Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(exDaiva @ 2011 02 02, 13:51)
Gusha, o kokiu budu uzdedi pirma eile? Apvijimu? Ar automatiniu? As tik automatiniu bandziau - tai viskas lygiai graziai issimezga g.gif
Beje, del siulu sanaudu - ar uzmetei aki i ta programele, kur cia buvo kazkuri linka imetus? Labai simpatiska, ten ir siulu iseiga galima susiskaiciuoti, aisku ten modulis tik magztukams, bet labai simpatiska, aiski programele. As dar istaliavausi KnittStyler, ja galima parsipumpuoti is interneto, kur platinami Liubo delo zurnalai su disku, tik ji sudetinga gana, reikia gerokai gilintis, bet ji turi kitu privalumu - i ja susikelia Liubo delo zurnalo modeliai su visom iskarpom, kurias galima pasikoreguoti pagal savo ismatavimus,programa ismeta gana detalu parasyma kaip megzti, taip pat galima susikelti i programa jpg formatu kitas turimas iskarpas, nu zodziu daug patogumu mezgejai, tik as dar nesigilinau. Ir dar viena labai nieko programele jei kam idomu, yra DESIGN-A-PATTERN XV7 for Machine Knitters, va cia http://www.ileen.com/, parsiunti demo versija, parasai jiems emeila ir jie atsiuncia emeilu serial number.

Beje, Knittstyler berods yra suderinama su elektroninemis masinomis, nesigilinau tik ar visom, prijungus ji is viso kaip suprantu per kompa pati kazkaip komunikuoja ir reguliuoja mezgimo procesa.

As dedu kaip Youtube maciau - automatiniu ir kai uzdedu svori, jo kabliukai kazkaip neleidzia graziai karietai vaziuoti g.gif ir siula kartais uzkabina. Cia aisku tik igudziu reikia 4u.gif

Noriu pabandyti sunui megztuka numegzti, bet be riberio krastelio nepadarysiu, o kol nemoku masina, tai su riberiu prasideti gal nera reikalo...

Zodziu reikia gal man pas mokytoja bigsmile.gif Nepamenu, kuri sakete, kad turite gera Vilniuje?

Tiesa, o tu programu as negaliu parsisiusti, nes pas mane ne Windows operacine unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gusha: 02 vasario 2011 - 14:11
Gusha, o tu kaip darai? Uzmeti automatiskai akis? Tada kabini ta tokia liniuote su dantukais ir toliau mezgi? Kai uzdedi ta liniuote biski timptelk i apacia per visa ilgi, tada ismezgi dar keleta eiliu ir tada is karto kabink svorius sonuose, nu man nekliuva....
Mano riberis dezeje tebeguli, sakiau, kai numegsiu keleta rubeliu be riberio, tada jau ta monstra montuosiu biggrin.gif Tik va uzkliuvau ties iskarpom, noriu issistudijuot.
O krasteli gi gali virbalais veliau numegzt, jei moki.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2011 02 02, 14:28)
Gusha, o tu kaip darai? Uzmeti automatiskai akis? Tada kabini ta tokia liniuote su dantukais ir toliau mezgi? Kai uzdedi ta liniuote biski timptelk i apacia per visa ilgi, tada  ismezgi dar keleta eiliu ir tada is karto kabink svorius sonuose, nu man nekliuva....
Mano riberis dezeje tebeguli, sakiau, kai numegsiu keleta rubeliu be riberio, tada jau ta monstra montuosiu  biggrin.gif Tik va uzkliuvau ties iskarpom, noriu issistudijuot.
O krasteli gi gali virbalais veliau numegzt, jei moki.

Jo, uzdedu automatiskai akis, tada iskart kabinu svori ir dar sonuose svarelius, tada mezgu antra eile.

