Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(mamkaa @ 2011 02 23, 13:45)
O kur tiksliau Vilijampoleje?

Pabandysiu paaiskinti, nors aiskintoja nekokia is manes lotuliukas.gif
Jei neklystu pirmas ziedas Vilijampolej ir reikia nusukti is pagrindines gatves link Cento paruotuves. Ir ta parduotuve yra grynai virs cento parduotuves. Paklausiu drauges kurioj gatvej, gal bus aiskiau ax.gif
Atsakyti
Tai stai mano pirkinys:

user posted image

Pirkau vien del tu pribumbasu, kur prieky isrikiuoti. atsikirai juos perkant tikrai atsieitu daugiau negu 50eur ax.gif

Ir dar viena foto visos mano 'irankiu dezes': biggrin.gif
user posted image

Taip pasikauscius, dabar tik megzti ir megzti. Tik kad to laiko vis maza ir maza...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2011 02 23, 16:40)
Tai stai mano pirkinys:

bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2011 02 23, 15:40)
Tai stai mano pirkinys:

Jautiena, Tau ir pasisekė thumbup.gif Baltu pavydu pavydžiu ir linkiu sėkmės naudojant. Ačiū, kad įkėlei nuotraukas, tai dabar nors pamačiau priedus, kurių nebuvau regėjusi. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letune: 23 vasario 2011 - 16:21
beveik su ta mintim ir keliau, nes pati pamenu kada pirmaja masina pirkau, tai ziurejau i viska kaip karve i naujus vartus. jeigu toki paveiksleli pries tai buciau pastudijavus, tai buciau iskart pastebejus, kad to ir ano ner...

butu idomu, jeigu ir kitos mezgejytes imestumet savo 'amunicija'. gal kokiu labai navarotnu dalykeliu turite, kurie palengvina sunkia musu masininiu dalia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liullie yu @ 2011 02 23, 12:18)
Labutis, gal turi schemute kaip taip graziai apykakle padaryti? kadangi kazkodel israusus interneta neradau sad.gif gal ka ne taip ieshkau sad.gif

na as kazkaip ''is galvos'' dariau hihihi.gif ..taip kaip isivaizdavau biggrin.gif ...pasimatavau ilgi reikiama ir mezgiau 4 eiles...(apacia uzbaigiau trikotazine siule adata,toje vietoje paskui ir prisiuvau prie tunikutes mirksiukas.gif )...kas antra akyte sukeliau ant soniniu adatu ax.gif ..(nuotraukytej matyti toje vietoje melynas siuliukas persiutas mirksiukas.gif )..gavome dvigubai maziau akyciu ir AKIS ANT KAS ANTROS ADATOS...na sumazinau tankuma ir mezgiau taip tiek,kiek reikia kakliuko...nuemiau ir uzlenkiau iki lygiuju 4 eiliu blush2.gif ...gavome tampru kr blush2.gif stuka.susiuvau ir prisiuvau blush2.gif ...as pirma kat mezgiau kazka masina unsure.gif ,tai dar unsure.gif iau kaip supratau ir isivaizdavau unsure.gif ...nezinau ar tai teisingas kakliuko darymo budas,bet mano gavosi toks unsure.gif
Atsakyti
Pagaliau radau laiko pasirodyti su savo paskutiniu "sedevru", o tiksliau butu - antruoju tokio dydzio ir rimtumo mezginiu.

Liemene staciu kaklu, spalvyte tamsiai zalia, nesutariu su fotoaparatu tai tikrai:
user posted image

Dar vienas mano *nevykusio fotografo* bandymas:
user posted image

Rasteli jau rodziau, bet dar karta idesiu, kad viskas vienoj vietoj butu:
user posted image

Rastelis paimtas is Brother Pattern Book Vol 9, nr 106. Dariausi korta, kad rankytemis nereiktu adatu stumdyti:
user posted image

Toliau technine dalis, skaityti nebutina biggrin.gif

Liemene megzta Brother KH881 + riberis KR830, stupeliu itempimas T4, visa kita T6. Siuliukai Sirdar Town&Country, 75% vilna 25% nylon, 100m - 420g, sunaudojau 242g. Mezginys gavosi maloniai prigludes kaip ir tikejausi, ilgis iki klubu, tinka puikiai mano ne per liekniausiai figurai (164cm, 59kg).

