Įkraunama...
Įkraunama...

Eteriniai aliejai

oj, kaip tik skaitinejau aprasymus alieju, ir jau sukau galva ka siasndien veiksiu:)
pries naujaka juk reikia pasigrazint...
si savaitgali maudemes su vyru tokioj vonioje: kakavos (nedaug), cinamono alijaus lasu i smulkiai griezineliais pjaustytas obuolys... ant padekliuko arbatos, citrinos ir balto vyno kasrtas gerimas biggrin.gif 4u.gif
o neseniai darem su draugem vakareli, tai joms paruoasiau tokia vonia:
sausas pienas visas pokas, juros druska su roziu aliejum ir roziu lapeliais.....irgi nerelaiai
o sausas pienas yra aromatizuotas, bet geriau pilt paprasta, ir pigiau ir alieju kokiu nori prilasinsi...
juros druska irgi geriau pirkt be nieko, ir pagardint aliejukais...
o didziausias mano atradimas ir tikras malonumas buvo roziu lapeliu konservavimas druska... druskos kvapas nepakartojamas....
dabar praktikuosiu parasto vaikisko muilo pagardinimas aliejais, selenom, kavos milteliais ir kitais sveiciancias komponentais... ziuresim kas gausis.
Papildyta:
oj, taip norisi pasidalinti tuo kas gera, jau uzkreciau visas drauges tuo.... pas mane dabar darbe melisos kvepia smile.gif
ir patirties galiu pasakyt kokia aliejai ir ka man padejo isgydyt:
1.persalau, uzkimau ir uzgule nosis - inhaliacija su pusu ir citrinu aliejum, praejo po 1 seanso, nes spejau laiku, kai liga neuztempiau...
2. Herpesas - arbatmedzio, levandu gryna tepti - vyrui praejo per 2 dienas
3. pienligė- tik tik prasidejo ar pirmi pozymiai pasirode - misinukas su abrikosu kauliuku aliejum, ilasinau roziu, arbatmedziu irlevandu, suvilginau tampona ir idejau i maksti- sustabde pienlige
4.spuogeliai ant krutines vasara-spiitinis tirpalas su ivariais aliejais, arbatmedzio, grepfruto, bergamotes dar kazkokiu antiseptiniu-praeina jaukita diena
5.tarpslanksteline neuralgija(kai maudzia, suka ir skauda nugaros raumenys)- masazas pasiltintu persiku kauliuku aliejum su keniu ir pusu aliejais, karsta arbata, siltas uzklotas irmiegas-po pirmos proceduros praejo, kartojau dar keleta kartu kad visas isgydyciau....
5.ibrezimas,idreskimas, ikandimas-arbatmedis ir levanda
daugiau daba nepepamenu smile.gif
Atsakyti
mamai sąnarius skauda, gal koks aliejus padėtų?
Atsakyti
http://aromatika.ua/texts/timjan.htm
atrodo tai ciobreliu aliejus.pabandyk, pagal aprasyma tinka.
Atsakyti
QUOTE(Dzijanka @ 2006 12 20, 16:22)
oj, taip norisi pasidalinti tuo kas gera, jau uzkreciau visas drauges tuo.... pas mane dabar darbe melisos kvepia smile.gif
ir patirties galiu pasakyt kokia aliejai ir ka man padejo isgydyt:
1.persalau, uzkimau ir uzgule nosis - inhaliacija su pusu ir citrinu aliejum, praejo po 1 seanso, nes spejau laiku, kai liga neuztempiau...
2. Herpesas - arbatmedzio, levandu gryna tepti - vyrui praejo per 2 dienas
3. pienligė- tik tik prasidejo ar pirmi pozymiai pasirode - misinukas su abrikosu kauliuku aliejum, ilasinau roziu, arbatmedziu irlevandu, suvilginau tampona ir idejau i maksti- sustabde pienlige
4.spuogeliai ant krutines vasara-spiitinis tirpalas su ivariais aliejais, arbatmedzio, grepfruto, bergamotes dar kazkokiu antiseptiniu-praeina jaukita diena
5.tarpslanksteline neuralgija(kai maudzia, suka ir skauda nugaros raumenys)- masazas pasiltintu persiku kauliuku aliejum su keniu ir pusu aliejais, karsta arbata, siltas uzklotas irmiegas-po pirmos proceduros praejo, kartojau dar keleta kartu kad visas isgydyciau....
5.ibrezimas,idreskimas, ikandimas-arbatmedis ir levanda
daugiau daba nepepamenu smile.gif

Tu čia pati iš galvos darai tuos mišinius arba pagal receptą? Kiek man žinoma, jei darai mišinį gydymui reikia tiksliai žinoti kiek ir kokio, nes tai kas gydo, tai dar nereiškia, kad ir žalos nepadaro. Su eteriniais aliejais reikia būti labai atsargiai, jo negalima naudoti per daug.

QUOTE(Bajm @ 2006 12 20, 16:28)

Kiek aš skaičiau ir kalbėjausi su pardavėjais (mano mamai taip pat su sąnariais), tai geriausias levandų aliejus. Tačiau jį reikia naudoti kelis kartus per dieną ir tikrai ne vieną ir ne du mėnesius. Levandų aliejus daro stebuklus, tačiau tam reikia turėti didelės kantrybės. Mano mamai neužteko, ji ir toliau geria papildus bei tepa kremais. Tačiau juk galima levandų aliejų maišyti ir į kremą. Levandos yra raminamos.
Atsakyti
as tai kaip is medzio iskritus jauciuosi, nieko apie tai niekada negirdejau ir pirma karta girdziu doh.gif doh.gif
Atsakyti
nu tai kaip diena aisku kas per daug tas nesveika, o del visu pasaliniu, laerginiu ir kitu dalyku tiesiog reikia kartais perskaityt lapeli, esanti aliejaus dezutes viduje ax.gif ten ir kiekiai, ir kam naudot, viskas laaaaabai aiskia aprasyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 12 20, 16:28)

Pamegink i sezamo(bazinis) 30g ilasinti 10 lasiuku imbiero aliejaus. Svelniai itrink,po to siltai uzklok.Nedeti jokio cilofano!
Atsakyti
subalamutonit mane blush2.gif doh.gif

sąnariams siūlto čiobrelių, levandų arba imbiero aliejų

nu ir ką rinktis? g.gif blush2.gif
Atsakyti
rinkis visus, ilasinsi keleta lasu vieno kito ir trecio.tik nemaciau niekur imbiero aliejaus, o ir brangus jis turbut... ZL:evandos apie 10lt ciobreliai apei 13 lt maciau vaakr eurovaistinej akropolyje.
Bet levandos tikrai stebuklingas aliejus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzijanka @ 2006 12 22, 08:09)
Bet levandos tikrai stebuklingas aliejus...  4u.gif

kodel? g.gif
Atsakyti
todel kad jo poveikis daug ivairiapusiskesnis nei kitu alieju, ir tikrai labai veiksmingas...
ne tik pagal aprasyma, ir praktikos...
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 12 22, 10:58)

O todel ,kad levandos aliejus yra universalus. Jis naudojamas daug kur,bet didziausia poveiki jis duoda nervu sistemai-ramina.
Imbiero alieju parsiveziau is Peterburgo, ar LT yra nezinau g.gif
Atsakyti