Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas - 4

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 26, 16:32)
Na, nepasiginčysi su tuom, kad didžioji bendraamžių ir jaunesnių vaikų už Jokūbą yra gudresni...
Greičiau įsisavina naujoves, yra nuovokesni, lengviau supranta kas jiem sakoma.

is vienos puses taip...
taip atrodo, nes Jokubas kazko nepadaro - Milda irgi nepadaro - nes nemato tam reikalo, gal nesupranta, gal nenori suprast - bet jie yra ka daro ir geriau nei kiti bendraamziai - tarkim Milda laaabai stropi ir moksliska (ta prasme nori mokytis) - jos spalvinimo darbeliai prilygsta suaugusiu darbui - nieks neislenda, nera ne tarpelio balto, viskas lygiai, graziai - ir siaip ji darbelius atlieka labai stropiai, kantriai - tik reikia tinkamai paaiskint ko reikia, ir ilgai laukt kol ji pabaigs g.gif
Atsakyti
[quote=euphoria_mi,2011 01 26, 16:09]
...Kai laukiausi įsivaizduodavau, kaip dalyvaučiau Neringos Tele-bim-bam laidoje su savo vaikeliu...
Dabar man liūdna žiūrėti tą laidą.
[/quote]

O kodėl dabar negali dalyvaut? Ar galvoji,kad mažiukui bus neįdomu? Man atrodo,kad nenusiteik taip skeptiškai,nes ir visai sveiki vaikai ne į viską sveikai reaguoja. Gal dabar jam ir nebūtų įdomu, bet vėliau gal bus įdomu mirksiukas.gif O ir atėjo mintis,kad su ponia Neringa būtų galima pašnekėti,kad būtų laida su neįgaliais vaikučiais. Irgi būtų ir visiems vaikams į naudą, sužinotų,kad ne visi vaikai vienodi...Turi mokytis visuomenė gyvent ir su kitokiais žmonėmis ir nuo mažumės g.gif
quote=Cukraus pudra,2011 01 26, 16:17]
Vat, dėl to padėjimo ir maikučių.
Tas perdėtas noras Jokūbo atvėju tai būtų kaip peilis po kaklu. Jis nepriima svetimų žmonių, neperneša jų prisilietimo, lindimo į akis.
P.S. Taip, mano vaikas atsilikęs. Atsilikusi jo raida, suvokimas. Ir šito aš nebijau pripažinti. Liūdna, bet realybė tokia nevyniojant žodžių į vatą.

[/quote]
Visų autistų mąstymas yra kitoks nei mūsų. Ir kaip bebūtų mūsų vaikai auga ir keičiasi. Taip,kad neatmesk galimybės, kad jis pasikeis. Mano va irgi sakau nustebino mane,kad paskutinį kartą leidosi ir gydytojo apžiūrimas ir t.t...Ir vaikų va jau nebijo...Keičiasi ir jis, nors ne taip greitai,kaip kiti vaikai,bet va tobulėja smile.gif
Atsakyti

Supraskit mane teisingai, aš nenurašau savo vaiko. Džiaugiuosi jo pasiekimais, didžiuojuosi juo....
Bet nenutolstu ir nuo realybės, kad nebūtų taip skaudu atsidūrus būryje kitų vaikų. Nes tada labiausiai matosi skirtumai.
Mano vaikas nuostabus toks, koks yra, ir mokėdamas mažiau negu kiti jis moka labai daug. Aš tai žinau.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 26, 16:56)

Supraskit mane teisingai, aš nenurašau savo vaiko. Džiaugiuosi jo pasiekimais, didžiuojuosi juo....
Bet nenutolstu ir nuo realybės, kad nebūtų taip skaudu atsidūrus būryje kitų vaikų. Nes tada labiausiai matosi skirtumai.
Mano vaikas nuostabus toks, koks yra, ir mokėdamas mažiau negu kiti jis moka labai daug. Aš tai žinau.

ar didelis jusu vaikas? as kai pasiziuriu darzely tai maniski nieko nesiskiria nuo kitu, ir isdykauja ir aukletojos kai matau nenori klausyti. beje maniskis darzely visiska priesingybe nei namuose, ten aukletoja ji giria, sako klauso ir su vaikais zaidzia
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 01 26, 17:58)
ar didelis jusu vaikas? as kai pasiziuriu darzely tai maniski nieko nesiskiria nuo kitu, ir isdykauja ir aukletojos kai matau nenori klausyti. beje maniskis darzely visiska priesingybe nei namuose, ten aukletoja ji giria, sako klauso ir su vaikais zaidzia

