Įkraunama...
Įkraunama...

Eteriniai aliejai

QUOTE(Etama @ 2011 04 05, 18:23)
paaiškinsiu savo nuožiūra-jei į vonią įpilsi grietinėlę, tik po to lašinsi EA, tai sudirgins EA. Reikia jį pirmiausia lašinti į grietinėlę, kad ištirptų, tada tą mišinį į vonią, kad pasiskirstytų vandenyje

tas man aišku, juk ir rašė kad ea reik pirma grietinėlėj ištirpint, nes kitaip ea ir nepasiskirstys. bet nesupratau nuo ko nudegt galima blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2011 04 06, 05:36)
bet nesupratau nuo ko nudegt galima  blink.gif

Jei įpilsi EA į vandenį, jis paviršiuje plaukios ir "nusės" ant odos maudantis. Taip odą galima "nudeginti" (t.y. sudirginti)- lygiai kaip ir tepant grynus EA ant odos.
Atsakyti
Pradėjusi skaityti šią temą taip užsikabinau, kad ėmiau viską konspektuoti ax.gif
Pirmas mano pirkinys - greipfrutų ea. Norėdama gaivinti kambarius (pradžioje jį naudoju bent tam) įlašinau kelis lašiukus į kibirą vandens, bet man jis kvepia tik pradžioje (kitam žmogui įėjus į kitą plaunamą kambarį jau nebekvepia), paskui kvapo nebelieka.
Arba įlašinu į žvakidę - tol, kol žvakė dega, kvepia, bet po kurio laiko vėl ją uždegus, kvapo nebebūna (kol naudojau tuos aliejus kambarių kvėpinimui, taip nebūdavo - kaskart degant žvakę kvepėdavo).
Pasirodžiau kaip visiška neišmanėlė, bet tikrai nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
Gal pasidalinsit konspektais ax.gif Būtų naudinga į pirmą temos puslapį įdėt 4u.gif

Jeigu teisingai supratau...
EA yra gana lakūs, reaguoja tiek su šviesa, tiek su deguonimi, tad palikti taip gali gana greitai "išgaruoti". Be to, dar ir nuo EA kokybės priklauso, kiek laiko kvapas išlieka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 07 balandžio 2011 - 00:07
QUOTE(Juxt @ 2011 04 05, 19:38)
kažkur skaičiau (gal net SM) kad nepatariama su rozmarinu EA miegoti/laikyti per naktį, nes gali kankinti nemiga + migrena  blink.gif  o pas mane ant buteliuko ir aprašyme, kaip tik parašyta kad padeda nuo nemigos (kvapas) kontroliuoja nervų sistemą, kaip čia yra iš tikro?  g.gif
vis nedrįstu nakčiai palikti  doh.gif

Su eteriniais aliejais yra kaip zaidimas, ju veikimas yra visu skirtingas, nors skaitai ir daugelio savybes atrodo panasios. Rozmarinas priskiriamas prie stimuliuojanciu, skatinanciu smegenu veikla, tinkamas mokantis, mazina galvos skausma, kai yra mazas kraujospudis. Aliejai veikia apie 8 val. Jei stimuliuos smegenis reikia arba aroma lempa naudot, arba galima uzlasinti pora lasu ant serveteles ir taip kas 10 min vis pasimosikot palei nosyte. O siaip aromaterapiautai dazniausia naudoja misinius.
O kai kurie stimuliuojantys priskiriami miego gerinimui, del ju savybiu nerviniai sistemai. tik juos naudot reikia ne pris pat miega, bet pvz, 17 val isismaudai vonioje, o jau apie 13 val, jie nebetrukdys uzmigti.
Bet cia taip labai abstrakciai, kieviena situacija skirtinga ir miego sutrikimai buna del skirtingu priezasciu.
Jauciu isijauciau cia siek tiek ax.gif
Atsakyti
beje ten turi but ne 13, o 23 val 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alida @ 2011 04 07, 09:58)
beje ten turi but ne 13, o 23 val  4u.gif

aš ir galvoju, kaip čia yra, kad tik pietų miegui nebetrukdys ar kaip čia biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif Taigi, kartais kai isijauciu i pasakojimus neber kada klaidu taisyt. Nes EA jauciu silpnybe.
Atsakyti
sveikos,o kur jus perkate eterinius aliejus,ir kokios firmos?
Atsakyti
QUOTE(Alida @ 2011 04 07, 09:39)
Jauciu isijauciau cia siek tiek  ax.gif

Jauskites jauskites, as visai nieko pries buciau ir ilgesne paskaitele isklausyti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2011 04 07, 10:46)
Jauskites jauskites, as visai nieko pries buciau ir ilgesne paskaitele isklausyti wink.gif

joa, aš irgi su mielu noru paskaitinėčiau ir daugiau info:) tikrai nemaišo:)
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2011 04 07, 00:46)
Pradėjusi skaityti šią temą taip užsikabinau, kad ėmiau viską konspektuoti ax.gif
Pirmas mano pirkinys - greipfrutų ea. Norėdama gaivinti kambarius (pradžioje jį naudoju bent tam) įlašinau kelis lašiukus į kibirą vandens, bet man jis kvepia tik pradžioje (kitam žmogui įėjus į kitą plaunamą kambarį jau nebekvepia), paskui kvapo nebelieka.
Arba įlašinu į žvakidę - tol, kol žvakė dega, kvepia, bet po kurio laiko vėl ją uždegus, kvapo nebebūna (kol naudojau tuos aliejus kambarių kvėpinimui, taip nebūdavo - kaskart degant žvakę kvepėdavo).
Pasirodžiau kaip visiška neišmanėlė, bet tikrai nesuprantu blush2.gif

nebekvepia tai cie po kiek valandu? as uzlasinu siaip ant serveteles kokius 5 lasus, tai kvepia gal 3-4 valandas visas kambarys. Kai kurie aliejai ilgiau kvepia, kai kurie trumpiau

QUOTE(juskirena @ 2011 04 07, 10:20)
sveikos,o kur jus perkate eterinius aliejus,ir kokios firmos?

As pirkau aroma-zone
dar yra:
http://www.kvapunamai.lt/
http://www.ekolinija.lt/
http://www.akamuti.co.uk/
http://materiaaromat...om/Default.aspx
Atsakyti