Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

Jautiena, tai tas ir yra, kad specialiai mezgiau trumpas, norisi kojoms šilumos, o su aukštesnėm kojinėm batų užtrauktukai neužsisega blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2011 02 08, 21:33)
Frekė: geras tavo kepures planas, dabar tik reik pabandyti megzti biggrin.gif jau beveik isivaizduoju kaip, tik reik ta prakeikta megztini nuo masinos nuimti ir bus galima bandyti.

taigi pasibandziau su zemesniu krastu palei kakla. labai paprasta. kur ten mano aprasyme 4 zingsnis, pries darant ausyte reiktu NEistumti kraste pirmu 10 adatu, o jas paprastai megzti keleta eiliu, ausyte formuojant tik is veido puses, o veliau jau is abieju pusiu. taip gausis galine dalis zemesne uz priekine. tiesa, ko gero siuo atveju reiks ne 10 adatu gale, o keletos daugiau, nes ausyte prasideda veliau. sunku is tiesu yra paaiskinti, reiktu papaisyti. as pasimezgiau greita pavyzduka, bet jau toks nupiepes gavos, kad net fotkinti ner ka biggrin.gif

ir kad ausystes apvalesnes butu, as irgi minejau aprasyme, eiles reiktu trumpinti 2 akim is karto ir baigti likus daugiau akiu.
Atsakyti
QUOTE(lituana @ 2011 02 08, 18:10)
Sveikos,

Bandau megzti su NEVA-3, bet nelabai suprantu pagal knygutėje esantį aprašymą kas tai yra " učastok polotna dvoinoi širini". Pačioje mezginio pradžioje, kai numezgu vieną skiriamąją eilę (razdelitelnij riad), tada ir reikia šitai megzti..gal gali kas paaiškinti?
Ačiū   rolleyes.gif

Gal galite kas pagelbėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lituana: 09 vasario 2011 - 08:38
QUOTE(vince0405 @ 2011 02 09, 00:39)
Jautiena, tai tas ir yra, kad specialiai mezgiau trumpas, norisi kojoms šilumos, o su aukštesnėm kojinėm batų užtrauktukai neužsisega  blush2.gif

Miela vine0405 o kaip tu užbaigi kojnę, kaip gražiai po pirštukais susiuvi ar sumezgi?
Atsakyti
[quote=Elutė,2011 02 09, 12:01]
Miela vine0405 o kaip tu užbaigi kojnę, kaip gražiai po pirštukais susiuvi ar sumezgi?

Na man dar taip gražiai nesigauna, reikia įgusti. Aš sumezgu akeles vašeliu,pradedant nuo vidurinės ir pertraukinėju pakaitom, tai iš vieno šono , tai iš kito. Gaunasi labai daili pynutė bigsmile.gif , ir negadina kojinės vaizdo.
O ištikrųjų , tai reikia siūti taip:
user posted image
user posted image
O šonelius taip:
user posted image
Nuotraukytes nukopijavau iš :
http://masterica-kni...u/make/make.htm ,Сборка,оформление ;Трикотажные швы;

Papildyta:
QUOTE(lituana @ 2011 02 09, 09:37)
Gal galite kas pagelbėti?

učastok polotna dvoinoi širini - dvigubo mezginio pločio dalis (vieta)... Nelabai supratau klausimo g.gif , jūs tą puslapį, pagal ką mezgat nuskanuokit, čia įdėkit, visos ir išsiaiškinsim mirksiukas.gif ...
Atsakyti
ar mezget kas ilga a la salika, 5*5 su riberiu? 10 cm nusimezga idealiai,o paskui krastuose prasideda bardakas g.gif ką daryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyt? unsure.gif
Atsakyti
Dar klausimėlis 4u.gif ar užmezgi kitos spalvos siūlą ir jį ardydama sumezgi vašeliu ar nuimi akis (nepalieki jas atviras) ir tada sumezgi?
Atsakyti
Elute pabandyk taip http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2011 02 08, 22:33)
Frekė: geras tavo kepures planas, dabar tik reik pabandyti megzti biggrin.gif jau beveik isivaizduoju kaip, tik reik ta prakeikta megztini nuo masinos nuimti ir bus galima bandyti.

kojiniu aprasymo norite? stai mano uzrasai:
user posted image
neaisku? kas neaisku?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tongue.gif

nu ka visgi ta kepure mano bernui per maza. realus variantas ant 1,5metu vaiko lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image visai kitas vaizdas smile.gif

kojines? jooo aiskiau nebuna lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(jautiena @ 2011 02 08, 23:48)
taigi pasibandziau su zemesniu krastu palei kakla. labai paprasta. kur ten mano aprasyme 4 zingsnis, pries darant ausyte reiktu NEistumti kraste pirmu 10 adatu, o jas paprastai megzti keleta eiliu, ausyte formuojant tik is veido puses, o veliau jau is abieju pusiu. taip gausis galine dalis zemesne uz priekine. tiesa, ko gero siuo atveju reiks ne 10 adatu gale, o keletos daugiau, nes ausyte prasideda veliau. sunku is tiesu yra paaiskinti, reiktu papaisyti. as pasimezgiau greita pavyzduka, bet jau toks nupiepes gavos, kad net fotkinti ner ka biggrin.gif

ir kad ausystes apvalesnes butu, as irgi minejau aprasyme, eiles reiktu trumpinti 2 akim is karto ir baigti likus daugiau akiu.

nu bandysiu tada eksperimentuoti kazkas gi turi gautis... nors siuo metu proto telike 1/2 lotuliukas.gif lotuliukas.gif

aciu

ir kojines reik bandyti bet cia po kepures ir pirstiniu biggrin.gif jau vaiko pirktines isvarciau ir isziurejau biggrin.gif ir nevos uzrasus reiks traukti....
Atsakyti
QUOTE(Elutė @ 2011 02 09, 14:05)
Dar klausimėlis 4u.gif  ar užmezgi kitos spalvos siūlą ir jį ardydama sumezgi vašeliu ar nuimi akis (nepalieki jas atviras) ir tada sumezgi?

Aš atviras akeles susirinkdavau ant virbalų, prieš tai kelias eiles numezgus pagalbiniu siūlu, paskui tą siūlą nuardydavau ir vašeliu pakaitom akis sumegzdavau į pinutę (be siūlo), ji labai dekoratyvi gaunasi...
Bet STOROS MESKOS nuorodėlė tai thumbup.gif , ir aš dėkoju už ją , išsisaugojau , dabar mėginsiu šį būdą...
Noriu pasigirti, išmokau gražų ir labai paprastą mezginio kraštelį, gal jau žinot jį, bet man naujiena. Štai kas gavosi:
user posted image
Atsakyti
na reikės šiandien pabandyti. Vince0405 labai gražus raštelis ir thumbup.gif kraštelis, o kokia mašina mezgi?
Atsakyti
sakau kad man protelis dalinas per puse... ir atmintis ziu neatsilieka doh.gif
maciau vince kojines sakiau parasysiu kad grazu ir labai smagios ale nu bet gi kiaule pamirsau doh.gif tai va vince(su skaiciukais) tavo kojines ziauriai fainos. o rastuotos is vis superines thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti