laikas namo ir t.t... g.gif Bet kad suprantu jog dabar niekas jam jų nerodo,o pavasarį tai rodė tas korteles ir man rodos,kad jam patiko g.gif
Taip,kad galit nufotografuoti visus daiktus ir žmones ir rodyti vaikučiui,kad jam būtų paprasčiau viską suprasti... Aš galvoju,kad jų protas lengviau priima vaizdinę informaciją nei žodinę, na čia mūsų atveju g.gif

bet tada jas turit naudot ir namie ir mokykloje g.gif
as tik nesuprantu kam ju reikia- jei vaikas kalba, esu uz tai kad reikia lavinti kalbos supratima blush2.gif Aisku pamokeliu metu, kai vaikui reikia paaiskint taisykles ar pan, kai reikia isaiskint kazkokias temas - jos gali but priemone, kalbos papildymui - bet kaip bendravimo priemone - laikaus savo nuomones - tik nekalbantiems, arba sunkiai kalbantiems, kalbos supratimas labai menkas unsure.gif
Atsakyti
Klausimukas-kaip manot,tos kurios gulėjot su vaikais Santariskių nurologiniam..Ar ten yra galimybė,kad gulėtų visi kartu- tėtis, mama ir vaikelis,kaip manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 27, 10:54)
bet tada jas turit naudot ir namie ir mokykloje g.gif
as tik nesuprantu kam ju reikia- jei vaikas kalba, esu uz tai kad reikia lavinti kalbos supratima blush2.gif  Aisku pamokeliu metu, kai vaikui reikia paaiskint taisykles ar pan, kai reikia isaiskint kazkokias temas - jos gali but priemone, kalbos papildymui - bet kaip bendravimo priemone - laikaus savo nuomones - tik nekalbantiems, arba sunkiai kalbantiems, kalbos supratimas labai menkas unsure.gif

Aš tai nežinau kodėl taip pasiūlė...Na mūsų atveju tai jis kalba kaip jam reikia. O į klausimus neatsako. Ir mokytoja vis galvoja,kad jo lietuvių kalba geresnė nei anglų...Sakyk nesakęs,kad ir mes su juo daugiau kalbam angliškai nei lietuviškai. Nes į lietuvių kalbą jis visai mažai reaguoja verysad.gif Jei jam ko tu klausi nerūpi tai išgirsi savo kalusimą,bet jei paklausi:kur einam į Burger Kingą ar McDonaldą? Pasako,kad ten ar ten ir ne kitur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 27, 10:59)
Aš tai nežinau kodėl taip pasiūlė...Na mūsų atveju tai jis kalba kaip jam reikia. O į klausimus neatsako. Ir mokytoja vis galvoja,kad jo lietuvių kalba geresnė nei anglų...Sakyk nesakęs,kad ir mes su juo daugiau kalbam angliškai nei lietuviškai. Nes į lietuvių kalbą jis visai mažai reaguoja verysad.gif Jei jam ko tu klausi nerūpi tai išgirsi savo kalusimą,bet jei paklausi:kur einam į Burger Kingą ar McDonaldą? Pasako,kad ten ar ten ir ne kitur smile.gif

vadinas kas aktualu jam - supranta - i kitka nesigilina lotuliukas.gif
aisku - tokiu atveju korteles gal ir iseitis - jei jam jos idomu. Gal jam pamatyti klausima priimtiniau nei isgirsti. O tarkim jis pats paklausia kai jam ko reikia? papraso? g.gif
Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 27, 10:56)
Klausimukas-kaip  manot,tos kurios gulėjot su vaikais Santariskių nurologiniam..Ar ten yra galimybė,kad gulėtų visi kartu- tėtis, mama ir vaikelis,kaip manot? g.gif

nemanau... Kas butu jei visi i ligonines gultu su visa seima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 27, 11:06)
vadinas kas aktualu jam - supranta - i kitka nesigilina lotuliukas.gif
aisku - tokiu atveju korteles gal ir iseitis - jei jam jos idomu. Gal jam pamatyti klausima priimtiniau nei isgirsti. O tarkim jis pats paklausia kai jam ko reikia? papraso? g.gif
Papildyta:

nemanau... Kas butu jei visi i ligonines gultu su visa seima blush2.gif

Nu o as galvoju,kad gal eitu susitart...As nepadarysiu viena jam to magnetinio rezonanso nes neislaikysiu jo nevalgiusio/negerusio 6 valandas,ji reikes tada visa ta laika verkianti supti...Paprasyčiau kad leistu vyrui pasilikt ta vienintele nakti iki rezonanso, juk praeitą kartą kai gulėjom-visiškai tuscios palatos buvo, gal trys pacientai tik..Gal už piniglius kažkaip leistų... g.gif
Atsakyti