Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(Elutė @ 2011 02 09, 16:13)
na reikės šiandien pabandyti. Vince0405 labai gražus raštelis ir  thumbup.gif kraštelis, o kokia mašina mezgi?

Mezgu su Neva 5, turiu ir dviejų adatinių Veritą, bet man su juo kantrybės neužtenka, 10-15cm. mezga gerai, o paskui, kaip ir OLAIVAI ''prasideda bardakas'', kol viską ištaisai doh.gif ...Sūnui golfą kol numezgiau, pabėgusias akis berinkinėdama, su Neva tris būčiau numezgusi. Padėjau Veritą į šalį...Su Nevute irgi labai daug galima padaryti,tik krapštymosi ir rankinio darbo daugiau, bet man tai - malonumas ...O kraštelis jei sudomino, vėliau pamokėles surasiu...

QUOTE(Frekė @ 2011 02 09, 16:20)
sakau kad man protelis dalinas per puse... ir atmintis ziu neatsilieka doh.gif
maciau vince kojines sakiau parasysiu kad grazu ir labai smagios ale nu bet gi kiaule pamirsau doh.gif  tai va vince(su skaiciukais) tavo kojines ziauriai fainos. o rastuotos is vis superines thumbup.gif  thumbup.gif

Ačiū blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2011 02 09, 14:24)
učastok polotna dvoinoi širini - dvigubo mezginio pločio dalis (vieta)... Nelabai supratau klausimo  g.gif , jūs tą puslapį, pagal ką mezgat nuskanuokit, čia įdėkit, visos ir išsiaiškinsim  mirksiukas.gif ...

Ačiū. Bandau parodyti

user posted image
Atsakyti
"Dvoinoi širini" čia reiškia kad ilgis dvigubas. Ta prasme kad jei nori kad tas sulenktas kraštas būtų pvz 5 cm ilgio (aukščio, atr dar kaip pasakyt), tai reikia numegzt 10 cm ilgio gabalą ir tada nuėmus tas "šukas" kurios ištempia mezginį, kraštą mezginio suvert ant adatų ir pramegzt eilę - kad susidarytų sulenktas mezginys.
Nežinau ar dabar aiškiau čia parašiau... wink.gif
Atsakyti
cia paprasciausias krastelis atlenkimas kad nesiraitytu krastai. teisingai smilga parase jei nori 5cm mezgi 10 cm ir lenki per puse. uzkabini ant adatu ir pravaziuoji vienu ar dviem numeriais didesniu tankumu wink.gif
Atsakyti
Ačiū mirksiukas.gif pagaliau supratau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vince0405 @ 2011 02 09, 15:51)
  Noriu pasigirti, išmokau gražų ir labai paprastą mezginio kraštelį, gal jau žinot jį, bet man naujiena. Štai kas gavosi:
  user posted image

Gal galetumet paaiskinti kaip isgaunat si rasteli blush2.gif , esu visiska naujoke sioje srityje. Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2011 02 10, 19:17)
Gal galetumet paaiskinti kaip isgaunat si rasteli   blush2.gif , esu visiska naujoke sioje srityje. Buciau labai dekinga  4u.gif

Nu va , papaišiau blush2.gif , gal suprasit, 10,20 ir t.t. eilėje su ''trigalviu''dekeriuku 3 akis perkelti per vieną adatą į šoną, iš kitos pusės irgi taip pat, gaunasi per vidurį raštelio ant adatos 3 akys, o šonuose tuščios- skylutės, vieną akį praleisti ir vėl kartoti....
user posted image
kraštas megztas pagal ''Liubo delo'' 2010 nr. 2 pamokėlę
user posted image

visą žurnalą galit parsisiųsti čia, djvu formatu:
http://depositfiles....files/s6byr2hjh
Papildyta:

Dar ,jei kas nematė ,čia yra ''Liubo delo'' ir Kladez'' žurnalų :
http://www.supermama...?...5153&st=540
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vince0405: 10 vasario 2011 - 20:45
QUOTE(vince0405 @ 2011 02 10, 21:48)
Nu va , papaišiau  blush2.gif , gal suprasit, 10,20 ir t.t. eilėje su ''trigalviu''dekeriuku 3 akis perkelti per vieną adatą į šoną, iš kitos pusės irgi taip pat, gaunasi per vidurį raštelio ant adatos 3 akys, o šonuose tuščios- skylutės, vieną akį praleisti ir vėl kartoti....
  user posted image
  kraštas megztas pagal ''Liubo delo'' 2010 nr. 2 pamokėlę
user posted image

visą žurnalą galit parsisiųsti čia, djvu formatu:
http://depositfiles....files/s6byr2hjh
Papildyta:

Dar ,jei kas nematė ,čia yra ''Liubo delo'' ir Kladez'' žurnalų :
http://www.supermama...?...5153&st=540

Labai aciu. 4u.gif Viska labai suprantamai paaiskinot. Siunciuosi zurnala su krastelio pamokele thumbup.gif . Ryt po darbo trauksiu masina ir viska isbandysiu praktiskai.
Atsakyti
Labai norėčiau nusimegzti sijoną su Nevute, gal kuri bandėte blush2.gif , mandro nereikia, įsivaizduoju tiesus turėtų būti, gal apačia rašteliu.
Atsakyti
oho , kiek mezginuku uzderejo paskutiniu metu thumbup.gif

Freke, kokia grazi man ta kepure wub.gif rimtai-superine thumbup.gif
as gal , jei spesiu, si savaitgali irgi bandysiu rolleyes.gif

o siuo metu viena is tu variantu, kur mezgi gabala lygiuoju, paskui truputi primezgi, truputi susiuvi ir gaunasi drabuzis lotuliukas.gif
kaune, senamiesti mezginiu parduotuvej nuziurejau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 02 11, 11:10)
oho , kiek mezginuku uzderejo paskutiniu metu  thumbup.gif

Freke, kokia grazi man ta kepure  wub.gif  rimtai-superine  thumbup.gif 
as gal , jei spesiu, si savaitgali irgi bandysiu  rolleyes.gif

o siuo metu viena is tu variantu, kur mezgi gabala lygiuoju, paskui truputi primezgi, truputi susiuvi ir gaunasi drabuzis  lotuliukas.gif
kaune, senamiesti mezginiu parduotuvej nuziurejau  rolleyes.gif

lauksim tavo pasirodymo ir papaisymo bigsmile.gif gal ir mus uzkabinsi tokiu rubu is serijos "nei nuoga,nei apsirengusi",tai cia ir masina megzta,ir rankom bigsmile.gif
Atsakyti
aha, bet nesigauna man imegzti tos dalies rankomis. tarsi buvo elementaru, paprasta ir aisku, bet nesigauna doh.gif
einu papaisysiu, gal jus patarsit 4u.gif
Papildyta:
nu va kas gavosi lotuliukas.gif
isivaizduokit kad zali tai du atskiri salikai. man juos reikai sujungti imezgant va toki trikampi (melynas), kurio viduryje kiekvienoje eileje suimamos trys akys.
kaip ten surinkti tas akis ir megzti doh.gif nu atrodo elementarno, no man neisiena ir viskas cool.gif gal patarsit ka? 4u.gif
user posted image
Atsakyti