Megzti moku ir nerti moku, bet tingiu, noreciau viska su masina, kazkaip turbut savo laiku atsizaidziau su taips virbalais ir vaseliais. Aisku berniukui ir netiktu vaseliu apnertas krastas doh.gif

O kaip jus darot? Bele ka is pradziu mezgiojat ar iskarto kazkoki daikta bandote numegzti?
Atsakyti
As keleta kartu pamezgiau lygiuoju mezgimu pavyzdelius, tiesiog bandziau skirtingus siulus, skirtinga itempima, dabar kaupiuosi padaryt iskarpa, perkelt ja ant lekalo ir is karto pagal ji megzti. Pas tave gi kitaip su iskarpom man atrodo, iskarpa masina gali nuskaityti is kompo, jei turi tokia galimybe. Galeciau aisku is karto bandyti mezgti, bet ziauriai nemegstu perdarinet, bet to nesveikai nuosekli esu biggrin.gif As ketinu pirmiausia irgi mezgti megztuka suneliui, bet krastelius daryciau dvigubus uzlenkiamus ir labai noriu prieki is karto intarsija padaryti, nes labai megstu vaikiskus rubus su stambiu piesiniu.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2011 02 02, 14:50)
As keleta kartu pamezgiau lygiuoju mezgimu pavyzdelius, tiesiog bandziau skirtingus siulus, skirtinga itempima, dabar kaupiuosi padaryt iskarpa, perkelt ja ant lekalo ir is karto pagal ji megzti. Pas tave gi kitaip su iskarpom man atrodo, iskarpa masina gali nuskaityti is kompo, jei turi tokia galimybe. Galeciau aisku is karto bandyti mezgti, bet ziauriai nemegstu perdarinet, bet to nesveikai nuosekli esu  biggrin.gif As ketinu pirmiausia irgi mezgti megztuka suneliui, bet krastelius daryciau dvigubus uzlenkiamus ir labai noriu prieki is karto intarsija padaryti, nes labai megstu vaikiskus rubus su stambiu piesiniu.

Tai vat, kad galimybiu dar net nezinau lotuliukas.gif , ka gali ta masina, ko ne doh.gif

O kaip ta dviguba krasteli darytum? Tiesiog ilgesne detale ir poto uzlenktum atlyginant? Ar taip darant reikia ties lenkimo vieta koki navarota padaryti, kad gautusi kokia tai konkreti lenkimo linija?

O kas ta intarsija tai net nezinau, bet as noreciau su sunaus vardu padaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2011 02 01, 23:22)

Papildyta:

kokius pirkai?
mezgimui masina galiu situos pasiulyti.super druper zinok storis ir labai svelnus prie kuno.merino vilnele wink.gif
http://www.kasiulai....lna-p-5906.html

IKI parduotuvej ispardavimas buvo tai emiau kelis matkelius skirtingu smile.gif Tai vieni per stori buvo rolleyes.gif Nu bet gyveni zmogus ir mokaisi.
Aciu uz nuorodele, reikes pasiknaisioti kas ten gero 4u.gif
Atsakyti
Gusha, pas mane net masinos isntrukcijoj man rodos yra parodyta, kaip ta dviguba krasteli megzti, ju buna siokiu tokiu variaciju - paprasta dviguba (kai sulenki per puse, sumezgi ir mezgi toliau - yra niuansu, reik kazkur aprasyma skaityt), su dantytu krasteliu, taip pat galima imituot vienguba ar dviguba kaip iprasta viena gera/viena bloga akim).

Piesinuka (raide) gali ir rankytemis padaryt, as tai nusipirkau intarsijos karietele papildomai, ji leidzia daryti rastus be iprastinio siulu tempimo blogojoj pusej (analogas - na kaip virbalais mezgam tai rastuoti rastai buna tokia siulu raizgalyne blogojoj pusej).
Atsakyti
o as knygoj kai uzmaciau daug graziu rastu,kuriems reikalinga automatic knitting carriage,tai nuliudau,kad jos neturiu...
iskankinau riberi,ismeginau visa megztuko prieki su kaklo nuleidimu ,mezgant tuck rastu,einu rankoves megzt biggrin.gif iki hauso dar daug laiko,tai smaguma bandyt,o ypac kai gaunasi