Už Danielių metais mažesnis.
Mano princui vasarį bus trys.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 01 26, 13:10)
na iki spalio men praktiskai nekalbejo, zodyne buvo kokie 15 zodziu, nedare i puoduka. kalba kazkaip jam atsiriso ir dabar tikrai neblogai kalba, yra sunkaus budo vaikas bet per pusmeti tikrai daug pasiekem. vasara dare disco tyrima tai pagal tuos procentus mums priklause vidutine negalia todel ir gavom ja. turim ivairiapusi raidos sutrikima su autizmo bruozais
labai padejo darzelio logopede, deja ziema daug serga ir retai i darzeli eina. darzelio aukletoja dave daug patarimu nes pati augino vaika su raidos sutrikimais

kokie pažystami jausmai - kiek daug mes per metus pasiekiem doh.gif tikiuosi jum nebus kaip mum verysad.gif

Aš taip džiaugiausi, kad mes daug pasiekėm ir praktiškai buvau 100% įsitikinusi, kad mes išsikapstysim iš to prakeikto ribinio intelekto, o va koks rezultatas doh.gif
Atsakyti
sveikos mamytes autistuku-fainuku braskutes! 4u.gif auginu ir as toki vaika jam tuoj 5metai,kalba kelis zodzius,pergyvenu labai del jo viska darau,bet kaip i ta vrc patekti greiciau-tooookios eiles is proto varo,pati lankaus pas psihologe.o vasario1d tirsimes kmuk,ramybes visoms ir laikykimes musu jiems reikia!! thumbup.gif pasitarkime paatviraukime cia, taip lengviau buna... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 26, 18:00)
Už Danielių metais mažesnis.
Mano princui vasarį bus trys.

tai manau per anksti nusimeni, laiko daug, vaikas dar mazas. as tikiu kad vaikas daug pasieks kad nebus labai blogai.
ir kai jie tokie maziukai darp bendraamziu nelabai ir jauciasi kad jie kitokie.
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2011 01 26, 18:05)
kokie pažystami jausmai - kiek daug mes per metus pasiekiem doh.gif  tikiuosi jum nebus kaip mum verysad.gif

Aš taip džiaugiausi, kad mes daug pasiekėm ir praktiškai buvau 100% įsitikinusi, kad mes išsikapstysim iš to prakeikto ribinio intelekto, o va koks rezultatas doh.gif

o koks rezultatas?
Papildyta:
QUOTE(Dilaila72 @ 2011 01 26, 19:20)
sveikos mamytes autistuku-fainuku braskutes! 4u.gif auginu ir as toki vaika jam tuoj 5metai,kalba kelis zodzius,pergyvenu labai del jo viska darau,bet kaip i ta vrc patekti greiciau-tooookios eiles is proto varo,pati lankaus pas psihologe.o vasario1d tirsimes kmuk,ramybes visoms ir laikykimes musu jiems reikia!! thumbup.gif pasitarkime paatviraukime cia, taip lengviau buna... smile.gif

eiles tikrai ilgos bet ka darysi, tenka laukti. tikiuosi tas vrc bent kiek pades.
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 01 26, 19:42)
o koks rezultatas?

o rezultate lengvas protinis atsilikimas, o ne progresas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 01 26, 19:59)
o rezultate lengvas protinis atsilikimas, o ne progresas verysad.gif

as jau bijau ir pagalvot apie ta vrc, kokia ten diagnoze nustatys. seip maniskis jau daug kalba, kalba jis ka galvoja ar tai kad tik kalbet. bet kai jo konors paklausiu tai aiskiai matosi kad jisai nesupranta ko klausiu, ir seip daznai kai paprasau kazka lengvo padaryt tai matau kad jis nesupranta.
psichologe man aiskino taip kad dabar nieks nesako kad vaikas protiskai atsilikes, sako dabar vartojama jog atsilieka raida, tai negi visi cia protiskai atsilike? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2011 01 26, 20:22)

psichologe man aiskino taip kad dabar nieks nesako kad vaikas protiskai atsilikes, sako dabar vartojama jog atsilieka raida, tai negi visi cia protiskai atsilike?  verysad.gif

iki 7 metuku raida ir atsilieka - o paskui jau nustatinejamas vaiko intelektas unsure.gif
Atsakyti
Mums 7 m. Po senovei rašo raidos atsilikimą. Intelektas nustatinėtas jau 2 kartus. Bendras koeficientas normalus. Net iki ribinio toli. Tiesiog didelės "žirklės" tarp konstrukcinio ir verbalinio.
Atsakyti