Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(jautiena @ 2011 02 03, 20:46)
as galiu paiaiskinti, jeigu norit. megzta taip, su siule, su riberiu nepamarginsi juk, bent jau ant brotherio. nors vienspalve mezgant tai butu galima issivartyti ir be siules.

o kojines yra mano megstamiausias mezginys, per valanda pora iskepu, riberiu aisku. visi giminaiciai apdalinti ir visi tas kojines labai myli, nes is vilnoniu siuliuku, nekaista ir neslampa kojos.

Sveikos smile.gif
o man tos kojines tai didele mistika lotuliukas.gif doh.gif
ir jusu tie pasakymai su riberiu, be riberio.
Gusha sutinku su merginomis kads praktika geriausia mokytoja. Mano masiniukas paprastas, bet pagadinau siulus gerokai, tai judu i prieky ax.gif bigsmile.gif
Dabar bandau dukryytei megztuka, tik jau zinau, kad su rankovemis bus sunku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2011 02 03, 18:46)
as galiu paiaiskinti, jeigu norit. megzta taip, su siule, su riberiu nepamarginsi juk, bent jau ant brotherio. nors vienspalve mezgant tai butu galima issivartyti ir be siules.

o kojines yra mano megstamiausias mezginys, per valanda pora iskepu, riberiu aisku. visi giminaiciai apdalinti ir visi tas kojines labai myli, nes is vilnoniu siuliuku, nekaista ir neslampa kojos.

o jei su spec siulais marguciais,tai nereikia ir rastu.bent jau man.jos taip graziai susimargina thumbup.gif
papasakok truputi,kai su riberiu darai jas blush2.gif

man 5*5 su riberiu nesigauna g.gif boze moj,koks kaltunas susivelia.kaip ta su viela iverti,kai megzt 5*5 pradedi g.gif
Atsakyti
na, jautiena, prasytume pasidalinti geraja patirtim: ir su riberiu,ir be riberio... tik kuo paprasciau, nes as laaaaabai pradedancioji... kalbu apie kepuryte... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2011 02 03, 18:33)
na, taip....su verteju paskaicius darosi linksma... o kokiam rusiskam radai?

osinkoj anksciau kazkas kur uzrode wink.gif

http://club.osinka.r...586085
Atsakyti
QUOTE(pra @ 2011 02 03, 19:09)
na, jautiena, prasytume pasidalinti geraja patirtim: ir su riberiu,ir be riberio... tik kuo paprasciau, nes as laaaaabai pradedancioji... kalbu apie kepuryte... blush2.gif

okaj...

mano kepuryte megzta is siuliuku, kuriu storis 100g - 420metru. mano dideles galvos apimtis yra 55cm ir jai prireike uzmesti 144 akis mezgant itempimu 5. jeigu jusu siuliukas storesnis/plonesnis aisku skaiciukai skirsis.

taigi pradedam ant pagrindines adatines:
1. uzmetam 144 akis su pagalbiniu siuliuku ir numezgam keleta eiliu;
2. tada dedam gera siula ir nusistatom itempima 1-u mazesni, mano atveju 4, nes cia bus vidinis krastas, todel turi buti siek tiek mazesnis;
3. mezgam 27 eilutes;
4. itempima didinam iki 5. dabar toj pusej kur sustojom su karieta, isstumiam 10 adatu i nedarbine pozicija E, toliau 37 akys darbinej lieka, o visos kitos likusios irgi i nedarbine. karieta reikia nustatyti is N i H.
5. toliau tas 37 akis mezgam nebaigtom eilem, kaip kojines kulna, t.y. pirma adata karietos pusej yra isstumiama i nedarbine pozicija ir mezgama eile, tada tas pats is kitos puses. sita serenada kartojam iki kol lieka 3 akys, tada atvirkstinis procesas, kur viena adata karietos pusej yra grazinama i darbine padeti, kol vel visos 37 adatos dirba. siulo apvynioti nereikia. stai ir turim viena ausyte. ta pati kartoti kitoj pusej, taip numegsim kita ausi.
6. kai jau turim abi ausytes, nustatom karieta i N pozicija, skaitliuka i '0' ir vel numezgam 27 eilutes. pakabinam krasta, ismezgam ta eile +2 didesniu itempimu.
7. as mezgiau rastuota, o kaip zinia toks mezginys yra siauresnis uz numegzta lygiom akim, todel as didinau itempima iki 6, kad netrauktu. taigi parastuojam ar lygiai pamezgam, kiek jau ten mums reik. as kaip tycia neturiu uzsirasiusi, kiek eiliu mezgiau ir tingiu skaiciuoti, bet itariu, kad apie 70.
8. kai jau uztenktinai primezgam kepures, tai siaurinam kaip kam i galva sauna. rusaites maciau tokiais spygliais gudriai uzbaige. as perkeliau kas antra aki ant riberio ir pamezgiau 5-6 eilutes itempimu 4. tada keiau atgal ant pagrindines, bet sumegzdama po dvi i viena ir likusia tuscias adatas stumiau i nedarbine apatine padeti A. tada itempima numazinau iki 2, pamezgiau kelias eiles, tada dar kelias itempimu 1 ir net 0, vel neturiu uzsirasiusi.
9. nuimam nuo masinos su pagalbiniu siuliu pamezge kelias eilutes.
10. pakabinam 5 akis ausytes apacioj ant masinos ir mezgam kokio ilgio dirzelio norisi. tas pats su kita ausyte.
11. susiunam siule. perveriam dviguba siula per virsugalvio akis ir sutraukiam. dedam kutosa ar dailinam kaip jau patinka.

jeigu norisi ne tokiu ilgu ausyciu, reik mazinti/didinti po 2 akis mezgant nebaigtas eiles ir ne iki 3 likusiu akiu bet iki kokiu 6. taip gausis tokios mazesnes, apvalesnes. taip mezgiau MB, tai gavosi gerai ausis dengiancios, bet nekabancios.

Papildyta:
oi ir sorry kad be paveiksleliu sikart tongue.gif
Atsakyti
vajei,vajei,ir kaip dabar bus be paveiksliuku cool.gif bigsmile.gif galejai nors ranka greitai papiesti smile.gif
o tu uzsirasineji,kai mezgi?as net spec knyga uzsivedusi lotuliukas.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 03 vasario 2011 - 21:12
uzsirasineju i spec sasiuvinuka. bet kartais prifantuozuoju daugiau, negu pavyksta uzsirasyti smile.gif
Atsakyti
Olaiva man gavos 5x5 tik su trukumeliais parodysiu mirksiukas.gif

jautiena aprasymas copy paste padarytas. aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

o jei imti colorchanger ir megzti riberinem kortom gal butu imanoma ta koteli kojines pamargint g.gif
Atsakyti
aciu, jautiena, bandysim... rolleyes.gif
Atsakyti
jautiena, respect, kad nepatingejai tiek prirasyti 4u.gif

Atsakyti
jautiena,ka dabar mezgi? bigsmile.gif
Atsakyti
mezgu savo pirmaji megztuka. toki balta melynom juostytem ala jureiviska tema. sh gaunas, jau pora kartu i kampa as ji trenkiau, bet vis einu pasiimti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 04 vasario 2011 - 00:10