paskui kazkuria kamantinesiu kojiniu mezgime blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Diinna @ 2011 02 02, 09:36)
Dar truputi spalvu temukei, naujas mano darbelis dviem sesytems mazosios 1 metuku gimtadienio progai uztat su atlasiniais kaspinais  mirksiukas.gif , vyresniajai 5 metukai

thumbup.gif
maniau,kad daug daugiau begonijos joms suejo rolleyes.gif siulas tikrai labai tinkamas masina megzti,turi tokio zvilgesio.ir sudetis liux bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gusha @ 2011 02 02, 15:02)
Tai vat, kad galimybiu dar net nezinau  lotuliukas.gif , ka gali ta masina, ko ne  doh.gif

O kaip ta dviguba krasteli darytum? Tiesiog ilgesne detale ir poto uzlenktum atlyginant? Ar taip darant reikia ties lenkimo vieta koki navarota padaryti, kad gautusi kokia tai konkreti lenkimo linija?

O kas ta intarsija tai net nezinau, bet as noreciau su sunaus vardu padaryti  ax.gif

as krasteli darau taip:
pamezgu gerom akim lygiai,paskui nusistatau koki rasta,kad kas antros adaros siula uzmestu ant kitos ir tarpe uzmetima padarytu,prabraukiu karieta 1 karta ir isjungiu rasta,o tada lygiai pamezgu tiek,kiek nuo pradziu mezgiau ir tada nukabinusi svorius uzkabinu tas galines tabaluojancias akis ant adatu tolygiai ir numezgu eile.tada uzlenkia krasteli ir dantukai gaunasi wink.gif
o dabar ka tik isbandziau,kad ir riberiu galima pamegzti tipo apvaliai ir tada akis perkelti ant pagrindines adatines ir tada megzti lygiai.gaunasi taip pat,tik gal ne tokie dantukai dailus wink.gif
nzn ar kas supras,ka cia pripaisciau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 02 vasario 2011 - 19:46
QUOTE(Olaiva @ 2011 02 02, 19:49)
as krasteli darau taip:
pamezgu gerom akim lygiai,paskui nusistatau koki rasta,kad kas antros adaros siula uzmestu ant kitos ir tarpe uzmetima padarytu,prabraukiu karieta 1 karta ir isjungiu rasta,o tada lygiai pamezgu tiek,kiek nuo pradziu mezgiau ir tada nukabinusi svorius uzkabinu tas galines tabaluojancias akis ant adatu tolygiai ir numezgu eile.tada uzlenkia krasteli ir dantukai gaunasi wink.gif
o dabar ka tik isbandziau,kad ir riberiu galima pamegzti tipo apvaliai ir tada akis perkelti ant pagrindines adatines ir tada megzti lygiai.gaunasi taip pat,tik gal ne tokie dantukai dailus wink.gif
nzn ar kas supras,ka cia pripaisciau doh.gif

Daug maz isivaizduoju, bet vistiek sudetingai dar man labai atrodo. Pabandzius jau kas kita butu 4u.gif

Na ka gi, lauksiu Diinos minetos mokytojos telefoniuko ir mokysiuosi, kad negaisti laiko blush2.gif
Atsakyti
as krasteli darau labai paprastai: viska kaip olaiva, tik ta eilute sulenkimui sukabinu rankomis: po 2 akis ant vienos.(nezinau, ar kas supras...)
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2011 02 02, 20:24)
as krasteli darau labai paprastai: viska kaip olaiva, tik ta eilute sulenkimui sukabinu rankomis: po 2 akis ant vienos.(nezinau, ar kas supras...)

Va as irgi galvojau, kad geriausia butu ant vienos adatos uzdeti abi akis, bet ar tada nereikia nukabinti viso mezginio, sulenkti ir tada sukabinti ant vienos adatos po 2 akis?
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2011 02 02, 20:24)

as anksciau irgi rankom darydavau,bet daug reiciau su lace karieta prabraukti 1 eilute wink.gif
Atsakyti