Taigi mezgam nugara:
1. Uzmetam 132akis 2x2 stulpeliam, itempimas 4, mezgam 32 eiles tu 2x2 stulpeliu.
2. Perkeliam visas akis ant pagrindines adatines, itempimas 6.Eiluciu skaiciuotuvas i "0". Numezgam 2 eiles. Nustatom karieta rasto mezgimui (i KC pozicija) ir mezgam viena eile. Ispaudziam abu "Tuck" mygtukus ir mezgam 42eiles.
3. Siaurinam liemeniui: mazinam po 1 aki is abieju pusiu kas 9 eile 6 kartus iki lieka 116akiu. is viso 92 eilutes. Mezgam lygiai 7 eiles. Didinam po 1 aki is abieju eilutes pusiu kas 7 eilute 7 kartus kol turim 132. Viso 156 eilutes. Mezgam lygiai 18 eiluciu. 174 eilutes is viso.
4. Rankoves ispjova: nukeliam 5 akis is abieju pusiu sekancias 2 eiles (10 akiu is kiekvienos puses per dvi eilutes). Mazinam po 1 aki is abieju pusiu kas antra eilute ir taip 20 eiliu. Is viso 196 eilutes ir 92 like akys. Mezgam lygiai iki 266 eilutes.
5. Kaklas ir peciai: nukeliam vidurines 38 akis. peciam lieka 27 akys kiekvienam. Uzbaiginejam pecius po viena. Kol viena mezgam kito adatos isstumtos i virsutine nedarbine pozicija, karieta nustatyta is N i H. Mazinam po viena aki is kaklo puses kiekviena eilute 3 kartus, lieka 24 akys. Tuo pat metu formuojam peti (pradedant ties ta pacia 266 eilute): nukelaim 8 akis 'rankoves' pusej, ir taip tris kartus (po trecio karto 0 adatu dirba - petys baigtas). Is viso 272 eilutes. Ta pati darom su kitu peciu ir kaklo puse.

Nugara numezgem gana greit, dabar priekis:
1. 2. ir 3. Taip pat kaip ir nugara. Valio, jau sita mokam, darbas eina dar greiciau.
4. Rankoves ispjova: mazinam taip pat kaip ir nugarai, bet lygiai mezgam maziau eiluciu, nes priekio iskirpte gilesne - iki 240 eilutes su 92 akim.
5. Kaklo iskirpte (nemegstamiausia mezginio dalis) ir peciai: nukeliam 24 akis centre, turim po 34 akis kiekvienoj pusej. Mezgam po viena puse kaip ir nugarai. Mazinam po 1 aki is kaklo puses kiekviena eilute 10 kartu iki kol lieka 24 akys. Mezgam lygiai iki 266 eilutes ir formuojam petuka taip pat kaip ir nugarai. Is viso 272 eilutes. Taip paciai pribaigiam ir kita kaklo puse.

Sekantis labai 'smagus' zingsnelis yra ta apykakle.
1. Susiuvam viena peti (prieki prie nugaros). Isstumiam 130 adatu ant pagrindines adatines i darbine pozicija. Dabar per visa kaklo ilgi reik ta mezgini graziai ir tolygiai uzkabinti ant tu 130 adatu. Mezginio blogoji puse ziuri i mus. Akys renkam is gerosios puses ir kabinam ant adatu. Nugaros pusej surenkam 44 akis, priekyje po 31 aki nuo krastu ir 24 akis is kaklo centro: 44 + 31x2 + 24 = 130. Lyg ir gerai su matematika. Surinke kiek reik ir kaip reik, isstumiam adatas i virsutine darbine pozicija ir pakabinam svoriukus. Skaitliukas i '0'. Itempima sumazinam iki 4 ir mezgam 4 eiles. Perkeliam dvi kas dvi akis ant riberio. Hhmzzz na ir pasakiau. Trumpai tariant susikelinejam akis ant riberio, kad vel tuos 2x2 stulpelius galetume megzti. Papleskinam dosniai tu stupeliu arba iki kol skaitliukas sako 70. Nukeliam ir uzbaigiam kaip ten mums geriausiai iseina (as su virbalais savo kreivom kanopelem). Patikrinam ar telpa galva pro sita duda. Telpa, jeigu ne, tai ne galva, o kopustas.

Ir paskutinis pamezginejimas pries siuvimo maratona - rankoviu ispjovu apdaila
1. Susiuvam kita peti. Sonu dar nesiukit. Vel kaip kaklui akis rinksim.Tik si karta surinkinejam 144 akis tolygiai palei krasta. Itempimas 4. Skaitliukas '0'. Pamezgam visas 2 eilutes. Keiciam situacija i tinkama megzti 2x2 stulpelius. Pamezgam dar 6 eilutes, nukelinejam ir uzbaiginejam. Tas pats ir su kita rankoves skyles apdaila.

Ir pabaigai kantriai siuvam sonus ir kakla, geriausiai pries telika.

Gerai cia prirasiau visa kruvele karsta.gif Gal kam pravers. Vienas dalykas, kuri megzciau kitaip - "tuck" rasteli baigciau toliau nuo kaklo ir rankoviu isskirpciu, nes veliau deformuoja apdaila.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 23 vasario 2011 - 22:58
Jautiena, Jūsų pirkinys fantastiškas : bigsmile.gif , pati mezgu tik paprastute mašina, tai man įdomu , ten karietėlių daug, kokios jos , kam skirtos...ir dar ten daikčiukas nematytas, iškarpoms, ar kam??? Ir dar klausimas iškilo, pagrindinė karietėlė mezga kokius kiauraraščius, žakardą, ar reikia tų specialių...Gaila, kad man internetu pirkti tamsus miškas, ir dar su anglu kalba nedraugauju verysad.gif ...
Ir liemenė thumbup.gif .
Atsakyti
pagrindine karieta mezga lygiai, "tuck stitch" ir "slip stitch" ir dvieju siulu margarasti (man atrodo, kad tai ne zakardas, nes manuale vadina "fair-isle". zakardas mano supratimu yra dvipusis margarastis). riberis turi savo karieta, veikiancia panasiai kaip ir pagrindine. Kiaurarascio karieta Brother masinose tik perkelineja akis nuo vienu adatu ant kitu, bet ju nemezga. kad ismegzti reikia pralekti pagrindine karieta.

toliau nezinau apie koki "daikciuka" klausiate... kazkaip zaismingai nuskambejo tas "daikciukas"... ar man jau cia i galva vynelis trenke...
Atsakyti
Prajuokinot su Tuo ''daikčiuku'' blush2.gif , kažkaip nepagalvojau, kad taip pikantiškai nuskambės... Na ten yra tokia kaip ir dėžutė, su langeliu(žodžius rinkau labai atydžiai ax.gif ...)
Labai ačiū už atsakymus...
Beje ankščiau minėjot vašką, o kam jis mašinoms g.gif
Atsakyti
tas daikciukas su langeliu yra kiaurarascio karieta.
vaskas palengvina mezgima pukuotais ar siurksciais siulais. jis tvirtinasi prie siulo itempejo ir siului per ji begant jis yra pavaskuojamas ir masinyte mezga linksmiau.
Atsakyti
Supratau, ačiū 4u.gif
Atsakyti